KAUNIIN ULKONÄÖN ABC

Vaikka se on pinnallista, monien motivaatio suuriin elämäntapamuutoksiin on parantunut ulkonäkö. Useinhan tyytyväisyys omaa itseään kohtaan, heijastuu myös psyykkisenä hyvinvointina, joten mielestäni kaikilla on oikeus ja huom. mahdollisuus tehdä itse ne muutokset ja päätökset, jotta voisi olla tyytyväinen itseensä (jos jätetään erilaiset sairaudet pois laskuista). Ulkonäöstä puhuttaessa, tulee tietysti mieleen vartalo ja sen koostumus. Nykyään ihannoidaan treenattua timmiä kroppaa ja sellaisen eteen täytyy tietysti myös treenata. Treenauksen lisänä mietitään ruokavaliota, mutta harmittavan usein ruoka on monille edelleen vain kaloreita. Kaloriteorialla pääsee tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos aina miettii vain paljonko kaloreita täytyy syödä, jää moni hyvin tärkeä asia huomiotta. Vitamiinit, mineraalit ja hivenaineet voi helposti ottaa purkista, mutta oletteko koskaan miettineet, kuinka suuri osa niistä edes imeytyy kehoon?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni kasvispihvejä (m,g,s) Nämä sisältävät rutkasti vitamiineja, rautaa, kuitua ja kalsiumia. Pihvien kaverina bataatti-porkkana-muusi ja salaatti

Moni on kuullut sanonnan ”olet mitä imeytät”, eli oikeastaan vain sillä on väliä mitä ja kuinka paljon syödystä ruuasta imeytyy kehoon. Tähän taas pätee suurella tavalla suoliston kunto, mikä ei ehkä ihan ensimmäisenä tule mieleen, kun aletaan korjaamaan niitä omia elämäntapoja. Erityisesti pureskelun tärkeyttä ravinnon imeytymisessä ei usein oteta tarpeeksi hyvin huomioon. Hitaasti syöminen ja pureskelu voi tuottaa paremman kylläisyyden tunteen, lisätä ravinteiden imeytymistä.

Ravinteet imeytyvät ohutsuolesta ja nykyään tulehdukselliset suolistosairaudet ovat lisääntyneet lähes kolminkertaiseksi viimeisen 15 vuoden aikana. Länsimainen runsaasti prosessoitua ravintoa sisältävä ruokavalio on yhteydessä tulehduksellisten suolistosairauksien kehittymiselle. Suolistoa mahdollisesti vaurioittavien antiravinteiden, kuten viljatuotteiden gluteenin ja vilja- sekä palkokasvien lektiinien poistamisesta ja tulehdusta vähentävästä ruokavaliosta on yleensä paljon hyötyä sairaudesta toipumiselle.Vaikka ei olisi sairas, on hyvinvoinnin kannalta tärkeää miettiä mitä sieltä suusta laittaa alas. Kuiduton, prosessoitu ruoka, huonot rasvat, stressi ja antibioottikuurit ovat yhdistelmä, joka saattaa suoliston kaaostilaan. Silloin ruoka ei sula kunnolla, ravintoaineet eivät imeydy ja suoliston bakteerikanta muuttuu huonolaatuiseksi.

Itsepuristettu porkkana-inkiväärimehu

Itsepuristettu porkkana-inkiväärimehu

Jos palataan takaisin ulkonäköön, koostuu mielestäni kaunis ulkokuori myös monesta muusta asiasta kuin vain timmistä kropasta. Terveet hiukset, kynnet ja iho saavat kantajansa sädehtimään. Edellä mainitut saavat myös ravinteensa siitä ravinnosta mitä syöt, siis imeytät. Pelkästään se, mitä syö ei riitä, vaan tulisi myös miettiä mitä täytyy jättää pois, jotta hyvien lähteiden ravinteet pääsevät imeytymään. Mitä hiuksiin, kynsiin ja ihoon tulee, huonot ravintotottumukset saattavat myös johtaa näiden kunnon huonontumiseen. Iho ja hiukset tarvitsevat paljon erilaisia vitamiineja, rasvoja ja proteiineja kasvaakseen ja voidakseen hyvin. MSM-jauhe, eli luontainen rikki on myös tärkeä sidekudosten, nivelten, kynsien ja hiuksien kasvun rakennusaine.

