NELJÄNNEN DIEETTIVIIKON TULOKSET

Eipä tässä voi muuta todeta kuin, että kyllä tämä aika on taas mennyt nopeasti. Tässä huomataan jälleen, miksi ei koskaan kannata siirtää minkään aloittamista myöhemmälle, sillä mitä pikemmin aloittaa, sen nopeammin on myös maalissa! Neljäs dieettiviikko takana ja aika summailla fiiliksiä ja tuloksia. Viime viikko oli aika raskas viikko treenien osalta, sillä mun viikko-ohjelmaan tuli 2 ohjausta lisää, jonka lisäksi lauantain jatkokoulutukset nostivat määrää vielä entisestään.

Collage_Fotordiet42

Lauantai itsessään oli aika rankka päivä fyysisesti, mutta ennen kaikkea psyykkisesti. Ohjasin aamulla omat tunnit, jonka jälkeen on aina ”veto pois”, sillä kaksi tuntia rankkaa liikuntaa vetää aina energiat alas, etenkin loppuviikosta. Jumppien jälkeen ehdin kotiin suihkuun ja syömään ja sitten olikin aika lähteä uudelleen stepin jatkokoulutukseen. Koulutukseen kuuluu aina myös teoriaosuus ja stepissä me tehdään aina sekä atleettisen että perinteisen version biisit läpi. Tällä kertaa aika tuli vastaan ja ei ehditty tehdä enää atleettisen circuittia. Tunnin jälkeen taas kotiin, ruokaa napaan ja 30 minuutin huili, jonka jälkeen oli aika lähteä vielä kerran. Bodycombatin jatkokoulutus loppui vasta 20:45 ja olin aloittanut ohjaukset 10:15, joten koko päivä meni siihen että tsemppasin itseni aina uuteen nousuun. :D

Collage_Fotordiet4

Sunnuntaina herätessä, olo oli kirjaimellisesti kuin krapulassa. Väsynyt ja raskas kroppa otti päähän ja koko päivä menikin siihen että tankkailin nestettä ja energiaa ja otin mm. kahdet päiväunet. Iltaan mennessä olo alkoi olla aika normaali, mutta muuten harmitti että ainoa vapari meni hukkaan, kun en vaan jaksanut tehdä mitään. Dieetti pysyi päällä koko viikon, koska olin päättänyt viedä homman kunnialla maaliin. Nostelin hiilarin määrää lauantaina, mutta muuten jatkoin ihan normaaliin tahtiin maanantaista sunnuntaihin. Viikko meni viikonloppua lukuunottamatta kivasti, sillä nyt rutiinit alkaa olla jo niin iskostuneet, että homma menee kuin itsestään. Itse koen kaikista helpoimmaksi noudattaa ohjelmaa juuri arkena, kun kaikki muutkin tavat menevät rutiinien mukaan. Viikoloppuisin on aina hieman enemmän haastetta juuri siksi että on enemmän aikaa olla ja miettiä esim. mitä tekisi mieli syödä. :D

Neljännellä viikolla paino ei juurikaan muuttunut (-200 grammaa), mutta vaatteissa ja peilistäkin huomaan pientä kiristymistä. Vatsat alkaa erottua jo ilman ”jännittämistä”. Uskon myös painon ”jumittumisen” johtuvan (liian) suuresta treenimäärästä (nesteet) ja siitä että mulla oli koko alakroppa aivan sairaan kipeenä perjantain bootcampin jälkeen! Lisäksi tällä viikolla on ollut myös ”se aika kuukaudesta”. Olen ainoastaan onnellinen siitä että en ole kerännyt jäätäviä turvotuksia, eikä muitakaan PMS-oireita ole näkynyt mailla halmeilla. :D

diet4

Sain sunnuntaina sen verran aikaiseksi, että lisäsin sivustolleni pari uutta reseptiä ja kehitin myös dieetin makroihin sopivan makaronilaatikon, jonka reseptin lisään sinne heti kuin vain ehdin. Tässä on taas pieni härdelli päällä, kun on sata ja yksi asiaa tehtävänä samaan aikaan. :D Taustalla soi juuri uuden Bodycombatin biisit, joita olisi tarkoitus ohjata illalla. Uusi ohjelma on ihan huippu! Fanita eniten seiskabiisiä, sillä scootter + muay thai = ei voi mennä pieleen!

4 viikon saldo on siis – 3,7 kg ja nyt alankin lisäillä energioita pikkuhiljaa ylöspäin ja annan kropan tottua pikkuhiljaa nousevaan energiamäärään! Usein pudotusta tapahtuu vielä myös energian nostojen jälkeen, sillä kun ollaan oltu miinuksilla jonkun aikaa, menee hetki ennen kuin homma tasaantuu. Tulen siis raportoimaan näitä viikkoja ainakin muutaman viikon lisää, luultavasti juhannukseen saakka!


