MITÄS ON TULLUT SYÖTYÄ? (SISÄLTÄÄ RESEPTEJÄ)

Ainahan sitä on kiva tietää mitä muut syö, joten pistetääs pitkästä aikaa ruokapäiväkirjaa ulos. Mun päivät noudattavat hyvin pitkälti samaa kaavaa, eli syön paljon samoja ruokia, tietysti hieman varioiden. Mulla on kolme erilaista ravinto-ohjelmaa, eli siis tiedossa makrot, joita seuraan kunakin päivänä.

Homma sujuu tällä hetkellä jo ihan rutiinilla ja ainoastaan silloin jos tahdon syödä jotain erilaista ja uutta, teen enemmän laskutoimituksia ja muokkailen päivärytmiä. Viime viikonloppuna tuli pidettyä pizza-lauantai, jonka perään maistui myös pari supermegaherkullista suklaa-kookospalleroa. Repeiltiin ihan huolella noita palloja tehdessä, sillä koostumus oli ihan jotain muuta mitä odotettiin ja lopputulos niin ruma, etten voinut kuvata palloja. Maku oli kuitenkin sen verran priimaa, että tuun tekemään noita uudelleen ja jaan reseptin myös täällä, kun koostumus on kunnossa. :D

Tällä hetkellä noudatan siis mulle suunniteltua ravinto-ohjelmaa ja menen miinuskaloreilla. Koska liikun paljon, sisältää ruokavalioni kuitenkin kohtuullisen paljon energiaa. Syön luultavasti suunnilleen saman verran kuin keskiverto nainen normaalisti. Keskiverrolla tarkoitan siis energiamäärää, jolla normaalipainoinen ei liho eikä laihdu. Syön normaalisti viisi ateriaa päivässä, joskus jos päivärytmi on erilainen tai haluan syödä reilumman aterian suuremmalla kalorimäärällä, saatan syödä neljästi.

Salitreenien jälkeen juon aina palarin ja treenin aikana BCAA-juomaa. Ruokavalioni pääperiaatteet tällä hetkellä ovat terveellisyys, maku, runsaus ja nautinto. Haluan siis syödä ravintorikkaasti ja tervellisesti, mutta haluan myös nauttia mausta ja välillä voin syödä ruokia, jotka eivät ole täydellisiä ravintosisällöltään. IIFYM-tyyli on tuonut ruokailuihin selkeää rentoutta ja joustavuutta. :)

Ensimmäinen ateriani on yleensä aina kaurapuuro vaihtelevilla täytteillä. Yllä on kaksi erilaista esimerkkiä, lilan värinen on mustikoilla, lorauksella vanilja-valkosuklaa pirtelöä (ProPud) sekä mustikan makuista proteiinipuddingia. Toinen taas kaurapuuro valkuaisella, suklaapuddingilla, kanelilla ja stevia sokerilla. Tapaan myös sekoittaa puuroon pienen määrän MCT-öljyä.

Toinen ja neljäs ateria ovat pääaterioitani, jolloin syön aina runsaiten. Pyrin siis syömään suurimmat määrät energiaa aina treenin jälkeen, jotta voisin maksimoida palautumisen ja koska silloin on eniten nälkä. ;)

Pääateroiden kaava on usein lähestulkoon sama. Runsaasti parsakaalia, varhaiskaalia, riisinuudeleita/riisipastaa/riisiä, sekä kanaa tai possua suikaleina. Rasvanlähteenä avocadoa/oliiviöljyä ja sitten lisänä vielä luonnon omaa probioottia, eli valkosipulihapankaalia, nam!!

Jos mulla on oikeen kova nälkä, lisään pääaterialle vielä dietti nuudeleita, eli noita kalorittomia nuudeleita tuomaan lähinnä vain sitä haluttua volyymia annokseen. Koen, että näiden aterioiden tärkein juttu on maustaminen. Käytän itse todella reippaalla kädellä mausteita, koska pidän maukkaasta ruuasta. Ruoka ei saa todellakaan olla kuivaa ja mautonta, siitähän menee ihan fiilikset! Oon jakanut snäpissä näitä ”ohjeita” jonkun verran, mutta siis itse teen niin että lisään pannun pohjalle vettä ja sitten paistan kaiken (ilman rasvaa) ja maustan reippaasti. Lopputuloksena maukasta ja mehevää sapuskaa!

Yllä olevassa kuvassa tämän hetkisiä lempparimausteita, jotka olen ostanut Fitnesstukusta. Mun lempparimaku noista on ”pizza”, joka oli kuvaushetkellä päässyt loppumaan. Hyvänä kakkosena tulee tuo ”everything spicy”. Näissä ei ole lisättynä sokeria ja suolankin määrä on hyvin pieni, joissakin ei ole lainkaan suolaa. Käytän näiden lisänä ruususuolaa tai herbamarea.

