Parhaat liikkeet ja treenit jalkojen&pakaroiden treenaamiseen

Treenaatko aina samalla tavalla? Kroppa on nimittäin sellainen kapistus, että se tottuu hyvin nopeasti moniin asioihin, jolloin pitkään samalla tavalla treenaaminen ei enää kehitäkkään, kuten alussa. On olemassa pieniä kikkoja, miten treeniin saa uusia ulottuvuuksia ja uutta ärsykettä. Helpoin tapa on kuitenkin kokeilla välillä jotain ihan muuta, eli tehdä erilainen treeni mihin on tottunut. Tällaiset pienet muutokset nostavat yleensä myös motivaation uusiin sfääreihin. Mietin tätä asiaa yhtenä päivänä, ja tulin tulokseen, että hyvin helposti (etenkin pienessä kiireessä) sitä tulee aina tehtyä niitä samoja asioita, tuttuja treenejä, jotka osaa ulkoa. Tuntuu ehkä hieman pelottavaltakin mennä tekemään jotain uutta, sillä ei ole varma osaako, jaksaako tai onko se edes tehokasta? Tuleeko siitä  ylipäätään mitään? Yleensä kun vaan menee ja kokeilee, jälkeenpäin on todella iloinen että uskalsi kokeilla ja tehdä uutta. Tätä voi olla ihan pienet asiat, kuten salitreeni erilaisilla toistomäärillä, uusi ryhmäliikuntatunti tai vaikka vain uusi reitti lenkillä.

_MG_8664

Viime aikoina on ollut pop treenata pakaroita erilaisilla liikkeillä salilla. Reisiä ja pakaroita voi kuitenkin treenata myös monella muulla tavalla! Olen parhaillaan Bodystepin ATM-koulutuksessa ja tänään ollaan pohdittu mm. miten erilaiset pienet viilaukset tekniikkaan aktivoivat ne halutut lihasryhmät. Itselläkin syttyi muutama lamppu tänään ja tajusin yhden syyn, miksi mun etureidet dominoi niin voimakkaasti. Hassua on, että tämä on periaatteessa ihan pieni muutos tekniikkaan, mutta suuri muutos tuntumaan ja tuloksiin. Näistä lisää myöhemmin, mutta oon tosi innoissani jo ensimmäisen päivän jälkeen, paljon uutta näkökulmaa omiin tuttuihin rutiineihin. 🙂 Mun steppiasiakkaat pääsee kunnon tekniikkakouluun heti ensi viikolla, heheh.

Jos nyt kuitenkin palataan takaisin aiheeseen, ajattelin listata omasta mielestäni parhaat liikkeet sekä treenit reisien ja pakaroiden treenaamiseen!

  • Isoja lihasryhmiä kuormittavat liikeet salilla, kuten kyykky, maastaveto ja niiden erilaiset versiot, lantionnosto lisäpainolla on myös erittäin hyvä tapa saada polte pakaraan, pakaran pienemmät lihakset aktivoituvat loitonnusliikkeillä, eli liikkeillä joissa jalkaa avataan sivulle. Mulla on tällä hetkellä RPV-tunnilla tehokas kuminauhaloikka, jonka avulla saa kivasti nuo pienemmät pakaran lihakset hapoille.
  • Loikkatreenit, täältä yksi
  • Plyometristet harjoitukset kehon omalla painolla, esimerkiksi circuit-tyyliin tehtynä, myös erilaiset pudotushypyt tuovat kivaa maustetta ja ärsykettä omiin jalkatreeneihin
  • Mäkivetotreenit, jyrkkään ylämäkeen kävely tai spurttailu on mitä loistavinta kankkujen kiintetys treeniä, lisäksi hapenottokyky ja kestävyys paranee
  • Tasapainoa haastavat liikkeet, kuten yhden jalan kyykky bosupallon päällä, ponnistukset yhdellä jalalla tehtynä tai vaikka yhden jalan maastaveto polttelee kivasti kankuissa
  • Rappusjuoksu haastaa alavartalon lisäksi kestävyyden! Tähän tarvii toki melko pitkät portaat, mutta usein esim. urheilukenttien katsomoista löytyy hyviä, pitkiä rappusia joita voi sitten tikata menemään. Askeltaminen on todella tehokasta treeniä alavartalolle, joten myös bodystep ja muut steppilaudalla tehtävät tunnit muokkaavat kivasti reisiä ja peppua, mutta kuten aikaisemmin mainitsin, myös oikeanlainen askellustekniikka on hyvin tärkeää.

