MIKS OOT DIEETILLÄ?

Ei ole yksi tai edes kaksi kertaa, kun oon kuullut tuon saman kysymyksen viime aikoina. En koe olevani tilivelvollinen kenellekkään siitä, että oonko dieetillä vai en, mutta ajattelin selventää asiaa hieman senkin suhteen, että ymmärettäisiin, ettei dieetti tosiaan tarkoita samaa kuin laihdutuskuuri. On toki totta, että koska esimerkiksi monet fitness-lajeissa kisaavat siirtyvät dieetille ennen kisoja, tähän sanaan liittyy voimakas mielikuva siitä, että ruokia vähennetään ja olomuotoa aletaan kutistaa kisakuntoon.

Kuten olen monesti ennenkin maininnut, sana dieetti tarkoittaa ruokavaliota ja ruokavaliolla voi olla myös muita päämääriä kuin laihduttaminen. Itse päätin olla jakamatta tarkkoja tavoitteitani tänne julkisesti, mutta yksi sivutavoite oli saada keho toimimaan optimaalisesti oikeanlaisen ruokavalion avulla. Vaikka itselläni on riittävästi tietoa ja taitoa tällä osa-alueella, on joskus näitä asioita vaikeampi ottaa käytäntöön kun kysymyksessä on minä itse. :D On myös helppo jatkaa samoja vanhoja rutiineja, vaikka tietäisi että jonkinlainen muutos voisi olla hyvästä. Uusien tapojen ja uuden ruokavalion myötä olen pystynyt parantaa omaa suorituskykyä sekä palautumista, jonka ansiosta myös kehitys on lähtenyt nousuun. Sanotaan, että mulla on sekä ulkoisia että myös ns. sisäisiä tavoitteita, jotka kuitenkin tukevat toisiaan.

Tuntuu, että nykyään syömisen ja treenin ympärillä on hirveästi tällaisia stereotypioita, että jokainen terveellisesti elävä olisi laihdutuskuurilla tai menossa kilpailemaan. Ääripäitä löytyy toki, mutta on myös paljon siltä väliltä. Jotenkin sellainen liika jeesustelu aiheesta kuin aiheesta ärysttää mua suunnattomasti. Myös olettaminen ilman tietoa on ehkä tyhmintä mitä voi tehdä. Nykyään ihmiset olettavat ihan hirveästi kaikenlaista tietämättä asioiden todellista laitaa. Usein kysytään, että miksi pitää tavoitella enemmän, jos on jo suht hyvässä kunnossa. Vähän sama kun sanoisin fiksulle ihmiselle, että miksi enää luet kun oot jo viisas nyt? :D

Jos palataan takaisin mun projektiin, niin lyhyessä ajassa on tullut huomattua isojakin muutoksia, mikä motivoi entistä enemmän jatkamaan samalla tavalla. Mietin tässä että miten paljon sitä saadaankaan aikaiseksi seuraavien neljän kuukauden aikana?! :D Eilen juuri kirjoitin, että oon päättänyt olla välittämättä siitä mitä mieltä muut ovat mun valinnoista, mutta silti sellaiset väärät ja etenkin syyllistävät oletukset harmittaa aika ajoin. Kannattaa muistaa, että kaikki eivät ole samanlaisia, joillekin se ei ole stressaavaa tai haastavaa vaikka punnita niitä ruokia, vaan se tulee automaationa, jolloin tietää saavansa riittävästi energiaa oikeassa suhteessa. Jos urheilee näillä määrillä, on vain fakta että myös ruokavalio vaatii erityishuomiota.

Maanantait on nykyään mun ihan lempparipäivä ja heräsin tänäänkin ihan intopiukeena, koska edessä odottelee niin paljon makeita juttuja pitkin viikkoa! Kävin heittämässä viikon ensimmäisen salitreenin ja sain muuten kommenttia salilla, että ”ennen olit vaan laiha, nykyään sulla on myös lihaksia” :D Hahaa. No ihan hyvä jos ne lihakset näkyy, mutta on mulla mun mielestä aina ollut lihasta jonkun verran, että en ihan pelkäksi laihaksi kutsuisi. Viikon eka treeni on melkeimpä aina paras, koska kroppa on saanut levätä ja eilen tuli vielä tehtyä kevyttä hiilaritankkausta lepopäivän kunniaksi. Mä oon vaan jotenkin niin fiiliksissä kaikesta tällä hetkellä, että en tiedä mitä tekisin!

Lähetän täältä ison energiatuulahduksen myös sinne ruudun toiselle puolelle ja muistutan, että alahan tekemään niitä juttuja joiden avulla saavutat sen mitä haluat! <3

KUVAT: Anna Riska / Annmarias

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


4 Responses to “MIKS OOT DIEETILLÄ?”

 1. Avatar Ines sanoo:

  Ihan off topic – pakko tulla kommentoimaan kuinka ihania kuvia! Taitaa olla niitä joista mainitsit snäpeissäkin? :) Upeita, etenkin nuo kaksi ylimmäistä!

 2. Ihanan positiivinen vire tässä postauksessa ja tosi kivat kuvat! On totta, että sanalla ”dieetti” on yleensä tietynlainen laihduttamiseen liittyvä kaiku, mutta esim. Jenkeissähän sana Diet tarkoittaa ihan vain yleisesti ”ruokavaliota”. Eli dieetti voi olla monenlainen. Se on se mitä syöt :D Mä olen muutenkin sitä mieltä, että jokainen tekee elämässään omat valintansa, eikä siihen ole muilla sanomista. Haluaisiko arvosteleva henkilö itse, että hänen elämäänsä ohjailtaisiin sivusta ja kerrottaisiin mitä syödä ja mitä tehdä – ei varmasti ;) Mutta se on fakta, että ihmiset tulee aina puhumaan, ihmettelemään ja kyseenalaistamaan toisten valintoja. Senkun sitten kyseenalaistavat, just se asenne hyvä saada päälle, että keskittyy vaan tuntemaan iloa niistä omista valinnoistaan :)

  Ihanaa viikkoa, Aino!

 3. Avatar Pauliina sanoo:

  Vitsi noi kuvat on hienoja! Voiko kauniimmin saada lumen näkyviin :))

 4. Avatar Jemina sanoo:

  munkin pakko sanoa että aivan ihania kuvia! <3 olet niin kaunis aino! :)

  mun blogissa kans uutta postausta! :)

  ¨http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/02/yogaa-vohveleita-ja-uusia-tuttavuuksia.html

Kommentoi