AATTOAAMUN HIKITREENI (video)

Hou Hou Hou! Sain kun sainkin aikaiseksi kuvata pienimuotoisen kotitreenin aattoaamua tai muita pyhäpäiviä hiostuttamaan. Liikkeet voi tehdä paikallaan, ilman välineitä, joten nyt ei ole mitään tekosyitä miksei voisi vähän jumpata kotosallakin. Jos liikkeet ovat liian vaikeita, voi niitä helpottaa omaan tasoon sopiviksi. Täytyy sanoa, että jouduin kuvata nuo hieman hosuen, joten tekniikka ja laatu ei ole mitään priimaa tällä kertaa! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Treeni menee siis seuraavalla tavalla: Käy (kirpeässä pakkaskelissä) kävelyllä tai kevyellä hölkällä, joka toimii siis lämmittelynä. Treeniin on kaksi tasoa, joista voi valita omansa.

Taso 1: Suorita yhtä liikettä 20 sekunttia ja lepoa 10 sekunttia 4 minuutin ajan, joka on aina yksi circuit

Taso 2: Suorita yhtä liikettä 40 sek ja lepoa 20 sek 8 minuutin ajan, joka on aina yksi circuit

CIRCUIT 1 LIIKKEET:

 1. yleisliike
 2. ojentajapunnerrus saranalla
 3. kyykky + ponnistus 180 asteen käännöksellä
 4. vuorikiipeily

CIRCUIT 2 LIIKKEET:

 1. yleisliike ilman punnerusta + kerähyppy
 2. lankku + ponnistus suorille käsille ja takasin (voi tehdä myös kävelynä ylös/alas)
 3. tähtihyppy
 4. lay down punnerus taputuksella

Teet siis yhtä liikettä aina valitun ajan (20 tai 40 sekunttia) jonka jälkeen pidät valitun pituisen tauon (10 tai 20 sekunttia) sitten siirryt seuraavaan liikkeeseen ja toistat saman. Jokaista liikettä tulee siis tehtyä kahdesti aina yhden circuitin aikana. Tee molemmat circuitit ainakin kerran läpi, ja jos aikaa ja kuntoa löytyy, voit toistaa molemmat circuitit kahdesti läpi, eli yhteensä 4 kierrosta. Esimerkkinä valitset tason 1 ja suoritat järjestyksessä circuit 1, circuit 2, circuit 1, circuit 2. Jokaisen circuitin väliin muutaman minuutin tauko.

CIRCUIT esimerkki:

 • yleisliike 20/40 sekunttia
 • 10/20 sek tauko
 • ojentaja-sarana 20 sekunttia
 • 10/20 sek sek tauko
 • kyykky + ponnistus 180 asteen käännöksellä
 •  10/20 sek sek tauko
 • lay down punnerus taputuksella
 • yleisliike 20/40 sekunttia
 • 10/20 sek tauko
 • ojentaja-sarana 20 sekunttia
 • 10/20 sek sek tauko
 • kyykky + ponnistus 180 asteen käännöksellä
 •  10/20 sek sek tauko
 • lay down punnerus taputuksella

Treeniin menee siis 10 – 40 minuuttia circuttien määrästä riippuen. Ei muuta kuin hikisiä treenejä ja kysykää, jos ette hiffanneet tätä hommaa! :)


18 Responses to “AATTOAAMUN HIKITREENI (video)”

 1. Avatar Elli sanoo:

  Haha, että semmonen aatto-/pyhäjumppa :D Kreisii! :D Repesin, kun koira juoksi tos alus sun ohi, luulin että sekin alkaa jumppaamaan! Rauhallista Joulua!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No jep, oli pakko antaa sille herkkupala ettei se keskity muhun kun alan hyppiä. Se alkaa aina leikkiä ensin sillä herkulla, roudaa ympäri kämppää ja syö vasta sitten. :D

 2. Avatar Oona S. sanoo:

  Hei ihan huippua ! Menee kyllä ehottomasti kokeiluun tää treeni. Varmasti saa kinkut kyytiä kun tän vetasee jouluaamuna! :)

 3. Avatar Hanna-K sanoo:

  Jes! Tätähän on siis pakko testata! Ulkona 15 astetta pakkasta joten taidan hoitaa myös lämmittelyn sisätiloissa ;) muistahan Aino myös levähtää. Hyvää joulua sinulle! :)

 4. Avatar Jenni sanoo:

  Suuri kiitos Aino! Ihanan tehokas aattoaamun aloitus: n.30min lämmittelylenkki -18 asteen pakkases ja sit tolla tasolla 2 molemmat circuitit kahesti läpi, kyl tuntuu eilisten jalkatreenien ja kahvakuulailuiden jälkeen! Nyt tuorepuuroa aamupalaksi ja nauttimaan perhejoulusta ja ( ehkäpä ansaitusta) parin päivän treenitauosta:) Rentouttavaa ja rauhallista joulua!

 5. Avatar Kamilla sanoo:

  Pakkohan tota oli kokeilla, ja oli kyllä ihan mahtavan sähäkkä treeni. :) Nyt voi hyvällä mielellä rauhoittua joulunviettoon. Oikein hyvää joulua sinnekkin!

 6. Avatar Maija sanoo:

  Oikein rentouttavaa joulua Aino! <3

 7. Avatar Tiina sanoo:

  Kiitos hyvästä aaton jumpasta! Just kerkesin kevennetyn version vetästä ennen ku nuorempi lapsista heräs päiväunilta. Nyt on jouluruokaa nautittu oikeasti kohtuudella, ja joulupukkikin kävi! Ihanaa joulun aikaa! :)

 8. Avatar sue sanoo:

  Kiitos huikeista vinkeistä!! Tein näitä aina kyykyn, maven, lukojen ja penki välissä sykettä nostavina liikkeinä… ja kyllä tuli huipputreeni ( josbei lasketa niitä lukuisia suklaanpaloja jotka yritti väkisin nousta takasi );D mut eipä muuten tullu joulupöydäs niin ähky ku normaalisti… Rentouttavaa joulua!:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Jee, kiitti! Toimii varmaan hyvin myös salitreenissä juuri sykettä nostavina liikeinä. :)

 9. Avatar Anna sanoo:

  No huhhuh! Tein tänään vaativammalla tasolla circuit 1 ja 2, mutta ei toivoakaan, että olisin jaksanut vetää vielä toiset mokomat. :D Tein vielä kolmannen setin siten, että vedin molempien circuitien liikkeet kerran 8 minuuttiin. Hyvä ja hikinen treeni, kiitos! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos ja hyvin tsempattu! Ei heti alussa tarvikkaan jaksaa kaikkia! Täytyy olla jotain tavoiteltavaa :)

Kommentoi