Kiinteä ylävartalo räjähtävyyttä kehittävällä treenillä

Monet treenaavaat loikkia, hyppyjä ja muita ponnistusvoimaa ja räjähtävyyttä kehittävää treeniä alavartalolle, mutta kuinka moni treenaa ylävartalon räjähtävyyttä? Tietyissä urheilulajeissa tarvitaan myös ylävartalon ”ponnistusvoimaa”, mutta tavallinen kuntoilija tuskin miettii tätä asiaa sen kummemmin. Räjähtävyystreenillä saa kimmoisat, kiinteät jalat sekä pakarat ja sama pätee myös ylävartaloon!

Monesti kysellään miten voisi treenata ylävartaloa ilman mitään välineitä ja paras tapa tähän on punnerukset, dipit sekä leuanvedot. Näissä kokonaisvaltaisissa liikkeissä kehittyy koko ylävartalo sekä korsetti!

10533140_10152479579329774_1097919012_o

Jos haluaa viedä nämä astetta pidemmälle voi alkaa harjoittelemaan erilaisia hyppyjä punnertaen tai jopa leukoja vedellen! Jos ei ole koskaan tehnyt hyppypunneruksia tms. niin alku on aika hankalaa, mutta jostain täytyy aloittaa. Vaikka pääsisit vain millimetrin ilmaan se riittää, sillä siitä se kehitys alkaa.

Hyviä tapoja kehittää räjähtävää voimaa ylävartaloon:

 • taputuspunnerus
 • punnerushyppy eteenpäin (jokaisella punneruksella hypätään eteenpäin niin että kädet&jalat irtoavat maasta)
 • x-hyppy (kuvassa)
 • taittopunnerus (videossa)
 • leuanveto otetta vaihtaen (videossa)

Jokaista liikettä voi tehdä niin monta kuin saa x 3. Liikkeitä voi myös ottaa muutaman mukaan omaan ylävartalotreeniin, mutta ne kannattaa tehdä alussa, sillä väsyneenä ei räjähtävyys ole parhaimmillaan. Jos liittää liikkeitä muuhun treeniin, kannattaa valita 2-3 liikettä mukaan. :)

Onko tällaiset liikkeet tuttuja vai ihan uusi juttu teille?


No Responses to “Kiinteä ylävartalo räjähtävyyttä kehittävällä treenillä”

 1. Avatar Tuulia sanoo:

  Uutta!! Punnerushyppyjä aion alkaa reenaan!

 2. Avatar Aurora sanoo:

  Tää oli uutta! Kiitos taas hyvistä vinkeistä :)

 3. Avatar Maija sanoo:

  BBC:n treenithän oli just näitä. Voin sanoa, että tehokasta on ja tulokset puhuvat puolestaan. :)

 4. Avatar www sanoo:

  Moi. Montako dippiä saat tehtyä ja montako leukaa vedettyä? :D Ihan mielenkiinnosta.
  Mulla ei riitä voimat näiden tekemiseen ilman apuja, joten teen näitä avustetusti. Silti tuntuu, etten yhtään kehity enkä saa tiputettua avustavia painoja yhtään, vaikka olen 5kk niitä treenannut. Mikähän ois avuksi, eikö tässä auta kuin lisätreeni? Ois kiva saada molempia ainakin pari ilman apuja. Kuulostaako susta sopivalta, että teen semmoisilla painoilla, että jaksan juuri ja juuri 3×10 dippejä ja leukoja?

  Kiitti vastauksesta. Fanitan sua ihan kympillä, oot ihana!

  • Avatar ainor sanoo:

   Dipeistä ei niin tietoa, mutta leukoja ainakin 10 kertaa suorilta käsiltä.. Eipä siihen auta kuin treenata vaan kovasti niin tuloksetkin alkaa näkyä. :) Hyvältä kuulostaa sun treenityyli.

Kommentoi