JOS HAAVEET MUUTTUU?

Oon joskus aikasemmin kirjoitellut unelmista koskien ryhmäliikuntaa ja yleisesti työtäni. Vakkarilukijoilta ei varmaan ole jäänyt huomaamatta, että nautin kovasti ohjaamisesta. Sanoinkin eilen Riikalle, että on tosi vaikea kuvailla sanoin, miksi se on niin mahtavaa. Tietysti sitä haluaisi myös olla mahdollisimman hyvä työssä jota tekee, etenkin kun työ on itselle tärkeä. Kukapa ei haluaisi olla hyvä ammatissaan? Unelmoin joskus kouluttajan ammatista, nimenomaan Les Mills kouluttajan ammatista, sillä arvostan Les Mills konseptia sen suosion, toimivuuden ja ammattimaisuuden vuoksi. Ryhmäliikunta on nimittäin vielä sellainen ala, että ohjaajia voi olla hyvinkin paljon erilaisia ja laatuisia. Mielestäni LM-konseptiin voi luottaa!

P4190564_Fotor_Collage

Kävin muutama vuosi sitten Tukholmassa trainer bootcampissa, missä valittiin kouluttajia uuteen lajiin (born to move). Koulutus oli hyvin opettavainen, mutta tämä laji ei kyllä ollut yhtään mun juttu. Koen kuitenkin, että täytyy olla jonkinlainen intohimo asiaan, jotta pystyy olla myös uskottava. Minä ja lapset ei sitten ollutkaan niin toimiva combo, vaikka tuolla ei vielä edes lapsia ollut mukana, tuntui niiden biisien ohjaaminen lähinnä vaivaannuttavalta ja oudolta. :D

Asia jäi siihen ja sen jälkeen onkin tapahtunut paljon. Blogi otti siivet alleen ja muuttui harrastuksesta työksi, mulla on myös päivätyöni salilla, joten en edes tiedä olisiko mulla enää aikaa uuteen hommaan. Tämä unelma siis jotenkin painui kasaan ja unohtui. Aloin myös miettiä, haluaisinko ihan oikeasti tehdä LM-kouluttajan työtä, vai olinko vaan halunnut olla kouluttaja, koska se olisi siistiä ja ”hieno status”. Kouluttajat ovat töissä hyvin monena viikonloppuna, sillä koulutukset ja happeningit tapahtuvat juuri silloin. Kaiken tämän lisäksi, on siis myös hyvin haastavaa ylipäätään saada kyseinen työ, sillä halukkaista ei ole pulaa! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuoden alussa silmiini osui juttu, että Les Mills järjestää Superstar The One haun tänä vuonna myös suomessa. Kyseessä on siis ”idols-tyylinen” haku, jossa haetaan yhtä superstara ohjaajaa voittamaan koko potti! Tässä palkintona ei ole kouluttajan työ, mutta mahdollisuus haastaa itseään ja viedä osaamistaan eteenpäin. Katsoa mihin sitä oikeasti pystyy?

When competing in SUPERSTAR/THE ONE in the Nordic countries you will participate with one track in your program in front of our jury. You will be able to compete in Stockholm, Gothenburg, Helsinki, Oslo or Copenhagen during August to October. The final is in Stockholm October 10th. 

The winner of SUPERSTAR/THE ONE will win a one year sponsorship from Reebok and have the opportunity to instruct on stage during ONE LIVE, October 24th-25th. The winner is also directly qualified to the big final of the international THE ONE that will be held at ONE LIVE in Stockholm. 

Kesän lopussa on siis haku myös Helsingissä ja minä tietysti mietin, mietin ja mietin, että pitäsikö kokeilla onneaan ja viimeisenä hakupäivänä pistinkin hakemuksen menemään. En tiedä tarkalleen, miten homma toimii, mutta tapahtumassa ohjataan ilmeisesti yksi kappale etukäteen ilmoitetusta lajista, jonka jälkeen tuomaristo päättää, pääseekö jatkoon vai ei. Itse mietin stepin ja attackin välillä, mutta päädyin kuitenkin attackiin, koska se tuntuu kuitenkin eniten omalta jutulta! Voin kuvitella että jos tuonne pääsisi, tilanne tulisi olemaan outo, sillä ohjaaminen tuomaristolle tuntuu hassulta. Oletan että ohjaaminen tapahtuu myös englanniksi, joten se tuo vielä omat haasteensa hommaan. Omalla kielellä asiat tulee kuitenkin kaikista luontevimmin ulos.

