PT-asiakkaani tarina: 2 kuukaudessa -10 kg

Heippa! Täältä tulee blogin ensimmäinen vieraskirjoitus. Kirjoituksesta vastaa PT-asiakkaani Riikka, joka on tehnyt aivan mahtavaa työtä viimeisten kuukausien aikana.

Pyysin Riikkaa kirjoittamaan jutun, koska tiedän, että löytyy niin paljon samassa tilanteessa olevia henkilöitä, jotka painivat samojen ongelmien kanssa. Riikka laihtui siis huikeat -10 kg kahden kuukauden aikana, ilman nälkää tai pikakuureja. Nyt yhteistä taivalta on takana kohta 3 kk ja kokonaispudotus on reilu -11 kg. Kehonkoostumusmittauksen mukaan pudotetut kilot ovat rasvakiloja ja salilla taas voimaa on tullut lisää.  

ENNEN - JÄLKEEN

ENNEN – JÄLKEEN

Olen ollut koko aikuisikäni jojolaihduttaja. Yleensä keväällä kun on pitänyt kuoriutua talvitakista, olen havahtunut ylimääräisiin laardeihini ja alkanut laihduttaa tavoitteena sutjakka kroppa kesäksi. Jos talvella on ollut tiedossa etelänmatka, on sitä ennen aina pitänyt vetäistä jokin kuuri, että kehtaa tepastella bikineissä rannalla. Kymmenessä vuodessa on tullut kokeiltua aika monet laihdutuskuurit. Kaalikeittoa olen keitellyt siinä toivossa, että ihmekeitto polttaisi rasvat pois. Lentoemäntädieetillä järsin selleriä nenästä kiinni pidellen. Olen myös laskenut kaloreita ja käynyt jumpassa seitsemänä päivänä viikossa. Kaikki kuurit kyllä tiputtivat painoa, mutta tulokset eivät pysyneet, koska en pystynyt jatkamaan syömistä samalla tavalla vaan palasin aina vanhoihin tapoihini. 

Tuntui vaikealta pysyä samassa painolukemassa, koska olin on-off-ihminen. Joko laihdutin, söin terveellisesti ja liikuin paljon tai en juurikaan piitannut, mitä suuhuni laitoin. Kun herkuttelun oli kerran aloittanut, niin sitä ei ollutkaan enää helppo lopettaa. Minulle jäi helposti päälle herkkuputki. Maanantai oli ainut oikea päivä aloittaa uusi terveellinen elämä ja jos hienot suunnitelmat kosahtivat karkkiin keskiviikkona, niin seuraavana maanantaina alkoi uusi yritys.

Viime vuonna homma repesi täysin kun olin raskaana. Vedin aivot off-asentoon ja söin mitä huvitti 9 kuukautta. Naivisti kuvittelin, että fläsät lähtisi yhtä matkaa mahan kanssa pois. Heräsin kuitenkin todellisuuteen kun kuukausi synnytyksen jälkeen menin kampaamoon varamaan aikaa ja minun luultiin edelleen olevan raskaana. Tästä sain päälle tsempin ja ilmoitin itseni Fitfarmin Superdieettiin. Vedin kuusi viikkoa vihreitä vihanneksia ja proteiinia. Paino tippui luvatut kahdeksan kiloa, mutta koin ruokavalion suppeaksi ja sen vuoksi dieetti ei kantanut pidemmälle. Paino pysyi useamman kuukauden samoissa lukemissa kunnes syksyllä motivaation laskiessa paino alkoi rullata ylöspäin. Silloin mietin, etten halua enää kertaakaan jojoilla painoni kanssa. Haluan vihdoin ja viimein tehdä elämäntapamuutoksen ja oppia syömään oikein. 

Tajusin, että tarvitsen pt:n apua ja mielessä olikin heti sopiva tyyppi hommaan: lemppari jumppaohjaajani. Lokakuussa sain Ainolta ruokavalion ja liikuntasuunnitelman. Tykästyin heti ruokavalioon, joka oli monipuolisesti perus ruokaa ilman hifistelyjä. Tajusin, että en ole koskaan aiemmin laihduttaessa syönyt tarpeeksi ja rasvan saanti on ollut onnetonta. Tuli myös todettua, että hiilareita on turha vältellä; ruisleipää voi syödä ja silti laihtua. Sain syödä 3 tunnin välein mahani täyteen eikä nälkä vaivannut. Alku oli hyvästä ruokavaliosta huolimatta raskas, koska olin pahassa sokerikoukussa ja sain järkyttävät vieroitusoireet kun aloitin uuden ruokavalion, jossa ei ollut lisättyä sokeria. Olin pari viikkoa kiukkuinen kuin mikä ja teki mieli mättää kaikki maailman herkut naamaan. Onneksi sain Ainolta tukea ja tsemppiä pysyä lujana ja tsempata eteenpäin. Yksin olisi tässä vaiheessa helposti luovuttanut. Kahden viikon jälkeen helpotti ja olotila parani. Ei tehnyt mieli enää herkkuja ja uusi ruokavalio ja liikunta saivat fiilikset korkealle. 

