Mäkivetotreeni

Haudi! Viikonlopun reissu takana ja voi poijjaat, että olikin pitkä kotimatka eilen. 8h autossa, ahtaasti istuen ja vähillä yöunilla voi tuntua yllättävän rankalta. No nyt ollaan kotosalla ja makoisat unet takana. Lupailin jakaa helpon mäkivetotreenin ja tähän et tosiaan tarvitse kuin ylämäen joka on aika jyrkkä ja pituudeltaan n. 60 m pitkä. 

Lämmittele huolellisesti hölkkäämällä noin 15 minuuttia ja sen jälkeen venytä kevyesti etu -ja takareidet sekä pakarat. Vetoja tehdessä on tärkeää että jalat on lämmitelty hyvin, jottei lihakset revähdä nopeissa spurteissa.

Treeni:

* 5 x veto ylämäkeen niin kovalla vauhdilla kuin lähtee. Pyri pitämään maximaalinen vauhti koko matkan ilman hyytymistä lopussa. Kävele rauhassa alas ja toista tämä siis viisi kertaa.

* 3 minuutin palautus, jonka aikana ravistelua ja kevyttä kävelyä.

* 5 x veto ylämäkeen

* 3 minuutin palautus

* 5 x veto ylämäkeen

* 10-15 minuutin palauttelu reippaasti kävellen/kevyesti hölkkäillen.

Jokainen juoksu tulee siis tehdä mahdollisimman maximaalisella nopeudella. Treenin kesto on noin tunnin tai hieman alle. Muista pitää hyvä asento juoksun ajan, vatsa tiukkana ja ylävartalo pystyssä ja hartiat takana.Treeni kehittää nopeutta ja räjähtävyyttä. 

Tällaisilla treeneillä saa hieman erilaista ärsykettä kroppaan, etenkin jos ei tule tehtyä paljon nopeutta vaativia suorituksia.

blog_full_bcf37shapejune2011kourtneykardashianhealthylifestyleguide1_large

 

 


No Responses to “Mäkivetotreeni”

  1. Antsu sanoo:

    Saako noita kalorittomia siirappeja ostettua normi kaupasta, vai pitääkö aina tilata ? :)

    • ainor sanoo:

      Ei taida löytyä kaupoista ainakaan toistaiseksi…joten tilaamalla :)

Kommentoi