JOTAIN RAIKASTA

Jouluruoka on aika stygeä tavaraa ja siitä voi helposti tulla raskas olo. Aamuisin herätessä on olo ollut aika täysi, eikä ruoka ole ihan ensimmäisenä mielessä. Tänään päätinkin valmistaa pitkästä aikaa mehua. Omistan Wittin Juicepresson, jolla voi siis valmistaa juures, pähkinä- tai hedelmämehuja itse. Itsevalmistettu mehu on aina takuuvarmasti juuri sitä täyttä tavaraa, ilman lisättyä sokeria tai lisäaineita. Valmistin mehun porkkanoista, lehtikaalista, ananaksesta ja omenoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä kyseinen mehupuristin on kätevä siitä, ettei hedelmiä tarvitse edes kuoria, vaan laite hoitaa kaiken. Hedelmät tai vihannekset pudotellaan koneeseen, jolloin koneesta tippuu valmista mehua. Kuoret ja muu massa valuu taas toisesta suuaukosta ja ne voi sitten käyttää haluamallaan tavalla. Jos valmistan mantelimaitoa, tapaan käyttää ylijääneen pähkinämassan esim. raakaleivonnaisiin tms. Onko teillä muuten jotain vinkkejä, mihin muuhun esim. hedelmistä tai vihanneksista jääneen massan voisi käyttää?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka eilen kirjottelin, että joulusapuskat maistuu edelleen, tänään mun alkoi hirveesti tehdä mieli jotain raikasta salaattia tms. Keho ei varmaan ole saanut kaikkia ravintoaineita, eikä kuidun määräkään täytä suosituksia, joten ehkä jokin värikäs salaatti voisi olla sopiva ruoka tähän päivään. Sain myös joululahjaksi luistimet, joten suunnitelmissa olisi myös lähteä kokeilemaan miten sitä pysyy pystyssä terien päällä. Edellisestä luistelukerrasta on varmaan jo 10-vuotta aikaa. :D Tekee kuitenkin ihan hyvää vähän hengästyä ja tasapainoilla kaiken tämän lepäilyn jälkeen.

Tykkäättekö te vain oleskella kotona vai harrastaa erilaisia aktiviiteettejä lomallakin? :)


6 Responses to “JOTAIN RAIKASTA”

 1. armi sanoo:

  Porkkanat vaikka porkkanasämpylöihin tai voisko niitä mahdollisesti keitellä/höyrytellä ja valmistaa sosetta? Ja hei laatikkoruoat! Perunamuusi-porkkanamössö-jauhelihavuoka uunissa?
  hedelmät rahkan kanssa tai muuten vain soseena, jälkkärinä, tai puuron sekaan? :)
  Mä oon käynyt tunnin kävelyllä joka päivä ja venytellyt blogilatesin videoiden avulla! Tekee hyvää ja tykkään stressittömistä aktiviteeteista lomalla :)

 2. Mari sanoo:

  Itse ajattelin aloittaa huomenna vihersmoothiella (yleensä en juo vihersmoothieta edes kirveellä uhattuna, mutta huomisesta tulee poikkeus, sen verran alkaa jouluruuat jo öllöttää.)
  Muutenkin ajattelin huomenna normalisoida ja keventäa ruokailuja: paljon kasviksia ja kunnolla proteiinia.

 3. Pia sanoo:

  Hei!
  Oletko koskaan pitänyt mehupaastoa?

 4. Hanna-K sanoo:

  Voi että tuo mehupuristin kuulostaa niin helpolta!
  Itselläni sama tilanne tuon luistelun suhteen. Olen varmaan viimeksi ylä-asteella pistänyt luistimet jalkaan. Kohta oltais lähdössä jäälle kokeilemaan, mitenkäs niillä pystyssä pysytäänkään ;) Lomaan on sisältynyt myös salia, kotijumppaa ja pulkkamäkeä. Mutta oon toki levähdellykin. Ihan täysin paikoilleen ei vaan osaa jäädä. Näin lomalla vois myös yrittää venytellä enemmän… oisko postausta tästä? :D

 5. Mirkku sanoo:

  Hahaa, ennen tykkäsin luistella ja pelata lätkää. Yläasteella pelasin jopa koulun tyttöjoukkueessa :D sen jälkeen se on jääny ja luistimet on tylsistyny nii että tuskin nuilla pystyssäkää enää pysys. :D
  Vois joku pv lähtee testailee ja hankkimaa mustelmia kaatuilemisista. :D

 6. Sofia sanoo:

  Minun perheessäni (tai oikestaan kaikki paitsi iskä…) hiihdetään AINA lomilla! Kilpahiihtäjiä ollaan koko porukka niin mikäköhän ei olisi parempi kuin itse hiihtäminen! Tänä jouluna mentiin myös pienelle kävelylenkille melkein joka ilta, katselemaan ihania talvisia maisemia, ja kylläpä tunkeutunut olo lähti lentäen veke! Sellaista olisi kyllä kullanarvoista saada arkipäiviinkin, niin että ehtii joskus jutella rauhassa ja saada pieni breikki arjen stressistä! Nyt pitäis vaan saada iskä messiin ;)

Kommentoi