Lehtikaali-mustikka-smoothie

Lehtikaali-mustikka-smoothie

On hyvin vaikea pistää koko ruokavalio kerrasta uusiksi, mutta pienillä muutoksilla saa jo positiivisia tuloksia. Kun niitä muutoksia alkaa tehdä, ei se olekaan sen kummempaa, kun uudet tavat rutinoituvat. Kun pääsee kokemaan sen hyvän ja energisen olon, mitä kunnollinen ravinto ja liikunta antaa, ei ole paluuta entiseen! Kukaan ei voi elää täydellisesti, eikä tarvitsekaan. Itse olen vuosien mittaan muuttanut tapojani kokeilemalla, mikä sopii ja mikä ei. Monesti uudet jutut tyrmätään heti, ilman kokeilua. Esimerkkinä maitotuotteet. Niitä on käytetty aina, joten miksi luopua? Maitotaloustuotteet voivat tulehduttaa elimistöä, aiheuttaa vatsa- ja iho-ongelmia. Se, että niitä on aina käytetty, ei ole tae siitä että ne sopisivat kaikille. Sama koskee gluteenia ja viljatuotteita, jotka ovat kuuluneet ruokavalioomme jo pitkään.

Tässä mun vinkit parempaan vointiin:

 • kaikki lisätty sokeri minimiin
 • maitotauloustuotteet pois tai ainakin vähentää niiden käyttöä
 • gluteeni pois
 • suosi luomuruokaa
 • käytä runsain mitoin kasviksia

Mitä aiemmin mainittuun imeytymiseen tulee, kannattaa käyttää runsaasti smoothieita, itsepuristettuja mehuja ja esimerkiksi vihannesmuuseja tai sosekeittoja. Nestemmäisessä muodossa ravinteet imeytyvät kehoon helpommin! Löysin Saran blogista linkin erittäin mielenkiintoiseen dokumenttiin, joka koski itsepuristettuja mehuja ja niiden terveysvaikutuksia. Suosittelen lämpimästi tsekkaamaan dokkarin. Vaikka ei lähtisi mehupaastolle, herätti ohjelma mielenkiintoisia ajatuksia ja oivalluksia! Dokkarin pystyy katsoa vielä tänään ilmaiseksi (vain sähköposti vaaditaan).

Olen viimeaikoina innostunut ihan hirveästi tuorepuristetuista mehuista. Aiemmin ajattelin, että mehu on yhtäkuin hedelmistä puristettu mehu, mutta nyt olen oivaltanut, että mehua voi tehdä mekein mistä tahansa vihanneksista! Olen myös miettinyt tämän vuoden haastetta ja ajattelin kehittää kaunistavan ruokavalion, joka sisältää runsain mitoin tärkeitä ravinto-aineita. Olisiko tällainen teidän mielestä hyvä juttu? Kuka lähtisi mukaan haasteeseen? Hommaan tarvitaan myös treenit ja niidenkin osalta alkaa pian olla valmista. :) Luvassa on siis haaste, jonka avulla pääsee oikeasti elämänsä kuntoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvissosekeitto lehtikaalisipseillä

Kirjoitin tätä tekstiä aamusta asti, sillä välillä tuntui etten osannut ilmaista itseäni kuten tahdon. Toivon, että tämä ei kuulostanut paasaamiselta tai syyttelyltä, vaan toisi enemmänkin inspiraatiota voida entistä paremmin. Sanonta kauneus lähtee sisältäpäin pitää siis todellakin paikkaansa. Laihduttamisen tai kituuttamisen sijaan, kannattaa ajatella positiivisesti ja pyrkiä ravitsemaan kroppaansa mahdollisimman hyvin ja lupaan että myös muut toiveet kropan muodonmuutoksesta tulevat kylkiäisenä mukana. :)


59 Responses to “KAUNIIN ULKONÄÖN ABC”

 1. Avatar Elli sanoo:

  Hyvä teksti! Olen samaa mieltä kalorien kyttäämisestä, on sääli, että niin moni liittää terveellisen ruuan vähiin kaloreihin. Tärkeämpäähän juuri on ravintoaineet ja mitä se ruoka sisältää eikä kuinka paljon kaloreita siinä on. Minusta tämä ei kuulostanut ollenkaan syyttelyltä, ja tuo kaunistava ruokavaliohaaste on hyvä idea! :)

