Kotitreeni jaloille&pakaroille: Loikat

Hellurei! Mun piti alunperin kuvata itseni loikkimassa, mutta en sitten koskaan saanut sitä aikaiseksi joten selitän treenin youtubevideoiden ja tekstin avulla. Loikkatreenissä tärkeää on tehdä jokainen toisto 100% maximaalisesti, nopeasti ja räjähtävästi. Tällä treenillä saa hieman erilaista tuntua koipiin&pakaroihin sekä kimmoisuutta ja ponnistusvoimaa tottakai!
 
Lämmittele hyvin esim. hölkkäämällä 15-20 minuuttia…
 
1. Spurtit 3 x 30 metriä (juokset täysillä ja kävelet takaisin..)
 
2. Vuoroloikka 3 x 15  Suunta ylös ja eteen, nopea ponnistus! Loikit siis 15 toistoa ja kävelet takaisin..

3. Yhden jalan kinkka 3 x 12 per jalka TAI Yhden jalan kinkka 2+2 3 x 20

Yhden jalan kinkka vaatii hieman harjoittelua. Ensimmäinen klippi on hieman helpompi eli yksi jalka kerralla, niin että ponnistavan jalan kantapäätä yritetään vetää pakaraan ilmassa.

4. Tasaloikka 3 x 15

Avusta käsillä ja jousta aina polvista alastulossa. Ponnistus lähinnä pitkälle eteenpäin .Yritä loikkia kaikki 15 ilman taukoa välissä.

5. Borzovin loikka vuorojaloin 3 x 20

Ikäänkuin laahaavaa liikkumista maan tasolla. Tällä saa mukavat poltteet pebaan (ainakin seuraavana päivänä) :D

6. Luisteluloikka 3 x 20

Suunta aina viistosti eteen ja pieni paussi + tasapainon korjaus ennen seuraavaa loikkaa!

7. Kirppuhyppely 3 x 15 per jalka

Erittäin tehokas liike! Ponnistavan jalan kantapää pakaraan ja jousto aina alastullessa :)

Jos haluaa vielä lisätehoja treeniin niin loikkien väliin voi tehdä esim punneruksia, linkkareita, leuanvetoja yms liikkeitä ylä&keskivartalolle.

Esim.

15 vuoroloikkaa

15 punnerusta puuta/penkkiä vasten :)

x 3

Tämä treeni kannattaa tehdä esim. pururadalla jonne voi hölkkäillä alkulämmittelyksi. Jos ei ole ikinä harjoitellut ponnistusvoimaa voi tämä olla aluksi tosi haastavaa, mutta aika nopeasti saa ilmaa niihin pomppuihin ja ponnistusvoima sekä räjähtävyys paranee :)

Muista tehdä kevyt palauttelu treenin jälkeen esim. kävely takaisin kotiin :) Venyttele tunti pari treenin jälkeen lyhyesti.

Kysymyksiä? Kysykää!


No Responses to “Kotitreeni jaloille&pakaroille: Loikat”

 1. Avatar eippa sanoo:

  Kiitos, tämä ”ohjelma” menee ehdottomasti kokeiluun :) rakastan kaikkia loikkia ja hyppyjä, joten tämä tuli kuin tilauksesta.

 2. Avatar Liza sanoo:

  Heh, ei ole kysyttävää. Nyökkään vaan jag muistan sekä kauhulla että mielihyvällä tuon treenin sun kanssa.Nuff said. ;)

 3. Avatar Tiinuska sanoo:

  Tosi kivan ja tehokkaan kuuloinen treeni! Aion kyllä testailla tätä pururadalla heti kun lumet sulaa ja maa vähän kuivaa. Tästä saattais saada apua/tukea/lisäpontta myös juoksutreeneihin!

 4. Avatar Janna sanoo:

  Tosi hyvä postaus Aino, kiitti tästä! Tää pitää testata joku kerta :)

 5. Avatar Inka sanoo:

  Kuulostaa kivalta treeniltä. Olisi tarkoitus kehittää jalkojen räjähtävää voimaa ja siihen tämä ohjelma on varmaan hyvä :)

 6. Avatar meme sanoo:

  Heipppa!

  Tosi kivalta reeniltä vaikuttaa, mutta kuinkahan vaarallista tuo on nivelongelmien kanssa kamppailevalle? :O Minulla esimerkiksi melko löysät polvet, ja menevät helposti pois sijoiltaan. Silloin esim yhden jalan kinkka näyttää super vaaralliselta :D

 7. […] kohdalla. Tämä ei siis ole itse keksimäni treeni vaan olen ottanut aika suuresti inspiraatiota Ainon blogissa julkaistusta […]

 8. Avatar Inka sanoo:

  Oon tehnyt nyt melkein samanlaista treeniä kolme kertaa (kerran viikossa) ja täytyy sanoa, että tehokkaalta tuntuu. Varsinkin ekalla kerralla noi Borzovin loikat veti ihan mukavasti jumiin! Oman version treenistä raapustelin myös tänne blogiini.

 9. […] tekemällä ponnistuvoima paranee ja hyppyihin saa ilmavuutta. Loikkatreenin löydät täältä. Treeni tulisikin suorittaa aina mahdollismman räjähtävästi ja keskittyä liikkeisiin 100%. […]

Kommentoi