Ruokapäiväkirja kuvina

Hei! Ajattelin jakaa pitkästä aikaa omaa ruokapäiväkirjaa teille katsottavaksi. Näiden ja myös omien treenien jakaminen on aina hieman kaksipiippuinen juttu. Kuten olen monesti aikaisemminkin maininnut, se mikä sopii minulle ei välttämättä sovi sinulle ja niin edelleen. Mutta koska näitä kysellään aina välillä niin laitetaas jakoon…

Olen muuttanut omia ruokailutapoja hieman. Söin ennen paljon pieniä ”välipaloja” päivän aikana. Nyt olen jättänyt ne pois ja syön lämpimän ”kunnon” ruuan useamman kerran päivässä. Toki silloin tällöin tulee syötyä myös niitä välipaloja tai smoothieita jos sellainen tarve tulee. Liikuntojen vuoksi mulle sopii parhaiten neljästi päivässä syöminen. Annokset eivät ole mitään gourmet-ruokaa, ihan perus settiä meni suusta alas eilen ;)

DSC01202_Fotor_Collage

Heräsin eilen 7:30 ja söin aamiaiseksi kaurapuuroa (kauraleseistä), raejuustoa, kookosöljyä ja pienen lorauksen innocent-smoothieta. Kahvia menee myös joka aamu, muuten en tapaa juoda kahvia päivän aikana. Aamiaisen jälkeen vitamiinit, e-epat ja muut pulverit.

DSC01202

8:30 ohjasin RPV-tunnin ja tein päälle 45 minuutin salitreenin ylävartalolle. Treenin jälkeen oli 5 minuuttia aikaa ennen kuin työt alkoivat, joten join pikaisesti 30g Fitnessgurun hera isolaattia ja söin yhden banaanin.. (kaunis kuva, myös se otettiin pikaisesti :D)

IMG_5052

Pääsin töistä kl 12:00 ja menin kotiin syömään lounasta. Olin valmistanut edellisenä iltana ison pannullisen tonnikalapastaa (tonnikalaa, ruispastaa ja paseerattua tomaattia). Kylkeen raejuustoa, kurkkua, tomaattia ja avocadon puolikas.

DSC01204

Puuhailin hetken koneella hoitaen työasioita ja sen jälkeen heitin pään tyynyyn ja otin päiväunet. Unien jälkeen paistoin kolme kanamunaa ja pilkoin sekaan neljä kevyt kalkkunanakkia. Olen vähentänyt radikaalisti tällaisten tuotteiden käyttöä, mutta kaapissa sattui olemaan noita ja kaipasin jotain munien sekaan. Luomu kanamunat ovat muuten ihan pirun kalliita, mutta ei auta..Laadusta täytyy maksaa. 

DSC01205

Ruokailun jälkeen opettelin Bodystepin perinteisen version biisit ja sitten olikin aika lähteä steppailemaan. Olen ohjannut ainoastaan atleettista versiota tähän asti ja eilen oli siis ensimmäinen kerta kun vedin toista versiota. Tykkäsin paljon myös perinteisestä versiosta. Mielestäni speed-step oli aika tehokas, syke pysyi hyvin ylhäällä.  

Stepin jälkeen kotiin ja vedin tonnikalapastan lopun napaan..Olin valmistanut kaappiin myös kasvissosekeittoa iltaa varten, mutta kello oli jo sen verran paljon ja vatsa sen verran täysi, etten ehtinyt enää täyttää päivän kasvissaldoa. Tänään pitääkin tsempata asian kanssa :)

DSC01208

Ennen nukkumaan menoa sheikkasin vielä ”pirtelön” makeuttamattomasta (vaikea sana!) mantelimaidosta ja herasta.

DSC01209

Fitnessgurulta tuli eilen paketti ja siellä oli mukana uudistettuja rasvanpolttajia; One Heat a.m ja One Heat p.m. Toinen on siis päiväkäyttöön ja toinen yökäyttöön. Punainen paketti, One Heat® A.M. on kehitetty maksimoimaan rasvanpolttoa ja energiansaantia päivän aikana, tuote vähentää myös makeanhimoa. Sininen paketti on tuo yöpolttaja ja se sisältää aineita, jotka lisäävät rasvanpolttoa ja edistävät palautumista yöllä. Tuote on kofeiiniton, se ei häiritse yöunta, eikä vaikuta nestettä poistavasti. Proteiinehin on myös tullut uusia makuja, olen maistanut yllä olevassa kuvassakin näkyvää vadelma-valkosuklaata sekä vanilja-valkosuklaata. Molemmat ovat mielestäni todella hyviä! Olen maistanut kaikkia Fitnessgurun makuja ja mielestäni parhaita ovat näiden kahden uuden lisäksi cappuccino, vanilja ja minttusuklaa.