Kolmas ateriani on useasti helppo ja nopea tankkaus ennen toista treeniä. Viime aikoina oon suosinut riisikakkuja avocado-seoksella ja kylkeen Questbar kahvin kera. Kolmas ateria on mulle aina sellainen herkutteluhetki, sillä rakastan riisikakkuja ja tuota avodacotahnaa. Sekoitan siis avocadon kanssa jotain noista mausteseoksista ja lisään hieman yrttisuolaa. Etenkin pizza-mausteella tehty on aivan jäätävän hyvää! Questbar ja kahvi viimeistelee setin ja siitä on kiva lähtee treenin pariin! :D

Treenin jälkeen tulee siis vedettyä samanmoinen pääateria kuin ensimmäisen treenin perään. Oon yleensä kotona 8 maissa illalla ja on ihanaa, kun tietää että on vielä kaksi ateriaa syömättä! :D Viimeinen ateria on useimmiten joko puuro tai proteinfluff, joka on taas näkynyt mun somessa viime päivinä ahkeraan. Tehtiin maanantaina pitkästä aikaa fluffia ja meni sen verran nappiin tuo combo, että on ollut pakko tehdä samalla kaavalla joka ilta tällä viikolla. :D

Oon jakanut tämän varmaan sata kertaa joka some-kanavallani, mutta koska tätä kysytään aina vähintään 50 kertaa snäpissä, niin jaetaanpa vielä kertaalleen. :D

Hommaan tarvitaan siis aina sekä heraproteiinia tai kaseiinia, sekä joku jäinen elementti kuten jäisiä banaaninpaloja, mangonpaloja tai vaikka marjoja. Myös jääpalat toimivat ja itse käytin niitä tässä reseptissä banaanin kaverina tuomaan taas sitä kaloritonta volyymia mukaan. :)

 • Jäisiä banaaninpaloja (1-2 banaania)
 • kauhallinen(30-40 g) tuplasuklaan makuista heraproteiinia (Fitnessguru)
 • (5-10 jääpalaa)
 • tilkka vettä
 • koristeluun & sattumiksi 30 g minttusuklaan makuista questbaria paloina

Kaikki aineet tehosekoittimeen ja blendataan niin kauan että koostumus moninkertaistuu paksuksi, pehmistä muistuttavaksi koostumukseksi. Fluffia tulee todella suuri määrä, joten se on myös hyvin täyttävää. Fluffi ei kuitenkaan säily sellaisena pitkään, vaan alkaa vetistyä noin vartin jälkeen blendaamisesta.

Näitähän voi varioida vaikka minkä makuiseksi ikinä keksiikään. Yksi lempparini on käyttää jäisiä mangon paloja yhdessä valkosuklaan makuisen heran kanssa, naaaam! Myös marjoista saa aikaiseksi herkullisen setin, kun käyttää esim. vaniljaa tms heran makuna. Hommaan tarvitaan myös hyvä blenderi. Omani on sen verran kovaa tavaraa, ettei mun tarvi edes sekoitella seosta välillä, vaan tuo hoitaa homman supernopeasti itse. Voi olla, että seosta pitää sekoitella itse samalla ja auttaa blenderi alkuun. :)

Koen, että etenkin snäpissä on helpon jakaa näitä ruokahommia ja sielä tuleekin näytettyä aina välillä ihan videon muodossa, miten teen erilaisia ruokia.

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


28 Responses to “MITÄS ON TULLUT SYÖTYÄ? (SISÄLTÄÄ RESEPTEJÄ)”

 1. Avatar Eveliina sanoo:

  Näyttää niin hyvältä, nam! Pitää ottaa kokeiluun toi kaali-kana-riisinuudeli-avocadosörsseli. Ja fluffi tietenkin! Kiva kun jaat reseptejäsi :-)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kantsii kokeilla, on tosi hyvää! :) Kiva kuulla että tykkäät!

 2. Avatar aava sanoo:

  Kalorittomia nuudeleita? Kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Noi on siis valmistettu glucomannan kuidusta ja yhdessä paketissa on tyyliin 15 kcal, joten ei ihan täysin kalorittomia mutta lähestulkoon. =)

 3. Avatar mjai sanoo:

  Waat kalorittomat nuudelit? Mikä järki :D Tai siis ei kai ne voi keholle mitenkään hyväksikään olla. Jotain ihan turhaa huttua?