10612138_10152584115009774_1599284904_o

Pahoittelut jos tekstissä on kirjoitusvirheitä tai lauseet ovat töksähteleviä. Olin tosiaan herännyt 5 aamulla eilen ja steppaillut koulutuksessa koko päivän. Illalla kirjoittaessa ei ollut enää ihan terävimmillään.

Noiden aikaisemmin mainittujen tekniikkajuttujen lisäksi eilen tuli aimo annos uutta aateltavaa omaan ohjaamiseen liittyen. Tarkoitus olisi haastaa itseään, eli kokeilla niitä juttuja, joissa ei ehkä ole parhaimmillaan. Kehittää niin sanotusta heikompia puolia itsessään! Tänään siis jatkuu steppailut uudella energialla ja innolla!

Mukavaa lauantaita kaverit! <3


7 Responses to “Parhaat liikkeet ja treenit jalkojen&pakaroiden treenaamiseen”

  1. day sanoo:

    Hei aino! Olisiko sinulla vinkkejä vatsatreeniin, miksi lähes kaikki liikkeet ottavat todella paljon vain lonkankoukistajiin? Voisitko tehdä postauksen aiheesta. Haluaisin treenata vatsaa koska se on heikoin lenkkini, mutta on vaikeaa saada esim.rutistuksissa tuntumaa vatsalihaksiin,enempi tuntuu lonkankoukistajissa.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moikka! Erilaisillä staattisilla pidoilla saat ainakin tuntuman paremmin vatsaan, esim lankku. Tuo on ihan tekniikasta kiinni että lonkankoukistajat rasittuu. Olisko sulla mahista pyytää että joku katsoisi sun tekniikan läpi, jotta saisit poltteet oikeisiin lihaksiin? =)

  2. Eeva sanoo:

    Yksi hyvä liike pakaroille on maata jättipallon päällä (päinmakuu), kädet rennosti lattiassa. Jalat piukkana ilmassa, nosta jalat ylemmäs, avaa sivuille ja vie yhteen ja hieman alas rauhallisesti ja paljon toistoja. Tällä liikkeellä saa hyvin tuntumaa pyllyyn. Tämä on yks mun suosikeista reisi/pakara treenin lopussa, vähän niin kuin piste i:n päälle. Käytän tätä liikettä myös fitball-tunnilla 🙂 / Eeva 🙂

  3. Kati sanoo:

    Moikka!

    Mikä olisi ravinto-arvoiltaan ja suunnilleen koostumukseltaan hyvä korvaaja maitorahkalle? 🙂 Päivässä mulla menisi reilu purkillinen maitorahkaa smoothien seassa ja ihan välipalana hunajan ja hedelmien kanssa. Millä sen voisi korvata parhaiten?

    Kiitos jos vastaat! 🙂

  4. Ines sanoo:

    Oh no, en pääse tällä viikolla sun torstain Body Stepiin, olis ollu niin huippua kuulla että mitä uutta sieltä koulutuksesta on tarttunut mukaan! Muistahan siis opettaa niitä juttuja myös ens viikolla, eiks vaan?! 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Oh no, onpa harm, mutta nou hätä, tekniikkajuttuja on luvassa lisää muillakin viikoilla! Siis nyt vasta tajusin, että sähän oot muuttanut Vaasaan?! 😀

Kommentoi