Miten syödä silloin jos liikkuu vähän tai ei lainkaan

Heippa! Ensinnäkin kiitokset kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille, vastailen kommentteihin vielä paremmalla ajalla tänään/huomenna, sillä nyt aion vain kirjoittaa tämän valmiiksi ja suunnata biitsille! 🙂

Tästä aiheesta en ole tainnut kirjoittaa, koska se ei juurikaan itseäni kosketa. Silloin tällöin joku kyselee millainen olisi hyvä ruokavalio, jos tekee paljon istumatyötä eikä muutenkaan liiku kovinkaan paljon. Lihominen, laihtuminen ja omassa painossa pysyminen on pitkälle kulutuksen ja syödyn määrän suhdetta. Treenaaminen ei ole aina pakollinen juttu laihdutuksessa, mutta sen avulla se on helpompaa ja sen avulla esim. kehonkoostumusta on helpompi muokata

DSC02704Jos päivittäinen liikkuminen (tarkoitan tällä ihan kokonaisvaltaista liikkumista, en pelkästään treenaamista) on vähäistä, suosittelisin karsimaan ensin hiilihydraattien määrästä. Niitä ei tarvitse poistaa kokonaan, mutta se riittää että syö paljon vihanneksia, hieman marjoja ja hedelmiä.

Jaan muutamia tipsejä mitä eri aterioilla voi syödä, kun tahtoo ottaa kevyemmin!

 • Aamiaisella hyviä vaihtoehtoja voisi olla kevyet smoothiet tai vaikka munakas johon lisää reilusti vihanneksia. Myös aiemmin jakamani bulletproof-kahvi sopii kevyeksi aamiaiseksi.
 • Lounaalla ja päivällisellä salaatit on aina toimiva vaihtoehto. Yksi hyvä keino on syödä juuresmuuseja. Kuvissa näkyvä vihreä mössö on parskakaalimuusia, jossa on siis ainoastaan 450 g parsakaalia ja mausteita..Muuseihin kannattaakin käyttää mausteita, muuten maku voi olla aika mitäänsanomaton. Kylkeen vielä reilu kasa salaattia ja jotain proteiinipitoista. Näistä voi valmistaa myös sosekeittoja lisäämällä sekaan esim. mantelimaitoa ja hämmentämällä kattilassa. Erittäin kevyttä, mutta täyttävää!
 • Välipalaksi ja iltapalaksi käy samat jutut kuin aamiaisella, mutta jos tahtoo vaihtelua, esim. Questbarit ovat kevyt ja hyvä vaihtoehto. Myös maustamattomat riisikakut kevyesti siveltynä maapähkinävoilla ja banaanin/omenan siivuilla on herkkua ja sopivat myös gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Ostin itse kvinoa-riisikakkuja Ekosopista ja ne olivat myös todella herkullisia!
Kaapista ei löytynyt kuin vihreitä vihanneksia, muuten olisin lisännyt tuohon vielä tomaattia tuomaan väriä :)

Kaapista ei löytynyt kuin vihreitä vihanneksia, muuten olisin lisännyt tuohon vielä tomaattia tuomaan väriä 🙂

Jos vähäisen arkiliikunnan lisäksi harrastaa liikuntaa joinakin päivinä, voi esim. toiseen lämpimään ateriaan lisätä hiilareita. Olin itse eilen koko päivän liikkeessä ja olin syönyt jo kaksi ”kunnon ateriaa” päivän aikana. Tulin iltamyöhään kotiin (sen vuoksi kuvat ovat niin huonolaatuisia kun ei ollut enää valoa) ja nälkä kurni vatsassa. Tein ylläolevan annoksen iltapalaksi. 2 ohutta lehtipihivä, parsakaalimuusia ja salaattia, oli hyvää ja täytti sopivasti.

