IHO KIPEENÄ SYÖMISESTÄ

Blogihistorian ehkä pisin tauko takana. Aah, miten rentouttavaa on ollut elää ilman tietokonetta. Tiistaina taittelin läppärin nätisti laatikkoon ja siellä se on pysynyt tähänkin saakka. Täytyy sanoa, että kuten monessa muussakin asiassa, myös tässä pätee sama juttu. Mitä kauemmin pysyy poissa, sitä vaikeempi on palata. Myös liikunnan aloittaminen pitkän tauon jälkeen voi tuntua tosi vaikeelta, mutta kun vaan menee niin siitä se motivaatio lähtee. Multa usein kysytään, mistä saa motivaation liikkumiseen ja terveellisen ravinnon syöntiin, ja mitä ainakin itseeni tulee, kaikki lähtee siitä, että ottaa sen ekan askeleen ja aloittaa. Kun on kerran käynyt salilla, haluaa mennä uudelleen. Kun syö yhden päivän hyvin, haluaa jatkaa samaa rataa. Usein se meidän mieli toimii näin, sekä hyvässä että pahassa. Pitää vaan pakottaa itsensä siihen hyvään tapaan ja loppu menee melkein itsestään!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänä jouluna ollaan saatu nauttia ihan mielettömän hienosta kelistä. Tämä kuva on meidän takapihalta, eikö oo hienot jouluvalot? ;D Ollaan käyty molempina päivinä pitkällä kävelylenkillä ja voi poijjaat että tekee hyvää hengittää raitista ilmaa. Kauniiden kelien lisäksi, ollaan toki nautittu myös ruuasta. Mä niin rakastan jouluruokaa, ja vaikka sitä on nyt syöty jo monta päivää putkeen, ei haittaa. Lisää vaan!

Kirjoittelin eilen instagramissa (ainorouhiainen) että kun syön (tai juon) paljon, seuraavina päivinä mun iho on kipee. Siis ihan kosketusherkkä, etenkin niskassa, vatsassa ja kyljissä. Koskeminen ja esim. hyppiminen sattuu ihoon. Oon pähkäilly tätä jo vuosia ja päätin kysyä jos löytyy muita kohtalontovereita tai jopa selitys asiaan. Ja löytyihän ne, molemmat. Oon miettinyt, että tää johtuu varmaan nesteiden heittelystä ja näin se taitaa ollakin. Joku oli kommentoinut tutkineensa asiaa ja totesi, että syödessä hiilareita (tai alkoholin jälkeisenä päivänä) neste kertyy ihon pintakudoksiin, jolloin iho tulee kipeäksi. Oon myös huomannut, että kunnon hikitreeni auttaa tähän asiaan, että jos joku samankaltainen lukee tätä, niin ei muuta kuin lenkille tai jumpalle, niin iho palautuu normiin taas. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävin ostamassa uuden pöydän keittiöön, jotta vieraatkin mahtuu istumaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maanantaina pidettiin Jennin kanssa yhdessä Bodyattack-tunti. Kaikki jotka ovat käyneet attackissa, tietää miten hapokas tunti on, joten voitte ehkä kuvitella miten kuuma oli vetää se tonttulakki päässä. Ainakin lämpeni kaali kunnolla :D Me ollaan aerobicattu Jennin kanssa yhdessä samassa joukkueessa ja on hauskaa, kuinka edelleen pystyy aistia toisen liikkeet ja jutut. Vaikka tulisi koreo-moka, toinen tekee silti samalla tavalla. Ihan kuin synkassa menisi, kun ollaan yhdessä lavalla. :) Tunnilla oli n. 50 henkilöä ja mielestäni fiilis oli ihan huippu! On aina erilaista ohjata yhdessä toisen kanssa, kuin yksin. Mä en niin hirveesti harrasta yhdessä ohjaamista muiden ohjaajien kanssa, mutta Jennin kanssa on aina ihan yhtä hauskaa!!

