RASVANPOLTTO & LIHAKSIEN KASVATUS SAMAAN AIKAAN

Tämän kevään tavoitteeni voisi tiivistää lyhyesti otsikkoon. Pitkään on puhuttu, että kyseinen tapahtuma ei vain ole fysiologisesti mahdollista, mutta viime aikoina tätä myyttiä on alettu kyseenalaistamaan. Oma valmentajani on myös kirjoittanut aiheesta kokonaisen kirjan ja itsekin olen siis treenannut ja syönyt pitkälti tuon kirjan ohjeistuksen mukaan. Toki kuitenkin juuri mun tarpeiden mukaisesti. Mitä lihaskasvuun ja rasvanpolttoon tulee, itse olen todella haastava tapaus, sillä todella suuret määrät ryhmäliikuntaa tietysti hidastavat prosessia ja vaativat myös pientä hienosäätöä sekä ravitsemus- että treenipuolella.

Olen siis noudattanut kolmen kuukauden ajan tätä ”metodia”. Sekä testit, mitat ja myös peili (ainakin hyvinä päivinä ;D) kertoo, että olen saanut juurikin niitä tuloksia mitä halusin. Pakaroihin on tullut lisää lihasmassaa, myös olkapäät ja selkä on kehittynyt kivasti, samalla kun vyötäröstä on lähtenyt senttejä ja rasvaprosentti mennyt alaspäin. Mainitaanko vielä, että mikäli tavoitteena on maksimaalinen lihaskasvu tai vaikka kilpaileminen fitness-lajeissa, kannattaa tietysti suosia selkeämpiä off-kausia ja niitä seuraavia kiristelyjä ennen kilpailuja. Jos tavoitteena on ”vain” hyvä ja siisti kunto, en näkisi syytä miksei näitä molempia voisi tehdä samaan aikaan.

Olen analysoinut toimintatapojani ja miettinyt, mitä olen tehtyt erilailla verrattuna entiseen. Koen, että alla olevat ovat juuri ratkaisevimmassa asemassa, että olen saanut kasvatettua lihasta ja poltettua myös rasvaa kehosta.

 1. Runsas hiilihydraattien nauttiminen – Projektin alussa sekä energiamäärä, että myös hiilarimäärä oli suuri. Koska teen paljon aerobista treeniä, on luonnollista että keho tarvitsee hiilaria ja tämä on ollut varmasti se selkein muutos edelliseen. Muutos on lähinnä makroissa, eli ruokavaliostani jopa 55 % tulee hiilareista, kun taas proteiinien ja rasvan määrä on matalampi kuin ennen. Nyt kun ruokavaliota on tiukennettu on myös prosentuaalinen määrä hieman alhaisempi. Syön tietysti riittävästi myös proteiinia ja rasvaa, mutta usein juuri proteiinien suhteen saattaa lähteä vähän käsistä ja enemmän ei ole aina parempi.
 2. Hera, aminohapot sekä kreatiini – Ruokavalion lisänä olen käyttänyt noita kolmea lisäapuna. Suurimman hyödyn olen saanut ehdottomasti kreatiinista, jonka käyttö alkuun hieman epäilytti. Kreatiini sai omalla kohdallani aikaiseksi selkeän voimatasojen parantumisen, joka tarkoitti siis tehokkaampia treenejä ja sitä kautta kehitystä lihaskasvun sekä voiman muodossa. Koen, että tällä hetkellä olen voimakkaampi kuin koskaan ennen, sillä pystyn esimerksi nostaa hyvin suuria määriä painoja omaan kehonpainooni suhteutettuna. Vaikka olen tälläkin hetkellä miinuskaloreilla, treenipainot vain nousevat ja myös kehonpainoliikkeet, kuten leuanvedot kehittyvät jatkuvasti. Kreatiini saattaa nostaa painoa kilolla parilla, mutta homma tasaantuu käytön jatkuessa aika nopeasti. Salitreenien aikana juon aina aminohappoja sisältävää juomaa ja treenin jälkeen annoksen heraa, johon sekoitan kreatiinia.
 3. Makrojen täsmäkäyttö – Olen kirjoittanut aiheesta ihan oman postauksen, jonka voi lukea täältä. Koen, että suuntaamalla oikeat asiat oikeaan ajankohtaan, voi saada pientä lisäapua juuri tässä tavoitteessa. Treenin jälkeinen ateria on mielestäni päivän ehdottomasti tärkein ateria ja siihen kannattaakin panostaa. Pyrin myös syömään aina mahdollisimman nopeasti treenin jälkeen. 
 4. Treenin laatu – Olen tehnyt viikossa kolme salitreeniä, jotka ovat oikeastaan aika yksinkertaisia ja jopa ”helppoja”. Koska aerobisen määrä on suuri, on tärkeää että salilla tehtävä treeni on erilaista ja ennen kaikkea laadukasta. Treenaan kahdesti viikossa jalat&selän ja kerran rinnan ja olkapäät. ”Jalkatreenini” sisältää kuitenkin vain muutaman liikkeen kohdistuen juuri pakaroihin. Alussa mietin, että miten niin vähällä voi muka saada tuloksia, mutta näköjään voi. :D Uskon, että tässä on juuri suurimmassa roolissa se, että olen tehnyt hyvin tarkasti ja keskittyen kaikki treenit läpi. Salille lähteminen on aina ollut mukavaa, koska tietää ettei treeni tule kestämään montaa tuntia ja ettei edessä ole 10 erilaista liikettä. Olen myös pyrkinyt lisäämään painoja ihan jokaisessa treenissä. Pienempien lihasryhmien liikkeissä tämä ei toki onnistu, mutta aika selkeästi olen saanut painoja ylös. Esimerkkinä maastavetojen sarjapainot ovat nousseet kolmessa kuukaudessa 60 kilolla ylöspäin. :D Aika hurjaa jos en sanois!
 5. Hiilaritankkaus & palautuminen – Olen suorittanut joka viikko ylimääräisen hiilaritankkauksen ja tämä tapahtuu aina lepopäivänä, jolloin maksimoidaan palautuminen mahdollisimman tehokkaasti. Olen myös opetellut kuuntelemaan kroppaani ja saattanut pitää ylimääräisen lepopäivän jos siltä on tuntunut. En ole hillunut viikonloppuisin viihteellä, vaan pyrkinyt lepäilemään sekä kroppaa että pääkoppaa. 

