ELÄMÄN AALLOT

Eilen oli sellainen päivä, jonka voi hyvin heittää superonnistuneiden päivien joukkoon. Ei mitään ihmeellistä, mutta silti aamusta saakka hyvä fiilis, joka jatkui koko päivän. Tuli myös mietittyä, kuinka harvoin sitä osaa arvostaa miten hyvin omat asiat ovat. Oon vähän sitä mieltä, että useimmilla meillä on asiat niin hyvin, että on aikaa marista jostain pikkuasioista, kuten siitä että on kertynyt kaksi kiloa vyötärölle tai kuinka ei rahat riitä ostamaan 400 euron nahkatakkia. On tietysti ihan turhaa lähteä vertailemaan mitkä ongelmat ovat todellisia, tai kenellä asiat on huonoiten. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että omassa elämässä on hyvin paljon asioita, jotka ovat todella hyvin, ellei loistavasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin eilen kävelyllä ja mietin itsekseni asioita, joista olen kiitollinen ja onnellinen. Se onko nämä asiat saatu onnella, ahkeruudella, nerokkuudella vai kaikkien näiden yhdistelmällä, on loppupeleissä aivan sama. Olen iloinen, että olen tässä pisteessä nyt ja tästä on hyvä kehittyä ja kasvaa eteenpäin. Olen huomannut, että elämässä tulee aaltoja, kun välillä kaikki asiat ovat päin pyllyä. Aallot saattavat kestää vähän aikaa tai joskus useita vuosia, mutta jossain vaiheessa suunta vaihtuu ja asiat tasaantuvat. Tasapainoinen elämä tuntuu tällä hetkellä tosi hyvältä ja voin myös sanoa, että vaikutan omilla valinnoilla siihen itse. Mulla ei ole nyt mitään tarvetta hakea uusia haasteita, tai aiheuttaa itselleni stressiä. Jossain vaiheessa tulee taas hetki, kun tasaisuus on tylsää ja silloin kaivataan jotain joka vähän haastaa ja horjuttaa.

Jos elämä on valmiiksi hullunmyllyä, mielestäni on hyvä miettiä, millaisia valintoja tekee oman olotilan eteen? Mulla oli joskus kuutisen vuotta sitten juuri tällainen paska-aalto. Olin eronnut ja siihen päälle elin vaihetta jolloin syöminen ja treenaaminen aiheutti hirveästi stressiä. Mitä tein? Aloin juhlia ihan hulluna ja tein niin paljon töitä, ettei vapaapäiviä ollut juuri koskaan. Muistan tuon ajan jotenkin todella ahdistavana ja epämiellyttävänä ajanjaksona, mutta toisaalta taas opettavaisena. Seuraavalla kerralla tiedän ainakin miten ei kannata toimia. Mielestäni rankkoina vaiheina tulisikin tehdä valintoja, jotka vie omaa hyvinvointia eteenpäin, ei taaksepäin. Usein vaan tällaisessa vaiheessa ne pikakeinot tuntuvatkin yhtäkkiä paremmalta idealta, kuin vaikka lepääminen tai asioiden käsittely.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajattelen nykyään niin, että juuri ne elämän peruspilarit tekevät elämästä tasapainoista. On ihan ok unelmoida ja tavoitella suuria, mutta arki on kuitenkin sitä aikaa mitä me eletään 80% kaikesta ajasta. Jos elää vain viikonlopuille, lomille ja tapahtumille, menee suurin osa ajasta vain ohi. Arjesta nauttiminen voi olla joskus hankalaa, mutta löytämällä ne asiat joista on kiitollinen, tekee tästä asiasta helpompaa. Jos joku asia tökkii niin paljon, että se aiheuttaa pelkkää inhotusta ja stressiä niin miksi ei poista tätä asiaa kokonaan? Elämä on valintoja täynnä, aina voi lähteä opiskelemaan uutta alaa tai hakea toista työpaikkaa.

