ADDIKTIONA HYVINVOINTI

Hyvinvoinnin nimissä näkee nykyään jos minkämoista elämäntapaa sekä tyyliä, mikä on pistänyt miettimään, että mikä on todellisuudessa hyvinvointia ja mikä sen verukkeena jonkun addiktion suorittamista. Yritän saada ajatukseni mahdollisimman hyvin ulos, sillä oon miettinyt tätä aihetta melko paljon viime aikoina. Tein myös aiheesta haastattelun taannoin, jonka tiimoilta sain itsekin paljon uutta ajateltavaa. Karkeasti sanottuna, meidän kaikkien pääasiallinen tavoitehan on olla onnellinen. Niin, että elämä rullaa kivutta ja voidaan hyvin sekä sisäisesti että myös ulkoisesti. Koen kuitenkin, että yhä useammin terveellisyyden suorittaminen saattaa viedä vain kauemmaksi tuosta tavoitteesta.

Tällä hetkellä koen, että sana hyvinvointi on saanut myös hieman virheellisiä mielikuvia johtuen ulkonäkökeskeisestä yhteiskunnasta. Sosiaalinen media on tuonut tähän vahvasti oman mausteensa, sillä siellä jokainen voi olla juuri sitä mitä haluaa näyttää ulospäin. Tästä aiheesta on jauhettu niin paljon, että jätän sen analysoinnin tällä kertaa väliin, mutta jokainen tietänee mitä tällä tarkoitan. Ulkonäkökeskeisyys, ulkonäköpaineet ja itsensä hyväksyminen ovat aika pinnalla nykyään ja itsekin oon joutunut taistella tämän asian kanssa, koska oon aika tiukasti mukana hyvinvointibisneksessä ihan päivittäin.

Fakta on se, että äärimmäisen ”hyvässä kunnossa” (=rasvaton, lihaserottuvuus) pysyminen vaatii äärimmäisen paljon. Mikäli kyseessä ei ole lottovoitto geenienjaossa, joutuu tehdä melkoisen paljon hommia ja uhrauksia, jotta kroppa pysyy nykyihanteen mukaisessa timmissä kunnossa. Mulle on aina ollut tärkeetä olla hyvässä kunnossa ja se, mikä on mun mielestä riittävän hyvä kunto, vaatii aika paljon.

Se vaatii monen monta treeniä viikossa ja se vaatii sen, että ruokavaliossa ei ole paljon mitään ylimääräistä. Nyt viime aikoina oon miettinyt paljon sitä, että mitä haluan. Haluanko elää sellaista elämää vai pystynkö hyväksymään itseni ”ei niin hyvässä kunnossa”, mutta sitten taas ottaa iisimmin muuten. Toisaalta, kun mulla on rutiinit kunnossa, eli ns. suoritan kaiken ”täydellisesti”, voin toki hyvin, etenkin fyysisesti. En tarkoita, että terveelliset elämäntavat olisivat mulle jotain pakkopullaa, mutta just sen tasapainon ja keskitien löytyminen on saattanut olla joskus haastavaa. Oon sitä mieltä että on satakertaa helpompaa suorittaa jotain ruokavaliota ja treeniohjelmaa, kuin löytää todellinen balanssi niin, että valinnat tulevat luonnostaan ”oikein”. :)

Kuten aiemmin kirjoittelin, hyvinvoinnin nimissä eletään hyvin erilaisilla tyyleillä ja on helppo turvautua tuon sanan alle, vaikka omat touhut olisivat kaukana varsinaisesta hyvin voimisesta. En tietenkään tarkoita, että aina olisi näin, mutta jokainen voi ottaa pienen hetken ja miettiä, onko omat puuhat enemmänkin terveyden suorittamista vai onko olo oikeasti hyvä, energinen ja onnellinen? Ulkonäkö ei tosiaankaan kerro aina siitä mikä vointi on todellisuudessa.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


6 Responses to “ADDIKTIONA HYVINVOINTI”

 1. Avatar Aliisa sanoo:

  Hyvää pohdintaa! Hyvinvoinnin käsite tosiaan menee herkästi hieman kieroon suuntaan. Lisäksi kyseistä käsitettä on ahkerasti hyödynnetty mainonnassa, ilmeisesti positiivisin tuloksin. Tuotteeseen vain sana ”hyvinvointi” niin jo kasvaa myynti! Mitä tuolla sanalla sitten tarkoitetaan, se kiinnostaa ilmeisesti harvempia :S

 2. Avatar Hensku sanoo:

  Herkullisia ruokareseptejäsi kieli pitkällä katselleena pitää udella, onko sinulla täällä blogissa kevyitä lämpimän ruoan reseptejä? Haussa olisi sellaisia syötäviä, joiden energiapitoisuudet valmiina ruokana jäävät noin 100 kcaliin per 100 grammaa. Muista ravintoarvoista sekä nälän pitämisestä tietysti tinkimättä. Jos tällaisia ei ole, voisitko tuunailla muutamat sellaiset? Olisi kiva päästä testaamaan ruokareseptejäsi!

 3. Avatar Jan sanoo:

  Mielestäni rasvaton, hyvän lihaserottuvuuden omaavan ihmisen kroppa ei kerro mitään ihmisen kunnossa. Tai yleensä kertoo – uskallan väittää että yksikään esim. Lahdessa lavalle nousevista pysty juoksemaan tällä hetkellä 3000m cooperia, kyykkäämään 2xkehonpainonsa, vetämään leukoja ja siihen päälle vaikka uimaan kiitettävän uinti cooperissa. Mutta tiedän aika monta ”tavalliselta kuntosalikävijältä” – näyttävää kaveria ketkä sen tekee. Minulle siis tarpeeksi rasvaton kroppa kertoo siitä että sillä ei ole suorituskykyä. Jos joku haluaa voin etsiä siihen myös lähteitä. Oli pakko avautua tätä nykymaailman ”hyväkuntoinen” käsitettä ja sen mielikuvia vastaan :)

 4. Avatar Eeva sanoo:

  Hei! Tähän on melkein pakko kommentoida :) Luennoin paljon aivoterveydestä, koska aivojen hyvinvointi on ihmiselle erittäin tärkeää. Ja nimenomaan on hyvä löytää se tasapaino ja tehdä valintoja, jotka ovat juuri sinulle oikeita. Keho ja mieli kulkevat käsi kädessä. Tarpeeksi liikuntaa ja virikkeitä sekä keholle että mielelle, tarpeeksi lepoa ja unta, ja sopivalla tavalla haasteita sekä kropalle että aivoille. Ja paljon iloa ja nautintoa elämään :)

 5. Avatar P sanoo:

  ”jokainen voi ottaa pienen hetken ja miettiä, onko omat puuhat enemmänkin terveyden suorittamista vai onko olo oikeasti hyvä, energinen ja onnellinen? Ulkonäkö ei tosiaankaan kerro aina siitä mikä vointi on todellisuudessa.” – olipa nappiin osuva lause ja sai miettimään! Huippu tekstejä sulta tullut viime aikoina! Jatka samaan malliin :)

 6. Avatar M sanoo:

  Moi, minusta hyvinvoiva ihminen on kaunis. Kyllä sen vaan monesti aistii, kenellä on suhde omaan kehoon kunnossa, silloin siihen ei kiinnitä liikaa huomiota, eikä tietenkään myöskään laiminlyö hyvinvointiaan.

  Kyllä tuohon asiaan varmasti iän myötä tulee muutoksia, jos ajattelet vaikka 20 v eteenpäin.

Kommentoi