BIKINI BOOTCAMP 2015 EDITION – JALAT & PAKARAT

Moikka! Kuka muistaa vielä Bikini Bootcampin?! Vaikka haasteesta on jo tovi aikaa, on sitä tultu tehtyä silti viikottain ryhmäliikunnan muodossa. Ohjaan siis joka perjantai bootcampin kiertävällä teemalla. Vaikka tunti kuormittaa aina koko kroppaa, keskitytään joka kerta yhteen osa-alueeseen, joko ylävartaloon, alavartaloon tai kokonaisvaltaisesti molempiin. Tämän viikon perjantaina testattiin ohjelma uusilla liikkeillä ja sain kivat lihaskivut aikaiseksi. Yleensä etureidet ottaa eniten osumaa, mutta tällä kertaa pakarat ja takareidet ovat olleet kipeemmät, jess! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvasin liikkeet myös teille kokeiltavaksi. Välineeksi tarvitaan steppilauta/koroke ja painot/paino. Tunnilla käytän yleensä 5 kg:n käsipainoja ja lantionnostossa 10 kg:n levypainoa, mutta näin kotosalla otin käyttöön suht. painavan kynttilälyhdyn ja vedellä täytetyn limsapullon. Tuo pullo oli aika kevyt, eli jos löytyy jotain painavampaa niin mieluiten sellaista käsiin!

Homma menee siis niin, että neljää liikettä pyöritetään 7 minuuttia putkeen. Jokaista liikettä aina 10-20 kpl ja sitten nopea siirtyminen seuraavaan. Koko 7 minuttia tulisi suorittaa ilman taukoja, jonka jälkeen 1-3 min tauko. Tauon jälkeen siirrytään seuraavaan ohjelmaan ja toisetaan sama. Sitten vain koko homma uudelleen, eli yhteensä 4 x 7 minuttia ja molempia ohjelmia tulee tehtyä kahdesti. Mulla oli lauta vähän liian alhaalla ekassa viedossa, eli korokkeen korkeudella saa säädeltyä myös tehoja. :)

Treeniä ennen n. 10 minuutin lämmittely reippaasti kävellen, rennosti juosten, hyppien tms. Nyt on aivan ihanan raikas ilma ulkona, joten suosittelen kokeilemaan myös ulkotreeniä, siitä tulee mielettömän hyvä olo jälkeenpäin. Korokkeeksi passaa vaikka puiston penkki, saunasta löytyvä koroke tms.

1. circuit

luisteluloikka x 20

hyppy etunojaan + hyppy kyykkyyn stepille x 15

suorinjaloin maastaveto x 10

hyppy stepin yli + syväkyykky x 10

2. circuit

plyo-ponnistus laudalta ylöspäin x 15

askelkyykky taaksepäin jalkaa vaihtaen x 20

kyykky + ponnistus laudan sivulla x 10 per puoli

lantionnosto lisäpainolla x 15

Ehdokasbanneri - Hyvinvointi -Indiedays Blog Awards


22 Responses to “BIKINI BOOTCAMP 2015 EDITION – JALAT & PAKARAT”

 1. Pulu74 sanoo:

  Valitettavasti en saanut videoita näkymään. Treeni vaikuttaa tehokkaalta, menee kyllä kokeiluun. Mukavaa syksyä ja tsemppiä sulle, olet mahtava!!!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Hups! Olin jättänyt viedot yksityisiksi, mutta nyt pitäis toimia! :D Kiitos ihana, samoin sulle! <3

 2. Tuija sanoo:

  Näyttää juuri sopivan hikiseltä! Ja jes, takareisiin on itselläkin yleensä vaikeempi saada tuntumaa. Ihana ku alemmassa videossa näkyy ilmeisesti koiran korva oikeessa laidassa :DD

  • ainorouhiainen sanoo:

   Nää ohjelmat otti hyvin sinne takalistoon kyllä! Koiran korvathan ne siinä :)

 3. Pamsuli sanoo:

  Kivat ohjelmat. PT aika tarkkana toisessa videossa. :)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos. Joo se seuraa aina joka paikkaan ja on mukana menossa :D