Olen kiitollinen siitä, että meillä on hieno, oma koti, joka sijaitsee tosi kivalla alueella. Täällä kelpaa käydä kävelyillä ja nauttia ulkoilmasta rauhallisessa ympäristössä. Olen kiitollinen, että mulla on auto ja pyörä joilla pääsen liikkumaan töihin.

Olen kiitollinen, että mulla on hyvä parisuhde ja saan olla aina oma itseni vikoineen päivineen. Kumppanini on myös paras kaveri, jolle voin kertoa kaikki ne asiat mitä en muille halua/kehtaa/pysty. Meillä on myös maailman söpöin hauva, Obelix. :D

Olen kiitollinen, että mulla on kaksi täydellistä työtä. Eikö se ole jo lottovoitto jos saa yhden työn mitä rakastaa, mutta mulle niitä on siunaantunut kaksi! En voisi kuvitella itselleni parempaa yhdistelmää kuin blogi ja jumpan ohjaaminen. Tienaan hyvin ja silti mulla on rutkasti vapaa-aikaa. Saan istua mukavasti omassa keittiössä, siemailla kahvia ja raapustella näitä juttuja teille. Saan treenata parhaalla mahdollisella tavalla ja siitä maksetaan. Vähän aikaa sitten netissä pyöri paljon ajatuksia siitä mikä on oikeaa työtä ja mulla ei periaatteessa ole tarvetta todistella kenellekkään omia valintojani. Teen työtä joka mahdollistaa elämisen ja nautin siitä, se riittää mulle tällä hetkellä. Eikö se ole vain hyvä juttu jos työ on helppoa, eikä vie paljoa aikaa? Miksi ”oikean työn” pitäisi olla rankkaa raatamista ja kärsimistä?

Olen kiitollinen ystävistä, perheestä ja ihmisistä ympärilläni. Koen, että elämässäni ei ole tällä hetkellä yhtäkään energiasyöppöä, eli sellaista ihmistä joka vain vie energiaa ja ahdistaa. 

Olen kiitollinen terveydestä ja hyvin toimivasta kehosta. Joskus mietin, että mun kroppa on jollain tavoin erilainen kuin muilla, kun se kestää vaikka ja mitä. :D Ilman terveyttä, en voisi tehdä työtäni, joten yritän vaalia tätä asiaa ja pitää huolta asioista jotka vaikuttavat terveyteen. Näitä ovat ravinto, lepo, uni ja psyykkinen hyvinvointi. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nuo asiat eivät ole missään tärkeysjärjestyksessä ja on myös muita asioita joista olen onnellinen, mutta nämä tulivat ensimmäisenä mieleen. En usko, että mun tarvii edes sanoa että kyllä täälläkin on päiviä kun kaikki menee päin pyllyä, mikään ei nappaa ja bloggaaminen aiheuttaa harmaita hiuksia. Tämä on juuri sellainen teksti, jonka voin tulla lukemaan sellaisina päivinä.

Mieti mielessä kolme asiaa joista olet kiitollinen, jätä ne mieleen tai kerro kommenttiboksiin. <3

vaatteet: Kari Traa


13 Responses to “ELÄMÄN AALLOT”

 1. Avatar Tiina sanoo:

  Juuri näin, arki on onnellisuuden peruspilari. Ja oma henkinen hyvinvointi.

 2. Avatar Sanni sanoo:

  1. Poikaystävä, joka antaa mulle niin paljon energiaa, vaikka asummekin vielä toistaiseksi eri paikkakunnilla.
  2. Toimiva ja terve keho, joka pystyy suorittaman rankkojakin treenejä – tätä en pidä enää itsestäänselvyytenä.
  3. Perhe, jonka kaikki jäsenet asuvat ympäri maata, mutta joka silti on niin tärkeä ja joka päivä mielessä.