  – Elli

 2. Avatar Riikka sanoo:

  Kaunistava ruokavalio kuulostaa tosi hyvältä, ehdottomasti messissä:)

  Olisi kiva saada kasvispihvien resepti. Herkullisen näköisiä sapuskakuvia:)

 3. Avatar Mirkku sanoo:

  Toi haaste ois tosi hyvä ja kuulostaa iha mahtavalta! Ihan loistavaa että jaksat värkätä noita haasteita ja näät vaivaa niiden eteen. :)

 4. Avatar Enni sanoo:

  Heippa! Seuraan sun blogii bloglovinin kautta ja kun siirryit indiedayssille, postaukset ei näy suoraan kokonaan, vaan ne pitää erikseen ladata. Kun oon klikannu jotain sun postausta mun feedissä, niin se ei näy kokonaan vaan pitää klikata sellasesta ”view original post” ja siten pääsee vasta lukemaan koko jutun, mikä on aika ärsyttävää. Toivottavasti tajusit sillä olisi kiva jos postauksen voisi lukea suoraan! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi. Laitoin asiasta viestiä meidän it-nerolle, joten yritetään fixata asia kuntoon! :)

 5. Avatar Maija sanoo:

  Kuulostaa hyvältä haasteelta, mukana ollaan.
  Kokemuksesta oon huomannut, että ruokavalio näkyy naamassa. Herkutteluviikonlopun jälkeen ei oo hirveen hehkee olo aamuvuorossa, kun naama on turvoksissa, silmät tuntuu pienemmille, ehkä finni poskessa, väsyttää ym ym. :D

  Kroppa on vähän löystynyt viime kesästä ja toivottavasti voidaan taas yhdessä kevään aikana tavoitella hyvää ja energistä oloa sekä timmiä bikinikroppaa. ;D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   I feel you. Viime aikoina on ollut hieman tuota ilmassa, ei välttämättä huvita lähtee mihinkään kun olo on niin nihkee. :D Mutta nyt lähdetään taas yhdessä kohti parempaa oloa ja fiilistä!

 6. Avatar Johanna sanoo:

  Mukana! Sain itse joululahjaksi mehupuristimen ja itse kiinnostaisi myös kovasti tällainen ”mehuhifistely”; minkälainen mehu aamuun/iltapäivään/iltaan ja miten yhdistää muuhun ruokavalioon ja treeneihin jne. Itse olen surautellut nyt lähinnä porkkana-inkivääri-sitruunamehua ja hyvää on :) Mutta sitten esim.joku porkkanan sokeripitoisuus mietityttää-että tuleeko huomaamatta lisättyä sokerin käyttöä… Eli monipuoliset vinkit otetaan kiitollisena vastaan! Miksipä ei puhdistava tammikuu :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hienoo! :) Mä oon itse ihan kokeilemalla löytänyt hyviä komboja. Salaattiakin voi mehustaa, joten rohkeesti vaan testaamaan. :) Mä en ehkä olisi huolissani porkkanan sokeripitoisuudesta, sillä on kuitenkin paljon muita hyviä puolia. Eriasia on sitten jos vetelee ihan jäätäviä määriä porkkanaa päivittäin.

 7. Avatar Anni-Mari Haverinen sanoo:

  Ehdottomasti mukana kokeilemassa kaikkea uutta! Omat treenit on silti säilytettävä :)

 8. Avatar Alisa sanoo:

  Olen samaa mieltä ja itse henk.koht ajattelen, että he, jotka tuntevat tällaisen olevan paasaamista tai ylimielisyyttä, ovat niitä, jotka itse tuntevat piston sydämessään. Don’t worry siis, ehdottomasti näitä lisää! :) Näistä saa hurjasti inspistä itsekin.

  Yksi juttu minkä vielä itse lisäisin, niin kantsii muistaa myös, että moni vitamiini, kivennäis- ja hivenaine tarvitsee toisia aineita imeytyäkseen.

