MENIKÖ LOMALLA LÄSKIKSI?

Arjen rutiinit sujuu ihan ajattelematta, eli tavallaan se oma elämäntapa on sen verran balanssissa, että ei tarvitse suuremmin edes miettiä syönkö terveellisesti tai liikunko riittävästi. Mä oon tapojeni orja niin sanotusti, eli kun joku juttu iskostuu rutiiniksi, on sitä vaikea muuttaa. Tämä pätee niin hyvässä kuin pahassa. Olin ennen sellainen, että sitten kun lähdin esim. lomalle tai elin arjesta poikkeavasti, lähti homma lapasesta aika helpolla. Nykyään oon onneksi jo vähän päässyt tuosta eroon, mutta huomaan itsessäni edelleen näitä täysillä tai ei ollenkaan – piirteitä. Miten kävi, kun elin viikon yltäkylläisyydessä, ruokaa ja juomaa oli tarjolla joka puolella, jatkuvalla syötöllä?

Luvassa samalla kunnon kuvapommi. Suurin osa kuvista on hotellialueelta, sillä en jaksanut kannella kameraa mukana muualla. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meidän hotelli oli todella hieno ja tarjolla oleva ruoka oli hyvää ja vaihtoehtoja oli aivan järkyttävän paljon. Aamiaisen jälkeen, allasalueella oli jätskibaari, döner-baari ja erilaisia vaihtoetoja, kuten hot dogeja, leipää yms. Kaikki nämä sisältyivät hintaan, eli sai vetää niin paljon kun jaksoi. Lounaalla oli jälleen buffee + erilaisia pienempiä ravintoloita, joihin sai mennä syömään halutessaan. Lounaan jälkeen altaalla tarjoiltiin täytettyjä uuniperunoita, jäätelöä ja niitä leipävaihtoehtoja aina illalliseen saakka. Illallisbuffeen jälkeen oli mahdollista hakea juustohamppareita, lämmintä ruokaa, salaatteja ja voileipä snack-baarista aina aamu seitsemään saakka, jolloin aamiainen taas alkoi. :D Kaiken tämän lisäksi juomaa sai niin paljon kun halusi, viinit, skumpat, drinkit, mitä ikinä keksikään, sisältyi myös hintaan. Tarjoilijat rullaluistelivat ympäri allasaluetta ja tulivat kysymään noin 10 minuutin välein, jos haluaa juoda jotain. Ainakin tämän ansiosta tuli juotua riittävästi myös vettä! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvä puoli oli se, että kun tiesi ruokaa olevan saatavilla jatkuvasti ei tullut vedettyä ähkyyn saakka missään välissä, mutta kyllähän se jatkuva syöminen alkaa tökkiä viimeistään viikon lopussa. Moni on sanonut, että kyllästyy helposti, jos on ns. samoja ruokia tarjolla jatkuvasti, mutta mulla ei ole ongelmaa! Rakastan ruokaa ja voin syödä sitä paljon ja usein, vaikka olis samaakin tarjolla. Hotellin tarjonta oli kuitenkin erittäin laaja, joten tuli syötyä paljon salaatteja ja vihanneksiakin. Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen, eli tuli nautittua sopivasti, mutta kuitenkin suhteellisen kohtuudella. Täytyy kyllä myöntää, että mitä pidemmälle loma meni, sitä enemmän alkoi ottaa rennommin ja lopussa tuli vedettyä parit kakkuöveritkin. Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

suklaa ja valkosuklaa lähde. Mansikat ja tuo valkosuklaa –> jotain täydellistä! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kotiin tullessa oli ihan kiva palata omien sapuskojen ääreen, vaikka olo ei edes ollut mikään ääriturvonnut. Mulla on ehkä jäänyt pieni kammo eräästä lomareissusta, jossa paisuin kuin pullataikina yhden viikon aikana. Silloin tosin kroppa ei ehkä ollut muutenkaan ihan balanssissa. Hyvinvoiva keho kestää kyllä viikon rennomman vaihteen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

happy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

EN HALU KOTIIN! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vastaus otsikon kysymykseen on siis, että tavallaan meni joo, mutta se ei haittaa yhtään, sillä sain juuri mitä kaipasin. Paljon rentoutumista, tankkailua ja mukavaa aikaa. Nyt jaksaa jumpata paremmin kuin hyvin, aina tuonne kesälomaan saakka! Valitettavasti sitä muistaa aina vasta loman jälkeen, kuinka tärkeetä välillä on ottaa iisisti ja antaa kehon ja pään palautua kunnolla. Motivaatio on ollut ihan huipussaan ja kaikki maistuu taas ihan eri tavalla kivalta. :)


