Täydellinen minttusuklaakakku (gluteeniton, maidoton)

Heippa! Vihdoinkin pääsen julkaisemaan tämän! Kiusasin teitä hieman ja näytin pientä sneek peekia tästä kakusta jo aikaisemmin viime viikolla. Olette pyydelleet reseptiä useaan otteeseen ja täältä se tulee. 🙂

Mua pyydettiin mukaan Provenan ja Fitfashionin kamppanjaan ja tämä olikin itselleni mieluinen juttu. Minähän en noudata gluteenitonta ruokavaliota, mutta olen kovin kiinnostunut aiheesta. Itsellä ei ole ollut ongelmia viljojen tai muidenkaan ruoka-aineiden kanssa, joten en ole niitä joutunut jättämään pois.

DSC01588

Jos Provena ei ole vielä tuttu, niin kyseinen merkki valmistaa siis gluteenittomia tuotteita kaurasta keliaakikoille ja muille gluteenia välttäville. Sain kokeiluun Provenan täysjyväkaurajauhon, joka on 100% täysjyväkauraa. Kaurajauho sisältää runsaasti kuitua (11g/100g).

DSC01575

DSC01574

Otsikkohan jo itsessään paljastaa mihin tätä tuotetta käytin. Täytyy nyt hieman hehkuttaa, että tämä on ehdottomasti paras teokseni ikinä! Kakku on niin hyvää, ettei mitään järkeä. Ei huomaa lainkaan, että tämä olisi terveellisempi versio tavallisesta sokerirasvasuklaakakusta! Poikaystävä, joka ei yleensä suostu syömään mitään mun terveellisempiä leivoksia, sanoi että mikset oo aina tehnyt tällaisia ja tykkäsi kovasti. Oikeastaan kaikki, joille olen tätä tarjonnut ovat olleet ihastuneet makuun. Kakkuhan ei ole varsinaisesti mikään maailman vähäkalorisin, mutta ainesosat ovat parempia kuin tavanomaisissa leivoksissa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

DSC01592

Päätin ikään kuin yhdistää tavallisen uunissa tehtävän kakun ja raakakakun yhteen ja tein pohjan siis ihan normaalisti uunissa käyttäen näitä kaurajauhoja. Tämä on oiva vinkki pähkinäallergisille, sillä raakakakkujen pohja on lähes aina tehty pähkinöistä. Tietysti silloin tarkkana mitä suklaata käyttää, sillä tuo Cocovin oma saattaa sisältää jäämiä pähkinöistä. Pohjan taikina itsessään oli jo niin hyvää, että olisin voinut syödä pelkästään sitä. 😀

DSC01585

Pohja:

Kuivat aineet:

 • 4 dl provena täysjyväkaurajauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2-3 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 3-4 rkl steviajauhetta tai muuta makeutusta oman mielen mukaan
 • 1 tl vaniljapulveria 
 • (n. 20 g vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinijauhetta jos löytyy kaapista ja jos ei vältä maitoa) 

Kosteat aineet:

 • 1, 5 dl sokeritonta omenasosetta 
 • 5  taatelia
 • 2 kananmunaa

Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Itse heitin sekaan vielä tuota heraa, koska se sopi maun puolesta, mutta se ei ole todellakaan välttämätön! Sen jälkeen sekoita tehosekoittimella omenasose ja taatelit, lisää munat ja sekoita lisää kuohkeaksi tasaiseksi massaksi. Sekoita massa kuiviin aineisiin ja sekoittele rauhallisesti. Maistele taikinaa ennen sen uuniin laittamista ja lisäile makeutusta tarvittaessa. Levitä taikina kakkuvuokaan, jossa on irroitettava reuna (20cm) ja paista uunissa n. 15 minuuttia, jonka jälkeen laita pohja jäähtymään.

 Kuorrute:

 • n. 2 dl kookosmaiton jähmettynyttä osaa (käytin yhdestä tölkistä kaikki jähmettyneet osat)
 • n. 60 g Cocovin raakaminttusuklaata (1 levy + koristeluun meni vielä toisesta levystä osa) tai jotain muuta tummaa minttusuklaata
 • n. 2 rkl kookosöljyä
 • n. 2-3 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 tl vaniljapulveria
 • 7  taatelia

Kookosmaidon tulisi olla jähmettynyttä, joten olisi hyvä että sitä on säilytetty jääkaapissa ennen käyttöä. Sekoita kattilassa kookos, kookosöljy ja paloiteltu suklaa. Keittele miedolla (!!) lämmöllä niin, että aineet sekoittuvat ja suklaa sulaa joukkoon. Kaada seos blenderiin ja lisää taatelit, kaakaojauhe ja vanljapulveri, sekoita tasaiseksi. Maistele seosta! Itse lisäsin vielä hieman kaakaojauhetta ja pari suklaan palaa, sillä halusin vahvemman suklaan maun. Oma seoksini oli aika vetistä, joten annoin sen jähmettyä hetken jääkaapissa. Sen jälkeen kaadoin seoksen pohjan päälle. Koristelin kakun raastetulla raakaminttusuklaalla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin. Pakkasessa se tietysti jähmettyy vielä nopeammin jos on kiirus päästä herkuttelemaan. 🙂