  Mutta hei jos kehittelet tuollaisen haasteen, niin ehdottomasti mukana! :)

  Ps. Tiedätkö syytä miksi kännykällä on vähän huono lukea näitä sun päivityksiä? Kuvat näkyy norsun kokoisina kun teksti näkyy normaalisti :/

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No mutta hyvä homma jos saa inspiraatiota, se oli tarkoitus! :)
   Tuo on totta että imeytymiseen vaikuttaa myös muut jutut, esim. dee tarvitsee rasvaa imeytyäkseen jne :)

   Mä yritän kysyä mistä tuo johtuu että osalla näkyy kuvat suurina mobiiliselauksessa. :)

 9. Avatar sue sanoo:

  Huipulta kuulostaa haaste!:) itse en ole jättänyt maitotuotteita pois, koska en juuri huomannut eroa vaik olin kuukauden ilman, vähentänyt kylläkin olen ja tämä sopii minulle:) toivottavasti treenissä on mukana vapailla painoilla tehtäviä liikkeitä.. haastetta odotellessa, olen tässä aloittanut sokerittomuuden.. kyllä suklaat väliin huutelee ja isosti mun nimeä, mut vielä toistaiseksi repsahduksilta vältytty;D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiva kuulla että oot löytänyt itsellesi sopivimman tavan! Mitä treeneihin tulee, luulen että sun toive toteutuu ;)

 10. Avatar Ritu sanoo:

  Voi kun tämän asian naiset sisäistäisi! Eräs mies sanoi kerran hyvin; jos nainen laittaisi ne rahat liikuntaharrastuksiin, mitkä menee meikkeihin/vaatteisiin, he olisivat paljon kauniimpia. En sano etteikö esim. kävelykin pitäisi ihmistä kauniina, mutta pointti varmasti tuli selväksi. Ja olen samaa mieltä. Mielestäni tekoripset, suihkurusketus, tekokynnet ym härpäkkeet eivät vain ole kauniita ja todellista persoonaa on vaikea nähdä tämän kaiken tehdyn alta. Kukin tyylillään, ja tämä minun mielipide.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No tuo on kyllä totta. Jos laittais kaikki ne rahat mitä sytää ulkonäköön juuri esim. liikuntaan ja laadukkaaseen ravintoon, ei kohta enää tarvittaisi pidennyksiä ja pakkeleita. Yleensä nuo tekohärpäkkeet ovat vain sellainen helppo&nopea tapa parantaa ulkonäköä ja ihmiset luonnollisesti haluavat kaiken aina nyt ja heti. Itsekin oon aikoinaan pilannut omat hiukset, ottanut pidennyksen ja jäänyt koukkuun. :/

 11. Avatar Roosa sanoo:

  Itse huomaan kanssa, että ruokavaliolla on todella suuri vaikutus ihoon ja muutenkin yleiseen hyvinvointiin. Vielä kesälläkin vedin maitotuotteita miltei joka aterialla (raejuusto ja rahka, ylläri) ja nykyään menee naitotuotteita oikeestaan aamupalalla vähän raejuustoo ja koulupäivisin joskus maitorahkaan tehtyy smoothiee. Maitoo en ikinä jounu enkä muutenkaan millään kermoilla ruokia maustellu ni ihan helppoo on ollu jättää raejuustot ja rahkat pois suurimmals osaks ja korvata niitä ravinnerikkaimmilla ruoka-aineilla! :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Sama täällä! Huomaa aika välittömän vaikutuksen kaikkeen. Joskus voi olla jopa ”masentunut” olo jos on syönyt huonommin. =D

 12. Avatar tuulia kujanpää sanoo:

  Mehut kiinnostaa myös ja osaisitko suositella jotain kirjaa, kirjoittajaa tms josta sais lisäinfoa oikeanlaisesta ruokavaliosta, sellsnen aloittelijan opas?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! No mä en ole itse vielä perehtynyt niin paljon tähän että olisin tutustunut kirjallisuuteen. Tuo dokumentissä esiintyvä tyyppi on ilmeisesti kehitellyt paljon erilaisia kirjoja ja appeja tän mehuasian tiimoilta. Googlesta löytyy: Super Juice Me!

 13. Avatar Heidi sanoo:

  Niin mukana! Omat treenit säilyy täälläkin (toki osan treeneistäsi voi ottaa mukaan ;), mutta ruokavalio ja muut kiinnostavat!