DSC01207

Tänään olen herännyt jo kl 6:30 ja opetellut Bodypumpin biisit, jotka tulen ohjaamaan iltapäivällä 15:30 Spinning-Bodypumpin muodossa. Nyt on kuitenkin aika lähteä töihin aamupäiväjumppaamaan! Mukavaa viikonloppua kaverit :)

Fitnessguru-tuotteet saatu blogin kautta.


No Responses to “Ruokapäiväkirja kuvina”

 1. Avatar Sinikka sanoo:

  Kuten sanottua, mikä sopii yhdelle, niin ei sovi toiselle. Mutta toivottavasti et jaa näitä ”neuvoina” toisille. Kasvisten määrä kun on todella pieni. Puoli kiloa olisi vähimmäismäärä, yleensä suositellaan pyrkimään siihen kiloon. Jos kasvikset tuppaa jäämään, niin vanha kunnon lautasmalli käyttöön siinä suhteessa, että ensin lautaselle puolet kasviksia ja sitten vasta ”ruokaa”. Voit höyryttää porkkanoita/parsakaalia/kukkakaalia myös valmiiksi. Desi, pari marjoja puuron päälle. :D Minä nimittäin voisin todella huonosti, jos jatkuvasti söisin noin vähän vihanneksia.

 2. Avatar Aada sanoo:

  Nämä ruokapäiväkirja-jutut on aina todella mielenkiintoisia! En oikein ymmärrä edellistä kommenttia, nimenomaan mainitset alussa että mikä sopii sulle ei välttämättä sovi muille ja blogiasi seuranneena tiedän että syöt todella paljon kasviksia. Mutta niinhän se on että aina tekee jonkun mielestä väärin. Itse kiinnitän myös huomiota siihen että syön riittävästi kasviksia, juon tarpeeksi vettä ja saan ruuasta riittävästi proteiinia mutta muuten syön ihan tavallista ruokaa. Oon pohtinut että pitäisi kokeilla jotain kasvisruokaa kun pääruoissa on lähes poikkeuksetta mukana lihaa jossain muodossa.

  • Avatar ainor sanoo:

   Näinhän se on. Minä tosiaan syön todella paljon kasviksia ja vihanneksia päivittäin, mutta halusin nyt välillä jakaa myös vähän erilaisen päivän. En hifistele joka päivä ja syön myös ihan tavallista ruokaa :)
   Kasvisruuan kokeilu voisi olla ihan mielenkiintoista, täytyisi vaan hakea inspiraatiota jostain, että saisi monipuolisia aterioita aikaiseksi.

 3. Avatar Anumaaria sanoo:

  Oli nyt pakko tännekin kommentoida sama, mitä jo ”privaattipuolelle”. Mä arvostan tätä lämpimän, ns. kunnon ruoan määrää! Arvostan juuri siksi, että mun mielestä näin kovin paljon urheilevan (kuten Ainon) tulisikin syödä. reilusti ja lämpimästi! Musta tää jos mikä on hyvä esimerkki muillekin. :)

 4. Avatar Laura sanoo:

  Kiva postaus, näitä lisää! :) Itse syön tällä hetkellä aika samanlaisen ruokavalion mukaan, ja uudet reseptivinkit teksivät todella hyvää. Sun ruuat on samanlaisia kuin itsellänikin, eli ravintorikasta, nopsaa ja helppoa, mutta samalla myös hyvää ja terveellistä. :) Tykkään!

  • Avatar ainor sanoo:

   Kiitos Laura! :) Yritän tulevaisuudessakin jakaa näitä ja myös reseptejä!

 5. Avatar Julia sanoo:

  Hei!

  Et ole varmaan kuullut suoraan tilalta ostetuista luomumunista? :)

  Siskoni työkaveri ostaa näitä jostain Helsingistä ja minä sitten häneltä, 30 kananmunaa hintaa 9 euroa!
  Eli aika halpaa siis ja laatu ero on mieletön!! Keltuainen on ihan erivärinen ja maku paljon parempi, samoin koostumus!

  Suosittelen! :)
  Löytyy varmaan googlailemalla, mutta näitä on kuulemma paljon pääkaupunki seudulla.

