Mitä sokerittoman syyskuun jälkeen?

Noin vaan syyskuukin hujahti ohi! Moni teistä osallistui #sokeritonsyyskuu-haasteeseen ja nyt olisikin aika kertailla kulunutta kuukautta tämän haasteen osalta. Ihan ensiksi haluaisin tietää miten teillä on mennyt? Omalta osalta alku oli hieman tahmeaa, oli jotenkin vaikea löytää motivaatiota koko hommaan, mutta koska olin huudellut asiasta julkisesti, ei ollut vaihtoehtoja kuin pysyä tiukkana. Päätin, että kahlaisin viikonloput läpi tekemällä parempia vaihtoehtoisia herkkuja, joiden reseptejä on tullut jaettua myös täällä:

_MG_8479

***

Näiden lisäksi raakasuklaata on mennyt ihan kivoja määriä. En ole siis mielestäni joutunut luopumaan juuri mistään. Tietysti itse valmistaessa, menee aina kauemmin ja joutuu tehdä hieman hommia herkuttelun eteeen, mutta toisaalta tällainen puuhastelu on ihan kivaa hommaa, etenkin viikonloppuisin. Ensimmäisen viikonlopun jälkeen homma helpottui huomattavasti, eikä asiaa ole tarvinnut juurikaan ajatella sen jälkeen. Puhun aina rutiineista ja kuinka niitä voi opetella uusiksi. Usean kokeilun jälkeen, olen huomannut että tässä herkutteluhommassa uudet rutiinit oppii tosi helposti, kun vaan jaksaa aloittaa ja yrittää!

Kuluneen kuukauden aikana olen jälleen kerran huomannut miten puhdas ruokavalio vaikuttaa oloon ja kroppaan! Sanokaa mitä sanotte, mutta mä huomaan selkeän eron sekä kehossa että mielessä. Vaikka oon syönyt paljon ja nauttinut ruuasta, tunnen että kroppa on tiivistynyt, kaikki ylimääräinen pöhö on kadonnut ja myös mielen heittelyt tasaantuneet. Kesällä mulla oli välillä ihan älyttömän vaikeita PMS-oireita, mutta nyt ei ole ollut yhtään mitään.

_MG_8490

i love this feeling! ***

Yleensä on aika helppo suorittaa tällainen haaste, sillä tiedossa on, että haaste kestää tietyn ajan ja sen avulla pystyy säilyttää itsekurin. Mutta mitäs haasteen jälkeen? Yleensä kaikkien projektien jälkeinen aika on se kaikista vaikein aika. Olen jutellut tästä monien PT-asiakkaiden kanssa, sillä joskus on hankalaa saada tulokset pysymään, kun ei olekaan enää sitä auktoriteettiä, joka seuraa kehitystä. Tällaisissa tilanteissa sunnittelu on erittäin tärkeää. Päätä itse, miten haluat jatkaa haasteen jälkeen. Jatkatko kokonaan samalla linjalla? Otatko yhden karkkipäivän viikkoon? Jos aiot palata sokerin maailmaan, päätä milloin ja miten paljon aiot syödä. Esim lauantaina saan ostaa pussillisen karkkia, eikä sen enempää. Muuten homma lähtee nimittäin helposti hanskasta ja kohta ollaan samassa jamassa kuin ennen haastetta. Me olemme vain sellaisia, että jos asiat on päätetty etukäteen, on helpompi noudattaa niitä omiakin sääntöjä. Jos sääntöjä ei ole, mennään yleensä fiiliksellä ja yhtäkkiä karkkipäivä venyy neljään mässäilypäivään. Nämä ohjeet ovat nimenomaan niille sokeriaddikteille, joiden on vaikea hallita itseään herkkujen parissa. Toisillehan onnistuu pitää mässäilyt jatkuvasti kurissa, mutta aika monille tämä voi olla yllättävänkin haastava juttu.