 14. Avatar Kaisa sanoo:

  Hei nyt on hyvä haaste! Uuden vuoden alkaessa on taas motivaatio katossa ja uskon, että tsemppiä riittäisi. Olen jo aloittanut ruokavalion putsauksen joulun jäljiltä. Alkoholiton, sokeriton, gluteeniton ja lähes maidoton on menossa. Aloittelin näissä merkeissä ekan kerran vuosi sitten ja se sujui hyvin ja tuloksiakin tuli. Syksy menikin sitten vähän löysäillessä. Mutta nyt taas uudella innolla ja sun tekstien motivoimana. Jään odottelemaan ohjeitasi ja vinkkejäsi.

 15. Avatar Suvi sanoo:

  Täytyypä kommentoida, kun tänään just noita maidon vaikutuksia mietin. Mä kokeilin lähes maidotonta silloin marraskuussa, mutta se loppui siihen, kun mulla tuli ihan tolkuttomia ruokahimoja. Tuli sellainen olo, että syöminen meni pikemminkin huonompaan kuin parempaan suuntaan. No mutta, siitä jäi kuitenkin päälle tapa tehdä smoothie tytön kauramaitoon ja maitotuotteiden käyttö jäi muutenkin suht vähälle, vaikka ne takaisin ruokavalioon melko pian otinkin. No nyt viime viikolla sitten palasin ns. vanhaan eli rahka- ja luonnonjogurtti-välipaloihin ja mitä tapahtui… Limaisuus on palannut, joudun rykiä limaa enkä siis todellakaan ole kipeä! Ehkä näin oli ennenkin enkä sitä vain huomannut… Nyt siis mietinnässä onkin vähennellä vähitellen maitotuotteita pois ruokavaliosta. Ehkäpä se ei ole maidoton vaan semimaidoton, jolla voin hyvin.

  Ja muuten, ihan superia, että sulla on jatkossa combat siihen aikaan, kun pystyy tulemaan suoraan töistä :) Pääsee taas lempparin pariin :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Olisko tää ruokahimo voinut johtua siitä että jätit maitotuotteet pois, mutta et korvannut niitä tarpeeksi monipuolisesti? Yleensä kun energiaa tulee liian vähän, alkaa erilaiset ruokahimot. Joskus muutos voi viedä myös hieman aikaa, että kroppa tottuu uuteen juttuun!

   Mä huomaan itse tuon limaisuuden myös, koko joululoman oon joutunut elää nenäsprayn kanssa kun yöllä ei saanut henkeä tukkoisuuden vuoksi. Nyt kun ruokavalio on taas puhdistunut, koko vaiva on kadonnut kuin tuhka tuuleen.

 16. Avatar Lena sanoo:

  moikka! Hyvä teksti :) mulla olis sellanen kysymys/ postausehdotus jos voisit kertoa enemmän terveellisistä ruuista jotka sopivat esim opiskelijan budgettiin (35-40€ ruokaan per viikko) itse kiinnostaa terveellinen syöminen ja nyt muuttaessani omilleni olen vähän kujalla mistä edes aloitan :D toivottavasti ei ollu sekava kysymys!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Mä aina aika-ajoin mietin tällaista, mutta ongelma on siinä, että itse en elä (enkä ole koskaan elänyt) opiskelijabudjetilla niin en oikein osaa samaistua tilanteeseen. Toki voisin yrittää miettiä edullisempia ruokia ja niiden yhdistelmiä. :)

 17. Avatar Taija sanoo:

  Tämä juttu osui ja upposi – taas! Itselläni viime vuosi meni jonkinlaisessa fitness-herätyksessä, ja loppusyksystä sitten alkoi fokus siirtymään siitä ”mitä määriä syön” -ajatuksesta siihen mitä oikein syön. Kaikki smoothiet ja superruuat on hyvässä huudossa täälläkin, eikä tosiaan vain rasvaprosentin vaan paljon kaiken muunkin takia.

  Näistä asioista pitää usein kirjoittaa vähän kärjistävästi, tai no, ainakin minusta tuntuu, että niistä on muuten välilä vähän vaikeaa saada viestiä perille.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitos! Viime- ja edellisvuosi olivat tosiaan sitä fitnesshypetystä; maitorahkaa ja proteiinia, mutta uskon että suunta on nyt kääntymässä tähän suuntaan, missä suositaan luonnollisuutta enemmän. :)

 18. Avatar Tiina sanoo:

  Moikka!