 3. Avatar Tiina sanoo:

  Tuo työhomma on outo juttu. Meillä oma yritys ja on lomat ja kuukausipalkat pyörii joka kuukausi. välillä on omia lomia, välillä virallisia lomia :) Kaikki kunnossa, suurin osa kavereista/tutuista päivittelee että ei ikinä ois yrittäjä kun a)kauhee stressi, b) ei oo vakaata tuloa, c) ei IKINÄ lomaa d) aina töissä.
  No, me on päätetty että kotona ei puhuta työasioista ( ei siis olla ”aina”töissä) lomalla ollaan sillon ku siltä tuntuu ja pystyy lomailemaan, ensimmäinen asia mikä firman pitää pystyä tekemään on maksaa meille palkat (kertaakaan ei oo jääny rästiin mitään palkkamaksuja tms).
  Ja me avioparina samassa firmassa töissä, kyllä! nää kaikki toimii! Ja mikä parasta kun on oman itsensä herra, ei oo kellokorttielämää, voi käydä esim aamupäivästä sun jumpissa yms. ;) mitä harva muu voi tehdä. Silti hommat hoituu! Niin luksusta (vaikka palkka ois varmasti isompi jos ois muilla töissä) tämä tämmöinen arki vaikka harva sitä ymmärtää <3 mutta eipää tarvi ymmärtää ,tää on meidän arki!

 4. Avatar Emmi sanoo:

  1. Se, että saan tehdä sitä työtä, jota rakastan ❤️ Ja sen lajin parissa, jota rakastan ❤️
  2. Oon vihdoin päässyt aallon pohjalta niin ylös, että en ainakaan valu saman aallon pohjalle enää takaisin!
  3. Mun kroppa kestää kuitenkin aika hyvin kaikkea, mitä haluan. Aina täytyy muistaa pitää siitä huolta, mutta pienistä ja isoista asioista huolehtimalla pystyn tekemään kaikkea :)

 5. Avatar Liisa sanoo:

  1. Ihana perhe joka on aina tukena (myös miehen perhe)
  2. Taloudellisesti mahdollisuus tehdä töitä 3-4 päivänä viikossa ja muuten olla vapaalla, jota rakastan! (ja josta saan usein alentavia katseita ja sanoja tutuilta ja välillä jopa kavereilta, mutta keskittykööt omiin juttuihinsa!) olen niin samaa mieltä tuosta ”miksi oikean työn pitäisi olla rankkaa raatamista ja kärsimistä”!!! Oikea työ on juuri se mistä itse pitää ja jolla pärjää :)
  3. Ystävät ja työkaverit
  4. Että olen syntynyt ja saan asua suomessa, ihana maa, maailman paras paikka :)<3 täällä on aina turvallinen olo

 6. Avatar Tuija sanoo:

  Ihana kun itsellä on ollut aivan samanlaisia ajatuksia. Nykyisin tärkeää on juuri se että nauttii elämän hetkistä ja olen kyllä onnistunut olemaan kiitollinen omasta mielestä. :)

 7. Avatar Ems sanoo:

  Olen kiitollinen kahdesta kuluneesta vuodesta, ne ovat olleet elämäni kurjimmat, mutta samalla kasvattaneet ja pakottaneet ajattelemaan ja tutustumaan itseeni, huomasinkin olevani täysin eri ihminen kuin luulin.

  Olen kiitollinen koirastani, joka tuli minulle sattuman kautta 19-vuotiaana. Koin vaikeaksi sen etten saanut juhlia ja mennä ilman koiranhoitajaa, mutta tuo karvapallo sai monta elinvuotta lisää ja se on mahtavaa, myös vastuuta opin ihan erilailla.

  Olen kiitollinen, että ympärillä on rakkaita ihmisiä.

