Treenikuulumisia sekä kevennetyn päivän ruokapäiväkirja

Heippa! Viime aikoina tullut paljon ruokajuttuja, mutta näin lomalla on enemmän aikaa tehdä sitä ruokaa ja ehkä siksi myös kirjoitella siitä enemmän. Tällä viikolla oon aloittanut treenit uudella innolla. Vajaan viikon tauko teki tehtävänsä ja nyt on ollut taas ihan erilainen fiilis lähteä treenaamaan, oon käynyt jopa muutamalla ryhmäliikuntatunnilla tällä viikolla. :D Maanantaina ja tiistaina tuli treenattua kahdesti päivässä, tänään oon käynyt jo aamupäivällä (omalla) bodyattack-tunnilla, jonka jälkeen tein hieman keskivartalotreeniä ja venyttelin. Katsotaan jos salikipinä iskee vielä illalla. Viime viikko meni aikalailla juhlimiseen ja rellestämiseen, jonka vuoksi tämä viikko pyhitetään taas terveellisille elämäntavoille ainakin viikonloppuun saakka ;). Olisi nimittäin suuri into lähteä johonkin toiseen kaupunkiin viikonloppuna! Tampereen tammerfest, Porin jazzit ja Seinäjoen solarsound kummittelee mielessä. Jotain meininkiä tarvittaisiin nyt tähän väliin! Onko teillä hyviä ideoita?

20140714_142711-1024x576_Fotor_CollageViime viikon jälkeen olo oli tosiaan hieman tukala, joten pistin jarrut pohjaan ja päätin keventää pariksi päiväksi. Tämä on siis kevennetyn päivän ruokapäiväkirja. Normaalisti syön hieman enemmän. :)

Aamupalaksi vetäsin 2,5 kuppia bulletproof-kahvia, johon tulee siis luomukahvin lisäksi gheetä (kirkastettua luomuvoita) sekä MCT-öljyä. Koko seos sekoitetaan blenderillä, jolloin kahviin tulee ”maitomainen” vaahto.  Aamiaisen jälkeen hölkkäsin 10 km lenkin, askel rullasi oikeen kivasti kuumuudesta huolimatta.

DSC02676

Lenkin jälkeen söin pinaattimunakkaan, johon tuli 3 kanamunaa ja 500 g hienonnettua pakastepinaattia, päällä rucolaa. Kamerasta loppui sopivasti akku, joten nappasin kuvan puhelimella. En tosin tajua kuinka ihmeessä olen saanut otettua noin epäselvän kuvan. :D

20140714_142711-1024x576

Maanantaina siivoilin kotona, kävin ruokakaupassa ja puuhailin jatkuvasti jotain, minkä vuoksi nälkä tuli aika pian munakkaan jälkeen. Söin myöhäiseksi lounaaksi parsakaali-pinaattimuusia, lehtipihvejä sekä salaattia. (tammenlehti, romaine, rucola, kurkku, tomaatti) puolet tuosta salaatista on muusin ja pihvien alla. :D

DSC02718Välipalaksi join vihersmoothien, johon tungin niin paljon erilaisia lehtivihreitä kuin mahdollista. Sekaan meni myös puhdistamon viher- ja marjasmoothiejauheita. Kuva on vanha, sillä unohdin ottaa kuvan. Join smoothieta yli 0,5 l.

DSC01944Tämän jälkeen makoilin sohvalla tarkoituksena ottaa pienet nokoset. Poikaystävä alkoi pakkailemaan kamoja koska oli lähdössä salille, extemporee nappasin myös oman treenikassin ja lähdin messiin. Osallistuin spinning-bodypumpiin ja olipa kivaa olla vain asiakkaana tunnilla. Pystyi tsekata omaa tekniikkaa ja heittää aivot narikkaan ja vaan tehdä mukana. Tunti oli todella hikinen ja mulla oli erittäin hyvä fiilis tämän jälkeen! Kotiin tullessa kokkailin meille palautusaterian riisistä, tonnikalasta ja kukkakaalista. Kylkeen tietysti taas salaattia. Käytän aina tonnikalaa vedessä, mutta suihkuttelen siihen itse laadukasta oliiiviöljyä, jolloin ruuasta ei tule niin kuivaa.

DSC02723Tiistaina vetelin vielä kevennettyä ruokavaliota, mutta tänään olen jo palannut takaisin normaaliin, sillä olo alkaa olla jo melko normaali muutenkin. :)


No Responses to “Treenikuulumisia sekä kevennetyn päivän ruokapäiväkirja”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Olipa kiva postaus :) Nyt olisinkin kysynyt miten saan helpoiten nesteen pois joka on kertynyt jostain syystä kroppaan…
  En tiedä vaikuttaako nämä helteet ? Syön ja liikun kuten ennen kesää. Eli Grittiä 2-3 kertaa viikossa ja juoksulenkkiä 2 kertaa ja syön kevyesti ja juon n. 2,5 l vettä. Paino saattaa heitellä päivässä jopa kilon. Olisin tosi kiitollinen, jos saisin jotain vinkkiä :)
  Mukavaa kesän jatkoa :D

  • Avatar ainor sanoo:

   Kannattaa tosiaan juoda paljon vettä, veden sekaan voi myös ripotella laadukasta suolaa jolloin suolatasapaino säilyy. Se on ihan luonnolista että paino heittelee kilon tai kaksi päivän aikana vuorokaudenajasta riippuen :)

 2. Avatar Melli sanoo:

  Tuo luotikahvi (:D) vaikuttaa aika hyvältä!