  En ehtinyt silloin maidottomaan marraskuuhun kommentoida tuota maidottomana olemista, mutta josko tähän nyt raapustelisin omat kokemukseni. Aloitin tosiaan silloin marraskuussa maidottoman ja olinkin pari viikkoa ilman maitotuotteita. Monelle maidottomuus on sopinut, mikä on hieno juttu, mutta minulle kävi kyllä ihan päinvastoin. Lähes samantien kun lopetin maitotuotteiden käyttämisen, alkoivat närästys- ja refluksioireet, jotka pahenivat niin, että jouduin kääntymään lääkärin puoleen. Limaisuus, josta normaalistikin kärsin (varsinkin aamuisin), muuttui kerrassaan järkyttäväksi ja voin jatkuvasti pahoin. Useamman kerran oksensin heti syömisen jälkeen. Kahden viikon aikana myös laihduin useamman kilon, mikä ei kaltaiseni pienikokoisen naisihmisen kohdalla ollut lainkaan hyvä juttu. Lääkäriltä sain vatsahappolääkkeitä ja myös kehoituksen palauttaa maitotuoteet, etenkin hapanmaitotuotteet, välittömästi takaisin ruokavalioon. Näin tein ja oloni parani lähes välittömästi! Limainen olen edelleen, mutta siihen lienee syynsä allergiassa sekä valtavan kokoisissa nielurisoissa, joista jälkimmäisistä pääsen onnekseni kevään mittaan eroon. Sen sijaan kaikki närästys- ja refluksioireet sekä pahoinvointi ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen. Näin ollen maitotuotteiden poisjättämisestä voi olla apua joillekin, mutta joillekin ne saattavat myös aiheuttaa täysin päinvastaisen reaktion. Onneksi meistä jokainen kuitenkin tuntee itse parhaiten oman kroppansa ja toimii sen mukaan kuin juuri sille omalle kropalle parasta on. :) Olen ehdottomasti sitä mieltä, että aina kannattaa kokeilla uusia juttuja (sikäli kun ovat järkevyyden rajoissa), mutta täytyy myös uskaltaa palata takaisin vanhaan malliin, mikäli uusi juttu ei vain toimi – olipa se uusi juttu sitten miten muodikasta tahansa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Ikävä kuulla, että sulle kävi noin. Tosiasia on, että kaikki ei tietysti sovi kaikille ja kokeilemalla selviää! On sitä itsekin tullut kokeiltua kaikenlaista ja vain pieni osa on jäänyt mukaan ihan elämäntavaksi. Oot ihan oikeessa, että vaikka kuinka muut hehkuttaisivat jotain, täytyy osata kuunnella mikä sopii itselle parhaiten. :)

 19. Avatar Salla sanoo:

  Ihanasti kirjoitettu teksti mun mielestä! Ja hyvää asiaa. Itsekin panostan ensisijaisesti laadukkaaseen ja puhtaaseen ruokaan. Kaloreiden laskeminen on mielestäni aivan turhaa, sillä puhdasta ruokaa kyllä osaa syödä oikean määrän ihan vain kroppaa kuuntelemalla.

 20. Avatar rahka sanoo:

  Otan monesti töihin mukaan iltapäiväksi rahkaa jotta jaksan sitten mennä urheilemaan suoraan töistä.on helppoa ja täyttää hyvin. Mikähän olisi hyvä korvaava tuote minkä tekeminen ei olisi iso vaiva?

 21. Avatar A sanoo:

  Hei Aino! Ruokavaliojuttu kuulostaa hyvältä, olen itse lähipiirin tuntema ”terveysintoilija”:D mutta se mitä toivoisin huomioitavan olisi kasvisvaihtoehdot. Itse en eettisistä syistä syö lihaa, joten toivoisin saavani siitä huolimatta paljon irti.