10887751_10154900157925577_1636714643_n

Mukavia joulupyhiä teille kaikille. Mää jatkan lomailua vielä tämän viikon loppuun! :)


23 Responses to “IHO KIPEENÄ SYÖMISESTÄ”

 1. Avatar Milla sanoo:

  NONIIN! Vihdoin löytyi selitys minullekin tähän ihon kipeyteen! Olen potenut ihan samaa vaivaa nyt joulun jälkeiset päivät, ja muutaman kerran aiemminkin, juuri runsaan hiilarinsyönnin tai alkoholin nauttimisen jälkeen. Arvelinkin kyseessä olevan nesteen kertyminen, sen kun myös ihan selvästi vatsan seudulta huomaa, mutta oli niin hassua että se aiheuttaa tällaista kosketusherkkyyttä niin olen kummastellut asiaa:-D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Meitähän on sitten aika monta samasta vaivasta kärsivää. Hyvä että tällainenkin asia tuli otettua esiin. :D

 2. Avatar Maija sanoo:

  Hyvä kun otat rennosti. Mäkin oon ollu ilman puhelinta jo monta päivää (paitsi pari puheluu, pari viestii.. Heh). :)

  Mullakin tulee iho kipeäksi! Ja sit on kans ihan törkee kuuma ja hiki illalla ku pitäis mennä nukkumaan kun on syönyt kauheesti herkkuja. :D

  Meikällä menee jouluruokia napaan vielä pari päivää, mutta suklaat oon jättänyt jo pois ja kävin jopa BodyPumpissa. Oli muuten ihan sika hyvä treeni ja energiat katossa. Jotain hyötyä siitä konvehtirasiasta, joka jouluna tyhjeni. :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tekee kyllä hyvää olla pienessä some-pimennossa, vaikka luurilla onkin tullut vilkaistua aina välillä! Tuo kuumuus iskee mullekin aina illalla jos oon syönyt enemmän :D

   Mä odottelen vielä pari päivää ja sit pitäis lähtee jumpalle, voipi olla aika hyvät energiat varastossa silloin! ;)

 3. Avatar Essi sanoo:

  Olen tähän mennessä pitänyt itseäni vain vainoharhaisena, kun kylkiä ja varsinkin polvia särkee mättäämisen jälkeen, mutta kiva että löytyi selitys. Jouluruoka on niin hyvää ja joulu muutenkin on ihanaa aikaa, mutta onneksi vain kerran vuodessa :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No juuri näin. Ihanaa lepäillä ja syödä, mutta pidemmän päälle alkaa siihenkin kyllästymään :D

 4. Avatar Oona S sanoo:

  Kyllä olin aaton jälkeen monttu auki kun herätessäni olo oli kuin olis darrassa ja joka paikkaan koski, vaikka mitään en ollut siis juonut!! Sit menin ja avasin instagramin niin johan siellä oli kuin tilauksesta tullut se sinun päivitys :D siinä ei sitten muu auttanut kun alkaa noudattaa ohjeita ja painua lenkki polulle ja juoda vettä tarpeeksi päälle. Kävin äsken vielä 90min spinning tunnilla joten jos ei aamulla iho ole kondiksessa niin ei site mistään :D mut ihan huippua että sinulta sai apua tähänkin vaivaan , kiitos paljon !:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Nonniin, aika hyvin meni sitten! Mulla tosiaan auttaa tuo hikoilu ja veden juonti ja ongelma katoaa ihan päivässä. Nyt tosin kun tässä on vaan lepäilty ja syöty niin kokoajan pieni ihokipu päällä :D :D Ehkä tää tästä taas ens viikolla!

 5. Avatar Leena sanoo:

  Pidätkö siis lepoa liikunasta? :)

  Mukavaa lomailua!

 6. Avatar Hanna sanoo:

  Heippa! Muistelin, että oot joskus kertonut siitä, kuinka sun nenä oli tukossa usein ja se ilmeisesti johtui maitotuotteiden käytöstä vai muistanko jotain ihan omiani? Minä oon aina juonut runsaasti maitoa ja käyttänyt aika paljon muitakin maitotuotteita (jugurttia, maitorahkaa jne.) Yhtäkkiä huomasin about kuukausi sitten, että nenä on tosi tukkoinen lähes kokoajan vaikkei mitään flunssaa ole ja olo muuten virkeä. En ole nyt vielä koittanut maitotuotteita vähentää, mutta miten sä huomasit sen, että nenäprobleemat johtui maidosta? Millä korvaat yleensä maitotuotteet? Ja kuinka nopeasti huomasi sen muutoksen nenän toiminnassa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo totta! Eli kun olen ilman maitotauloustuotteita huomaan heti ettei nenä ole tukossa, mutta esim. nyt tällä viikolla on luonnollisesti tullut syötyä vähän vaikka mitä ja olo on paljon tukkoisempi ja limaisempi vaikka en ole edes kipeänä.Yleensä viikossa jo huomaa eron!

