TYHMIMMÄT NEUVOT IKINÄ

Eilen tuli mietittyä, kuinka nykyään netti ja somet ovat täynnä erilaisia ohjeita. Tämän huomaa myös siinä, että ne aiheet ja jutut jotka oli kuumaa kamaa pari vuotta sitten, eivät enää nykyään kiinnosta samalla tavalla. Ohjeiden tuputus alkaa tuottaa melkoisen ähkyn itse kullekin. Mutta siis jos oikeesti mietitään esimerkiksi lausetta  ”Näin vältät jouluähkyn” niin kuinka helvetin tyhminä ihmisiä pidetään, vai onko jengillä nykyään asiat niin hyvin, että pitää miettiä tällaisia? Eikö nyt jokainen tiedä tasantarkkaan miten se vältetään? Vähän sama kun sanoisin, että näin selviät kun on nälkä (=syö), tai näin selviät kun on väsy (=nuku).

15631078_1139651962821111_186595181_o-2

Toinen asia mikä ärsyttää, on se miten jokaisen juhlapyhän ympärille järjestetään väkisin ruokaan ja syömiseen liittyvä stressi. Oli joulu tai juhannus niin mediassa keskitytään vain siihen, miten niiden aiheuttamista kiloista pääsee eroon. Eipä ihme, että syömisestä on tullut näin vaikeeta. Totuushan on, ettei se oikeasti ole millään tavoin vaikeeta, ellei siitä itse tee sellaista. Kaikki ääripäät ovat useimmiten huono vaihtoehto. Jokaista juhlapäivää ja pyhää ei ehkä tarvitse käyttää tekosyynä siihen, että saa vetää safkaa kaksin käsin, mutta toisaalta jos alkaa stressailemaan joulukuussa siitä miten selviää jouluähkystä niin ei silloinkaan kovin vahvasti mene. :D

Tiedän itse, että monet käyttävät näitä ajankohtaisia aiheita, koska ne kiinnostavat. Kun joku lupaa otsikossaan jotain mahdotonta, herää väkisinkin mielenkiinto katsoa mitä tekstistä löytyy. Ihmiset ovat laiskoja ja haluavat helppoja keinoja saada haluamansa. Jos haluat paljon lukijoita, niin tällaisilla tyhjillä lupauksilla niitä saa ainakin alkuun. Fakta on kuitenkin se, että oikoteitä ei ole. Jos haluat välttää jouluähkyn niin silloin syöt normaalisti, etkä vedä itseäsi ähkyyn ja piste. Jos taas rakastat jouluruokaa (kuten minä), niin vähät välität siitä että kerran vuodessa on vähän vaikeempi hengittää ja ihoa kiristää aamulla herätessä. :D Itse olen elänyt tällä metodilla jo 30-vuotta, enkä silti koe että olisin ollut huonommassa tai paremmassa kunnossa vuoden muina päivinä. Eihän tää mukavaa ole, kun on hieman lössähtänyt olo, mutta useimmiten se olo on enemmänkin korvien välissä.

15658974_1139652346154406_1283936204_o-2

Harmi, että homma on mennyt siihen, että olemalla kiinnostava, täytyy olla jollain tavoin ekstreemi. Jos et ole julkkis tai edes seurustele sellaisen kanssa, saat kyllä painaa hommia mikäli haluat pärjätä sosiaaliseen mediaan liittyvässä työssä. Itse olen kriiseillyt tämänkin asian kanssa viime aikoina, sillä en tiedä haluanko jakaa taas tammikuussa niitä samoja ohjeita kuinka saada sixpäk tai edes isommat pakarat. Toisaalta blogini perustuu pitkälti siihen, että täältä haetaan inspoa treeniin ja ravintoon. Oon yrittänyt löytää sitä omaa juttua ja ehkä se alkaa tästä pikkuhiljaa löytymään. Nyt mulla on itsellä todella suuri motivaatio päästä liikkumaan ja kroppakin alkaa tuntua pikkuhiljaa omalta jälleen. Täytyy vaan malttaa aloittaa rauhassa, ettei olla taas samassa tilanteessa hetken kuluttua.

PS. Jos sullakin on iho kipeenä syömisestä (tai juomisesta), käy lukemassa mistä se johtuu :D –> TÄÄLTÄ.

kuvat: Anna Riska / Annmarias


4 Responses to “TYHMIMMÄT NEUVOT IKINÄ”

 1. Avatar helmi sanoo:

  Joo oon samaa mieltä tommoset ’tyhmät’ vinkit on ihan kuorta ei mitään järkeä oikeesti sisältää kyllähänoin nytten ihmiset tietää mitentti välttää kilot. No josa et tiedä tässä vastaus liiku ja syö VÄHEMMÄN Haloo ihmiset ihan kreisii oli kyllä hyvä postaus

 2. Avatar Lempi sanoo:

  Viimeiseen kappaleeseen liittyen; se miksi mä oon sun lukijaksi päätynyt, ei kyllä ole, että saisin vinkkejä sikspäkin kaivamiseen esille tai pakaroiden muodon kehitykseen, vaan se, että sun jutuista huokui treenaamisen ilo ja motivoit sitä kautta. Jos sua ei innosta kirjottaa taas alkuvuodesta juttua siitä, miten karisutat kertyneet (joulu- tai muut) kilot, niin älä kirjota niitä, vain sillä oletuksella, että niitä ihmiset haluaa lukea. Kirjota siitä, mikä sua itseäsi kiinnostaa. Toki alkuvuodesta mielellään otetaan vastaan joku haastekin, mutta aiheesta esitetyistä toiveistakin mun mielestä huokui jo se, että ehkä haaste voisi ollakin jotain ihan muuta kuin ”kesäksi bikinikuntoon”.
  Kannusta meitä lukijoita löytämään ne omat lajit ja nauttimaan liikunnasta, koska ainakin mulle se jaettu into on paljon motivoivempaa kuin se, että vartalon pitäisi NÄYTTÄÄ tietynlaiselta. Ei tarvii. Fitnessin kulta-aika oli ja meni. ;) En siis tarkoita dissata lajia, mutta uskon, että suuri yleisö kaipaakin jo vähän muuta… Tai no, mä ainakin. Nykyään en tavoittele enää tietynlaista kroppaa liikunnan avulla, vaan liikun, koska nautin siitä. Itse asiassa nyt tulee liikuttua jopa aiempaa enemmän, ja mikä tärkeintä, oon selkeesti onnellisempi, kun omassa asenteessa on tapahtunut tällainen muutos. :)

 3. Avatar Jenna sanoo:

  Olen niin samaa mieltä sun kanssa! Oli pakko klikata yksi päivä eräs niistä ”näin vältät jouluähkyn” -jutuista auki ja eipä ollut mitään maailmaa mullistavaa siinä jutussa.

 4. Avatar Johannes sanoo:

  Heissan,

  Ajattelin lukea elämäni ensimmäistä kertaa jotain muuta blogia kun polittiisia blogeja. Olipas piristävä bloggaus. Tosin terän vei hieman se, että yksinkertaistit tosin aiheesta, kuinka vältät jouluähkyn otsikon. Samalla yksinkertaistamismetodilla millään blogilla ei olisi lukijoita :) Esim. kuinka treenaan oikein = kuuntele kroppaa ja treenaa kuten huvittaa, tai ole treenaamatta. Ei siihen kirjoja tarvitse :)

  Mut kaikkea hyvää blogillesi. Tiedä vaikka lukisin joskus toistekin.

Kommentoi