13 Responses to “NELJÄNNEN DIEETTIVIIKON TULOKSET”

 1. Avatar Toni sanoo:

  Älyttömän hyvän näköisiä ruokakuvia! :) Monelle dieettaajilla on se ongelma, että he laittavat lautaselle kasan makaronia, paistavat jauhelihan sellaisenaan ja laittaa pari sataa grammaa kasviksia ja jossain kohtaa voivotellaan ettei sellaista ruokaa jaksa syödä pitkään… Harva kuitenkaan ajattelee, että vaikka makrot olisi tarkasti laskettu niin jokaisen käytössä on samat raaka-aineet kuin ravintoissa kokeilla…peruna, riisi, pasta…naudanliha, kana, kala ja kasviksia. Niinkuin juuri postasit, että olit kehitellyt makroille sopivan makaronilaatikon niin hieman mielikuvitusta käyttämällä tylsistä raaka-ainesta saa herkkuja aikaan! :)

  Hienosti oli myös painosi pudonnut 4 viikon aikana.

 2. Avatar Sara sanoo:

  Jos saat kasvisruokavalion tehtyä fatburn-ohjelmaan,mä olen innolla ostamassa! Ohjelma vaikuttaa tosi lupaavalta :)

 3. Avatar Sanna sanoo:

  Oletko avannut aikaisemmin tarkemmin ruokavaliotasi ja jakanut reseptejä? Vai onko ne nähtävissä ainoastaan tuolla ”maksullisella” puolella eli siis ostettavissa? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Koko blogi on täynnä reseptejä ja kertomuksia omasta ruokavaliostani, eli pienellä selaillu pitäisi löytää hyvinkin materiaalia :) Mutta tosiaan nuo ohjelmat ja niihin liittyvät reseptit ovat vain niille, jotka ovat ostaneet jonkun ohjelman. :) Sivuston reseptit on suunniteltu niin, että niitä voi käyttää ruokaohjelmissa määrien ja aineksien mukaan. :)

 4. Avatar anonyymi sanoo:

  Kannattaa kyllä kilojen sijasta tarkkailla kehonkoostumusta tai veriarvoja, ne kertovat enemmän terveydestä:)

  Mun mielestä ainakin todella hurja laihdutustahti on sulla ollut kun olit jo valmiiksi hoikka. Siskollani meni kilppariarvot sekaisin kun laihana laihdutti myös vähillä hiilaripitosilla kaloreilla, ja runsaalla aerobisella liikunnalla:( Harmi että usein vaan keskitytään laihduttamiseen ja painonlaskuun, vaikka se olisi epäterveellistäkin. Toki monia vatsapalikat houkuttavat, mutta siinä välillä unohdetaan myös terveyden muut ulottuvuudet. Nää on tärkeitä asioita!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Joo todellakin ja olen hyvin tietoinen asiasta. Olen aikaisemmissa koosteissa maininnutkin, että tässä on kyseessä testi, jossa testailen kehittämiäni ruokavaliota. Näin tiedän parhaiten miltä ne tuntuvat ja miten ne toimivat. :) Pudotusmäärä on kyllä ollut kokonaisuudessaan suuri, koska lähtötilanne oli jo hyvä. Olen kuitenkin edelleen täysin normaalipainossa ja mulle terveys on aina numero uno! :D Keskityin sen vuoksi niin paljon juuri painon lukemaan koska kyseessä oli melko lyhyt testijakso ja silloin paino on melkein se tarkin mittari. :)

 5. Avatar Moi sanoo:

  Hei!

  Paljoko hiilareita per painokilo suosittelet päivässä 2 kertaa liikkuvalle? Esim aamulla sali ja illalla lenkki, tai aamulla lenkki ja illalla jumppa. Painonpudotus tavoitteena ja painoa on 77kg 170. Olisin kiitollinen vastauksista ☺️

 6. Avatar Laura sanoo:

  Moikka Aino ja kiitos ihanasta blogista!

  Sellaista olisin kysynyt, että voiko noita sun laatimia ohjelmia ostaa myöhemminkin, esim syksyllä? Oon pohtinut sitä että haluaisin nyt tuon kolmella salitreenillä olevan ohjelman ja sitten syksyllä tuon neljällä salitreenillä olevan ohjelman… Tätä on ehkä kysytty jo aiemmin joten sori kun joudut vastailemaan uusiksi :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! juu kyllä voi ostaa myöhemminkin. Tarkoitus olisi kehittää sivustoa ja lisäillä uusia ohjelmia säännöllisesti, mutta vanhatkin siellä säilyy. :)

 7. Avatar ulla sanoo:

  Mitäs oot vältellyt dieetissä :) ? hyvin on paino tippunut .

  Itse innostunut taas ”liikaa” treenaamaan kesäilmojen myötä, joten paino noussut yht äkkiä kaksi kiloa :) Mutta niin on rasvatkin tippunut sen pari prosenttia. Helposti se treeni vaikuttaa. Lihaksissa ilmeisesti nesteet :D ??

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   En ole oikeastaan vältellyt mitään, ainoastaan noudattanut suunnitelmaa :D Ja treeni vaikuttaa tosiaan painoon jonkun verran!

 8. Avatar Sirpale sanoo:

  Eilen kaupassa eräs nainen kertoi kaverilleen, että hän syö gluteenittomia (täytekeksejä) eväitä töissä, että paino putoaa ja on terveellistä syödä nimenomaan näitä sokerikuorrutekeksejä, koska ei ole gluteenia. Mieli teki mennä sanomaan, mutta ajattelin sen olevan liian töykeää ja olin hiljaa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Oh my :D Olen kuullut vastaavanlaisuuksia ja juuri tätä hain takaa, että minkään välttely ei tee ruokavaliosta itsessään terveellistä vaan kokonaisuus ratkaisee. :)

Kommentoi