10 SYYTÄ MIKSI VALITA ITSE PURISTETTU MEHU

Kirjoittelin aiemmin tällä viikolla mehustuksesta käytännön puolella, mutta ajattelin tässä aikani kuluksi (istun junassa) kertailla vielä itse puristetun mehun hyviä puolia. Kerrattakoon, että sain ensimmäisen mehupuristimeni suunnilleen tasan vuosi sitten ja sen jälkeen innostuin asiasta oikeen kunnolla. Aluksi en edes tajunnut, että puristimella voi tehdä mehuja myös vihanneksista ja käytinkin pääosin hedelmiä mehujen valmistukseen. Nykyään suuremmassa käytössä on taas erilaiset vihannekset ja vähemmässä määrin hedelmät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miksi juoda itse puristettua mehua?

  1. Pieneen määrään mahtuu todella runsas määrä vihanneksia/hedelmiä. Voit juoda aamiaisella jo enemmän vihanneksia, kuin normaalisti söisit koko päivän aikana.
  2. Ravinto toimii elimistön korjaajana. Oikeanlaisella ravinnolla voi päästä eroon ”elintasosairauksista” ja vaivoista, joihin on tottunut käyttämään lääkitystä. Mehujen (ja smoothieiden) avulla on todella helppo antaa keholle oikeanlaista, parantavaa ravintoa.
  3. Nestemmäisessä muodossa elimistö saa hedelmien ja vihanneksien ravinteet käyttöön paremmin kuin kiinteästä ruuasta. Imeytyminen on nopeampaa, joten vitamiinit, aminohapot, antioksidantit ja mineraalit saadaan käyttöön välittömästi.
  4. Mehustaminen poistaa vihanneksesta/hedelmästä kuitumassan, mikä antaa ruuansulatuselimistölle lepoa. Vaikka ei varsinaisesti mehupaastolle ryhtyisikään, on mehut oikeen oiva, hyvinsulava aamiainen, välipala tai iltapala. Mehuissa on silti kuitua, liukenevaa sellaista.
  5. Itse puristettu mehu täyttää vatsaa ja tuo kylläisen olon ihan eri tavoin kuin tavanomainen mehu tai vaikka lasillinen vettä.  Juoma on paksumpaa ja tuo välittömästi energiaa.
  6. Hyvä vähentää huonon määrää – Oman kokemuksen mukaan, mehuja nauttimalla napostelu vähenee huomattavasti, kun riittävä ravinteiden saanti poistaa erilaisia ruokahimoja.
  7. Uskoisin, että myös lapsille on helpompi saada vihanneskiintiö täyteen herkullisen mehun muodossa paremmin kuin tavallisesti.
  8. Säännöllinen käyttö edistää vastan normaalia toimintaa ja vähentää turvotusta & ummetusta.
  9. Monet käyttävät karotenoideja sisältäviä ravintolisiä kauniimman rusketuksen toivossa. Puristamalla mehuja porkkanoista ja muista karotenoideja sisältävistä vihanneksista saa saman hyödyn kaiken muun kivan lisäksi.
  10. Vaihtamalla kaupan mehulitkut itse puristettuun, säästyy turhilta lisäaineilta ja lisätyiltä sokereilta. Valmismehuissa ei ole enää juuri lainkaan ravinteita jäljellä, sillä hapettuminen ja pastörointi tuhoaa ravinteet hyvin nopeasti. Tuoremehu-nimikekin johtaa aika hyvin harhaan, tuoreudesta ei ole nimittäin tietoakaan.
P5120324_Fotor_Collage

Söisitkö tämän määrän kerralla? Vai joisitko lasillisen raikasta mehua sen sijaan?

Meikäläinen on siis parhaillaan matkalla HKI:n mehustelemaan mehuja Forumin Giganttiin! Tulkaa mestoille moikkaamaan kl 11-16 välillä. 🙂

Mehupuristin ale on voimassa toukokuu -15 loppuun. Tarjous löytyy tästä postauksesta. 🙂


4 Responses to “10 SYYTÄ MIKSI VALITA ITSE PURISTETTU MEHU”

  1. Yvonne sanoo:

    Söisin mieluummin, koska kehoni ei usko saavansa tarpeeksi ellei edessä ole iso kasa RUOKAA 🙂

    Mutta kyllä itse puristettu mehu on hyvä. Olen enimmäkseen tehnyt porkkanamehua. Sitä voi myös käyttää esim. sämpylöihin. Minusta huonoin juttu tässä yhteydessä on että nuo vekottimet tuottavat niin paljon tiskiä *laiska*

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hehe, mäkin kyllä tykkään syödä paljon, mutta jotenkin esim useemman porkkana syöminen tuntuu aika työläältä. Tosin syön kyllä paljon vihanneksia sellaisenaankin annoksien yhteydessä!

      Monet sanoo tota samaa, että tuottaa tiskiä/vaikee pestä, mutta mä en oo koskaan kokenut samaa. Tuon mun laitteen puhdistukseen menee alle minuutti, niin se ei oo kovin rankkaa. Huuhtelu ja thats it. Toki välillä pesen koneessakin, mutta ei sekään niin rankkaa ole 😀

  2. Nina sanoo:

    Hei,

    en saa alennuskoodia toimimaan. Yrtin ostaa Juicepresson.

    PS. Kiitos mehuvinkeistä!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hei! Laitoin eilen asiaa eteenpäin, joten toivottavasti toimisi jo tänään! Muistithan kirjoittaa koodin isoilla kirjaimilla? =)

Kommentoi