Toisaalta, mulla on aika pitkä kokemus ja osaan homman, joten uskon selviytyväni myös erilaisesta tilanteesta, jos siis pääsen mukaan. Hakemuksien perusteella tehdään valinta, ketkä valitaan mukaan. Haku on sulkeutunut, joten nyt vaan ootellaan vastauksia, sillä olishan se mahtavaa!

Onko joku muu hakenut?? :)

kuvat: Riikka


9 Responses to “JOS HAAVEET MUUTTUU?”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Mahtava juttu! Toivottavasti pääset ja tsemppiä! :)

 2. Avatar Kuosanni sanoo:

  Moikka!
  Mahtavaa, että lähdet kisaan! Paljon tsemppiä kisaan :)
  Kirjoitit aikaisemmin itseruskettavasta ja haluaisin kysyä, että lisäätkö sitä aina joka ilta? Itse en rusketu helposti mutta olisi kiva jos kesällä olisi semmoinen mukava päivitys. Treenaan kuitenkin paljon viikon aikana (maratooni juoksija ja salihirmu), eli käyn suihkussa ainakin 2 kertaa päivässä ja hikoilen paljon. Mietin että pysyykö se rusketus sitten mitenkään..

 3. Avatar anniina sanoo:

  Moikka! :-) Kommentti ei liity aiheesen ja et välttämättä kerkeä lukea/vastata näin nopeasti, mutta jos ehdit, niin onko sulla vinkkejä mitä evästä kannattaisi ottaa pääsykokeeseen joka on huomenna klo 14-19, ja miten muutenkin kannattaisi hoitaa päivän ruokailut niin ettei väsymys yllätä ja aivot pysyy skarppina. Pääsykokeessa ei varmasti ole aikaa kuin jollekin ihan nopeelle syömiselle kirjoittamisen ohessa, mutta iso ateria ennen sitä ei varmaan myöskään ole fiksua, koska muuten just tohon aikaan päivästä iskee helposti väsymys?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mites joku smoothie jonka tekisit valmiiksi ja esim. marjoja, pähkinöitä ja protskupatukka? Raakasuklaakin toimis aika hyvin, jos sellaiseen on aikaa. Pitää aivot virkeenä. Tärkeintä varmaan syödä sopivasti ettei väsy iske ja ajatus laske!

 4. Avatar Janna sanoo:

  Niin ne haaveet elämän myötä muovautuu ja muokkaantuu :) Hienoa että hait kisaan, tuut varmasti pärjäämään! Tuo samainen kisahan oli viimevuonnakin, nyt harmittaa kyllä kovasti koska vasta tämän luettuani sain tietää että haku on myös Suomessa, buuuu :( Noh se on nyt myöhäistä, mutta ehkäpä ensi vuonna sitten.

  Ihmettelen vain, että miksi ihmeessä et hakenu BodyStepillä, kun sulla on se ATM-taustakin olemassa? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No katsotaan kuinka meikän käy jos sinne asti pääsen =)

   Tietty olis ollu ehkä järkevämpi hakee stepillä mut koen että ATM:ssä opitut jutut tulee esiin myös muissa lajeissa. Harmi että on menny sulla ohi, haet sit ens vuonna!

 5. Avatar Henna sanoo:

  Tsemppiä kisaan! Ihan varmasti pääsisit myös les mills-kouluttajaksi jos haluaisit :)

 6. Avatar Saila sanoo:

  Tsemppiä paljon Aino! Pärjäät aivan varmasti! Muutin alkuvuodesta pois Vaasasta ja sun jumpilta, paljon oon saleja kiertänyt ja yrittänyt löytää uutta lemppariohjaajaa joka vetää yht hyvin ku sä, mutta ei sun paikkaa pysty kukaan täyttää, nyt vastaa ymmärtää kuin huikee talentti Vaasassa on! Totuin liian hyvään!!! :D

Kommentoi