  Mulla olisi muutamia kysymyksiä nyt kun aion alkaa noudattaa tuota sun kiinteytymiseen liittyvää opasta; ensinnäkin miltä kuulostaa että korvaisin tuon aamun raejuuston ja kookosöljyn esimerkiksi keitetyllä kananmunalla kun kookosöljy ei sinällään oikein maistu niin aamulla nauttisin kaura/ruispuuroa, marjoja ja sen keitetyn munan? Toiseksi, tuntuisi parhaalta jos voisin toteuttaa lihaskuntotreenit kehonpainoharjoitteluna, tämä ok? Sitten vielä, kuinka pitkiä lenkkien kannattaisi sun mielestäsi olla jos kerran viikossa vetää yhden matalasykkeisen ja yhden korkeasykkeisen lenkin?

  • Avatar ainor sanoo:

   Juu voi vaihtaa ruoka-aineita jotka sisältävät samoja ainesosia. Treenejäkin voi muokkailla oman mieltymyksen mukaan, tällaiset yleiset ohje-oppaat ovat vain pohja sillä samat jutut ei tietty aina sovi kaikille. :)

 3. Avatar Miims sanoo:

  Nam ! Taas niin herkullisen näköisiä ruokia :) Iskee kyllä aina annoskateus kun näitä sun kuvia kattelee :)

  Hei kyselisin,että mikä firma toimitti silloin ne sun tilaamat Niken turkoosit kengät? :)

 4. Avatar minttu sanoo:

  Heippa! Tuliko ne sun nikefreet postiin vai? Mulla kestäny kaks viikkoa jo, eikä näy..

 5. Avatar AK sanoo:

  Voitko kertoa ton kukkakaali-jauheliharuuan reseptin? Näyttää niin helpolta ja herkulliselta.

  • Avatar ainor sanoo:

   Tarkoitatko tonnikala-riisi-kukkakaali? Siinä on siis tonnikalaa, keitettyä riisiä ja keitettyä+ paistettua kukkakaalia sekaisin ja paljon mausteita! :)

 6. Avatar Nimetön sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus!:) Söitkö mitään iltapalaa vai mihin aikaan vetaisit tämän riisiruoan nassuun? Ja oletko koskaan punninnut minkälaisia määriä keitettyä riisiä/ perunaa/ pastaa syöt? Tosi hankalaa ottaa raakapainoja kun tekee kokoperheelle ruokaa kerralla… Vinkkaappa joskus mitä mausteita käytät ja missä muodossa!:) Itsellä aina samat mausteet pyörii ja ne alkaa jo kyllästyttää;)

  • Avatar ainor sanoo:

   Söin aika myöhään tuon viimeisen aterian, kello taisi olla n. 21.00 paikkeilla, eli en syönyt enää mitään sen jälkeen. Oon välillä punninnut,mutta mulla on yleinsä tuollaisia sekoituksia ja teen aina aika suuren määrän ruokaa niin oon punninnut vaan koko annoksen painon. Veikkaisin annoksen kuivapainon määrän olevan 40-50 g. Käytän paljon valkosipulia, yrttisuolaa ja chiliä mausteina. :)

 7. Avatar Kaisa sanoo:

  Moikka Aino!

  Saat tänne kommentteihin aina hirveän määrän kysymyksiä, mutta toivottavasti jaksat vastata tähänkin. Luin tuossa joku aika sitten rasvaprosenttiin ja lihaserottuvuuteen liittyvän kirjoituksesi. Rasvaprosentihan tulisi lähtökohtaisesti olla alhainen, jotta lihakset erottuvat. Mikähän ihme meikäläisessä sitten on vikana, kun vatsalihakset kyllä erottuvat hyvin (ei ainoastaan oma mielipiteeni), vaikka rasvaprosenttini tuskin on mitenkään kamalan alhainen, sillä reisissä ja berberissä riittää löllöä ja selluliittiä vaikka muille jaettavaksi? :D Mistä tämä oikein johtuu? Okei, tiedetään, että rasvan kertyminen on yksilöllistä, mutta tuntuu silti hassulta, että yläkroppa ja alakroppa tuntuvat olevan iiihan eri paria…

  Kiitos mahtavasta blogista ja rentouttavaa lomanjatkoa! :)

 8. Avatar Nimetön sanoo:

  ehkä voisi kokeilla tehdä jotain muutakin kun rellestää tai olla siellä kuntokeskuksessa? esim lähteä vaellukselle. tai vaan maata biitsillä ja lukea joku päivä. ihan liikunnattomiakin päiviä voi pitää. tai lähes, sellaisia että esim. käy uimassa meressä. nythän sitä kireetä kroppaa kannattaa esitellä ;)

  • Avatar ainor sanoo:

   Kyllähän sitä on tullut tehtyä paljon muutakin kuin noita kahta. Biitsillä maattu aina kun siihen ollut mahis, kirjojakin luettu. Toi vaellus ei ihan oo meikäläisen juttu. :D Ja liikunnattomia päiväkin on tullut jo useampiakin. :)

Kommentoi