4 tapaa syödä bataattia

Bataatti on yks mun ehdottomista lemppareista, se on vaan niin hyvää! Sweet potato nimellä kutsuttava bataatti onkin hieman makea, perunan kaltainen kasvis. Bataatti kuuluu kasvisten kuninkaallisiin. Herkullisessa bataatissa on runsaasti beetakaroteenia, C-vitamiinia, kuitua ja kaliumia.

Desktop-002

Itse en juurikaan käytä perunaa, mutta bataattia senkin edestä. Ajattelin koota teille neljä erilaista tapaa miten bataattia voi syödä. Bataattia löytyy myös valmiiksi lohkottuina pakastealtaasta. Omasta kaupasta nämä ovat loppuneet eikä ole näkynyt hetkeen (niin mun tuuri, käy melkein aina näin..). Bataatit oleskelevat normaalisti kauppojen vihannesosastolla.

Määrät ovat 1-2 syöjälle.

1. Bataattisosekeitto

DSC00997

 • 1 bataatti
 • n. 2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
 • mausteita (suola, yrttisuola,chili, valkosipuli..)

Kuori, pilko ja keitä bataatti. Soseuta sauvasekoittimella mantelimaidon ja mausteiden kanssa. Tulinen chili sopii kivasti makean bataatin kanssa! Lisää proteiinipitoisuutta saat syömällä sopan esim. raejuuston kanssa.

DSC009992. Paistinbataatti (vrt. paistinperunat)

 • 1 bataatti
 • oliiviöljyä
 • mausteita

Kuori, pilko ja keitä bataatti. Paista lohkot pannulla, maustaen reilusti. Voit suihkuttaa päälle kevyesti oliiviöljyä. Ostin ekosopista luomulaatuista makeaa chilikastiketta, se sopi kuin nenä päähän tämän ruuan kanssa.

DSC00990

3. Bataattimuusi

 • 1 bataatti
 • 2 rkl maitorahkaa
 • mausteita

Kuori, pilko ja keitä bataatti. Lisää sekaan rahka ja mausteet ja soseuta muusiksi. Itse tapaan lisätä muusiin myös muita vihanneksia, kuten parsaa, porkkanaa ja kukkakaalia.

DSC00994 DSC00996 DSC009954. Bataattiranskalaiset

 • 1-2 bataattia
 • oliiviöljyä
 • mausteita

Laita uuni kuumenemaan 225 c. Pese bataatti ja pilko ranskalaisen mallisiksi suikuloiksi. Suihkuta päälle oliiviöljyä ja mausta haluamallasi tavalla. Toinen tapa on laittaa ranskalaiset,öljy sekä mausteet muovipussiin ja ravistella pussia voimakkaasti. Näin mausteet ja öljy levittyvät tasaisesti. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

Desktop-001DSC00804

Bataattiranskalaisten kanssa sopii mainiosti itsetehty valkosipulidippi sekä sweet’n chili ketsuppi. Reseptin näihin löydät täältä.
IMG_4321-1024x1024BON APPETIT! 🙂

 

 


11 Responses to “4 tapaa syödä bataattia”

 1. Krista sanoo:

  Kiitos vinkeistä!:) Itse käytän bataattia paljon,oikeastaan perunan sijaan, koska vatsani ei oikein pidä perunasta… bataatti on niiiin hyvää! 😛

  • ainor sanoo:

   Ole hyvä! Bataatti tosiaan on herkkua, ja terveellisempää kuin peruna!

 2. Gretu sanoo:

  iso NAM! 😉

 3. Jen sanoo:

  Niitä valmiita bataattilohkoja ei enää valmisteta. Siksi et oo niitä enää löytänyt 😀

 4. Ryde sanoo:

  Nam nam nam, bataatti on I-H-A-N-A-A! ^^ Mä tykkään bataatista tosi paljon, paljon enemmän perunsta jota en syö melkein yhtään. Noita bataattiranskiksia on kyllä pakko kokeilla joskus. 🙂

 5. aleksia sanoo:

  Näistä menee ainakin pari heti ensi viikolla kokeiluun! 🙂
  Kertoisitko muuten vähän listan muodossa, että mitä kaikkea vältät ruokailuissasi? Luin tänään itse teollisista rasvoista ja tein päätöksen, että nyt jää ne tavalliset ingmariinit hyllyyn. Onko siis kuitenkin ”turvallista” ostaa esim. se luomu ingmariini? Ja leivontaan tarkoitetut voit on siis ei-käsiteltyjä? Jotenkin sitä tietoa on paljon saatavilla, mutta osa siitä on myös kovin monimutkaista ja mitään ei ikään kuin todeta suoraan.
  Olisi myös kiva lukea esimerkkejä päivän ruokailuistasi. Olisinpa itsekin noin hyvä syömään terveellisesti. Olen paha sokerihiiri ja joka päivä pitäisi saada jotain hyvää. Olin useamman kuukauden terveellisellä ruokavaliolla ruokarytmeineen ja liikuntoineen kaikkineen, mutta pah, ei se herkkuhimo mun kohdalla vaan mihinkään hävinnyt. Viikot meni miettiessä mitä hyvää saisi viikonloppuna syödä.

 6. Paula sanoo:

  Looks really delicious!

Kommentoi