  Kiitos mahtavasta blogista! Näitä asiapostauksia on niin kiva lukea:) Itseä harmittaa runsas lihan käyttö ja olenkin mielissäni katsellut näitä kasvisruokiasi! Tietenkin jokainen saa syödä miten parhaaksi näkee, mutta itselle tekee pahaa katsoa eläimiä toisten lautasella:( Mutta tosiaan, plussaa kasvisruuista!

  Ps. Yritin muotoilla mielipiteeni lihansyönnistä nätisti eikä tarkoitus ole syytellä. Toivottavasti ymmärrät:)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hei. Ymmärän mitä tarkoitat, eli nou hätä. En ottanut syyttelynä :)

   Haasteessa on luvassa paljon kasvisjuttuja ja voit hyvin osallistua mukaan!

 22. Huippu teksti Aino!!! :) <3

 23. Avatar Tuija sanoo:

  Hyviä vinkkejä, kiitos! :)

 24. Avatar Henna sanoo:

  Moikka! Mitä laitat yleensä noihin muuseihin joukkoon? Mausteita ym? Ja käytätkö maidon tilalla jotain muuta niissä sitten? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No en laita oikeestaan muuta kuin itse vihannesta ja mausteita. Joskus loraus mantelijuomaa tms jos haluan koostumuksesta ”vetelämpää” :)

 25. Avatar Emmk sanoo:

  Jäin miettimään tuota maitotaloustuotteiden täyttä poisjättämistä.. Mitä kautta saat sitten kalsiumia ja muita mm. luustoa vahvistavia ravinteita? Esim. lapsillehan on ainakin tärkeää runsas kalsiumin saanti, jotta luusto kehittyy vahvaksi jatkuvan kasvamisen yhteydessä. Toki luustoa tukee myös hyvä lihaskunto mutta kuitenkin esim. osteoporoosin riskikin kasvaa, jos maitotuotteet jää kokonaan pois.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kalsiumia saa monist muistakin lähteistä, kuten erilaiset lehtivihreät joita käytän runsaasti, etenkin nokkonen sisältää runsaasti kalsiumia. Käytän sitä joka päivä smoothiessa! Myös siemenet ja pähkinät sisältävä kalsiumia, joista seesaminsiemenet ovat erinomainen lähde. Lisäksi käytän Fibrex nimistä kuitua, jossa on todella runsaasti mm. kalsiumia ja rautaa. :)

   Itseasiassa maidon kalsium imeytyy todella huonosti. Suomessa juodaan eniten maitoa koko maailmassa ja samalla kärsitään eniten myös osteoporoosista.

 26. Avatar Tarja sanoo:

  Hei, mielellään mukana tässä haasteessa.
  Yksi juttu, mitä kaipaisin blogiin, on erillinen reseptit-osio, josta löytyisi kerralla kaikki nämä sinun herkulliset reseptit ja kuvat. En tiedä, onko se mahdotonta toteuttaa tällä blogi ” työkalulla” ja toki vaatisi sinulta paljon ylimääräistä hommaa kerätä ne yhteen paikkaan.
  Tai onko hyvää vinkkiä, miten helposti saisi niitä haettua? Harmittaa, kun muistaa lukeneensa jonkun hyvän postauksen, jossa oli hyvä resepti, mutta ei löydä sitä enää. Käytätkö esimerkiksi jotain samaa avainsanaa kaikissa reseptin sisältävistä postauksissa?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   reseptit löytyy tagilla: reseptit. Esim. jos katsot tuon kasvispulla-postauksen alle, siellä täginä reseptit ja sitä klikkaamalla löytyy muitakin. :)

 27. Avatar Noora Turunen sanoo:

  Olet mitä imeytät?! En oo koskaan kuullu tuota mutta kyllä on aivan totta!
  Et kuule usko kuinka hyvät naurut sain tuosta.. Kiitos! :D

 28. Avatar Leena Huomolin sanoo:

  Hei, kiitos mielenkiintoisesta kauniin ulkonäön abc blogista. Aion ostaa mehupuristimen eli juicerin,minkälainen itselläsi on? Olen kiertänyt kauppoja ja vaikea tietää mikä toimii ihan oikeasti vaikkapa porkkanalle. Jokainen myyjä tietty kehuu omaa tuotettaan.