  Ps. Spagaatti venyttely ohjeesi on ollut kovassa käytössä, tulokset vielä aika heikkoja :D

  • Avatar ainor sanoo:

   Hei! No olen itseasiassa kuullut mutta en ole perehtynyt asiaan sen kummemmin. Täytyy varmaan ottaa selvää mistä saisi ostettua isompia satseja suoraan tilalta! Kiitti vinkistä :)

 6. Avatar Noora sanoo:

  Siis teet kaurapuuroa kauraleseistä? Ihan pakko kysyä tästä et kokonaan vai lisäsitkö niitä leseitä mukaan? :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Joku toinenkin jo kyseli samaa, mutta siis joo pelkästään leseistä! Tulee parempi koostumus mun makuun :)

 7. Avatar -p- sanoo:

  Nää ruokapostaukset on mun mielestä vaan hyviä, saa vähän inspiraatiota omaan syömiseen. Mulla meinaa mennä välillä sormi suuhun kun yritän keksiä uusia ruokia itelleni. Oon kai niin uusavuton, haha :D
  Näistä tuli taas pari kokeiltavaa ruokaa! :>

 8. Avatar Annika sanoo:

  Moikka!
  Olisin kysynyt tuosta mantelimaidosta, eli onko sinulla joku tietty syy, miksi käytät sitä tavallisen maidon sijasta? Minua kiinnostaisi tietää mitkä ovat mantelimaidon ”hyödyt”, sillä kun sen ainesosaluetteloa lukee, tekee minun ainakin mieli valita edelleen (luomu)maito, niin paljon kaikkea ylimääräistä siinä on.
  Blogiasi on kiva lukea! :)

  • Avatar ainor sanoo:

   No ei sinänsä mitään tiettyä syytä, haluan vaihtelua ja mielestäni se sopii hyvin noihin smoothieihin ja esim. kasvissosekeittoihin. Kahviin mä käytän myös luomumaitoa :)

 9. Avatar alisa sanoo:

  oon saanu sun blogista tosi paljo motivaatioo! kirjotat tosi hyvistä ja monipuolisista aiheista ja varsinki noi treeniohjelmat kiinnostaa a i n a :-) on tullu useesti sellane fiilis et ois kiva tulla sun vetämälle tunnille, mut ehkä helsingistä vähä pitkä matka :D

  • Avatar ainor sanoo:

   Heh, no helsingistä voi olla vähän turhan pitkä matka jumppaamaan, mutta ehkä joskus tuut muutenkin tännepäin suomean niin sitten tervetuloa jumppaamaan! On tosi kiva jos pystyn jakamaan motivaatiota, se on yksi tämän blogin tarkoituksista :) Kiitos kommentista!

 10. Avatar Suski sanoo:

  Kiitos Aino!
  Sun blogia on niin kiva lukea, ja tääkin postaus oli tosi kiva! Mun mielestä on vaan hyvä että esimerkkinä on ihan tavallista perussettiä, ja terveellistä sellaista! Ja me kaikki tiedetään, että sinä jos kuka syöt kasviksia paljon. Ja niinhän sä mainitsitkin postauksessa :)
  Ihanaa viikonloppua, nautitaan reenistä ja ravitsevasta ruuasta!

 11. Avatar Suski sanoo:

  Teetkö kaurapuuron pelkästään leseistä?

  • Avatar ainor sanoo:

   Joo, kyllä! Käytän Pirkan Luomuleseitä. Niistä tulee mun mielestä pehmeempi koostumus, mutta sillon pitää käyttää vähemmän vettä kun normaalisti. Esim. 1 dl leseitä ja 1 dl vettä :)

 12. Avatar Candy sanoo:

  Moi! Haluaisin itse pyrkiä tämän tyyppiseen ruokavalioon, mutta kuntoilen varmasti paljon vähemmän kuin sinä. Ruokamäärä näyttää silmin nähden suurelta jos ei kuntoile joka päivä. Hieno blogi muuten sulla =)

  • Avatar ainor sanoo:

   Kiitos paljon! Määrät voi toki tuntua suurilta jos ei liiku päivittäin. Treenailen 2-3 h päivässä kuusi kertaa viikossa, joten energiaakin tarvitaan :)

 13. Avatar Sini sanoo:

  Hei,

  kiva nähdä, että syöt kunnolla ja ihan tavallista, lämmintä ruokaa! Paljon liikkuva saa kyllä ruokaa vedelläkin ihan kunnolla, että jaksaa. :) Liikun myös itse paljon ja välillä ruokamäärät tuntuvat hulluilta, kun saatan syödä 3 tai jopa 4 lämmintä ateriaa päivässä. Loppujen lopuksi kunnon ruoka vain toimii itselleni paremmin, kuin välipala-tyyppiset jutut.

  Tämä oli kiva postaus! Tykkään siitä, että jaksat korostaa, että sinun tapasi tehdä asioita ei ole ainoa oikea (sekä liikunnan, että ruoan suhteen). On ihan oikeasti järkevää painottaa, etteivät kaikki voi (eikä tarvitse) esim. liikkua yhtä paljon kuin sinä teet.

  Kiitokset tosi kivasta blogista, jään seuraamaan! :)

  Sini

  • Avatar ainor sanoo:

   Heippa! Kiitos paljon. Paljon liikkuvana on kyllä tärkeää syödä tarpeeksi. Nyt talvella varsinkin lämpimät ateriat toimivat itselläni paljon paremmin kuin välipalat. :)

Kommentoi