Parempi kun olisin vaan hajuton väritön ja mauton

Mä en yleensä välitä hirveesti jos joku on eri mieltä kun minä. Oon julistanut täälläkin, kuinka monet asiat on makuasioita ja niistä ei voi kiisteillä. Jokaisella on myös oikeus omaan mielipiteeseen. Viime aikoina, tai viime postauksien kommentteja lukiessa on tullut sellainen fiilis, että ihan mitä sä kirjoitatkaan, aina siinä on jotain väärin. Paljon lukijoita, paljon mielipiteitä. Mutta kun näitä lukee päivästä toiseen, niin tulee fiilis, että mitä hittoo oikeesti? Onko tää maapallo täynnä pelkkiä jeesustelijoita ja nipoja? 😀

10526223_10152479561669774_1769128437_o

Älkää edes kysykö mistä nuo kengät ovat  😀

Jos kirjoitan syöneeni pakastevadelmia, tulee satikutia, sillä suosittelen vadelmia lukijoille ja niistä voi saada norovirusksen tai hepatiitin. Jos kerron mitä superfoodeja käytän, on huolestuttavaa että suosittelen superfoodeja lukioilleni, enhän sentään voi olla 100% varma niiden tehosta. Voiko minkään tehosta olla? Jos kerron, että infrapunasauna on hyvä apu turvotuksen tasaamiseen, olen vastuuton, sillä infrapunasäteily on vaarallista…en tiennytkään! Kävin ottamassa huvin ja urheilun vuoksi verenkuvan ja kerroin siitä hauskana kokemuksena blogissa. Hyvä etten saanut koko suomen lääkisopiskelijoita kimppuuni. Mikä hirveä syntinen kirjoittaa vaihtoehtoisesta lääketieteestä, sillä sen toimivuudesta ei ole takeita?! Mä oon ihan tavallinen ihminen, en tiedä kaikesta kaikkea. Saatan tehdä joskus virheitä ja kirjoittaa jotain mitä en ollut miettinyt välttämättä loppuun saakka. Onko kaikkeen silti ihan pakko tarttua? Noita esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon. Pointtina se, että nykyään ei oikeesti kannata poistua sieltä kotiluolasta, jos aikoo välttää kaikkia mahdollisia riskejä tai baketeereja.

10516313_10152479565234774_59922482_o

Oon ite elänyt aina melko huoletonta elämää sen puoleen, etten hirveästi stressaa juuri yllä olevan kaltaisista jutuista. Olen myös sitä mieltä, että jos yrittää välttää kaikkia mahdollisia bakteereja, kropan immuniteetti heikkenee ja silloin juuri sairastuu helpommin ja useammin. Toki näin vanhempana oon alkanut miettiä tiettyjä juttuja ja tullut tulokseen, että ihan kaikkea ei tarvi kokeilla. Se, että kirjoitan jostain mitä olen itse käyttänyt tai tehnyt ei aina tarkoita että mainostan/suosittelen sitä. Nykyään oletetaan blogia lukiessa, että kaikki on mainostamista. Jokaisella lukijalla on kuitenkin vastuu itsestään, enkä voi rajata kirjoitusalueita niin, että pystyisin suojelemaan kaikkia. Jos kirjottaisin vain syömästäni salaatista ja salitreenistä voisi näin olla..Tai ei sittenkään, koska silloin jaan liian vaikeita liikkeitä, jota tekemällä joku voi loukata itsensä salilla! 😀

DSC02662

Mun tavoite ei ole miellyttää kaikkia, eikä se olisi edes mahdollista. Ymmärän myös, että negatiivinen kommentointi kuuluu asiaan. Tuli vaan sellainen fiilis, että pitää herätellä hieman. Kommentointi on yksi tärkeä osa bloggaamista, ja tietysti saa olla eri mieltä asioista. Pikkujuttuihin tarttuminen ja sellainen jäätävä syyllistäminen on vaan asia erikseen, josta tuskin kukaan kirjoittaja välittää.  🙂


39 Responses to “Parempi kun olisin vaan hajuton väritön ja mauton”

  1. piu sanoo:

    Itse en komppaa ns ”häiriköitä”…..turha niuhotus, kaiken näkeminen negatiivisena…..se vie henkistä sekä fyysistä energiaa.
    Asiallinen kysymys tai viittaus on aina paikallaan, ja sen voi tehdä asialinjalla. Henkilökohtaisesti pidän tyylistäsi kirjoittaa tätä blogia. Toivottavasti et muuta mitään 🙂
    ps. oletko huomannut, että sivuston pääsivulla on blogikirjoituksen linkki: Nike Freet edullisemmin…..se ei johda mihinkään? Onko se poistettu kirjoitus?