Toisen alkujärkytyksen koin reippaasta liikuntastartista. Pt-treenit Ainon kanssa alkoivat salitreeneillä, joiden jälkeen olin vapiseva hyytelökasa. Ensimmäisen jalkatreenin jälkeen en meinannut selvitä enää pyörällä takaisin kotiin. Jokaisen pt-treenin jälkeen olo oli kuitenkin mitä mahtavin, koska Aino piiskasi minut tekemään enemmän kuin olisin ikinä itse uskonut pystyväni. Yhteis- ja salitreenien lisäksi kävin ryhmäliikuntatunneilla. Vähän jännitti rapakuntoisena osallistua ensimmäiselle Bodyattack-tunnille, mutta jo parin kerran jälkeen jaksoin heilua paremmin mukana. 

Sovimme että vanhana vaakakyttääjänä en käy ollenkaan kotona vaa´alla vaan minut punnitaan kahden viikon välein salilla. Olin asennoitunut, että nyt teen maltilla elämäntapamuutosta ja painonlasku tulee siinä sivussa omaa tahtia.Yllätyin kun paino alkoikin laskea nopeammin kuin millään laihiksella aiemmin, vaikka söin paljon enemmän. Tuli huomattua, että ravinnon laadulla on todellakin väliä. Kahdeksassa viikossa paino tippui kymmenen kiloa! Oli aika vapauttavaa olla puntaroimatta itseään kotona. Samalla oppi luottamaan, että kun syö ja liikkuu oikein, tulokset ovat kyllä sen mukaisia.

Kohta on kulunut kolme kuukautta aloituksesta ja en voisi olla tyytyväisempi. Ruokavalio on tuonut niin paljon hyvää oloa, että haluan ehdottomasti jatkaa samoilla linjoilla. Parasta tässä ajassa on ollutkin se, etten ole kokenut kituuttavani laihiksella kun ruokaa on saanut syödä paljon ja se on ollut hyvää perusruokaa, jota koko perhe voi syödä. Olen selvinnyt muutamasta matkasta ja kipeänä olemisesta noudattaen uutta ruokavaliota ja erikoistilanteet, joihin ennen liittyivät herkut, ovat muuttuneet ihan tavallisiksi ruokailutilanteiksi. Elämää ei kuitenkaan tarvitse elää täysin herkuttomalla linjalla. Niitä voi nauttia kun pitää järjen kädessä. 

On ollut mukava huomata, että uudet elämäntavat ovat muuttuneet rutiineiksi. Nykyään kun jokin asia nyppii, lähden salille tai lenkille enkä kaiva kaapista suklaalevyä. Kunnon hikitreenin jälkeen ei rassaakaan enää mikään. Olen todella kiitollinen Ainolle, joka on ollut joka käänteessä tukena ja tsemppaamassa. Meidän pt-treenit ovat olleet viikon kohokohtia ja olen aina saanut lähteä salilta naama messingillä kaikkeni antaneena. Aino on antanut myös todella tärkeää mentaalivalmennusta, joka on saanut minut pohtimaan jojoiluni syitä. Lamppu on syttynyt monta kertaa pään päällä lähiaikoina ja olen sisäistänyt ne asiat, jotka tekevät tästä elämäntapamuutoksen eikä taas yhtä laihdutuskuuria.

ENNEN - JÄLKEEN

ENNEN – JÄLKEEN

 


No Responses to “PT-asiakkaani tarina: 2 kuukaudessa -10 kg”

 1. Avatar Iida sanoo:

  Upea muutos!

