TREENIMOTIA MAANANTAILLE!

Vitsi mikä mahtava syyskeli täällä on tällä hetkellä. Nyt on menossa ne viimeiset hetket kun ulkotreenit onnistuu vielä ilman jäätäviä vaatekerroksia ja mun mielestä se fiilis mikä tulee kun on urheillut raikkaassa ilmassa on ihan parasta. Ajattelin itsekin startata tämän hieman tahmeen tuntuisen maanantain menemällä pitkälle kävelylenkille ulos! Vaikka treenailen suurimmaksi osaksi sisätiloissa, on mulla silti muutama lempparitreeni mitä teen ulkona aina silloin tällöin. Nykyään tykkään käydä useamman kerran viikkoon ihan vaan kävelyllä, koska se on hyvää vastapainoa syketreeneille. Mitä enemmän kovatehoisia treenejä tekee, sitä enemmän pitäisi harrastaa myös palauttavaa liikuntaa. :)

Oon käyttänyt tuota mun Polar A370 – fitnessmittaria jumpissa, salitreeneissä ja ihan vaan palauttavissa treeneissä. Mittari on siitä hyvin kätevä, että se mittaa sykkeen ranteesta, joten ei tarvitse käyttää ylimääräisiä sykevöitä. Varmistaa vain, että hihna on riittävän kireällä kun treeni käynnistyy ja muuten homma on valmis. Treenin jälkeen mittari antaa myös tuloksen, että mitä osa-aluetta treeni kehitti, oliko kyseessä esimerkiksi palauttava harjoitus vai vauhtikestävyystreeni!

MUN TOP3 ULKOTREENIT:

Mäkivetotreeni – Vihaan ja rakastan samaan aikaan, jokaisen vedon aikana mietin aina että miks ihmeessä taas teen tätä, mutta jälkeenpäin on niin hyvä fiilis, että pikku kipu on sen arvoista. Näitä treenejä voi muokata erilaisiksi sen mukaan mitä osa-aluetta haluaa kehittää. HIIT-treenin, eli kovatehoisen intervallharjoituksen saa aikaiseksi, kun käytössä on riittävän jyrkkä ja pitkä ylämäki. Hyvän lämmittelyn jälkeen:

10 x 45 sekunnin pituisia vetoja niin kovaa kun jaloista lähtee. Jokaisen vedon jälkeen palautuksena rauhallinen kävely mäkeä alas.

Loikkatreeni – Alavartaloa pystyy treenata muuallakin kuin kuntosalilla ja erilaiset loikat ja pomput ovat loistava tapa muokata reisiä ja peppua. Itse oon tavannut lisätä jokaisen loikkasarjan jälkeen jonkun lihaskuntoliikkeen ylä/keskivartalolle, jolloin treenistä tulee monipuolinen kokovartalon treeni. Jokaisella loikalla on siis oma supersarja pari esim. vuoroloikka + etunoapunner. Loikkatreenit kehittävät pomppua ja räjähtävyyttä, jolloin suoritustapa on aina maksimaalinen, mutta jokaista loikkaa tehdään vain 8-12 kertaa hyvin edellisestä sarjasta palautuneena. Oon joskus kuvaillut erilaisia pomppuja videolla, josta voi hakea inspoa mikäli loikkiminen alkoi kiinnostaa! yhtä loikkaa voi tehdä esim 3 x 12.

Peruskuntotreeni kävellen tai juosten – Okei, aika simppeli treeni, mutta haluaisin muistuttaa myös kevyempien treenien merkityksestä. Moni ryhmäliikunnan suurkuluttaja treenaa aina vauhtikestävyysalueella, joka johtaa helposti siihen, että syke nousee tosi nopeasti VK-alueelle. Eli peruskunto ikään kuin puuttuu kokonaan. Itsekin paljon syketreeniä tekevänä, joudun ihan katsoa mittarista ettei syke lähde liian korkealle heti jos alan juosta. Oonkin tehnyt viime aikoina jonkun verran lenkkejä, joissa yhdistän sekä kävelyä että hölkkää niin että treenin lopussa keskisyke olisi alle 140.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


2 Responses to “TREENIMOTIA MAANANTAILLE!”

 1. Anna sanoo:

  Moikka Aino!

  Ensinnäkin, kiitokset aivan mahtavasta blogista. :) Olen lukenut blogiasi enemmän ja vähemmän neljä vuotta, ja saanut todella hyviä vinkkejä, inspiraatiota ja motivaatiota, kiitos! En ole koskaan aiemmin kommentoinut, mutta olisin aivan superkiitollinen, jos voisit vastata pariin kysymykseeni. Tulit mieleeni, sillä muistan lukeneeni inBody-kehonkoostumusmittaukseen liittyneitä postauksiasi.

  Kävin kehonkoostumusmittauksessa ensimmäisen kerran 3 kk sitten ja nyt uudelleen. Laite ei näyttänyt ensimmäisen kerran tuloksia, joten emme voineet vertailla, eikä mittaaja muutekaan analysoinut tuloksiani kovin syvällisesti. Ensimmäisellä kerralla paino oli 58,4 kg, lihasmassa 28,2 kg ja rasva% 12,7 . Nyt paino oli 60,3 kg, lihasmassa 29,4 kg ja rasva% 12,1 (luulin rasva% nousseen, ja se olikin ikään kuin tarkoitukseni). Lihasmassa oli siis lisääntynyt 1,2 kg. Kysyisinkin, mitä tulos ns. tarkoittaa? Reilun kilon muutos ei tunnu kovin suurelta. Onko kehitystä siis tapahtunut lainkaan ”teoriassa” (toki peilikuva kertoo enemmän)?

  Kiitos, jos viitsit vastata, ja mukavaa syksyn jatkoa :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Mä analysoisin tulosta niin että oot saanut tosi hyvin tulosta, sillä 1,2 kg nousu lihasmassaan on tosi hyvin noin lyhyessä ajassa.Oot siis saanut muokattua kehonkoostumusta tiiviimmäksi koska myös rasvat on pudonneet. Toki tuo 12% alkaa olla melko matala naiselle, mutta riippuu paljon myös henkilöstä ja siitä että ootko esim aina ollut luonnostaan hoikka/vähärasvainen.

Kommentoi