  2. kata sanoo:

    Tuo on kyllä totta! Nykyään kaikesta täytyy valittaa jonkun ja kertoa ,mikä on oikein, vaikka ei pakosta osaa kertoa itse yhtään paremmin.
    Onhan sulta toivottukin noita postauksis esim. lisäravinteista ja kun teet tulee vain valituksia. Huoh!

  3. kirsi sanoo:

    Kirjoitat hyviä juttuja. Ei tää voi olla kuin amerikkalaiset pehmolelut,joissa ohjeistetaan olla laittamatta mikroon kuivumaan. Auton sivupeilissäkin tarralla varoitetaan,että peili vääristää. Kyllä jokaisella pitää olla järki mukana ja skipata ne mitkä tuntuu oudolta itselle. Itse en tykkää blogeista/teksteistä joissa aina varoitellaan vain vastuusyistä. Jokaisella on vastuu itsestään. Jos mä tungen suuhuni spiruliinaa niin ei muiden tarvi:-D

  4. Vain menestyvillä bloggaajilla on vihaajia, ite tykkään sun blogista, jatka samaan malliin.

  5. Hyvä teksti! Ihmisillä tuntuu olevan tarve pakoilla velvollisuutta ottaa asioista itse selvää. Fiksu lukija on kriittinen, eikä ole kirjoittajan vastuulla, jos joku vaikka loukkaakin tehdessään esimerkiksi samanlaista treeniliikettä. Oishan se kamalaa suositella vaikka omenan syömistä treenin jälkeen jos joku sattuu olemaan allerginen. 😀 Kivaa kesää sulle! 🙂

  6. Jatka samaan tapaan, kirjoitat hyviä ja järkeviä juttuja!

  7. Anna sanoo:

    Miksi poistaa postauksia jos seisoo täysin niiden takana? Se että pitää kiinni mielipiteistään on vaan kunnioitettavaa, samoin kuin se että pystyy myöntämään omat virheensä …:)

  8. Jenni sanoo:

    Moikka, onko postaus: nike freet edullisemmin poistettu? En enää löytänyt blogitekstiä aiheesta ja kyselin että miltä sivustolta nike freet löytyivät kopiona halvemmalla? 🙂

  9. Maija sanoo:

    Kuulostaa puuduttavalta lukea päivästä toiseen nipottajia, tsemppiä sulle <3 Mä tykkään lukea myös mielipiteitä, jotka eriävät sun tekstistä, mutta sellaset niuhottajat ilman perusteltuja syitä ärsyttävät! Sama juttu on, jos lukee esim. Iltasanomien kommentteja; joka jutusta joku pahoittaa mielensä tyyliin loppuelämäkseen. Hieman provosoiva teksti on mielenkiintoisinta luettavaa, mutta poikii myös osakseen erityistä huomiota jeesustelijoilta.

  10. Hillasuo sanoo:

    Mä olen varmaan juuri sellainen, joka tuollaisen ulkomaisten vadelmien suosittelun jälkeen kirjoittaisi kommenttiboksiin, että kannattaa huomioida, että niissä on norovirusriski. Ihan vain siksi, koska se riski on ja koska oletan, että netissä liikkuu sellaisia lukijoita, jotka eivät osaa ottaa sitä huomioon. 🙂
    Muuten ehkä oletan blogin kirjoittajan toimivan niin, että jos kirjoittaa asiasta, johon liittyy eri mielipiteitä tai paljon erilaista tietoa, niin tuo senkin esiin itse kirjoituksessa. Muuten jotenkin lukijana oletan, että bloggari ei tiedä asiasta ollenkaan ja että tuossa em. esimerkkitapauksessa olisi hyödyllistä tuoda se toinen näkökulma/soraääni esiin.