DSC01586

Vaikka kakun tekemiseen meni hieman aikaa, oli kakku oli erittäin helppo valmistaa. Muista varmistaa, että pohja on hyvin jäähtynyt ennen kuin sekoitat kuorrutteen päälle. Kookoshan jähmettyy jääkaapissa, joten ei huolta vaikka kuorrute näyttäisi todella vetiseltä. Kannattaa tosiaan jähmettää sitä hetki ennen levitystä, jolloin homma helpottuu ja kuorrute ei valu vain reunoille.

DSC01602

DSC01605

En vieläkään tajua miten hyvää tämä oli! Olen kyllä pahanluokan minttusuklaafriikki, joten sillä saattaa olla jotain osaa ja arpaa asiaan.

Nyt tarvitsisin hieman teidän apua! Olisin erittäin iloinen jos kävisitte äänestämässä reseptiäni reseptikilpailussa. Löydät kilpailun täältä (klik!). Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Provenan tuotepaketteja. Ei muuta kuin reseptejä testaamaan. 🙂

Yhteistyössä Provena


36 Responses to “Täydellinen minttusuklaakakku (gluteeniton, maidoton)”

 1. mm sanoo:

  ja kallista kun tuo raakasuklaakin pieni levy 5e :/

  • Ellu sanoo:

   Ja suklaata sulattaessa kannattaa tosiaan olla tarkkana, koska lämpötilan noustessa yli 40 asteen on aivan sama onko suklaa ollut raakaversio vai ei. Yli tuon lämpötilan jälkeen kun kaikki raakakaakaon hyödyt häviävät sen kuumentuessa liikaa. Tähän voisikin vinkkinä antaa, että kannattaa melkein valmistaa raakasuklaa itse tai sitten ostaa ihan tavallista tummaa suklaata, koska kuumassa vesihauteessa sulattaessa suklaa kuumenee melko varmasti liikaa ja se hän on sitten hukkaan heitettyä rahaa se.

   Tämä resepti vaikuttaa kyllä tosi herkulliselta! 🙂 Raakaherkut on nyt ollut testauksessa ja ehkä tätäkin voisi kokeilla.

   • ainor sanoo:

    Jep, totta puhut! Kuten tuohon aiempaan jo mainitsin niin tähänhän voi käyttää mitä tahansa tummaa suklaata, mulla sattui olemaan noita iso pino. 🙂 Sulatin ne todella hitaasti 1-2 lämpötilalla levyllä 🙂

  • ainor sanoo:

   Jos tuo kyseinen on budjetille liian kallista niin tähän voi toki käyttää ihan mitä tahansa tummaa minttusuklaata 😛

 2. Ymmi sanoo:

  Kuule kun en mä voi sulle tässä rikkaaksi muuttua. Ei se yhteiskunta vaan pyöri niin, että kaikilla olis varaa syödä raakasuklaata, mutta haeppa kaupasta maraboun minttusuklaalevy ja kuvittele, että se on terveellistä.

 3. Nimetön sanoo:

  Käytitkö kuivattuja vai tuoreita taateleita? Ja voiko kookosöljyn korvata jollain? Kuulostaa niin herkulliselta että pakko testata!

  • ainor sanoo:

   käytin kuivattuja kivettömiä luomutaateleita. Uskon että öljyä ei ole edes pakko laittaa, sillä tuo kookosmaito pelkästään hyytyy kylmässä 🙂 Öljyn kanssa toki vielä hieman ”kermaisempi” maku 😀

 4. Satu sanoo:

  Kiitos tästä, teen viikonloppuna!

 5. Kia sanoo:

  NAM! Ääneni meni ehdottomasti sinulle ja tätä on aivan pakko testata lähiaikoina, kiitos! 🙂

 6. heidi sanoo:

  Hei Aino! Kysymykseni ei varsinaisesti liity postaukseen, mutta ruokavalioon kylläkin. Olen alkanut noudattamaan viljatonta/maidotonta ruokavalioa, koska huomasin runsaan viljan ja teollisten maitotuotteiden aiheuttavan turvotusta ja mahakipua. Syön ainoastaan kauraa, soijatuotteet olen ottanut maitotuotteiden tilalle. Välillä iskee kuitenkin kauhea viljanhimo, jolloin tulee syötyä muutama leipä, keksejä tai pullaa.. Ei mitenkään älkyoloon, mutta sen verran että seurauksena on mahakipua. Osaisiko sanoa voisiko tämä johtua siitä, etten syö tarpeeksi monipuolisesti vai olenko vain liian heikko..?? 🙂

