Kesäinen omenajäätelö ilman sokeria

Moikka! Pitkästä aikaa ruokajuttuja. Tein viikonloppuna jätskihimoissani herkullista omppujäätelöä. Käytän usein kookosmaitoa jäätelöiden pohjana, sillä siinä on mukavan kermainen maku ja kookos sopii aika hyvin yhteen monen maun kanssa. Käytän jätskien valmistamiseen jäätelökonetta, mutta eiköhän tämä onnistu pakastamallakin, koostumus vaan voi olla erilainen.

DSC02118Omenajäätelö Ainon tapaan:

  • 2 omenaa
  • 1 prk kookosmaitoa (jähmettynyt osa)
  • 2 taatelia + makeutusta (esim stevia tai kookossokeri) 
  • kanelia ja kookosöljyä

Lohko omenat pieniin paloihin ja paista ne pannulla tilkassa kookosöljyä niin että lohkot pehmenevät. Mausta omenat kanelilla. Vatkaa kookosmaidon jähmettynyt (voit lisätä nestettä sekaan tarpeen mukaan, itse lisäsin hieman kevyt kookosmaitoa sekaan) osa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää puolet omenoista sekä taatelit sekaan. Vedä seos mössöksi blenderillä ja makeuta oman maun mukaan. Lisää seokseen loput omenalohkot ja sekoita. Käytä mössö jäätelökoneessa tai pakkasessa. Näin jäätelöön jää pehmeitä sattumia sekaan, nam nam!

DSC02117DSC02115 


8 Responses to “Kesäinen omenajäätelö ilman sokeria”

  1. Iina sanoo:

    Oijoi, näyttää tosi herkulliselta! 🙂

  2. Nimetön sanoo:

    Mitä kookosmaitoa käytät? 🙂

    • ainor sanoo:

      Ihan vaihdellen erilaisia joissa on korkea kookospitoisuus 🙂

  3. Janna sanoo:

    Omnomnommmmm kuulostaa niiiin hyvältä! 8)

  4. suski sanoo:

    Kiitti Aino! Rakastan näitä kevyitä ruokavinkkejä!

  5. Susmu sanoo:

    Mitä kookosmaitoa käytät? Ite oon ostanu sellasessa vaaleenpunasessa pahvitörpäkössä olevaa eikä siinä tota jähmettynyttä osaa ole kyllä ku pikku kökkäre aina.

    • ainor sanoo:

      Käytän vaihdellen erilaisia kookosmaitoja, pyrin valitsemaan sellaisen missä olisi korkea kookospitoisuus. Usein ostan Ekosopista luomulaatuista kookosmaitoa, mutta en valitettavasti muista merkkiä nyt. Täytyy tsekata ensi kerralla 🙂
      Tölkeissä on ainakin jähmettynyt osa.

  6. Aino sanoo:

    Oii nam! Pääsee kyllä kokeiluun :):)

Kommentoi