MILLAISIA TULOKSIA VOI SAADA KUUKAUDESSA?

Kuukauden päivät menty suunnitelman mukaan ja sen kunniaksi mieleeni iski tällainen postausaihe. Useinhan sitä painotetaan katsomaan hieman pidemmälle, enkä itsekkään suosittele ääripäitä, jossa tavoitellaan nopeita tuoloksia hurjilla keinoilla. Silti sitä tulosta on kiva nähdä ja se antaa motivaatiota jatkamiselle. Omalla kohdalla tämä prjoekti on ollut erittäin helppoa rutiinia kahden ensimmäisen viikon jälkeen. Aluksi joutui hieman hakea taas niitä rutiineja (ja myös sitä motivaatiota), mutta siitä se sitten lähti. En kuitenkaan tarkoita, että kaikki olisi lastenleikkiä, sillä tottakai joudun tehdä valintoja ja luopua tietyistä asioista kun haluan jotain. Omalla kohdalla nuo luopumiset ovat kuitenkin tällä hetkellä vähäpätöisempiä, kuin vaikka se fiilis, että huomaan saaneeni haluamiani tuloksia, joko kehonmuokkaus akselilla tai sitten siellä treenirintamalla!

 

Jos palataan otsikkoon, niin vastaus riippuu pitkälti myös siitä mistä lähdetään liikkeelle, mutta ajattelen asiaa nyt nimenomaan jo valmiiksi hyvässä kunnossa olevan ihmisen kulmasta. Olen seurannut omia tuloksia niin jaksamisen ja treenin kannalta, kuin myös kehon muutoksien kannalta. En seuraa painoa hysteerisen tarkasti, sillä etenkin suurilla ja suhteellisen kovilla treenimäärillä se heittelee aika kivasti päivistä riippuen, mutta otan painon 1-3 krt vkossa myös siksi, että opin tunnistamaan nämä muutokset paremmin. Oon ennenkin sanonut, mutta sanon taas, että tunnen kehoni todella hyvin ja tällaiset jutut auttavat siinä miten suunnittelen treeni – ja ravitsemuspuolta.

Painoa on kuukaudessa lähtenyt 2-3 kg, eli alimmillaan paino oli tällä viikolla sen verran, että tuo luku oli tasan – 3kg, mutta kuten mainittua, se heittelee hieman, joten olisikohan -2,5 kg sellainen keskiarvo. Painon tippumisen tuntee keventyneenä fiiliksenä, mutta huomaan myös kiristymisen merkkejä, kun vatsalihakset alkavat tulla paremmin esiin. Myös ikävämpiä puolia tulee mukana kuten rintojen pieneneminen. Mulla näkyy rasvaprosentin nousu (ja lasku) heti ensimmäisenä edellä mainitussa kehon osassa ja sain tuossa syksyllä ihan pariin otteeseen kyselyjä, että ootko laittanut silikonit. :D No, en (ollut) ole laittanut!

Edellä mainitun lisäksi, säännöllinen ruokavalio ja sen mukana tuleva sopiva suhde proteiinin, hiilarin ja rasvan saannille on vaikuttanut positiivisesti myös esim. uneen, energiatasoihin ja yleiseen fiilikseen. Ei ole mielitekoja (muuta kuin tiettyyn aikaan kuukaudesta) ja koen, että myös mieliala on noussut. Omalla kohdalla tuo sokerin syönti vaikuttaa myös mielialaan, etenkin silloin jos sitä tulee puputettua säännöllisesti (kiitos joulusuklaat!:D).

Tähän väliin vielä yksi huomionarvoinen speksi makroista. Alussa nimittäin mun paino jumitti hetken ja olotilakin oli hieman ”surkea”. Huomasin, että rasvan saanti oli hippasen liian matala suhteessa muihin, joten nostin sitä ja täydensin kaappiin uuden purkin omega-3 rasvahappoja ja muutos oli lähestulkoon välitön sekä olotilan että painon putoamisen kannalta. Etenkin silloin kun mennään ajatuksella ”korkeat hiilarit, matalat rasvat”, ei kannata lähteä pudottamaan rasvoja liian alas, sillä sillä voi olla huonoja vaikutuksia tuloksien saannille!