  • ainor sanoo:

   Moi! Siis tarkoitatko että mistä himot johtuu? Se voi johtua juurikin ette syö tarpeeksi hiilihydraatteja jolloin alkaa tehdä mieli juuri hiilaripitoisia ruokia. Tarkista että syöt tarpeeksi monipuolisesti ja saat riittäväsäti energiaa ja tarvittavat ravintoaineet, ehkä se auttaa 🙂

   • Nimetön sanoo:

    Moi! Juuri sitä tarkoitin. Ravintoaineiden saanti taitaa olla suurin syy, asia täytyy korjata paremmaksi niidenkin osalta. Kiitos paljon Aino! 🙂

 7. Mari sanoo:

  Voisiko noiden kaurajauhojen sijasta käyttää esim. blenderissä jauhettuja kaurahiutaleita?? Ajaako saman asian? Sulla on aina niin huippuja reseptejä, joten ääneni menee ehdottomasti tälle! 🙂

 8. Mari sanoo:

  Voisikohan kaurajauhojen sijasta käyttää esim. blenderissä jauhettuja kaurahiutaleita?? Ajaako saman asian? Sulla on aina niin huippuja reseptejä, joten ääneni menee ehdottomasti tälle! 🙂

 9. essi sanoo:

  miten sait tilattua freddyltä, kun itse en ainakaan löydä maa vaihtoehdoista suomea? 😮

  • ainor sanoo:

   Ei siellä mun mielestä pitänyt valita mitään muuta kuin eurooppa? En enää muista kun siitä on jo niin kauan 🙂

 10. Nimetön sanoo:

  Äänestin, saako noita jauhoja ihan citarista tms.? 🙂

  • ainor sanoo:

   Moi! Ainakin citarista saa ja varmaan monista muistakin kaupoista! 🙂

 11. Linda sanoo:

  Kuulostaa hyvältä, täytyy testata! Itse leivoin viime kesänä kaurajauhoista ja tuoreista itsekerätyistä mustikoista mustikkapiirakan ystävälleni, jolla on keliakia ja siitä tuli paras mustikkapiirakka koskaan. Kannattaa kokeilla! 😉

 12. Salla sanoo:

  Käytitkö vuoassa mitään leivinpaperia tms. Vai irtoaako pohja ilmankin?

 13. Nimetön sanoo:

  Kiitos reseptistä!!:) tuli niin herkullinen kakku että on aika vaikeeta pitää näpit erossa 😀 kävisin äänestämässä sua mutta toi linkki ei näytä toimivan mulla!

 14. mävaa sanoo:

  Moikka Aino! mistähän kaupasta noita jauhoja saa ja pystyykö ne korvata jollain? :O

  • ainor sanoo:

   Moi!Niitä saa varmaan lähes kaikista ruokakaupoista..En ole kokeillut korvata millään, joten en osaa sanoa 🙂

 15. sanoo:

  Mitä tarkoittaa että vältä maitoa? Siis jos ei käytä protskujauheita? Jos sitä laittaa pitääkö ohjeeseen lisätä tuo maito vielä myös? :0

  • ainor sanoo:

   heraproteiini on siis maitotuote. Eli jos ei käytä maitoa ei tarvitse laittaa reseptiin proteiinijauhetta. 🙂

 16. […] sillä olin kuolannut tätä minttusuklaakakkua jo siitä asti, kun näin reseptin alunperin Ainon blogissa. Omasta kakustani tein tosin täysin raakaversion, joten pohja on eri ohjeella, mutta täyte on […]

 17. […] sillä olin kuolannut tätä minttusuklaakakkua jo siitä asti, kun näin reseptin alunperin Ainon blogissa. Omasta kakustani tein tosin täysin raakaversion, joten pohja on eri ohjeella, mutta täyte on […]

 18. Mari sanoo:

  Kiitos herkullisesta ohjeesta! Toivottavasti ei haittaa että julkaisin reseptin uusimmassa kirjoituksessani, linkitin kyllä blogisi reseptin lähteeksi. 🙂

 19. Sara sanoo:

  Luuletko, että tuon kookosöljyn voisi korvata kaakaovoilla? Ja jos voi niin kuinka paljon sitä tulisi laittaa?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Luultavasti onnistuu niinkin, määrä suunnilleen sama kuin kookosöljyä (kai?) 😀

 20. […] Alkuperäinen resepti (olen tätä hieman itse muokannut): Ainon tarinoita treenaamisesta […]

Kommentoi