Näitä olen harrastanut myös päivittäin.. 🙂

Itsepuristettua mehua, mustikoita ja paljon lehtivihreää eri lähteistä

Itsepuristettua mehua, mustikoita ja paljon lehtivihreää eri lähteistä

Nyt kun helleaalto hellii meitä, haluaisin muistuttaa kaikkia treenaajia ja ei treenaajia nesteytyksen tärkeydestä. Pelkkä vesi ei aina riitä, sillä kovan hikoilun ansiosta menetetään myös suoloja. Yksi hyvä tipsi on laittaa hieman laadukasta suolaa aamun smoothieen tai treenipullon veteen!

Mukavia hellepäiviä kaverit! 🙂


18 Responses to “Miten syödä silloin jos liikkuu vähän tai ei lainkaan”

 1. Maija sanoo:

  Kiitos paljon tästä postauksesta! Tästä heitinkin toiveen jokunen päivä sitten. 🙂 Viikonloppuna täytyy kokeilla eri muuseja!

  Oon muuten lisännyt uudestaan bbc treenejä mun viikkoon taas pienen tauon jälkeen. Kerran viikossa tulee tehtyä joku niistä kolmesta. 🙂

 2. Maija sanoo:

  Aijoo, alkoi muuten pikkasen hymyilyttämään tuo teksti tomaateista. Nään jo kommentin ”ei ole kauhean ravintorikasta pelkkä vihreys lautasella” . :DD

 3. Sini sanoo:

  Onko niistä hiilareista kumminkaan ’haittaa’ jos kaloreita syö sen verran kuin pitääkin?

 4. Pauliina.K sanoo:

  Hyvä kirjoitus! Tästä sai inspiraatiota kohta alkavan kesäloman ruokailuun, kun liikunta jää kuitenkin vähemmälle 🙂 Ja näillä helteillä ei suuret ja raskaat ateriat edes maistu!

 5. Nimetön sanoo:

  Onko ruokasi aseteltu laipälautaselle vai ”oikeelle” ruokalautaselle?
  Näyttää jotenkin ihan valtavalle toi annos 😉
  Taidan syödä liian vähän, jos toi on ruokalautanen…

 6. haribo sanoo:

  Hei mistä kohtaa sä mittaat reiden ympäryksen? 😀 siis yläreidestä vai n.keskeltä, missä myös takareiden lihas on ”pallomaisillaan” tai siis. niin. :DD

  • ainor sanoo:

   Mittaan yleensä ihan tyvestä jolloin aina tulee mitattua samasta kohtaa, eli ihan reiden juuresta jos niin voi sanoa 😀

 7. Hansu sanoo:

  Mites jos tekee seisomatyötä?

 8. Nimetön sanoo:

  Kiva että kirjoitit tästä aiheesta. Mites jos ei liiku yhtään niin onko Bikinibody Bootcampin ruokavalio silti sopiva? Täytyypä varmaan ainakin jättää leipä ja peruna pois 🙂

  • ainor sanoo:

   Hei! Kyllä bikibootcampin ruokavalio sopii myös pohjaksi vaikka ei liikkuisi paljon. 🙂 Riippuu toki aina mikä on peruskulutus, tosi pienikokoiselle siinä voi olla aika paljon ruokaa 🙂

 9. miggu sanoo:

  Minä syön normaalisti vaikka en liikkuisi laisinkaan, 2000kcal vuorokaudessa ei edes ole paljon juuri normaalimäärä mulle 😀 runsaasti liikuntaa sitten harrastaessa syön muutaman välipalan vielä normiruokailujen päälle ja hiilareita en osaa rajottaa mansikoita syödään 1L päivässä ja muita hedelmiä yms. mussutetaan jatkuvasti:D minulle tärkeintä minulle onkin että ruoka mitä syön on terveellistä ja monipuolista ei niinkään missä suhteessa hh/prot/rasvat tulevat. mutta kiva postaus tämä.

 10. mm sanoo:

  Kiitos vinkeistä 🙂
  t. 13h istumatyövuorot.. JEE! 🙁

Kommentoi