Tuossa nyt aika tiivistetysti jutut, joiden avulla itse oon kokenut saavani parhaan avun tässä tavoitteessa. Asiaan toki liittyy paljon muutakin kun nuo mainitut ja oli kyseessä mikä tavoite tahansa, on kokonaisuus aina paljon tärkeämpää kuin yksityiskohdat. Ruokavaliopuolella noudatan IIFYM-tapaa ja tällä hetkellä kaloreita on siis hieman kiristetty, koska tavoitteena on saada vielä rasvaa poltettua nyt viimeisen kuukauden aikana. Edelleen homma sujuu helposti, sillä missään vaiheessa en ole kyllä joutunut kärsiä nälästä, muutamia päiviä tai yksittäisiä hetkiä lukuunottamatta.

Vielä on hommaa jäljellä ja kun tämä projekti saadaan pakettiin, aion silti jatkaa vielä itseni kehittämistä, sillä olen tainnut jäädä hieman koukkuun. :D

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


10 Responses to “RASVANPOLTTO & LIHAKSIEN KASVATUS SAMAAN AIKAAN”

 1. Avatar Anitta sanoo:

  Kehonmuokkaus, kiinteytys

 2. Avatar Eräs lukija sanoo:

  Hei kiitos paljon tästä postauksesta!

  Olen normaalipainoinen enkä ole ikinä laihduttanut. Minulle urheilu on todella tärkeää ja myös hyvä palautuminen, ihan ammattinikin kannalta. En voi tehdä työtäni jos keho (kädet, selkä) ei palaudu riittävästi. Ja toisaalta haluan koko ajan kehittyä itselleni rakkaassa urheilulajissa. Tämä postaus on sen suhteen rohkaiseva, että uskallan vähän karsia turhia syömisiä ilman että tarvitsee panikoida siitä huononeeko treenitulokset tms. Minulle hidas prosessi käy oikein hyvin ja kitudieetille en voisikaan ryhtyä, tykkään aivan liikaa hyvästä ruoasta :)

  Haluatko tehdä postauksen joistain muistakin tällaisista liikuntaan ja ravintoon liittyvistä myyteistä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Kiitoksia palautteesta. Tosiaan millekkään kitudieetille ei kannata eikä tarvitse ruveta. Koen että kun treenaa ja on aktiivinen, voi kyllä syödä ihan kivoja määriä ja päästä silti hyvää kuntoon. :)

   Toki voin tehdä muitakin postauksia, ehdotuksia aiheista otetaan vastaan! ;)

 3. Avatar Jemina sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus aino! :)

  Mun blogissa kirjoitin vähän aika sitten omia kokemuksiani syömishäiriöstä!

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/17-kg-onnellisuutta.html

 4. Avatar Enni sanoo:

  Olisi kiva tietää sinun tämänhetkinen rasva% ja toimiiko hormonitoimintasi normaalisti?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Rasvaprosentti riippuu niin paljon siitä, miten ja millä se mitatataan, joten sitä kannattaa mielummin käyttää lähinnä omaan seurantaan. Oon kuitenkin menossa inbody-mittaukseen tässä pian niin silloin teen ehkä jotain vertailu-postausta vuoden takaiseen mittaukseen samalla masiinalla! :)

   Hormonitoiminta kulkee kyllä ilman ongelmia! En koe että olisin mitenkään todella rasvattomassa kunnossa, jännittämällä lihaksia (kuten kuvassa) saa tietysti sitä illuusiota aikaiseksi. =)

 5. Avatar Laura sanoo:

  Moikka! Mikä mahtaa olla kyseinen kirja, jonka mainitset postauksessa? Kiinnostaisi lukea! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Lihaskasvu & rasvanpoltto ja kirjan on kirjoittanut Timo Haikarainen. :)

 6. Avatar ninna sanoo:

  onko timo ollut kauan valmentajasi?oletko tyytyväinen?ainakin vaikuttaa asiantuntevalta ja kirjakin hyvä samoin useat lehtijutut ja pronutritionistin blogitekstit.hiilaritankkaus lep vain treenipvänä kumPi parempi?itseki treenaan paljo aerobista mm tanssia kävelyä ja mietin kuinka paljon se hidastaa lihasmassankasvua se on tavoite.rasvaa en halua pois koska ei ole tarve

Kommentoi