 2. Avatar Suvi sanoo:

  Vau, mahtavaa työtä tehty! Ihana lukea, että muillakin kuin Fitfarmin hiilarikammodieeteillä laihtuu :D

  • Avatar Miia sanoo:

   Ihan huikeeta! Mäkin haluan Ainon mun pt:ksi :)

   • Avatar ainor sanoo:

    Kiitos! Osaavia PT:tä löytyy varmasti joka kaupungista, mutta jos oot vaasasta, niin laita vaan viestiä ja katotaan koska vapautuu seuraava paikka :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Kiitos Suvi! Juuri sitä halusin tässä korostaa, että ei oo pakko elää pelkillä vihreillä kasviksilla ja kanalla jos haluaa laihtua. Ei ole myöskään olemassa vain yhtä oikeeta keinoa saavuttaa niitä haluamiaan tuloksia :)

 3. Avatar e sanoo:

  Hyvä Riikka!!!

  Ja Aino, tarkoitukseni oli kysyä, että kun ostin kokeiluun niitä Fitnessnuudeleita – niin eivät olleet oikein mun makuuni. Koska en jaksa mitään palautusrumbaa, niin mietin, että haluaisitko nuo?! Ostin 5 pakettia ja söin yhden, eli niitä on nyt neljä jäljellä. Ihan free of charge. Voisin jättää ne esim. Lady Linen respaan ens viikolla, kun meen sinne käymään.

  • Avatar ainor sanoo:

   Heippa! Tiedätkö mulla on niitä nuudeleita n. 40 pakettia kotona, että en varmaan ehdi käyttää enempää ennen kuin päiväys on mennyt. Kiitos kuitenkin tarjouksesta. Jos haluat, voit tuoda ne ladylle ja laitetaan sieltä jakoon niille jotka haluaa kokeilla :)

   • Avatar Katri sanoo:

    Mulle ainakin kelpaa, jos ladylle lähtee paketti;)

    • Avatar e sanoo:

     Joo, pistetään jakoon! En oo ihan varma vielä minä päivänä kerkeän Ladylle, mutta Katrille tiedoksi, että ainakin nyt loppuviikosta viimestään voi varmaan kysellä.

 4. Avatar Pauline sanoo:

  Ihana ja tsemppaava tarina! Hieno työ ja osaava pt! :)

 5. Avatar Sara sanoo:

  Vautsi mikä saavutus niin lyhyessä ajassa! Upealta näyttää! :) Tsemiä huimasti Riikalle myös jatkoon!

 6. Avatar Salla sanoo:

  Ihana tarina! Tuntuu uskomattomalta että noin lyhyessä ajassa voi laihtua noin paljon – terveellisesti.

  • Avatar ainor sanoo:

   Niinpä. Kaikki ovat tietenkin erilaisia ja keho toimii aina yksilöllisesti. Tää on kuitenkin loistava esimerkki siitä, että normaalisti syömällä ja liikkumalla kohtuudella voi saada hyviä tuloksia :)

 7. Avatar Janna sanoo:

  Oi kun oli ilo lukea tätä! Yhteistyö on selvästi sujunut hyvin, kyllä säkin vaan oot niin rautainen alan ammattilainen. Arvostan! :)

 8. Avatar Nimetön sanoo:

  Olisi kiva kuulla vähän hinta-arviota mitä tuollainen pt-asiakkuus voisi kustantaa?
  Hieno saavutus ja tulisi niin tarpeeseen myös minulle kunhan saan vauvan synnytettyä :)

  • Avatar ainor sanoo:

   PT-pakettien hinnat vaihtelevat paljon eri firmojen ja personal trainereiden välillä. Itselläni on eri pituisia paketteja tarjolla ja hinnat menevät niiden mukaan. 3 kk:n paketti (sisältää 10 yhteistreeniä, treeni- ja saliohjelmat + ruokavalion) maksaa 790 e. Meillä on myös mahdollisuus maksaa erissä :)

 9. Avatar Charlotta sanoo:

  VAU! Hienoa työtä niin Riikalta kuin sulta Aino! :) Hatunnosto!
  Kuuluiko kahden kuukauden aikana kuntosalitreenien lisäksi aamulenkkejä? :)
  Onko niistä siis oikeasti hyötyä rasvanpolttoon?

  • Avatar ainor sanoo:

   Kiitos. Aamulenkkejä ei kuulunut treeniohjelmaan, mutta Riikka on tehnyt muuten tavallisia kävelylenkkejä muutaman kerran viikkoon salitreenien ja jumppien lisäksi. Treenimäärä on muutenkin pysynyt kohtuullisena n. 3-4 krt/vko.

Kommentoi