DSC01606

täydellinen minttusuklaakakku

Itse aion jatkaa samalla tavalla, eli väsäilen mielummin raakasuklaata ja omia leipomuksia, mutta jos mulla tulee kova himo karkkiin tai muuhun, voin syödä niitä yhtenä päivänä viikossa. Tulevana viikonloppuna olen lähdössä Helsinkiin Bodystepin ATM-koulutukseen, eli asustelen hotellissa, jolloin joutuu vähän sumplimaan ja joustamaan tavanomaisesta ruokavaliosta. En kyllä pistä yhtään pahakseni, että ”joudun” syödä hotelliaamiaisen kahtena aamuna. ;) Tullaan treenaamaan koko viikonlopun ajan ihan huolella, että kulutuskin on varmaan aika korkeella! Kun kokonaisuus on hanskassa, on ok relatakin välillä. Alla kuva, josta näkee aika hyvin, että sanonta ”olet mitä syöt” pitää melko hyvin paikkaansa.. Ennen kuvassa maistui alkoholi, sokeri, vilja- ja maitotuotteet, tokassa maistuu puhdas ruoka ja myös ne superfoodit. ;)

IMG_6228

Nyt täytyy rientää takaisin töihin, vastailen kommentteihin illalla! :)

*** kuvat: Anna Snickars


16 Responses to “Mitä sokerittoman syyskuun jälkeen?”

 1. Avatar Yvonne sanoo:

  Minulle tuli pari päivää sitten mieleen, että jos haluaisi tarkkailla ruokavaliotaan eri ruoka-aineiden suhteen, voisi sokerittoman syyskuun jälkeen esim. viettää lihattoman lokakuun ja maidottoman marraskuun :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tämä on aika hauska idea..lihaton lokakuu kuulostaa kyllä mulle liian haastelliselta, mutta tuo maidoton marraskuu voisi olla seuraava haaste ;)

 2. Avatar Riikka sanoo:

  Kuvien ilmeistä päätellen, onnellisin ilme löytyy tuosta kuvasta, jossa et ole itseäsi kiristellyt langanlaihaksi. Toivon, että löydät elämääsi muutakin sisältöä kuin ulkonäkökeskeisen ajattelusi. <3

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No ilme ei kyllä aina kerro kaikkea, voin kertoa että pöhökuvassa olo ei tosiaan ollut mikään hyvä vaikka ilme siltä näyttääkin. Minulla on paljon sisältöä elämässä, no worries!

 3. Avatar armi sanoo:

  mua pisti silmään tuo ’viljat ja maitotuotteet’ kohta pöhökuvasi alla … haluaisin tietää kuinka ne ovat mielestäsi ’pahasta’? :) millä ne voisi korvata? mistä maitotuotteiden poisjätön jälkeen saa kalsiumin jne? jos et tästä oo postausta tehnyt, eli ns. perusruoasta (viljatuotteet ja maitotuotteet hyvä vai paha ja miksi postaus u know) niin toivelistalla ois ! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En tarkoittanut niiden olevan pahasta, vaan olen itse kokenut paremmaksi vaihtoehdoksi jättää ne pois. Itseasiassa maitotalustuotteiden kalsium on aika huonosti imeytyvää ja kalsiumia saa monista muista lähteistä enemmän. Itse syön kalsiumin pääosin erilaisista lehtivihreistä ja siemenistä. Tästä voisin toki kirjoitella enemmänkin! :)

 4. Avatar anonyymi sanoo:

  ”Ennen kuvassa maistui alkoholi, sokeri, vilja- ja maitotuotteet, tokassa maistuu puhdas ruoka ja myös ne superfoodit. ;)” Ootko varma, ettet pysyis hoikkana, vaikka söisitkin pari ruisleipää päivässä ja rahkapurkin? :D Kaikkien ei onneks tarvi hifistellä ja silti pysyy hoikkana! Uskon, että myös sinä pysyisit. Ja kuka tahansa jos syö kohtuudella! Mutta toinen sopii toiselle ja toinen toiselle. :D makuasioista ei voi kiistellä!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Varmasti pysyisin hoikkana, mutta kyse ei ole siitä, vaan olotilasta. Voin itse paljon paremmin ilman näitä ruoka-aineita. Enkä tosiaan tarkoittanut, että kaikkien pitäisi elää kuten minä. Olen vain löytänyt itselleni sopivimman tavan syödä. Kukin tyylillään! :)

 5. Avatar Nanna sanoo:

  Kuinka paljon käytät nykyään maito- ja viljatuotteita ja missä ”muodossa”? Vedätkö siis esim. rahkaa ja raejuustoa, kaurapuuroa jne?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Käytän enää aika harvoin.. rahkaa ja raejuustoa en käytä lainkaan. Kaurapuuroa joskus, mutta luomukaurasta, joka on gluteeniton. :)