 29. Avatar Kati sanoo:

  Kanadassa tämä mehustus on aika iso juttu ja aika monella tutulla oma mehustin onkin. Suomessa ei ehkä olla niin palon keittiökone kansaa kuten täällä niin siellä ei ehkä niin helposti lähdetä näitä ostamaan. Itselle tuo Super Juice Me on ollut tuttu jo pitkän aikaa ja olen mehupaastoja tehnyt useamman kerran vuodessa. Tälle vuodelle yritän saada tämän blogin aiheen toteutettua. Olen kropallisesti melko hyvässä kunnossa mutta nyt haluan vielä keskittyä ravinnon laatuun ja ottaa sen mehun päivässä että saa vitamiinit kuntoon. Nyt olen ollut 6 viikkoa flunnsassa ja nyt saa riittää.. Eiköhän se inkiväärishotilla lähde. Puolikas omena ja pala inkivääriä… Tulee melko pirteä olo..

 30. Avatar Jenni sanoo:

  Moi. Olipas kerrankin mulle osuva juttu kun mulla on ollut jo vuosia ongelmana mahalaukun toiminta. Siis todellakin sairaalatasollakin iso ongelma, johon on kokeiltu monia ruokavalioita tuloksetta. Vatsaani jouduttiin leikkaamaan tahdistin. Itse olen huomannut että nestemäinen ravinto on ainoa mikä imeytyy ylipäätään ollenkaan, mutta ongelma on etten pysty määrällisesti juomaan tarpeeksi että saisin ravinnosta energiaa ( puhumattakaan muista vitamiineista ja hivenainaista) siten että voisin taas urheillä ja reenata kunnolla. Yleensä lopputulos on että voimat loppuu, paino tipuu ja päädyn aneemiseen tilaan. Nyt siis kaikki neuvot ja reseptit oikeanlaiseen mehuravintoon ovat tervetulleita. Mukana haasteessa toki omien rajoitusten mukaan. Ei enää riutunut ja roikkuva, vaan terve ja elinvoimainen minä tervetuloa

 31. Avatar Pepe sanoo:

  Tosi monissa paikoissa lytätään maitotuotteet. Mistä tiedän, ovatko ne mulle haitallisia? Eikö tämä ole kuitenkin aika yksilöllistä? Onko järkeä koittaa ”huvin vuoksi” jättää maitotuotteet tauolle ja kokeilla, onko sillä muutosta oloon? Koen kuitenkin jo tällä hetkellä voivani hyvin, vaikka syön maitoa, rahkaa ja juustoa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä oon monesti painottanut, että jos voi hyvin ja kaikki on hyvin, ei ole tarvetta tehdä muutoksia, mutta jos kärsii jostain ongelmista silloin kannattaa avoimin mielin testailla uusia juttuja :)

   Toisaalta, joskus voi ”luulla” voivansa hyvin ja on vain tottunut vaikka turvonneeseen vatsaan tai tukkoiseen nenään, eikä osaa edes ajatella että se voi johtua jostain mitä syö. Näin kävi omalla kohdalla.

 32. Avatar Kolmekymppinen sanoo:

  Kauniin ulkonäön ABC:hen kuuluu mielestäni puhtaan ravinnon lisäksi runsas vedenjuonti, liikunta, kunnon yöunet ja aurinkorasvan käyttö/auringon ja solariumin vältteleminen. Mielestäni nyt otsikko ei ihan täysin vastannut sisältöä :)

  Itse syön maitotuotteita, täysjyväviljoja ja jopa pienen annoksen sokeria lähes päivittäin. Terveyden kannalta runsas punaisen lihan syönti on tutkitusti pahempi juttu.

  Saan jatkuvasti kuulla siitä, miten näytän 5v nuoremmalta. Moni nuori nainen pilaa ulkonäkönsä aurinkoa palvomalla. Tekoripsillä, -hiuksilla ym. saa toki vietyä huomiota huonosta ihosta, jos vahinko on jo tapahtunut…

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tekstin idea oli se, että sillä mitä suusta laittaa alas on suuri merkitys ulkoiseen olemukseen. Ja nuo mainitsemasi vesi, liikunta ja uni ovat ensisijaisen tärkeitä, mutta tässä keskityttiin enemmän ravitsemuspuoleen. Kiitos kommentista! :)

 33. Avatar sanna sanoo:

  Miksi gluteeni pois..?

Kommentoi