Herkullinen päärynäpiirakka vaniljakastikkeella ja paremmilla ravintoarvoilla

Moikka! Mulla oli viikonloppuna kovasti inspiraatiota leipoa ja testailla erilaisia reseptejä. En malta odottaa, että päästään muuttamaan muutaman viikon kuluttua, sillä uudessa kämpässä on kunnon iso keittiö ja saan kaikki vempeleeni kätevästi esille. Nyt tulee harvemmin käytettyä erilaisia kodinkoneita, sillä ne pitää aina kaivaa jostain kaapin perukoilta, sillä tilaa on niin vähän. Lisäksi kokkailun jälkeen on aina jäätävä sotku, pieni tila menee kaaoskuntoon hyvin helposti.

DSC02879

Idea lähti siitä, että törmäsin kaupassa käydessä luomulaatuisiin päärynöihin. Omassa kaupassa niitä ei ole ollut tarjolla ja olipa muuten hassun muotoisia päärynöitä! :) Poikaystävä oli toivonut, että teen hänelle omenapiirakan ihan niinku ”real thing” meiningillä, vaniljakastikkeen kera. Pyöräytin samaan aikaan pari piirakkaa, toisen itselleni sugar freenä ja toisen sillä sokerilla höystettynä! :D Kahvitellessa mulla iski pieni annoskateus ja päätin kokeilla tehdä myös vaniljakastikkeen omaan tyyliin, onnistui ihan hyvin, vaikka ulkonäkö ei olekaan mikään maailman kaunein. :D

DSC02885Päärynäpiirakka:

 • 2,5 dl kaurahiutaleita (jos haluaa gluteenittoman, käyttää G tuotetta)
 • 2 kauhallista vanilja-päärynän makuista heraisolaattia (myös muut maut toimivat, maitoallergigot voivat kokeilla esim kanamunaproteiinia)
 • 1 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa, ceyloninkanelia ja kardemummaa, jos kaipaa lisää makeutta voi lisätä myös hieman steviaa joukkoon
 • 1,5 dl valkuaista (käytin Laitilan proeggoa)
 • 1 banaani
 • 4 rkl sokeroimatonta omenasosetta
 • 1/2 dl vettä
 • 2-3 päärynää
 • kookosöljyä
 • ceyloninkanelia

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään, laita ”kosteat aineet” blenderiin, jonka jälkeen sekoita kuiviin aineisiin.  Kaada taikina kookosöljyllä voideltuun piirakkavuokaan. Paloittele päärynä ja paista paloja hetki pannulla tilkassa kookosöljyä, mausta ne kanelilla. Kun palat ovat pehmenneet asettele ne taikinan päälle. Paista piirakkaa uunissa 20-30 minuuttia.

Vaniljakastikkeen tein niinkin helposti, että löin levyn päälle, sekoitin kattilaan noin ruokalusikallisen kookosöljyä ja pari ruokalusikallista Provenan täysjyväkaurajauhoja. Sekoita kokoajan, niin pitkään, että jauhot alkavat muuttaa väriä. Kaada sekaan kookosmaitoa/mantelimaitoa/kauramaitoa kokoajan sekoittaen, niin että seoksesta tulee kastikemainen. Mausta vanilja-stevialla ja vaniljauutteella. Anna jäähtyä jääkaapissa hetki ennen käyttöä!

Mukavia herkkuhetkiä! :)


16 Responses to “Herkullinen päärynäpiirakka vaniljakastikkeella ja paremmilla ravintoarvoilla”

 1. Avatar Sonja sanoo:

  Menee ehdottomasti testiin, näyttää niin hyvältä! Kiitos ohjeesta! :)

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Kuulostaa herkulliselta! Kauanko pidit piirakkaa uunissa?

 3. Avatar Maija sanoo:

  Nam, näyttää niin hyvältä! On paljon kivempi syödä tällasia herkkuja, kun ei tuu sitä kamalaa verensokerin nousun tunnetta ja sitten tuntuu, ettei ensin mikään herkku riitä ja yhtäkkiä väsyttääkin jo.
  Tällasista herkuista saa nauttia ja jälkeen päin on hyvä olo :)

 4. Avatar J sanoo:

  Siis kuinka pitkään uunissa? Ja paistoitko pelkän taikinan ja asettelit päärynäpalat paiston jälkeen päälle vai paistoitko koko höskän? Hyvältä näyttää!

 5. Avatar Namskis sanoo:

  Näyttää tosi hyvältä. Kauanko piirakka sai olla uunissa?

 6. Avatar Anonyymi:) sanoo:

  Aloitin vasta blogisi lukijana joten en tiedä oletko tehnyt kyseistä postausta.Semmoinen urheiluvaate postaus ois kiva. Esimerkiksi sillain että syksyn,talven,kevään ja kesän urheilupukeutuminen:)

 7. Avatar kiialexandra sanoo:

  Testasin ja maistoin, aiai miten hyvää! Lisää tälläisiä postauksia :-)

  http://kiialexandra.blogspot.fi/2014/09/vahan-terveellisempi-omenapiirakka.html

 8. Avatar Niina sanoo:

  Kananmuna-allergikot voivat korvata valkuaisen esimerkiksi psylliumista tehdyllä geelillä, tulee kasassa pysyvä ja yhtä mehevä piirakka. Ja tällaset piirakat on niin herkkuja, itse syön usein välipalaksi tai iltapalaksi, omaa niin hyvät ravintoarvot kuitenkin että menee mielestäni ihan ”ateriasta”.

Kommentoi