KASVISMAKARONILAATIKKO (G,M)

Makaronilaatikko on varmasti yksi mun all time favorite ruuista. Rakastan uunissa rapeaksi paistunutta makaronia ja ylipäätään kaikki tässä ruuassa menee kohdilleen. Kokeilin valmistaa ensimmäisen kerran lihattoman makaronilaatikon ja tuli niin hyvää, että laitetaan jakoon! Resepti on myös gluteeniton ja maidoton, eli ton ton ton ton :D Tästä saa myös täysin vegaaniseen ruokavalioon sopivan vaihtamalla kanamunat kaurakermaan tms.

Mun piti aluksi tehdä vain pieni vuoka tätä, mutta eihän se taaskaan mennyt putkeen, kun yritin tunkea ainesosia vuokaan, ne vain pursuilivat ympäriinsä. Reseptin määrillä täyttää siis suuren uunivuoan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvismakaronilaatikko:

 • n. 150 g MAMY fusilli riisipastaa (suunnilleen 1/3 pussista)
 • 1 purkki Go Green kideypapuja luomu
 • 1 purkki Go Green original salsaa
 • 3 porkkanaa
 • 1 suuri punainen suippopaprika
 • 1 sipuli
 • 5-10 valkosipulinkynttä maun mukaan
 • 3-4 kanamunaa
 • 4-5 dl kaurajuomaa
 • mausteet (yrttisuola, savupaprika, chili, suola)

Keitä riisipasta puolikypsäksi, eli saavat jäädä hieman koviksi. Pastan koostumus on hieman erilainen kuin tavanomaisen ja se menee helposti puuromaiseksi, jos sen keittää ja paistaa. Silppua porkkanat, paprika, sipuli ja valkosipulit pieneksi silpuksi monitoimikoneessa tms. ja paista pannulla hetki. Lisää sekaan huuhdellut kidneypavut ja salsa, mausta hyvin. Sekoita vuokaan papuseos sekä pasta ja valmista kaurajuomasta ja munista munamaito ja sekoita se vielä mukaan. Paista 220 asteisessa uunissa noin 30 min. Päälle voi ripotella Violifen vegaanista juustoa halutessaan.

Koko reseptin makrot:

kalorit: 1489

proteiini: 71 g

hiilihydraatti: 181 g

rasva: 39 g

kuitu: 55 g

Bon apetit!


3 Responses to “KASVISMAKARONILAATIKKO (G,M)”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Heissan! Härkäpapurouhe sopii myös hyvin lihan korvikkeeksi makaronilaatikkoon! :)

 2. Avatar S sanoo:

  Kiitos tästä reseptistä. Tein tätä koko perheelle ja hyvin maistui. :) Äiti oli alkuun vähän epäileväinen, mutta sanoi syötyään, että saan tehdä toisenkin kerran tätä. ;)

Kommentoi