Mä oon kai jollain tavoin rutiinien orja, sillä nautin siitä kun asiat menee tietyllä tavalla ja nyt on ollut sellainen kuukausi takana. Aikaisempaan verrattuna, pyrin kuitenkin olemaan joustavampi, eikä asioiden tarvitse mennä aina täydellisesti. Myös kauneusihanteeni on hieman muuttunut aikaisemmasta, enkä koe että mun tarvisi olla enää niin ”revitty” kuin joskus aikoinaan. Oma tavoitteeni on lähinnä hyvä ja kevyt olo omassa kropassa. Ruokavaliolla olon ei aina tarvitse tarkoittaa laihduttamista tai kärsimistä, sillä ainakin omalla kohdalla se on aina hyvä herätys siihen, että sopiva määrä sapuskaa on paljon parempi kuin liikaa tai liian vähän.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook: TÄÄLLÄ.


8 Responses to “MILLAISIA TULOKSIA VOI SAADA KUUKAUDESSA?”

 1. Avatar EliNora sanoo:

  En ihan ymmärrä sinun syytä miksi kiristelet kuntoasi ja kehut kuinka hyvä olo siitä tulee. Koska sun kunto jo ennen kiristelyä tai dieettiä on jo hyvä niin siksi ihmetyttää..

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! No aina ei kaikkea voi ymmärtää ja se on ihan fine. Tiedän kuitenkin itse parhaiten, mikä on hyväksi mulle. Tiedotsan ettei pudotettavaa ole enää paljoa ja olenkin aika loppusuoralla projetkin suhteen. :)

 2. Avatar Pauliina sanoo:

  Heippa!

  Treenaan keskimäärin noin 3krt/vk salilla ja toivoisin saavani enemmän tuloksia. Edellyttääkö tulosten saaminen samojen liikkeiden tekemistä nousujohteisesti vai voisiko salilla tehdä käytännössä niitä liikkeitä, joita juuri sillä hetkellä huvittaa? Voiko tuloksia saavuttaa siten, että tekee tietyt moninivelliikkeet alkuun (esim. kyykky, maastaveto ja prässi) ja sen lisäksi aina mielen mukaan varioiden eristäviä liikkeitä, jolloin treeni olisi käytännössä aina hieman erilainen?

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta ja blogista ylipäätään! Huippuja postauksia! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! En näkisi liikkeillä olevan niin suurta vaikutusta. Tuo moninivelliikkeet höystettynä eristävillä on oikein toimiva setti. Tärkeämpää on ehkä nousujohteinen treeni, eli nostaa treeni painoja ja tehdä vaihtelevia treenejä, jotta kroppa ei totu liikaa samaan!

 3. Avatar Pia sanoo:

  Hei, ostin hiljattain kiinteyttäjän kasvisruokavalion ja mietin onko sinulla, mikä omega-3 valmiste käytössä/ jotain suosituksia siihen?:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mä oon tykännyt sellasesta kuin eskimo 3 pure – kapseleista! :)

 4. Avatar Hanna sanoo:

  Justiinsa sopivaan kohtaan luin tän postauksen – on meinaan tainnut nyt rasvat kipata vähän turhan alas. Kehitys on tyssänyt paino ei _nouse_ (erittäin tarpeellinen massakausi) ja uni on mitä on. Energiaa kyllä riittää ihan kaikkeen ja vähän ylikin… Mutta menen siis korkeilla hiilareilla ja protskuilla. No joo…

  Oot muuten ihan hemmetin upean näköinen! Omaan silmään sun ei kyllä kiristellä tarvis yhtään, mutta itse sen parhaiten oman olon tietää. Tsemppiä keväälle! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Noniin, nyt sit vaan lisää rasvaa kehiin! Ja kiitos, tulipa hyvä mieli sun kommentista. Oon itsekin jo ihan tyytyväinen, eikä tässä paljon tarvitse enää kiristellä. Sit vaan lissää voimaa (ja lihaksia) kehiin. :D

Kommentoi