14 Responses to “MENIKÖ LOMALLA LÄSKIKSI?”

 1. Avatar Versu sanoo:

  Missä hotellissa on noin mahtavat all inclusive-tarjonnat? :D

 2. Avatar Saara sanoo:

  Wow mitä ruokia! Ihana toi sula suklaa missä voi dipata hedelmiä =)

  Ihan mielelläni voisin tuollaiseen mennä perheen kanssa. Taitaapi olla aika vaan aika hintava jos lähtee 4 henkilöä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Toi olis kyllä ihan lapsiperheen unelma. Lapsille järkättiin jatkuvasti kivaa puuhaa ja tekemistä allasalueella ja muutenkin. Hinta on kyllä aika korkea, etenkin kun enemmän henkilöitä. Toisaalta tuolla taas säästää paljon käyttörahan kulumista kun ei tarvi ostella erikseen jätskejä ja välipaloja pitkin päivää :)

 3. Avatar Xristie sanoo:

  Moikka Aino, minkän matkatoimiston kautta pääsitte tähän hotelliin? Vai oliko omatoiminen matka. Tosi hienot kuvat :)

 4. Avatar Ellu sanoo:

  Hei! Aiheeseen liittyen olisi kysyttävää/kaipailisin vinkkejä/ajatuksia. Olen lähdössä kesälomallani 7 päiväksi ulkomaille ja meitä lomailee iso porukka yhdessä. Itse liikun paljon ja syön terveellisesti, normaalisti kroppani kestää kerran viikossa herkuttelun esim. La parempi lounas + jälkiruoka mutta nyt kesällä on ollut erinäisiä menoja on on lähes joka viikonloppuna tullut grillailtua ja muutamana esim. Juhannus myös juotua alkoholia jota en normaalisti juo. Nyt sitten kroppa on muuttunut ja yhtäkkiä yhdenkin illan illanvieton (ruoka+juoma) alkavat näkyä kropasssa turvotuksena ja olen ihan oaniikissa ja käyn puntarilla joka päivä. Odotan että hiilaripöhö laskee.. Ennen se ei tarttunut näin helposti. Haluaisin pysyä mielipainossani ja tarkkailen sitä nyt todella vakavin mielin.. Ongelma on, että olen jo nyt ennen olaa ihan paniikissa. Mitä tulen syömään ja juomaan isossa porukassa? Tulenko liikkumaan lankaan, liikkuuko kukaan muu? Olen ihan kauhuissani, että palailen lomalta x kiloa pulleampanana.. Mikä siis vinkiksi? Tuntuu että voisin jäädä pois koko lamalta kun haluaisin vaan treenata ja syödä hyvin. Normaalisti vatsalihaksetkin näkyvät nyt ne ovat lauantain juhlien jälkeen taas nesteen tms peitossa ja katson mahaani kauhulla ja paniikissa..

 5. Avatar Ellu sanoo:

  Hei! Aiheeseen liittyen olisi kysyttävää/kaipailisin vinkkejä/ajatuksia. Olen lähdössä kesälomallani 7 päiväksi ulkomaille ja meitä lomailee iso porukka yhdessä. Itse liikun paljon ja syön terveellisesti, normaalisti kroppani kestää kerran viikossa herkuttelun esim. La parempi lounas + jälkiruoka mutta nyt kesällä on ollut erinäisiä menoja on on lähes joka viikonloppuna tullut grillailtua ja muutamana kertana esim. Juhannus myös juotua alkoholia jota en normaalisti juo. Nyt sitten kroppa on muuttunut ja yhtäkkiä yhdenkin illan illanvieton (ruoka+juoma) alkavat näkyä kropasssa turvotuksena ja olen ihan paniikissa ja käyn puntarilla joka päivä. Odotan että hiilaripöhö laskee.. Ennen se ei tarttunut näin helposti. Haluaisin pysyä mielipainossani ja tarkkailen sitä nyt todella vakavin mielin.. Ongelma on, että olen jo nyt ennen lomaa ihan paniikissa. Mitä tulen syömään ja juomaan isossa porukassa? Tulenko liikkumaan lainkaan, liikkuuko kukaan muu? Olen ihan kauhuissani, että palailen lomalta x kiloa pulleampanana.. Mikä siis vinkiksi? Tuntuu että voisin jäädä pois koko lomalta kun haluaisin vaan treenata ja syödä hyvin. Normaalisti vatsalihaksetkin näkyvät nyt ne ovat lauantain juhlien jälkeen taas nesteen tms peitossa ja katson mahaani kauhulla ja paniikissa..