  • Avatar Myy sanoo:

   Suoraan sanottuna en ymmärrä tätä ollenkaan. Miksi syödä jotain, mistä ei tule energiaa?!?

   • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

    Kyseessä on siis nuudelit jotka on valmistettu kuidusta, eli ei mitään erikoista tai vaarallista. :) Ja kuten tekstissä selvensin, lisään niitä annokseen tuomaan volyymia koska tykkään syödä määrällisesti paljon. =)

 4. Avatar Sanni sanoo:

  Sä olet kyllä niin iso inspiraatio! Kiitos, kun jaat näitä ruokajuttuja. :)

 5. Avatar Salla sanoo:

  Hei,

  Tuollainen fluffi kuulostaa niin hyvältä! Mutta täysin tietämättömänä tällaisista, minkalaista tuon proteiinijauheen tulee olla? Mistä saisi hyvän ja opiskelijabudjetille sopivan pakkauksen? Entä kannattaako tuollaista ylipäänsä tehdä herkkuvälipalaksi, jos ei liikunnan puolesta tosiaan tarvitse ylimääräistä proteiinia? Voisiko siitä olla kuitenkin hyötyä kasvisruokavalion proteiininsaannissa?

 6. Avatar ella sanoo:

  Mä kans tykkään vedellä riisikakkuja oikeestaan joka päivä välipalaksi ja usein myös iltapalaksi. Mutta niiden sisältämästä arseenistahan oli kohu tossa joskus vuosi pari sitten, niin kiinnostaisi tietää miten itse suhtaudut asiaan, koska itseä jotenkin siitä huolimatta että riisikakkuja yhä vedän tuntuu välillä epävarmalta, että onko ne sittenkään niin ok syötävää?
  Sori, tuli ehkä vähän epäselvä viesti, toivottavasti tajuat mitä tarkoitan :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No ihan rehellisesti sanottuna en ole kyllä itse murehtinut tätä asiaa. En ole myöskään perehtynyt aiheeseen vielä kovinkaan hyvin, mutta onko luomutuotteiden suhteen sitten sama juttu? =)

   • Avatar Nina sanoo:

    Luomu ei ymmärtääkseni auta tässä asiassa yhtään koska arseeni tulee maaperästä, ja riisi on tuote joka imee sitä erityisen tehokkaasti itseensä. Ruotsissa tehdyssä tutkimuksessa sitä esiintyy eniten juuri riisikakuissa ja sen tapasissa tuotteissa sekä täysjyväriisissä (koska sitä on eniten uloimmassa kuoressa) Ruotsin elintarvikeviraston mukaan riisiä voi syödä muutaman kerran viikossa (lapset korkeintaan 4kertaa viikossa) mutta ei päivittäin. Huuhtelemalla riisi ennen käyttöä voi puolittaa arseenimäärän.

 7. Avatar Jassu sanoo:

  Moi Aino!
  Ruokajutut tosiaan kiinnostaa aina :)
  Minkä merkkistä kreatiinia käytät ja aloititko käytön latausjaksolla, jossa otetaan tätä ensin useamman kerran päivässä? Olen miettinyt myös käytön aloittamista. Mainitsit, että tämä voi alussa nostaa painoa. Tuleeko siitä muutoin turvonnut olo?

  Ihanaa kevättä!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mulla on nutraminon kreatiini ja aloitin tosiaan latausjaksolla ja sen jälkeen vähensin annoksen kerta päivässä. En itse kokenut turvonnutta oloa, uskon että riippuu pitkälti miten syö kreatiinin käytön aikana. Itsellä kalorit olivat tuolloin jo hieman miinuksella joten senkään takia en varmasti kokenut turvonnutta oloa. :)

 8. Avatar Sanna sanoo:

  Miten kommentoisit tätä dieettiä? Pystyisitkö itse samaan tai haluisitko edes kokeilla? http://areena.yle.fi/1-4131622

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En ole pätkäpaastoa itse kokeillut, joten siinä mielessä en osaa oikein sanoa mitä mieltä olen. Toki mielenkiinnosta sitäkin voisi joskus kokeilla. Pitääpä katsoa tuo klippi! :)

 9. Avatar ninna sanoo:

  kalorittomat nuudelit olen fitnesstukun sivuilta löytänyt tekis mieli testata mnut en halua maksaa ns tyhjästä sis pääosin vettä.maistuuko miltään?punnitsetko ruoat esim kaurahiutaleet?mitä riisikakkuja suosittelisit?proteinfluff on kyllä namia!jos haluaa vieläkevyemmän kokeile piltti kukkakaalisose+marjoja+proteiinijauhet toimii oikeasti vaikka oudolta kuulostaa..piltin kukkakaalisose korvaamaan banaani missä vain.kiitos antoisasta blogistajonka löysinbikinibootcamp menee testiin muutenki kirjoitukset selkeitäja tietorikkaita ei turhaa löpinää