    Musta siis moniin asioihin liittyy monia näkökulmia ja jotkut asiat ovat kiistanalaisia, suorastaan ikuisesti kiisteltyjä. Esimerkiksi ruokavalioasiat tulevat varmasti olemaan sellaisia. Ja laajemmin oikeastaan nämä ruokavalio- ja liikunta-asiat ovat sellaisia, joista jokaisella on se oma oikeaksi kokemansa kokemus tai sitten laajempaa tietoa aiheesta, sekä puolesta että vastaan. Kyllä musta suositulla bloggarilla, kuten sulla, on myös erilainen asema asioiden suosittelussa, vaikka ei viime kädessä voikaan olla vastuuta siitä, jos lukija ei kykene itse punnitsemaan, onko joku asia juuri lukijalle hyvä vai ei.

  11. Kyllä kirjoitat ihan asiallisesti Aino. Ei blogillasi muuten olisikaan niin paljon lukijoita. Ihan totta, että kyllä lukijallakin on vastuunsa. Jos uskoo absoluuttisena totuutena kaiken mitä netistä löytää niin kyllä silloin voi syyttää itseään. Blogissa juuri onkin tarkoitus että kirjoittaja kirjoittaa omasta näkökulmastaan, omia kokemuksiaan ja näkemyksiään. Jatka vaan samaan malliin. Me muuten tuossa ohjaajakamuni kanssa mietittiin noita rl-ohjaajan hyviä ominaisuuksia joista kirjoitit vähän aikaa sitten. Siinäkin tuli mieleen että mikä olisi semmoinen keskiverto jumppaohjaaja? ainakaan meidän salilla ei sellaista olekaan. Ikähaarukka on 18-52, kropan mallikin vaihtelee hyvin hoikasta vähän ylipainoiseen. On 154cm ja 178cm pitkiä. Naisia kyllä ollaan kaikki. Joku on vasta aloittanut ja joku on ohjannut 30 vuotta. Hyvä ohjaaja on persoona ja kiinnostunut asiakkaistaan sekä myös halukas kehittymään ohjaajana. 🙂 Tällä halusin nyt vain kertoa että blogijuttusi herättävät keskustelua ja pohdintaa myös blogisi ulkopuolella.

  12. J J sanoo:

    Saisinpa sinut vaimokseni. Treenattaisiin yhdessä.

  13. Mari sanoo:

    Hei :). Luen blogiasi päivittäin ja olen todella tykännyt tyylistäsi kirjoittaa ja kuvata aiheita :). Joillakin ihmisillä on vain luontainen tarve neuvoa kaikkia joka asiassa ja joitakin saattaa harmittaa ja ärsyttää, etteivät itse kykene samanlaiseen elämäntyyliin kuin sinä :). Yleensä ihmiset joista pidetään paljon saavat paljon negatiivista kommenttia juuri sen takia, etteivät ole mauttomia ja hajuttomia vaan erottuvat jollain tavalla massasta. Jatka samaan malliin. Ehkä ihmiset tämän perusteella jaksaisivat vaikka vastapainoksi antaa enemmän positiivista kommenttia :), koska negatiivisia kommentteja tulee aina, vaikka kuinka yrittäisi aina parhaansa.

  14. Tinttu sanoo:

    Puhuimme juuri ystäväni kanssa tästä aiheesta. Mistä ihmisillä tulee tarve syyllistää, syytellä ja arvostella toisia ihmisiä? Erityisesti netin välityksellä tulevat kommentit voivat olla järkyttävän raadollisia ja epäasiallisia. Ehkä näillä ihmisillä on itsellä paha olla ja heidän tarvitsee purkaa se johonkin toiseen? Vaikea sanoa, mutta uskon, että monelta kirjoittelijalta jäisi kasvotusten ko. asiat sanomatta. Ehkä nämä aggressiiviset kommentoijat unohtavat, että blogi -tekstien ja -kuvien takana on todellisia ihmisiä.

  15. pimpula sanoo:

    Hei, voitko laittaa suoralinkin sport shoes nettisivulle, sillä en löydä sivua enää mistään ja haluisin tilata itselleni kengät sieltä:)

  16. satu sanoo:

    AIno, sinun jutut on hyviä ja niistä saa vinkkejä. Ei tosiaankaan ole pakko syyä tai tehä samoin kun sinä. Ihania juttuja ja kivaa mietiskellä tekisinkö samoin tai söisinkö tänään myös nuin.
    Jotakuta jos ei miellytä. Hakee muualta itelleen ohjeita. 🙂
    Älä lannistu meitä on varmaan paljon jotka lukee mielellään ja ottaa opikseen minkä tuntee sopivaksi itselleen. Ihanaa kesää sinulle.

  17. Monna sanoo:

    Tosi hyvä kirjoitus Aino!! Oon miettinyt monesti samoja juttuja!

