Kun haaveista tuli totta

Tämä blogi sisältää paljon informatiivisia kirjoituksia, vinkkejä ja ohjeita teille lukijoille. Välillä tykkään myös puhdistaa omia ajatuksia ja pohdiskella erilaisia asioita päiväkirjamaisesti. Oon miettinyt viime aikoina paljon tavoitteita ja päämääriä. Mulla on itselläkin ollut tavoitteita ja olen havahtunut siihen, että hitto vie mähän oon saavuttanut aika paljon asioita, joita oon halunnut saavuttaa. Yleensä ne tavoitteet vaan kasvaa, eikä välttämättä huomaa nauttia siitä mitä on jo saavuttanut. 

DSC_0275-001

Kaikillahan on ne omat haaveet, pienet ja suuret tavoitteet. Iso juttu toiselle voi olla ihan arkipäivää toiselle. Mun intohimo ja haaveet ovat paljon kytköksissä liikuntaan, ohjaamiseen, vartalon muokkaukseen ja myös tähän blogiin. Mä voin paljastaa teille, että joskus silloin vuonna 2010, kun aloitin blogini ja seurasin suurempia sellaisia, haaveilin salaa, kuinka makeeta olisi joskus tienata blogia kirjoittamalla. Oli myös ihan uskomatonta, kuinka bloggaajat saivat erilaisia lahjoja firmoilta, vain kirjoittamalla niistä. Okei, nämä ajatukset ovat hieman muuttuneet, sillä se ei oikeesti ole ihan niin helppoa, että kirjoitat vaan! Ei ne aiheet ihan tuosta noin vaan putkahda päähän, ainakaan aina. Mä vietän tämän koneen äärellä noin 5 tuntia päivässä tehden blogiin liittyviä asioita, ja tämä ei kuitenkaan ole mun kokopäiväinen työ.

Tässä muutamia viikkoja sitten, havahduin siihen, että huomasin saavuttaneeni kaiken sen mitä olin joskus alussa haaveillut. Alussa ajattelin myös tällaisen ”blogisuosion” olevan mahdotonta, koska suomessa blogit (etenkään treeniblogit) eivät olleet vielä kovin iso juttu. Täytyy myös mainita, ettei raha ja tavarat ole kuitenkaan se tärkein asia. Kirjoittaisin blogia myös ilman niitä, sillä tästä on tullut mulle erittäin rakas ”harrastus”. On kiva huomata, että pystyy inspiroida ja auttaa muita ihmisiä. 

10385973_10152371892294774_1826837039_o

Kun aloittelin ryhmäliikuntaohjaajan uraa, olin hieman ujo ja myös epävarma jollain tapaa. Olen aina tiennyt paljon liikunnasta, joten siinä mielessä mulla on melkein aina ollut fiilis, että tiedän mitä teen. En kuitenkaan pitänyt itseäni mitenkää kovin loistavana ohjaajana ja halusin tulla hyväksi, tai sanotaanko, että halusin ja haluan edelleen olla paras! 😀 

Parasta ohjaajaa ei tietysti voi määritellä, sillä makuasioista ei juurikaan voi kiistellä ja makuasioitahan nämäkin ovat. Halusin kuitenkin, että mun tunnit olisi sellaisia missä olisi aina paljon ihmisiä, sillä se kertoo mielestäni jo jotain ohjaajan tasosta. Toki tähän vaikuttaa monet muutkin asiat, mutta ehkä ymmärätte mitä tarkoitan. Tiedän, että on paljon ohjaajia, jotka tekevät ohjaamista sivutyönä silloin tällöin, ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi. Sitten on myös meitä, joille tämä on intohimo ja halu kehittyä mahdollisimman hyväksi on suuri. Mulla on ollut ohjaamisen suhteen myös muita haaveita, mutta ne ovat olleet ”jäähyllä” viime aikoina, kaiken muun hässäkän vuoksi. 

DSC02418Mulle ulkonäkö on melko tärkeä asia, sillä kuten olen useasti maininnut, koen olevani oman itseni käyntikortti. 😀 On myös tärkeetä, että tunnen oloni hyväksi ja tyytyväiseksi. Olen ollut tyytymätön itseeni ja se vetää väistämättä mielialaa alaspäin ja siihen kuluu turhaa energiaa, joka on pois muista asioista. Olen toki ollut pitkään jo ihan hyvässä kunnossa, mutta en silti ollut täysin tyytyväinen. Oon niin iloinen, että päätin ottaa tämän pienen projektin ja muokata kroppaa vielä enemmän siihen omaan makuun sopivaksi. Nyt voin sanoa olevani tyytyväinen ja voin myöntää, että elämänlaatukin on paljon parempaa, kun ei mene turhaa aikaa märehtimiseen, kuinka olisi kivaa olla sellainen tai tällainen. Pinnalista ehkä, mutta vaikka kuinka joku väittää vastaan, niin kyllä se oma ulkomuoto vaikuttaa myös omaan mielialaan ja sitä kautta tyytyväisyyteen.

Lähti ehkä hieman sivuraiteille tämä kirjoitus, mutta pointtina oli se, että olisi hyvä osata nauttia myös matkasta määränpäähän. Iloita saavutetuista haaveista, eikä aina vaan kasvattaa niitä suuremmiksi.