 6. Avatar Elisa sanoo:

  Näin vähän offina, kun sulla oli aiemmin postausta ammattina liikunta, niin mistä sulle tuli kipinä lähtee liikunta-alalle?:) Ja jos haluaa lähtee sille alalle, niin pitäiskö olla joku hirveen hyväkuntoinen ja timmi? Koska itse haaveilen ehkä liikunnanopettajan työstä, ja tällä hetkellä kunto on ainaki ihan nollassa ja ylipainoakin muutama kilo jolle en ole vielä lukion stressin ja kiireen seassa jaksanut tehdä mitään :( Tiedätkö onko mahdollista toimia myös esim. kuntosaleilla töissä jos on tuo liikunnanopettajan koulutus kun joku väitti näin mulle?:) Entä pt:n koulutus, onko se yleensä muun työn sivussa tehtävää vai kokopäiväistä työtä, ja miten sen koulutus?:) Haha, kunnon kuulusteluhan tästä tuli, mutta näin epävarmana olisi kiva saada vastaus :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Heip! Mä oon aina tiennyt että haluan tehdä töitä liikunnan parissa, en vaan aluksi tiennyt että mitä se olisi.. Jotenkin palaset vaan loksahteli paikoilleen pikkuhiljaa :) Eihän liikunnanohjaus tarkoita että täytyisi olla huippukunnossa heti, mutta onhan se hieman uskottavampaa että elää itse kuten opettaa. Sinuna en kuitenkaan stressaisi siitä vielä, ehdit vielä muuttaa ruokailutapoja jos tarvetta on :)

   Kyllä liikunnanopen koulutuksella voi työskennellä esim. ohjaajana kuntosalina ja PT:n työtä voi tehdä osa-aikaisena tai kokopäiväisenä, koulutuksia voi käydä ihan muun työn ohella myös!

 7. Avatar Eveliina sanoo:

  Moi Aino!

  Itse myös maidotonta ja viljatonta aloittelemassa. Oloon muutos jo näin parin viikon jälkeen huikea! Mitä yleensä syöt aamupalaksi? vaihtoehtoja kaurapuurolle ja munille olis kiva saada.

 8. Avatar Maija sanoo:

  Kivoja uusia kuvia, Aino!

  Ymmärrän tosi hyvin, mitä tarkoitat tolla hyvällä olotilalla.
  Mulla on nyt syksyllä liikunta ja ravinto jäänyt taas vähän
  Taka-alalle, ja mun olo on kauhee. Ei sitä oikeesti urheilla
  Vaan ulkonäön vuoksi! Nyt oon taas palannu säännölliseen ruokailurytmiin ja olo alkaa helpottua. Kauan kuitenkin menee, että unohtaa taas sen sokerin..
  Paino ei noussut yhtään, mutta löysä olemus näkyy ja tuntuu. :/

  Oisin kysyny semmosta, että kun mulla oli koko kesän istumatyö, ja vähensin ruokamäärää ja hiilareita, niin miten mun kannattais lisäillä nyt kun aloitan taas työt seisoma/kävelytyössä? Kuinkakohan iso ero kalorinkulutuksessa olis?

 9. Avatar jonnaajon sanoo:

  Kyselisin vaan, että yksinkö olet tulossa? Missä hotellissa majoitut? Onko koko viikonloppu täynnä ohjelmaa? Olisi mielenkiintoista tavata sut joskus livenä (jos uskallan :D). Mikäli jossain vaiheessa siltä tuntuu, että kiinnostaisi tai ehtisi tehdä jotain niin ota ihmeessä yhteyttä niin käydään vaikka kahvilla, syömässä tai jossain luomushoppailulla :) tää oli vaan ehdotus, en loukkaannu oli vastaus mikä hyvänsä :P Heh!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hellurei! Oon kaverin kanssa, hotellissa majaillaan. Olisi kiva mennä kahville, mutta meidän päivät on aika intensiivisiä ja en usko että vapaa-aikaa juurikaan löytyy, kun iltaisin pitää aina sisäistää seuraavan päivän opit valmiiksi. Mutta mä instapommitan jos jotain ylimääräistä aikaa löytyypi :) Kiitos kun kysyit! :)

Kommentoi