    Kuten Janne tuolla ylempänä kommentoikin: vain menestyvillä bloggaajilla on vihaajia. 😉
    Ja itse näen sen asian niin, että joku jota vähän v*tuttaa sun tyyli tai se, että olet suosittu bloggaaja, saattaa kommentoida sitten näitä näsäviisaita ”tiesitkös muuten, että tästä ja tostakin saa syöpää”-tyyppisesti.. 😀 Haha!

    On silti helpompi sanoa, että toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kuin sitten toteuttaa tämä sanonta.
    Siispä sanonkin, että sympatiat on täysin sun puolella ja on vaan inhimillistä välillä tunteakin p*skaa fiilistä näistä kommenteista.
    Jatka samaan malliin! <3

    • ainor sanoo:

      Kiitos Monna! Niinhän se on, että isoihin blogeihin eksyy aina myös niitä valittajia ja heittereitä. Se kai kuuluu asiaan, mutta niinkun sanoit on niin helppo sanoa toiselle että ”älä välitä”, kyllä sitä kuitenkin aina vähän välittää, vaikka tässä alkaa jo ollakin melko paksu nahka 😀

  18. Maisa sanoo:

    Osa negatiivisista kommentoijista voi olla tyyppejä, jotka tarkoituksella provosoivat ja yrittävät saada sinut ja lukijat ärsyyntymään. Kaikille ei ole jaettu älykkyyttä samalla kauhalla, joten pää pystyyn Aino, pidä linjasi. Olet tsemppaava ja aidosti erilaisista asioista kiinnostunut ja se on hyvä juttu. Avoimin mielin vaan eteenpäin. Tsemppiä ja yritä olla välittämättä jeesustelijoista ynnä muista, jotka kuvittelevat olevansa parempia. Aurinkoa ja iloa! 🙂

  19. Janna sanoo:

    Aamen. Kumma juttu kun ei voida edes yrittää järkevästi keskustellen tuoda näkemyksiä esille, vaan heti alkaa tekstin kumoaminen, mäkätys jne… Mutta ne purkaa vaan omaa huonoa oloa ja näköjään tää on niiden kanava. Ehkä kannattais harkita mieluummin jotain psykologia sen sijaan että tulee kommenttipalstalle jauhamaan jotain 😀

    • ainor sanoo:

      haha, netti ja blogit on kyllä helppo paikka purkaa niitä omia ahdistuksia 😀

  20. janetski sanoo:

    Mutta joka uutisessa,viesteissä ja elämässä…blogeissa kaikkialla missä vaan voi olla sosiaalinen löytyyy joku joka tarttuu johonki yhteen asiaan ja ei näe muuta! Jokainen voi omalla kohdallaan valita millainen ihminen on ja miten edustaa asiaansa! 🙂 haluaako yrittää päteä vai tuoda ilmi omaa ajatustansa tuomitsematta toisen omaa :)tai pönkittää itseään,mikä ikinä olikaan sen ajatuksensa takana oleva motiivi.

    • ainor sanoo:

      Niinhän se on, ja se ikäänkuin kuuluu asiaan kun on paljon erilaisia mielipiteitä jakava aihe! 🙂

  21. Jana. sanoo:

    Sää oot Aino niiiiiiiin paras! Luen paljon blogeja ja oot ainoa bloggari, jonka kirjoitukset ei koskaan kismitä. Ihmettelen aina itsekseni, miksi luen sellaisia blogeja, jotka ärsyttävät minua (ja miksi kukaan muukaan), mutta sun omaa pidän hirveän asiantuntevana enkä ole vielä törmännyt sellaiseen päivitykseen, joka antaisi aihetta moitteeseen. En piittaa spirulinasta (tuliko edes oikein kirjoitetuksi??!:) enkä aio vihersmoothieta ikinä kurkustani alas kaataa, mutta sinun tapasi kirjoittaa niistä on sellainen, ettei se saa minua ärsyyntymään, vaikken niiltä osin jaakaan näkemystäsi.

    Ei kukaan voi olla sellainen yli-ihminen, etteikö viisastelijat ynnä muut negatiiviset kommentoijat ottaisi pannuun.

    Mutta älä silti muuta mitään! Mä en yhtään ihmettele, jos sua täällä yritetään kosia 😉 Jatka vaan samaan malliin! Ja minusta on mahtavaa, että vaikka olet lomalla, päivityksiä satelee meidän lukijoiden iloksi kuitenkin jatkuvasti!

