MEHUSTUKSEN SALAT

Vihdoinkin pääsen kirjoittelemaan paljon toivotusta aiheesta, nimeltä mehustus. Mehustaminen on nostanut viimeaikoina suosiotaan, eikä ihme, sillä tuorepuristetut hedelmä- ja kasvismehut antavat keholle elintärkeitä vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, hiilihydraatteja, antioksidantteja ja entsyymejä herkullisessa muodossa. Yhteen lasilliseen mahtuu jo melkoinen määrä ravitsevia vihanneksia, marjoja ja hedelmiä, joten mehulaitteen avulla on helppo pitää huolta riittävästä ravinteiden saannista! Kaiken lisäksi puristetussa mehussa kaikki ravinteet on sellaisessa muodossa, että kehon on helppo ottaa ne käyttöön. Muistakaas kuitenkin, että kaupan valmismehuilla ei ole mitään tekemistä näiden itsepuristettujen mehujen kanssa, sillä niissä ei ole juurikaan muuta kuin sokeria ja lisäaineita jäljellä, vaikka pakkauksessa kuinka lupailtaisiin tuorepuristettua valmistetta. 

Koska mehustus on tällä hetkellä melko muodikas juttu, ovat valmistajat tietysti heränneet myös ja tarjolla on paljon erilaisia mehukoneita. Jos toivoo saavansa mehustuksesta kaiken sen hyvödyn, eli mahdollisimman ravinnerikkaan lopputuloksen, on myös laitteella väliä. 

P2070303_Fotor_Collage

Itselläni on ollut kaksi mehupuristinta ja molemmat ovat WITT:n huippulaadukkaita tuotteita. Vuosi sitten aloitin mehustamisen Juicepressolla ja noin kuukausi taaksepäin sain WITT:n uudemman Slow juicer -tuoremehupuristimen. Eroa moniin muihin laitteisiin on siinä, että se jauhaa hedelmät ja vihannekset, sen sijaan että se pelkästään puristaisi mehun ulos raaka-aineesta. Laitteen veitset pilkkovat raaka-aineet, jonka jälkeen laite uuttaa mehun. Tämä tehokas prosessi varmistaa, että mehuun sekoittuu mahdollisimman vähän happea, joka vuorostaan parantaa juoman laatua ja auttaa säilyttämään sen ravintoaineet tehokkaammin. Koska tuoremehu sisältää vain vähän happea, säilyy se pidempään jääkaapissa – noin 2-3 vuorokautta ilmatiiviissä astiassa. Tällä laitteella voi siis valmistaa suurempia määriä tuoremehua kerralla ja nautia sitä tarpeen mukaan. Slow juicerin avulla mehu hapettuu mahdollisimman vähän, ja se takaa näin ollen parhaan mahdollisen mehulaadun, säilyttäen suurimman osan ravintoaineista ja entsyymeistä ehjänä.

image001

Jos siis aikomuksissa on hankkia mehustuslaite, kannattaa suosia mehupuristinta mehulingon sijaan. Omaan puristimeeni hedelmät ja vihannekset voi laittaa kokonaisina, ainoastaan huuhdella ja pudotella laitteeseen. Laitteen helppokäyttöisyyden vuoksi sitä tulee käytettyä todella usein. Videossa näkyy tuo itse laite ja sen käyttö hyvin!

Mitä resepteihin tulee, vain mielikuvitus on rajana ja kokeilemalla erilaisia yhdistelmiä löytyy ne omat suosikit. Omasta mielestäni hyvä combo on sekoittaa sekä vihanneksia että hedelmiä, jolloin saa terveellisyyden ja maun yhdellä kertaa. Itse tapaan sekoittaa erilaisia vihanneksia ja yhtä tai kahta hedelmää sekaisin. Kaikkea on tullut kokeiltua, mutta loppujenlopuksi ne yksinkertaisimmat sekoitukset toimivat usein parhaiten. Laitteella onnistuu myös erilaisten pähkinäjuomien valmistus. Itse olen aina välillä tehnyt mantelimaitoa tai muista pähkinöistä valmistettua juomaa!

Alla on porkkanoista, appelsiinista ja mangosta tehty mehu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Välillä juon ihan pelkistä vihanneksista puristettuja superjuomia, mutta aloittelijoille vinkkaisin lisäämällä jonkun hedelmän mukaan niin maku ei tunnu liian oudolta alkuun. :) Mehut onkin ihan loistava tapa lisätä päivittäistä vihanneksien, marjojen ja hedelmien käyttöä. Alla kolme erilaista mehureseptiä, joita voi lähteä testailemaan halutessaan!

vihermehu:

 • nippu lehtikaalta
 • 1 omena
 • nippu persiljaa
 • 1 sitruuna
 • pieni siivu inkivääriä
 • pala kurkkua

värikäs mehu:

 • 2-3 porkkanaa
 • appelsiini
 • veriappelsiini
 • siivu tuoretta inkivääriä

punainen mehu:

 • 2 punajuurta
 • omena, porkkana tai molemmat
 • 100 g sulatettuja mustikoita
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

punajuuri-porkkana-mustikka

Tuohon Slow Juiceriin voi siis hankkia lisäosia, joiden avulla voi valmistaa smoothieta tai jäätelöä/sorbettia marjoista ja hedelmistä, ja miksei vihanneksistakin. Valmistin perjantaina ihan älyttömän herkullista mango-banaani-vaniljasorbettia. Raaka-aineet pakastetaan, jonka jälkeen lisäosan avulla niistä valmistuu pehmeä sorbetti, täynnä vitamiineja ja ravinteita. Tää tulee olemaan niin hitti kuumina kesäpäivinä.

 • mangoa
 • banaania
 • vaniljaheraa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein poikaystävälle oman sorbetin ja siihen tuli:

 • mansikoita
 • banaania
 • mangoa
 • kreikkalaista jugurttia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos alkoi himoittamaan laadukkaan mehupuristimen hankinta, mulla on tietysti loistavia uutisia! Käyttämällä alla olevia koodeja, joilla saa roiman alennuksen sekä Juicepressosta (-40€) , että Slow Juicerista (-50€). Itsellä on kokemusta molemmista ja voin lämpimästi suositella. Jos haluaa valmistaa smoothieita ja sorbetteja, kannattaa valita tuo slow juicer. Juicepresso taas on hieman pienempi ja sirompi, se on myös helpompi pestä.

WITT Juicepresso hintaan 229 € TÄÄLTÄ. Käytä koodia ALEJUICEPRESSO 229 (isoilla kirjaimilla)

WITT Slow Juicer hintaan 349 € TÄÄLTÄ.  Käytä koodia  KUVINGS50 (isoilla kirjaimilla)

Tarjous voimassa 31.5.2015 saakka.

Sitten vielä ilmoitusluonteinen juttu asiaan liittyen. Nimittäin tulevana perjantaina 22.5 meikäläinen matkustaa Helsinkiin puristelemaan mehuja! Tarjoan Forumin Gigantti myymälässä puristettuja mehuja kl. 11-16, joten olis ihan huippua jos tulisitte moikkaamaan ja juttelemaan mehuista ja muista jutuista. Silloin on myös hyvä sauma kysellä lisää vinkkejä mehustukseen liittyen!

Mehuihin/sorbetteihin käytetty laite saatu.


5 Responses to “MEHUSTUKSEN SALAT”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Miten taas sattuikin, juuri tänään olen etsinyt aiheesta tietoa ja pohdin, valitako puristin vai linko ja minkä merkkinen. Ja edellinen postaus unesta osuu taas niin vahvasti omaan elämäntilanteeseen! :) Ei voi kun ylistää ja kiittää kattavista tietopaketeista ja yleensä sun blogista! :)

 2. Avatar mia sanoo:

  Hei, ehkä vähän tyhmä kysymys mut miten kuoret? Tai siis jostain luin et ulkomaalaiset hedelmät tulisi kuoria. Kuoritko porkkanan, omenan, mangon jne. Sun blogista ekan kerran kuulin koko laitteesta ja nyt kun oot kirjoitellut siitä ja jakanut reseptejä niin päätin kokeilla kanssa. Aivan mahtava blogi sulla, jatka samaan malliin :) hyvää kesää!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi. Appelsiini on oikeestaan ainoa, jonka kuorin, muut oon vaan huuhdellu ennen käyttöä. Käytän kotimaisia niistä mitä on tarjolla, mutta sit toki mangot ja muut on ulkolaisia. Taisin muuten kuoria mangonkin, kun sitä käytin :D

   Tää on kyllä hintansta väärti, eli suosittelen! :)

 3. Avatar Tiina sanoo:

  Kiitos postauksesta, tämä (viimeistään) sai kiinnostumaan mehustamisesta. En mielellään osta kaupan mehuja, mutta tällä laitteella saisi ihan ”oikeaa tavaraa” ja erityisesti lapset olisi mielissään. Tällä myös saisi tehtyä terveellisiä herkkuja.

  Mietin myös sitä, että kun IBD potilaille usein suositellaan taudin pahenemisvaiheissa, että ruoka olisi mahdollisimman löysää (imeytyy nopeammin ja helpommin?), niin tässäkin voisi olla apu ravintoaineiden parempaan imeytymiseen. Raa’at kasvikset voivat aiheuttaa vatsaoireita, mutta mitenhän keho reagoisi niihin mehumuodossa?

  Jään miettimään asiaa. Laite kiinnostaa suuresti, mutta ei vaan budjetti millään taivu nyt siihen :(

Kommentoi