   Korvailen yleensä noilla erilaisilla pähkinäpohjaisilla juomilla ja smoothieilla maidon ja välipalajutut =)

 7. Avatar outi sanoo:

  Itselläni menee aina iho kipeäksi koko kropasta aina jos olen ollut viihteellä edellisenä päivänä! Syömisen jälkeen en ole huomannut tätä, mutta juomisen jälkeen kyllä. Olen aina ihmetellyt sitä ilmiötä ja kaverit pitäneet mua hulluna ku valitan et ihoon sattuu:D mut hyvä että muillakin on tuollaista ja sille löytyi joku järkevä selitys!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jep, sama ongelma tääällä. Mäkin oon yrittänyt selittää aina muille, mutta ei ne yleensä oikeen tajua mistä puhun. :D

 8. Avatar Reamary sanoo:

  Tosta ihon kipeytymisestä tuli mieleen, et osaisitko ehkä kertoa mistä vois johtuu seuraavalainen kipu. Eli polvien kipeytyminen tavallisia vatsarutistuksia tehdessä?? Siis esim. stepin lihaskunnossa viime maanantaina, kun tehtiin vatsoja selällä maaten niin että polvet on koukussa mutta jalkapohjat maassa, niin en pystyny tehdä niitä koko settiä kun polviin alkoi sattua ihan vietävästi. Sama on tapahtunu ennenkin mm. combatin vatsasetissä. Se ei satu kun polvet nostaa 90 asteen kulmaan ilmaan, mutta kun jalatkin laittaa maahan niin alkoi tosi kova sellainen ”vetävä”/viiltävä kipu. Tulisiko sulla mieleen mistä moinen voisi johtua? :?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hmm aika vaikea sanoa? Ainoa mitä tuli mieleen,että lihakset olisivat jotenkin niin jumissa että tuo asento aiheuttaa kipua. Muuta en kyllä keksi?

  • Avatar Jenna sanoo:

   Tuo asentohan ottaa aika paljon lonkankoukistajiin, että voisko niissä olla joku syy? Oon tosin vaan tämmönen sunnuntai-tietäjä, että ei oikeesti mitään hajua :’D

 9. Avatar silja sanoo:

  Mulla on aivan sama ! Etenkin niskassa ja ojentajissa on tollasta kosketusherkyyttä herkkujen mättämisen jälkeen tai krapulassa. Olen ihmetellyt että mistä se johtuu. Nestettä kertyy mulle tosi herkästi.
  Nytkin kihlasormus vähän kiristää sormessa ;-)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jep, niskassa mullakin. Tuntuu hassulta, että just niskassa! No kommenttien perusteella, meitä on aika monta :D

 10. Avatar Minna sanoo:

  Täällä sama vika vatsan ja kylkien alueella. Oon itseasiassa pelännyt sen olevan jotain vakavaa ja miettinyt josko pitäisi mennä ihan lääkärille asti, mutta onneksi tämä selvisi! :D

  PS. Onpa kaunis keittiö! Mistä noi ihanat kynttilänjalat on ostettu? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Noniin hienoa että asia selvisi! =)

   Kiitos paljon, kynttilänjalat ovat Hemtexistä!

 11. Avatar Mirkku sanoo:

  Tekee hyvää olla välillä pois somen ihmeellisestä maailmasta. Mulla ollu läppäri kiinni kohta viikon eikä ees tee mieli avata sitä. Puhelimella tulee kyllä oltua .. ;) varsinki ku joulupukki oli anteliaalla tuulella ja paketista kuoriutu aktiivisuusranneke ni tulee usein seurailtua puhelimesta näitä juttuja. :D
  Ite en oo levähtämään päässy, töissä koko joulun ja töitten jälkeen maannu hirveissä alavatsakivuissa. Eilen päivystykeen 70 km päähä jossa ensi tunti odotusta sairaanhoitajalle jonka jälkee päälle 4 h lääkärille.. :):)

 12. Avatar Saija K sanoo:

  Tosi upee kuva tosta teijän takapihasta, toi taivas ja lumi, kuin joulukortti :)

Kommentoi