Herkullinen palautusateria: lohi-sienirisotto

Heippa! Pitkästä aikaa reseptiä luvassa. Täältä ette löydä ihmeellisiä gourmet-ruokia, vaan melko tavallisia helppoja ja terveellisiä reseptejä. Kävin eilen paahtavan kuumalla 10 kilometrin juoksulenkillä ja voin kertoa että viimeinen kilometri oli aika tuskaista tassuttelua. Suu oli kuiva kuin saharan aavikko ja hikeä valui kuin ämpäristä! Treenin jälkeen (kun olin juonut ensin ehkä 5 litraa vettä) nälkä alkoi painaa ja aloin pohtia mitä sitä söis. No tällaisen sain aikaiseksi..

DSC02744

Lohi-sienirisotto:

  • n. 200 g loimulohta
  • 180 g lasipurkki herkkusieniä (pirkka)
  • 1,5 dl riisiä (kuivapaino) (käytin basmatiriisiä)
  • 400g parsakaalia
  • pari kourallista babypinaattia
  • mausteita

Keitä riisi ja parsakaali. Keittämisen jälkeen visko pannulle riisi, sienet ja parsakaalit, revi lohi pieniksi paloiksi ja ripottele myös pinaatit sekaan. Paista hetki pannulla ja mausta reilulla kädellä. Käytin kalaharin suolaa, herbamarea, valkosipulia ja tulista chipotle chiliä. Nauti ravitsevan salaatin kera.

DSC02745

Kyseinen ruoka on loistava palautusateria treenin jälkeen, sillä siinä on hyvässä suhteessa kaikkea mitä keho tarvitsee! Näillä määrillä tuli iso pannullinen safkaa, josta riittää 3-4 syöntikertaan. Chipotle chilillä saa tosiaan mukavaa tulisuutta ruokaan. Tulisen ruuan, eli voimakkaiden mausteiden on todettu edistävän ruuansulatusta. Erityisesti voimakas chili saattaa lisätä energiankulutusta.

DSC02748 DSC02749

Bon appétit! 🙂


4 Responses to “Herkullinen palautusateria: lohi-sienirisotto”

  1. kaisa sanoo:

    Hei mulla on pieni ongelma.. 😀 syön ihan terveellisesti ja säännöllisesti jne. mutta aina jos ostan jotain ns. ylimääräistä kaappiin (esim. riisikakkuja tai pähkinäpussin tms) niin ahmin kaiken päivässä 😀 monella kaverilla on aina kaapeissa karkkia tms, mutta he osaavat säästellä niitä ja pussi kestää 2vkoa tms. Oisko sulla jotain vinkkejä miten saisin hillittyä ahneuttani ja pohjatonta vatsaani? 😀

    • ainor sanoo:

      No mä en ostaisi kaappeihin mitään sellaista, jos tietäisin etten pysty hillitä itseäni. 🙂

  2. Jenni sanoo:

    Kävisköhän tähän kirjolohisuikaleet =)?
    http://uusiparempielama.blogspot.fi/

Kommentoi