Pehmeä cashew-mustikkajäätelö

Moikka! Kädet ilmaan kaikki jäätelö fanit, sillä nyt olisi luvassa kermaisen pehmeää jätskiä ilman ylimääräistä sokeria ja huonoa rasvaa. Olen testaillut erilaisia terveellisempiä kotitekoisia jäätelöitä ja tullut siihen tulokseen, että jäätelö on jäätelö vasta kun siinä on kermainen maku. Tähän saakka paras versio on tullut kookoskermaa käyttämällä, mutta halusin testailla jotain uutta. Jäätelön pohjana toimii tällä kertaa cashewpähkinät..

DSC02913

 

Caschewpähkinät ovat erittäin ravintorikasta syötävää, niiden hyvät rasvahapot voitelevat kehoa sisältäpäin, pähkinät sisältävät myös liukoista kuitua, B-ryhmän vitamiineja, mineraaleja kuten sinkkiä, seleeniä, magnesiumia, kaliumia, mangaania ja rautaa sekä runsaasti antioksidantteja kuten zeksantiinia, joka suojelee silmää ikärappeumalta.

Alla olevilla määrillä tuli reilu puoli litraa jäätelöä, joten määriä voi säädella oman mielen mukaan!

Cashew-mustikkajäätelö

Liota pähkinöitä yön yli tai ainakin muutama tunti jääkaapissa. Kaada kaikki aineet tehosekoittimeen ja blendaa pehmeäksi seokseksi. Voit säästää hieman mustikoita, joita lisäät kokonaisina jäätelöön ”sattumiksi”. Käytä seos jäätelökoneessa tai aseta pakkaseen tunniksi pariksi. Jos valmistat jäden ilman konetta, kannattaa käydä sekoittelemassa massaa aina välillä ja tarkistaa, ettei se jäädy liian kovaksi. Proteiinijauheen voi halutessaan jättää pois tai käyttää toista makua. Jos jättää jauheen kokonaan pois, suosittelen maistamaan makeusasteen ennen jäätelöimistä. Blendausvaiheeseen voi lisätä myös taateleita tai vaikka kuivattuja aprikooseja korvaamaan proteiinijauheen tuoma makeus ja maku!

DSC02909

Mielestäni tämä oli erittäin onnistunut kokeilu ja tällä samaisella pohjalla voi valmistaa melkein minkä makuista jätskiä ikinä tahtoo. Sekaan voi lisätä raakakaakaojauhetta tai vaikka meheväksi paistettuja omenalohkoja! Jäätelö on ehkä mun pahin himotus, rakastan jäätelöä ja voisin syödä sitä vaikka kuinka paljon. Ensi viikolla saamme myyntiin uutta WheyHey proteiinijäätelöä ja en malttaisi odottaa sen saapumista. Heti kun näin mainoksen tästä uutuudesta tiesin, että mun on pakko hommata sitä meille, Lady Linen tarjontaan. Onko joku maistanut jo kyseistä uutuutta?

DSC02915

 

Käytiin tänään kuvailemassa Annan kanssa ja sain jo hieman sneak peekkiä kuvasaldosta. Innostuinkin heti kokeilemaan uutta banneria, mitäs pidätte?


18 Responses to “Pehmeä cashew-mustikkajäätelö”

 1. Avatar Venla sanoo:

  Itse en pidä hirveästi mistään pähkinöistä mutta jäätelö on mun ehdoton pahe ja rakastan jäätelöä! Mutta kysymys kuuluu uskotko että tämä maistuu myös niille jotka eivät hirveästi pidä pähkinöistä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No mun mielestä tuo ei kyllä maistunut pähkinöille, mutta vaikea sanoa kyllä että pomppaako maku sieltä jos ei pidä pähkinöistä. Kokeile pienellä määrällä ? :)

 2. Avatar iida sanoo:

  Namnam toi jäätelö, menee kyllä testiin! :)

  Toi banneri on hieno, sinistä sopii sulle! Ja sä oot aina niin hyvännäköinen ja aina onnistunut kaikissa kuvissa että huhhu! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kannattaa kokeilla, maistuu varmasti sulle :P Kiitos Iida, ootpa kiltti :) Parane pian!