  Toisaalta haluaisin ajatella, että loma on loma, katson mitä syön mutta en ole paniikissa ja loman jälkeen sitten palan normaaliin ja minulla on loppuvuosi aikaa syödä ja treenata normaalisti. Toisaalta hirvittää niin paljon kun tiedän, että muutaman päivän jälkeen jos en syö normiruokaa vaan jotain raskaampaa vatsaa jo turvottaa, alan kärsiä myös ilmavaivoista ja ruuansulatus ei pelaa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Heippa! Itse koen että kroppa menee ns. epäbalanssiin jos ruokailutavat muuttuvat ja helposti tällaisen illanviettojen vuoksi, sitä yrittää usein korjata asiaa syömällä liian vähän, jolloin seuraavalla kerralla enemmän syötäessä kaikki jää kroppaan kiinni. En toki tiedä sun tapoja sen tarkemmin, mutta kannattaa yrittää syödä hyvin ravintorikkaasti kaikki muu aika, jolloin kroppa sietää vähän paremmin näitä muutoksia.

   Ymmärän sua, koska oon joskus ite ollut samassa tilanteessa, mutta nykyään kroppa kestää paremmin näitä muutoksia. Suosittelen lukeen tuon kirjan mistä kirjoitin toisessakin kommentissasi :)

   • Avatar Ellu sanoo:

    Kiitos vastauksestasi! Juu ympäri vuoden syön hyvin ravintorikkaasti paljon kasviksia, marjoja ja vähän hedelmiä. Lisäksi menee kananmunaa, kaurapuuroa, 2 palaa ruisleipää päivässä ja heraproteiinia/proteiinipatukka ja ruokana täysjyväriisi/makaroni kanalla tai jauhelihalla. Kastikkeista korkeintaan tomaattisose tai kookosmaito näitäkin harvoin! Ainoastaan kesään on nyt osunut kaikkea tapahtumaa, esim keväällä jonkun synttärikahvit ei vaikuttanut kroppaan mitenkään. Eli ehkä kehoni tosiaan on nyt epätasapainossa ja stressaantunut viikonlopun ruuista vaikka arkipäivät olen syönyt normaalisti. Mutta juu nyt aloin tietoisesti keventämään ruokavaliota mutta neuvostasi jatkan entisellä määrällä n 2100kcal joka vastaa tai on päivästä riippuen hieman alle kulutukseni. Kai siitä lomasta sitten vaan selviää, koittaa tehdä hyviä valintoja. Näetkö alloholin suurempana haittana kuin ruoan? Jos koittaisi ainakin toisen suhteen pysyä tiukassa ruodussa.

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Vastasinkin aiempaan kommenttiin, että omalla kohdalla alkoholi on juuri se pahin kropan sekoittaja/turvotuksen aiheuttaja. :)

   • Avatar Ellu sanoo:

    Lisäksi voisin vielä kysyä, että luuletko nimenomaan hormonitoiminnan tasapainottamisen ja ymmärtämisen olevan avain siihen, että nyt kroppasi toimii noin hyvin? Ennen juhannusta minullakin oli tilanne se, että vaikka söin paljon oli edelleen treenin ympärillä nälkä, lisäsin hiilareita ja paino silti laski eli kroppa kulutti ja kulutti. Nyt se on ilmeisesti mennyt sekaisisn kahdesta rennomasta viikonlopusta, joista toinen oli juhannus (3päivää syömistä rennommin) ja viime viikonlopun tapahtuma 2 raskaampaa ateriaa + alkoholia toisena iltana.

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

     Juuri näin luulen asian olevan. Oon huomannut, että omassa tapauksessa alkoholi on se pahin juttu, mutta toki varmaan yksilöllistä. Jos nautin alkoholia, varmistan magnesiumin saannin ja viherjauheen oton, jotka ovat hieman jeesanneet siihen ettei tuu jäätävää turvotusta :D

     • Avatar Ellu sanoo:

      Luulen, että itsellä on sama juttu tuon alkohin kanssa ja varmaan sekin että se on todella harvinaista kropalle vaikuttaa samansuuntaisesti entisestään! Kiitos vinkeistä viherjauheen ja mankun suhteen:)

Kommentoi