RUOKAPÄIVÄKIRJA

Pitkästä aikaa ruokahommia. Yhtenä torstaina tuli kuvattua omia ruokailuja ja koska olin tuona päivänä aika luovalla tuulella ja kokkailin vähän monipuolisemmin kuin yleensä, ajattelin jakaa tuotoksiani myös tänne. Loman aikana oon syönyt pääosin terveellisesti, mutta vähän rennommin sen mukaan milloin on nälkä ja mitä tekee mieli. Nyt on tullut surauteltua taas smoothieita vähän enemmän, kun taas keväällä vedin kaurapuuroa päivästä toiseen. Vaihtelu virkistää ja näin kesällä maistuu freshit smoothiet kivasti!

Olisin toki voinut asetella tuon seoksen johonkin kivaan lasiin, mutta todellisuudessa juon sen suoraan tosta kannusta, joten mitä sitä turhia feikkailemaan. :D

 • mustikoita & mansikoita
 • avocadoa
 • heraa
 • pinaattia
 • viherjauhetta + spiruliinaa
 • puhdas+ collageenia
 • puhdas+ c-vitamiinia
 • vettä

Ne jotka seuraa mua somessa tietää että oon melkoinen kaali-fani ja edelleen syön ihan päivittäin varhaiskaalia mun ns. isommissa annoksissa. Tykkään sekoitella kaikki ainesosat isolla pannulla ja maustaa koko seoksen tulisesti. Sekaan lisään aina vihersalaattia, hapankaalta ja joskus heittelen sekaan noita paahdettuja kikherneitä myös.

 • porsaan kinkkusuikaleita
 • riisinuudeleita
 • parsakaalta
 • varhaiskaalta
 • herkkusieniä
 • vihersalaattia
 • hapankaalta
 • kikherneitä

Välipalaksi väsäilin pitkästä aikaa protskupannaria, jota tuli syötyä 3/4 pellillistä (kuvassa 1/4). Pannarin kanssa Lohilon cinnamon bunn proteiinijäätelöä. Niin hyvää!! Pannariin tuli…

 • banaani
 • valkuaista
 • heraproteiinia
 • kaurahiutaleita
 • fibrex sokerijuurikaskuitua
 • hieman vettä
 • kanelia

Illalla väsäilin ihan eeppisen jättimäisen ”kotzonen” ja tästä olikin videomateriaalia mun snäpissä. Pohja on tehty kaurajauhoista ja kuidusta, eli tuon legendaarisen pizzapohjan mukaan, mikä on täälläkin näkynyt useaan otteeseen. Kuvasta ei ehkä hahmota kokoa, mutta jos kuvittelee perhepizzan koon ja siitä taitettuna ”kotzone” niin päästään aika lähelle. :D

Tein itse valkosipuli- sekä chilikastikkeen terveellisemmin sekä täytin tuon lätyn seuraavilla ainesosilla:

 • tomaattikastike pohjaan
 • suippopaprika
 • herkkusieni
 • tomaatti
 • varhaiskaali
 • nyhtökalkkuna
 • ananas
 • vihersalaatti

Sellaisia sapuskoja tuli syötyä, tuli melkein nälkä kun näitä kuvia tänne lisäilin! :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


5 Responses to “RUOKAPÄIVÄKIRJA”

 1. Avatar Suivi sanoo:

  Hei mulla on pistänyt silmään, että nykyään syöt possua, mitä muistelisin, ettet ennen syönyt. Mistä moinen ”muutos”? Eli miksi ennen et syönyt, oliko siihen jotain syitä, ja miksi nykyään syöt? :)
  Ei sillä että kaikella mitä suuhun pistää tulisi olla jokin merkitys, mutta kiinnostaa vain :D

  Entäs syötkö vielä miten paljon kasvisruokaa, pidätkö esim. kokonaan kasvisruoka-/vegaanipäiviä?

  Olen myös huomannut, että olet lisännyt jonkinverran maitotuotteita (turkkilaista jogurttia, lohiloita, juustoa) ruokavalioosi, oletko huomannut tämän vaikuttavan mitenkään oloosi?

  Tietysti tällä hetkellä on hankala varmasti ihan jokaista kehon merkkiä osata tulkita oikein, kun kesäsi ei ole mennyt ihan ”normaalilla” tavalla. Kiitos vastauksista kuitenkin :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! No siis en ole kai tietoisesti vältellyt possun syömistä, mutta mun mielestä se on hvyää ja kun valitsee vähärasvaisen vaihtoehdon niin makrot on samat kuin esim kanassa ja maku mielestäni parempi. :)

   Syön kasvisruokaa aina välillä, suunnilleen kerran viikossa vähintään! :) Ja tosiaan nykyään en ns vältä mitään ruoka-aineita vaan syön kaikenlaista. Valitettavasti maitotuotteiden syömisen huomaa kyllä ihossa, sen vuoksi syön niitä suhteellisen pienissä määrin.

 2. Avatar Henna sanoo:

  Hei Aino! Laitan nyt kysymyksen uusimpaan postaukseen kun en tiedä mihin muualle sen laittaisin. Haluaisin siis kuulla mielipiteesi ”painonpudotuksesta” puolimaratonia ajatellen. Koitos olisi neljän viikon kuluttua, ja harjoittelut on sujunut hyvin. Kuitenkin mietityttää olisiko vielä järkevää pudottaa painoa hieman paremman suorituskyvyn saavuttamiseksi. Miten se olisi järkevä toteuttaa?
  Kiitos!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Sinänsä melko kiperä kysymys, koska näissäkin saattaa olla yksilöllisiä eroja miten laihdutus vaikuttaa suorituskykyyn, mutta mä sanoisin että nyt saattaa olla ehkä liian lyhyt aika alkaa pudottaa painoa, koska energian vähentäminen, etenkin kestävyyslajeissa johtaa helposti myös suorituskyvyn laskemiseen. Jos kuitenkin päätät sen tehdä, tee ennen juoksua hyvä tankkaus, eli muutamaa päivää ennen lisäät runsaammin hiilareita ruokavalioon. Myös tankkauspäivän sisällyttäminen dieetin aikana on hyödyllistä ja jeesii siinä että tehot ei laske!

   http://a-rou.indiedays.com/2017/06/08/hiilaritankkaus-miten-ja-milloin/

Kommentoi