KUN TERVEYSINTOILIJA LEIPOI JUUSTOKAKUN

Sokeriton syyskuu oli ja meni ja sen jälkeen oon ottanut hieman rennommin viikonloppuisin. Täytyy myöntää, ettei mulla ole enää nykyään mitään jäätäviä himoja ja haluja ruokaa tai herkkuja kohtaan. Oon kerrankin pystynyt syömään kohtuudella, jos oon jotain epäterveelliseen kategoriaan kuuluvaa suuhuni laittanut. Just tänään mietin, että ero entiseen on siinä, ettei ruokaa tarvitse ajatella kokoajan ja elää odottaen karkkipäivää. 😀 Oonkin kirjoittanut joskus aikaisemmin siitä, miten erilaiset himot viestivät eri ravintoaineiden puutteesta ja pienillä korjauksilla saa nääkin ongelmat aika helposti kuriin.

Pidän ruuanlaitosta ja kokkailuista, joita tulee harrastettua paljon, etenkin viikonloppuisin. Pääosin tulee tehtyä noita terveellisempiä juttuja, mutta välillä oon poikaystävän pyynnöstä leiponut jotain sokerisia settejä. Mulla oli pitkään vaihe, etten pystynyt leipoa mitään epäterveellistä, sillä siinä näkee konkreettisesti määrän kuinka paljon sokeria, rasvaa ja jauhoja leipomuksiin käytetään. Tieto lisää tuskaa.

188737_1375

Suklaaholistin Philadelphia-kakku, kuva täältä.

Yllä näkyvä kuva pamahti mun FB-feedille tossa yhtenä päivänä ja päätinkin ottaa kakun kokeiluun. Lähdin kauppaan listan kanssa ja ei oo varmaan koskaan kestänyt yhtä pitkään ostoksilla! Ne omat tutut ruoka-aineet poikkeaa aika pitkälti näistä ja olin ihan kahvilla välillä. Piti laittaa kavereille viestiä, että jos ohjeessa lukee ”suklaakeksejä” niin mitä mää ostan!? Hoksasin, että en oo varmaan koskaan aikaisemmin ostanut keksejä, mutta nyt oon. Ostin jotain supersuklaisia dominoja. 😀

Sen verran täytyy sanoa, että tuo ohje ei ollut ihan selkeimmästä päästä ja tein kuten aina teen, eli maistelin tuotosta ja tein pieniä muutoksia matkalla. Kakku on parhaillaan jääkaapissa jähmettymässä ja jos se onnistuu hyvin, voin jakaa reseptin kiinnostuneille. Jos noudattaa tuota kuvan linkin takaa löytyvää reseptiä, suosittelen tosiaan maistamaan valkoista osaa, ennen kuin laittaa sen jähmettymään. 😀

Ehdokasbanneri - Hyvinvointi -Indiedays Blog Awards


4 Responses to “KUN TERVEYSINTOILIJA LEIPOI JUUSTOKAKUN”

 1. Anni Kuosmanen sanoo:

  Moikka Aino!
  Kiitos mahtavista resepteistä. Makrulaatikko menee ehdottomasti kokeiluun! Kyseistä kakkua minä en kuitenkaan taida tällä kertaa lähteä kokeilemaan 🙂
  Haluaisin vain kysyä, että käytätkö leipomuksissasi rasvatonta vai normi kookosmaitoa? Esim vinkkasit joskus aivan ihanasta mango-kookos-valkosuklaajäätelöstä, mihin olit laittanut kookosmaitoa. Sopiiko siihen santa marian light versio? Tuleeko jäätelöstä hyvää ilman jäätelökonetta?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Käytän vaihdellen molempia. Jätskiin pitää olla se normaali, sillä light-versio on liian vetistä koostumukseen. Lightiä käytän kastikkeisiin ja joskus juuresmuusien nesteenä =)

   Reseptistä riippuen ilman konettakin saa hyvää jäätelöä, esim juuri tuo mun resepti toimii!

 2. Tuija sanoo:

  Tehän voisitte tehdä miehenne kanssa niin että sä leipoisit hälle sokerista herkkua ja hän sulle terveellisempiä juttuja. Sit kumpikin sais jotain ja voisitte maistella toistenne tuotoksia 😀

 3. Marie sanoo:

  No mites onnistui? Oliko taivaallista herkkua? 🙂

Kommentoi