Miksi tavoitteiden saavuttaminen on niin vaikeaa?

Heippa! Uusi vuosi ja uudet kujeet. Monet ovat jälleen aloittaneet uuden paremman elämän ja päättäneet muuttaa huonot tavat paremmiksi. Kuitenkin vain pieni prosentti näistä muutoksista lopulta onnistuu. Ajattelinkin pohtia, miksi uusien asioiden omaksuminen on niin hankalaa ja miksi tavoitteita on niin hankala saavuttaa?

Kaikista kliseistä huolimatta, mielestäni yllä olevassa kuvassa on erittäin hyvä pointti. Kun esimerkiksi uusi vuosi alkaa, muutoksien teko tuntuu jännitävältä ja uudelta. Haaveillaan paremmasta kropasta, isommista lihaksista tai vaikka terveellisemmästä ruokavaliosta. Lomailu ja syöminen alkavat kyllästyttää ja halutaan tehdä jotain ihan uutta. Alkuunhan rutiinitkin sujuvat tosi hyvin ja motivaatiota on enemmän kuin riittävästi. Jossain vaiheessa, uusista jutuista alkaa tulla rutiinia, jolloin ne alkavat ehkä puuduttamaan, kyllästyttämään ja motivaatio laskee. Mitä silloin tulisi tehdä?

Helpointahan olisi heittää hanskat tiskiin ja palata vanhoihin tapoihin. Silloin kannattaa kuitenkin pysähtyä hetkeksi ja miettiä miksi ylipäätään aloitti muutoksen ja mikä on muutoksen tavoite. Onko tavoitteeseen pääsy edelleen tärkeää ja kuinka kovasti haluaa saavuttaa tavoitteensa. Sen jälkeen täytyy vain repiä itsensä ylös ja tehdä asialle jotain. Minä uskon, että jos jotain oikein kovasti haluaa, niin silloin kaikki on mahdollista. Ahkeruus palkitaan AINA. Muutoksia ei kuitenkaan tapahdu, ellei niitä tee itse. Jos jotain lähtee tavoittelemaan puolivaloilla, on myös tulokset sellaisia.

kuva

kuva

Negatiivinen ajattelu johtaa yleensä negatiiviseen tulokseen. Jos ajattelee heti herätessään kuinka pimeää ja masentavaa on, niin päivästä tulee aika varmasti juuri sellainen. Jos muutoksia tehdessä löytää asioista vain negatiiviset puolet, miten koskaan voisi olla onnelinen ja tyytyväinen. Ajattelutyylillä on todella suuri vaikutus siihen miten itse voimme. 

Monestihan tuloksia toivotaan mahdollisimman nopeasti ja jos tuloksia ei ala näkymään parin viikon jälkeen, ollaan valmiita luovuttamaan. Kannattaa kuitenkin miettiä, että jos on syönyt huonosti viimeiset 2 vuotta, miten sen kaiken voisi korjata 2 viikossa?  Jo muutoksia tehdessä, kannattaa ottaa realistiset tavoitteet ja valmistautua siihen että homma tulee ottamaan oman aikansa. Tällöin pettymyksiäkään ei tule niin helpolla. Muutoksien teko ei tosiaan aina ole helppoa, mutta jos jotain oikeasti tahtoo niin tavoitteeseen pyrkiminen ja kaikki siihen laitettu työ on kyllä kaiken sen arvoista.

Tsemppiä kaikille, pysykää tiukkana! 🙂


10 Responses to “Miksi tavoitteiden saavuttaminen on niin vaikeaa?”

  1. Puuha-Pete sanoo:

    Heh! erittäin hyvä kirjoitus taas. Mulla on ollut sellainen iskulause et KAIKKI on mahdollista, paitsi pyöröovesta hiihtäminen.

  2. Maarit sanoo:

    Jos sulla on joku kaveri joka haaveilee ryhmäliikunnanohjaajan työstä niin.. 😉 https://www.facebook.com/EasyFitVaasa/posts/716838308335740?stream_ref=10

    • ainor sanoo:

      Näinkin tuon jo Sanniksen blogissa 🙂 Nyt ei kyllä tuu mieleen ketään valitettavasti.

  3. jassu sanoo:

    Miten punnerruksia pitää reenata, että niitä jaksaa tehä enemmän:D Oon siis naine ja haluaisin parantaa punnerruksiani. ”miestenpunnerruksi” Kerralla menee hyvällä tekniikalla ehkä max7, miten niitä kannattaa reenata, et toistot lisääntyis? Eikö auta muuta ku vaan punnertaa:D

    • ainor sanoo:

      Paras tapa on toisaan vaan treenata niitä puuneruksia punnertamalla. Myös ylävartalon vahvistaminen esim. kuntosalilla auttaa asiaa. Vahvalla ylävartalolla on helpompi punnertaa!

  4. malle sanoo:

    Tack. Bytte ut glassen mot en tekopp… 🙂

  5. Julia sanoo:

    Hei! Tää ei liity tän postauksen aiheeseen,mutta… Haluaisin ryhtyä ryhmäliikunnanohjaajaksi, etenkin nämä Less Millsin tunnit kiinnostavat. Miten sä hait ohjaajaksi? Onko mahdollista alkaa ohjaamaan tunteja jo 17-vuotiaana? 🙂 Olisi mukavaa, jos vastaisit!

    • ainor sanoo:

      Moikka! En ole nyt ihan 100% varma, mutta ainakin ennen les millsin perukoulutuksiin on ollut 18-vuoden ikäraja. Muutenhan koulutuksiin voi mennä kuka tahansa, ne ovat kuitenkin aika kalliita 400-500 e. Aloitin itse ohjaamalla itse suunniteltuja tunteja ja sen jälkeen sali jossa olen töissä lähetti minut Les Mills – koulutuksiin 🙂

Kommentoi