Kuvat: Eve


8 Responses to “Kun haaveista tuli totta”

  1. Amanda sanoo:

    Mulle on aina sanottu (ja varsinkin laihisprojektin alussa) että ei se elämä siitä parane vaikka kilot karisee. Mutta uskallan rohkeasti olla eri mieltä. En todellakaan ole vielä tavoitteessani, mutta jo nyt olen onnellisempi, kuin esimerkiksi vuosi sitten. Ja haistatan kaikille pitkät jotka kehtaa sanoa, ettenkö tavoitteessani olisi onnellinen. Mulle paino on kuitenkin ollut suurin estävä tekijä mun elämässä. Jos lasken kaikki ne kerrat kun en oo lähteny johonkin mukaan vain liikakilojen vuoksi, on se luku ihan järkyttävä. Ja jos joskus saavutan sen pisteen, että voin vain mennä, niin oon valmis tekemään sen asian vuoksi vaikka mitä.

    Toki aina kannattaa just muistaa, että mitkä on oikeasti ne elämän tärkeimmät asiat. Mulle tyytyväisyys itseeni on yksi sellainen asia.

    • ainor sanoo:

      Mä oon tästä asiasta samaa mieltä. Jos ulkonäössä on jokin asia mikä vaivaa ja minkä voi korjata luonnolisin keinoin, niin toki se kannattaa tehdä. Kaikille ulkonäkö ei toki ole niin suuri juttu, että jaksaisi tsempata jonkun vaivaavan asian kanssa. Mutta jos se oikeesti on tärkeää ja haittaa tekemisiä niin silloin ehdottomasti kannattaa tehdä töitä asian eteen! 🙂

  2. Sonja sanoo:

    Moikka! 🙂

    Tuli mieleen semmonen kysymys, että miten pidät hiuksias yleensä kiinni salilla/ohjauksissa? Mulla itselläni on tosi paksut ja aika pitkät hiukset ja alkaa vähän perusnuttura tai ponnari (vähintään viidellä ponnarilla…) kyllästyttää. Jos siis jotain kivoja ideoita löytyy, lukisin oikein mielelläni postausta näistä! 🙂

  3. caro sanoo:

    Hyvä aihe! Ite olin melkeen vuoden tauolla salilta ja treenistä (ja seki vaan ku motivaatio loppui kun en tiennyt oikein mitä tehdä siellä..haha) ja ku kerran tulin takas se johtui siitä etten ollu enää tyytyväinen peilikuvaani.
    Nyt on motivaatio pysyny kovana kun tuloksia näkyy ja sain treeniohjelman ja läpikäynnin vaikeista liikkeistä PTn kanssa – nykyään en treenaa vaan ulkonäön vuoksi vaan myös terveyssyistä kun huomas että esim leposyke laski todella paljon hyvän kunnon myöntä 🙂
    Jälkeenpäin olisin toivonu että vanha sali olisi ehdottanu esim PT palvelua tai muuta mistä saa motivaatiota ja apua treeniin enneku sanoin sopparin irti.

    Mua vaan ärsyttää ihmiset jotka aina kiertää sen asian että treenaavat ulkonäön puolesta, ainahan se tulee kaupan päälle kun oppii tykkäämään kehostaan ja siitä miten sitä voi muokata omalla työllään vaikka olis aloittanu muista syystä.. Ei oo väärä treenata siks että näyttäis hyvältä, pinnallisuus määritellään muista asioista ainakin mun mielestä 😀 ja eikä sekään oo paha jos ihminen uskaltaa sanoa olevansa tyytyväinen omaan peilikuvaan.

  4. Sami sanoo:

    Joo se ajaa ihmistä eteenpäin kun on kovat tavoitteet mutta sitten kun onkin saavuttanut ne mitkä on ehkä tiedostamattaankin itselleen asettanut, saattaa tulla aika tyhjä olo. Mulle tuli vuosiksi, nyt oon taas alkanut oivaltaa asioita ja saanut uusia tavoitteita, liikunnan kautta 🙂 Vai olenko vaan ohittanut kolmenkympin kriisin? 😉

  5. Moi minulla vaikuttaa mielialaan heti jos olen lainlyönyt syömisessä tai en ole liikkunut tarpeeksi vaikka olen jo mummo ikänen haluan olla timmissä kunnossa ja jaksan paremmin olen tyytyväisempi elämän laatu paranee sinulle kiitos vinkeistä ruuan suhteen kuin liikunnan tunnin joilla käyn on aina hyvin laadittu olet innostava

  6. 5h on aika paljon sanoo:

    Jos on jo blogaamalla saavuttanut kaiken niin pitääkö sitten siirtyä iltapäivälehtien lööppimateriaaliksi tai osallistua kansainväliseen fitnesskisaan 🙁
    Koska ajattelit yrittää lasten hankintaa?

    • ainor sanoo:

      Olipas katkera kommentti 😀 Ensinnäkään en ole sanonut saavuttaneeni kaikkea, vaan asioita joista olen joskus haaveillut.

Kommentoi