JOULUN KALORIT HYÖTYKÄYTTÖÖN

Moikka! Kirjottelin viime viikolla kevennetystä viikosta ennen joulua ja lupailin tehdä juttua myös siitä miten ne kalorit saa parhaiten hyötykäyttöön. Joulu on kerran vuodessa ja mielestäni ei ole mitään pahaa nauttia tästä ajasta ja poiketa rutiineista. Jutun voi siis lukea pilke silmäkulmassa, en halua kuulostaa saarnaajalta tai nipolta. :D Mun mielestä ruoka maistuu entistä paremmalta kovan treenin jälkeen ja yleensä silloin pystyy myös syödä vähän enemmän kuin normaalisti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos siis haluaa laittaa ne jouluherkkujen kalorit hyötykäyttöön kannattaakin vetästä kova salitreeni huomenna tai vaikka silloin aattona. Lady Line menee huomenna kiinni jo kl 18:00, joten mun jumpat jää silloin väliin. Suunnitelmissa olisikin tehdä jalkatreeni, sillä isot lihakset vaativat enemmän energiaa ja myös palautumiseen tarvitaan ravintoa muutama päivä treenin jälkeen. Mikäs sen parempaa kuin maata pyhäpäivät sohvalla kankut kipeänä. ;)

Anabolinen ikkuna on käsite ajasta treenin jälkeen jolloin palautuminen, eli kehittyminen lähtee käyntiin, jos keho saa tarvittavat ravinto-aineet. Anabolinen ikkuna on auki noin 1,5 h treenin jälkeen, jolloin olisi tärkeää syödä monipuolisesti etenkin proteiinia ja hiilaria. Energiat menevät suurimmaksi osaksi lihaksien vauroiden korjaamiseen sekä glykogeenivarastojen täyttöön. Treenistä riippuen, palautuminen jatkuu toki vielä muutaman päivän treenin jälkeen, jolloin aineenvaihdunta rullaa hieman normaalia vauhdikkaammin. Myös kovat intervall/HIIT treenit ovat oivia keinoja nostaa energiankulutusta pidemmäksi ajaksi treenin jälkeen.

IMG_5370

Jos syö proteiini- ja hiilihydraattipitoisen aterian mahdollisimman pian treenin jälkeen, palautuu nopeammin ja näin ollen pystyy myös harjoitella uudelleen nopeammin. Kiinteytyminen tehostuu, sillä kalorit eivät muutu yhtä helpolla rasvaksi. Jos haluaa hifistellä, kannattaakin siis ajoittaa mässäilyhetket kovien treenien jälkeen. Jos tavoiteena on lihasmassan kasvatus, on entostä tärkeämpä tankata mahollisimman pian treenin jälkeen, jottei treeni mene harakoille.

Huomiseksi yritänkin ehtiä väsäilemään joulutreenin, jonka voi tehdä kotona aattona, jotta ruoka maistuis vieläkin paremmalle! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


6 Responses to “JOULUN KALORIT HYÖTYKÄYTTÖÖN”

 1. Avatar Isabel sanoo:

  Joo tehokasjoulutreeni postaus! Kuulostaa ihanalta!!! Olisi kiva tietää myös omat jouluruoka lempparisi!

 2. Avatar Maija sanoo:

  Vau, oot kehittynyt hurjasti lisää. :) Ainakin kuvan perusteella, hyvä Aino!

  Joulun tehotreeni kuulostaa hyvältä. ;D

 3. Avatar mai sanoo:

  Just suunnittelin tekeväni aattona kotona jonkun kunnon hiit treenin joten kiva saada ideoita/valmis treeni sulta tähän!! Cant Wait!!

 4. Avatar Ulla sanoo:

  Aamuinen kaurapuurokin lisukkeineen maistuu KAURAPUUROLTA kunnon aamuisen hikilenkin jälkeen ;)

 5. Avatar Mirkku sanoo:

  Hahhaaa :D Mun mielestä on ihana käyä aamulenkillä pimeessä aattona ja toivotella vastaantuleville mummeleille hyvät joulut. Viime aattona aamulenkillä tämän kylän höpsö papparainen huusi hyvät joulut ja sai kyllä hymyn huulille koko lenkin ajaksi. :D

 6. Avatar Ulla sanoo:

  TOi on niin totta, mitä Mirkku sanoo .

  Arkisinkin aamulenkillä toivottelen muille aamuvirkuille huomenia :) . Yleensä aina saa toivotukset takaisin :)

Kommentoi