  22. Sanni sanoo:

    Voi jumaliste.. Turha se on sua syyttää, että on itse niin tyhmä, että uskoo kaiken mitä kerrotaan. Muistan, että joku opettaja on joskus paasannut kriittisen arvioinnin tärkeydestä. Itse tykkään blogistasi tosi paljon, mutta ihan sama asiahan se on kaiken median kanssa, että ei pidä purematta niellä. Mun mielestä se on jokaisen oma vika jos sokeasti kuuntelee ja tottelee kaikkea mitä sanotaan, koska jumala ei varmasti niitä ohjeita ole keksinyt. Ite tykkään hirveästi sun vinkeistä ja neuvoistasi, koska itse en ole paneutunut niin syvällisesti ruokavalioon ja liikuntaan, en vaan jotenkin ymmärrä että miten tehdään oikeanlainen treenikalenteri ja ruokavalio. En mäkään kuitenkaan ihan kaikkia neuvoja ota vastaan – vaikka ehkä sä olisitkin oikeassa – ne ei vaan sovi mun elämäntyyliin. Jokainen on vastussa omista valinnoistaan.

  23. Positiivisuutta!! sanoo:

    Hyvä että puutuit nipottamiseen! Mielestäni olet teksteissäsi AINA tuonut julki sen, ettet ole mikään kaikkitietävä, vaan puhut kokemuksesta ja siitä miten itse koet jonkin asian. AINA muistat mainita, että jokaisen kroppa toimii erilailla ja reagoi eritavalla eri asioihin. Toivottavasti pystyt jättää nipotukset omaa arvoonsa, ja jatkat meidän muiden lukijoiden ilostuttamista! Sinusta tykätään!!!

    • ainor sanoo:

      Kiitos 🙂 Aion kyllä jatkaa samaan malliin kun aina ennenkin, joskus täytyy vaan päästä avautumaan näistä jutuista! 🙂

  24. Ihmettelijä sanoo:

    Mikset julkaise yhtään kriittistä kommenttia tähän postaukseen liittyen? Vaikka se olisi kirjoitettu täysin asiallisesti. Viimeinen kommenttini sensuroitiin, vaikka perustelin sen erittäin asiallisesti ja kiihkottomasti.

    • ainor sanoo:

      Hei! Kommenttisi on varmaan kadonnut sillä en ole sensuroinut kommentteja tässä postauksessa. Voit toki kirjoittaa uudelleen jos jaksat 🙂

    • mariia sanoo:

      Hei! Myöskään mun yhtä kommenttia ei julkaistu. Liittyi nike free kenkiin. Ja oli kyllä mielestäni asiallinen ihmettely kysymys vain ja kirjoitan sen nyt uudestaan. Että eihän se ole mainostamista jos kertoo mistä kengät on ostettu? Ilman sen kummempaa hypetystä. Kaikkihan blogeissaan esittelevät uusia treenivaatteita ja ihan ilman mainostuksen tarvetta!!! Tavallista shoppailua vain? Niin en voi ymmärtää, eikä varmaan moni muukaan 🙂 Varsinkin kun siitä mainostit aikaisemmin. Tulee vähän sellanen olo, et sua on kielletty kertomasta mistä ne on ostettu? ;O Onko sitten ihan laillisesta paikasta ostettu? Ois kiva jos pitäisit lupaukset lukijoille. Ymmärrän kaiken kiireen ja kaiken joten kiirettä ei ole , mutta ei kannata ehkä lupailla postauksia halvoista nike freestä, jos niitä ei tule! 🙂 Ei todellakan millään pahalla tarkoitettu ihmettelen vain suuresti, miksi se olisi mainostamista, jos kertoisit ostopaikan.

      • ainor sanoo:

        Moi! Kyllä se kommentti on julkaistu ja siihen olen myös vastannut! 🙂 En tosiaan olisi itsekään halunnut poistaa nike-postausta mutta mua ”uhattiin” poliisille ilmoittamisesta, sillä sivustosta ei ollut varmuutta että tuotteet on aitoja. Mun oli siis pakko poistaa se, valitettavasti. Käy lukemassa vastaus siihen aiempaan kommentiin..

        • sara m sanoo:

          Pahoitteluni, sillä en huomannut vastausta! Harmi juttu, mut ei voi mitään!:)

Kommentoi