  Myös monesti esim. suihkussa koen kiitollisuutta siitä, että olen syntynyt suomeen, missä meillä on katto pään päällä ja ravintoa ja vettä. Näitä pitäisi aina muistaa arvostaa <3

 8. Avatar S sanoo:

  – Olen kiitollinen ihanista ihmisistä elämässäni. Perhe, ystävät ja poikaystäväni!
  – Olen kiitollinen siitä, että saan opiskella alaa, jota rakastan.
  – Lisäksi olen kiitollinen siitä, että näen maailman täynnä mahdollisuuksia. En pelkää tehdä ”jännittävän” tuntuisia ratkaisuja, ja minusta on ihanaa, että tulevaisuus on vielä hieman auki :)
  – Olen äärimmäisen kiitollinen terveydestä ja siitä, että voin taas urheilla.
  – Olen kiitollinen siitä, että minulla on kyky rakastaa itseäni, muita ja kaikkea :)

 9. Avatar sari sanoo:

  Joo’o! Tuota tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta elämää kohtaan on kyllä hyvä ja tervettäkin pysähtyä miettimään, eli kiitos Ainolle vinkistä :) Minä oon onnellinen siitä että kaikilla lapsilla menee omassa elämässään hyvin ja pärjäävät, ovat muuttaneet pois kotoota ja mulla on paljon omaa aikaa tehdä ja harrastaa asiota jotka kiinnostavat ( tajusin ton pienen kriiseilyn jälkeen). Tietty oon onnellinen myös miehestä joka ei kitise turhista ja on joustava, ymmärtäväinen mun puhdasruoka ja salivouhotuksiin. Erityisen onnellinen ja ylpeä olen tekemääni elämäntapamuutokseen jonka seurauksena -22kg ja oon myös pysynyt siinä sekä hyvä kunto ja siinäkin mennään vielä eteenpäin kohti uusia haasteita! Sit on tietty työ jonne on kiva mennä työkavereita unohtamatta!! Minä ja läheiset on terveitä…ja..ja..ja..Onnellisuuden aiheita on paljon kun niitä alkaa miettimään,tietty elämällä on tapana heittää silloin tällöin kapuloita rattaisiin, mutta ne kyllä kasvattaa vaikka eihän sitä siinä tilanteessa huomaa. Tästä uhkaa tulla ny oikeen tarina, joten ISO KIITOS Ainolle muistutuksesta ja mä jään tänne vielä funtsaileen näitä juttuja ;)

 10. Avatar Johanna sanoo:

  Niinpä, miks työn pitäis olla vaikeeta ja raskasta?
  1. Oon tosi onnellinen mun parisuhteesta
  2. Mun perhe ja ystävät tekee mut onnelliseks koko ajan, tähän kuuluu myös meidän vallaton koira
  3. Liikunta, ja se että oon jo jonkin aikaa liikkunu säännöllisesti useemman tunnin viikossa – ja et oon löytäny ittelle mieluisat liikkumistavat :)

 11. Avatar anna sanoo:

  Täytyy kyllä sanoa, että mun maanantai parani totaalisesti sun attackin jälkeen. Veikkaan etten oo ainoa, joka on tätä mieltä. Jotenki koko sali kyllä täyttyi siitä positiivisesta energiasta mikä susta huokui. Ainahan fiilis on siellä korkeella mutta nyt tuntui jotenkin vielä paremmalta ja jotenkin erilaiselta, en osaa selittää. Tunnin jälkeen tosiaan mietin ettei tää elämä niin kamalaa ookkaan, väsymys, stressi ja muut murheet tuntui paljon kaukaisemmilta. Kiitos :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   KIITOS <3 Otin screenshotin tästä kommentista kun tuli niin hyvä fiilis! :)

 12. Todella hyvä kirjoitus Aino! Mä olen tällä hetkellä kiitollinen näistä:

  1) Poikaystävästäni, joka on ihana asuinkumppani ja samalla paras ystäväni
  2) Että saan asua ihanassa asunnossa melkein Berliinin keskustassa
  3) Saan käyttää aikana tällä hetkellä miten ja mihin haluan, ja keskittyä asioihin, jotka ovat itselleni tärkeitä
  4) Pian räjähtää ensimmäinen BoostCamp-Suomessa (goodboost.net), sen järjestelyjen kanssa on kiva puuhailla! :)

Kommentoi