 4. Anni sanoo:

  koira kattoo et mitä hittoo se mami puuhaa :3

  • ainorouhiainen sanoo:

   No jep, onneksi katto vaan sivusta kun yleensä tulee söhläämään sekaan jos teen jotain :D

 5. Mari sanoo:

  Heiii. Vitsit kiitos tästä! Itse tykkään tehdä kerran viikkoon kotosalla jonkun plyo-tyyppisen treenin salin ja lenkkien vastapainoksi. :)
  Haluaisitko tehdä sitten nykyisestä ylävartalo BBC myös postauksen?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti! Joo voishan niistäkin tehdä, kun ei tuo kuvaaminen ollutkaan kovin vaivalloista ;)

 6. Maija sanoo:

  Ihanaa kun oot kantanu steppilaudan ulos!
  Arvaa, nyt mä sitte liityin sinne salille missä nähtiin! :) On se vaan niin siisti stage. :D Ainut huoli puoli on, että siellä ei oo spinning salia.. Mutta ehkä tulee enemmän Attackia harrastettuu!

  P.s Tuli muistoja mieleen tosta ekan videon biisistä! Monta kertaa tuli käytyä läpi Btc-n treenien videoita että miten toi liike menikään.. =)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Juu vähän vaihtelua kun saa samalla raitista ilmaa, nyt syksyllä on niin hienot kelit että siitä pitää ottaa ilo irti! :)

   Ai sä siirryit sinne, se on kyllä varmasti hyvä sali ja jumppavalikoima näytti tosi monipuoliselta. Mun kaveri (meidän entinen ohjaaja) ohjaa kans sielä, ainakin tuurailee välillä (sebastian) :)

   Nuo biisit tulee youtubesta ja siel ei oo hirveesti hyviä valittavana niin varmaan samojakin pyörii videoissa :D Musiikki on jännä kun se herättää aina muistoja ajasta, jolloin on kuunnellut kyseistä kappaletta!

 7. Jeilou sanoo:

  Hei!
  Tosi hyvältä näyttää!Menee ehdottomasti kokeiluun!Oon alkanu vaihteeksi tekemään BEACH BODY ohjelmaa. Voiskos tätäkin tehdä niin kuin intervalli treeninä ohjelman tukena? Oon nyt tehny ”vanhoja” Bootcamp treenejä intervalli treeneinä.Jalat on kyl kovilla ku ohjelman jalka treenikään ei ole ihan helpoimmasta päästä!=)
  Suuret kiitokset hyvistä ja tehokkaisa treeneistä!=D

  • ainorouhiainen sanoo:

   Joo voi tehdä, kunhan muistaa antaa alakropan palautua kunnolla välissä! :) Kiitos palautteesta <3

 8. Suski sanoo:

  Kiitti Aino! Aivan ihanalta vaikuttaa tää treeni! Kunhan tänään tehty pakaratreenin poltto hieman hälvenee, pääsen testaamaan tätä:)

  Oletko muuten menossa ens viikonloppuna OneLiveen Tukholmaan? Itse meen ekaa kertaa; odotan innolla!!!

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Tänä vuonna jää One Live väliin, oon reissannut sen verran paljon syksyn aikana, että nyt en yksinkertaisesti jaksa lähteä mihinkään hetkeen :) Nauti tapahtumasta, ihan mielettömän inspiroiva setti luvassa! ;)

 9. Santtu sanoo:

  Jee! Oonkin jo odottanut tätä! :)

 10. Essi sanoo:

  Onko hyötyä äänestää samaa blogia monta kertaa blog awardseissa vai rekisteröikö paikka yhden ääneen jokaiselta?:)

  • ainorouhiainen sanoo:

   Öö, en tiennyt joten kysyin asiasta :D Kuulemma yhdeltä laitteelta (puhelin, kone, ipad) on mahdollista äänestää vain kerran =)

 11. -K sanoo:

  Wuhuu! Teki mieli löysäillä tänään, mutta EI! Tää vaikuttaa niin kivalta että mä lähen salille än-yy-tee Nyt!

Kommentoi