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No ei ne kyllä miltään maistu, mutta eihän kyllä tavanomaisetkaan loppupeleissä hirveästi miltään maistu. :D Maustamisella tosi iso rooli näiden käytössä! Tällä hetkellä punnitsen kaiken mitä syön. Tykkään ite noista Friggsin merisuola-chiansiemen kakuista, ne on kivan suolasia. Myös Urtekramin riisikakut on yks vakkari suosikki!

   Täytyy testaa tuotakin versiosta, kiitos vinkistä!!

 10. Avatar Hannis sanoo:

  Hei. Käytät aika paljon ruokavaliossa mm. Proteiinipatukoita ja muuta ns.keinotekoista ravintoa niin oletko miettinyt että alkaisit syömään vähemmän prosessoitua ravintoa vai oletko huolissasi mitä lisäaineita ym.näissä pikasnäckseissä on?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mä en kyllä itse koe että käyttäisin paljon, mutta riippuu toki mistä katsoo! En syö esim joka päivä patukoita ja makeutusaineita tullut käytettyy enemmän nyt kun kalorit on rajoitettu hetken aikaa. Oon kokeillut hyvin monenlaisia ruokavaliota, myös täysin ”puhtaita” ilman mitään keinotekoista, mutta tällä hetkellä koen että mulle sopii parhaiten tällainen sopivan rento meininki.

 11. Avatar Jenni sanoo:

  Heippa, mitä voisin aamulla syödä, jotta saisin tarpeeksi proteiinia?
  Kananmunista kaikissa muodoissa tulee vatsa kipeäksi. Myöskään maito ja viljatuotteet eivät sovi. :(

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mites joku smoothie johon laitat kasviperäistä proteiinijauhetta kuten esim. hamppu tai riisiproteiinia? :)

 12. Avatar Jokuvaa sanoo:

  Sitä vaan Ihmettelen, et jossaki postauksessa arvostelit skyrit käytännössä alimpaan hvettiin ja nyt sitte vetelet jotain puddingeja, joissa on ihan samoja juttuja mitä skyreissä. Kura siis ruennu maistuun :) ja sori pakko vielä sanoo, että oot aika miehisen näköinen huolimatta siitä että yrität olla naisellinen.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Olen vastannut tuohon kysymykseen jo monta kertaa, mutta liitän vastauksen vielä sullekin kun näköjään tämä ottaa niin paljon pannuun :D

   En siis mitenkään kiellä että näin ajattelin skyreistä ja rahkoista. Sain näitä puddingeja testiin, jonka seurauksena maistoin ja ehkä vähän koukutuin. :D Oon tykännyt laittaa puuroon, koska saan sillä tavoin syödä määrällisesti enemmän. :D En väitä että makurahkat/puddingit olisivat ravitsemuksellisesti priimaa, mutta niiden avulla voi helpottaa makrojen träkkäämistä ja saada herkullista makua ruokaan. Koen, että kokonaisuus on tärkeämpi asia kuin yksittäiset ruoka-aineet. En käytä näitä joka päivä ja nyt kun ruokavalio tiukkeni, nämäkin väistyvät ravitsevimpien ainesosien tieltä..

   Tuohon viimeiseen ”palautteeseen” en edes ota kantaa, mutta tiedoksi vaan että vaikka vaihdat nimimerkkiä ja keksittyä spostia, huomaan että kaikkien kommenttiesi perusteella, sua hirveesti ärsyttää mun tapa elää. Se taitaa kertoa vaan siitä että sulla on asiat niin hyvin, että on aikaa miettiä mun tekemisiä ja kommentoida niitä ;)

 13. ^Jollain taas vähän vaippa vinossa :D

  Mut asiaan. Hitsin hyvännäköistä settiä! Tuota fluffia vois itsekin tehdä, näyttää tosi herkulliselta. Mikä toi sun mainitsema mustikkapudding on? Minkä merkin? Erilaiset puddingit toimii mahdottoman hyvin puuron päällä…nam!

  Nää ruokapostaukset on tosi kivoja! Lisää samanlaisia ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo mietin kans, että jollain on kyllä hitsin paha olla, mutta eipä siinä mittään! :D

   Ja sitten asiaan, kiitos paljon. =) Se pudding on siis njie:n pro puddingia maussa mustikka-muffinsi, oikeen kiva maku!

Kommentoi