 3. Avatar Eija sanoo:

  Hei!
  Kiitos mahtavasta reseptistä! Olisiko sinun mahdollista lisätä annoksen ravintosisältötiedot aina reseptien mukaan? Auttaisi hahmottamaan, minkä sortin herkusta onkaan kyse. Kiitos! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Hyvä idea, mä oon aina välillä lisännyt ravintotietoja mukaan, mutta välillä ne vaan unohtuu. Otan tämän asiakseni seuraavaan reseptiin! =)

 4. Avatar laura sanoo:

  No nyt on kyllä niin hyvän kuulonen resepti, että menee heti kokeiluun! :)

 5. Avatar armi sanoo:

  nam, menee testaukseen! :) mikä ois muuten hyvä määrä pähkinöille päivässä? entä silloin jos syö lohta tai jotain rasvaisempaa lihaa muuten?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No riippuu toki muusta rasvansaannista ja myös sinun rasvantarpeesta (rasvaa tulisi olla n.30% energiansaannista) mutta esim. pieni kourallinen pähkinöitä on hyvä määrä kerralla. Tässä reseptissä toki pähkinöiden määrä on suurempi, mutta rasvan lähde on hieman parempi kuin tavanomaisessa jäätelössä :)

 6. Avatar risto sanoo:

  Bannerissa on niin kaunis nainen että huhhuh! Pääsispä naimisiin fittness typyn kanssa.

 7. Avatar Anneli sanoo:

  Näyttäpä hyvältä! Mites kun mä en omista pakastinta (!!!) – luuletko, että tosta tulee hyvää ilman pakastamista? Entä voiko ton proteiinin korvata jollain muulla?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hmmm, no mun mielestä tuo maistui hyvälle ihan sellaisenaankin. Voit toki kokeilla tehdä ja jäähdyttää sitä esim jääkapissa hetken ennen syöntiä! :)

 8. Avatar Maria sanoo:

  Moikka!

  Kiitos mahtavasta blogista, tänne tulee eksyttyä päivittäin ;)
  Testasin viime vkl:na WheyHey:n jätskejä (mansikkaa ja vaniljaa) Helsingissä ja ne on tosi herkkuja!! Jäin heti koukkuun:) Hyvä keksintö terveelliseen herkutteluun. Suosittelen!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hei! Kiitos paljon :) Oi mahtavaa! Odotan innolla WheyHeytä, saadaan sitä tämän viikon lopulla, jee!

 9. Avatar Jonnaajon sanoo:

  Tää blogi kyllä sopii tänne ID:n puolelle :) ja kiitos tosta plyometriseen harjoitteluun keskittyvästä tekstistä ja tietty reseptivinkit on aina jees!

  Mä kans pari viikkoo sit testasin Wheyheyn vaniljan ja mansikan lävitse ja olivathan ne ihan maistuvia. Toisaalta silti itetehty on aina itetehty ja maistuu tuoreelle. Laiskan miehen (siis naisen) versiona oikein kelpo :) Vois sopia hyvin vaikka protkulettujen kylkeen ja tietty ulkona nautittavaks välipalaks. Eipä tuosta tietty juurikaan vitamiineja tai muita hyödyllisiä ravintoaineita käteen jää, vaikka ravintoarvot on ok. Ton ksylitolin sopivuudesta omalle vatsalle en osaa oikein vielä sanoa juuta tai jaata. Innolla odottelen sun mielipidettä tuotteesta. Itse pidin enemmän vaniljan makuisesta :)

  Vaniljassa mua hämäs, kun suomenkieliseen etikettiin oli kirjotettu, että vaniljasokeri, vaikka kyseessä lienee ihan vanilja mausteena.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hey! Kiitos, kiva jos sopii..ainakin hieman massasta poikkeava aihepiirien perusteella. :) Itse tehty on tietty aina itse tehty, mutta joskus jos laiskottaa ja haluaa vaan nopeeta herkkua niin noi on varmasti ihan loistava apu siihen. Mä tykkään usein eniten vaniljan mausta että katsotaan josko se olis munkin suosikki. Päivittelen sitten mielipidettä tänne ;)

Kommentoi