Näillä vinkeillä helpotusta vappukrapulaan

Hei! Jokos siellä ollaan Vappuhulinoissa? :) Mulla oli tänään vain 2 jumppaa ja sen jälkeen loppupäivä periaatteessa vapaana, mitä nyt oon puhelimen välityksellä hoidellut muutamia juttuja! Ajattelin olla ajankohtainen ja jakaa hieman tipsejä, millä sen mahdollisen vappudarran voi selättää kokonaan, tai edes helpottaa omaa oloaan. Paras tapa välttää krapula on olla juomatta, mutta uskon, että se ei tässä vaiheessa hirveän monia lohduta! 

DSC02149On olemassa muutamia juttuja, joilla sitä omaa huonoa oloa pystyy helpottaa. Paras tapa on nesteyttää itseään illan aikana runsaalla veden juonnilla. Alkoholi on diureetti, joka kuivattaa kroppaa ja useasti virtsatessa elektrolyyttitasapaino häiriintyy. Tälloin tarvitaan kaliumia ja magnesiumia. Spirulina sisältää runsaasti molempia! Krapulassa monet kokevat pahoinvointia, mikä johtuu myrkyistä kehossa. Maksa tarvitsee glutationia (poistaa myrkyllisiä yhdisteitä), jotta pahoinvointi helpottaisi. Glutationi koostuu pääasiassa aminohappo l-kysteiinistä, jota löytyy paljon esim. kanamunasta. 

DSC02150

Chlorellan sanotaan poistavan myrkkyjä kehosta, ja sitä onkin kehuttu hyvänä krapulan helpottajana. Parhaan hyödyn saamikseksi chlorellaa tulisi ottaa ennen alkoholin nauttimista ja myös bileillan jälkeen, ennen nukkumaan menoa. 

Ennen joraamaan lähtemistä ja/tai ennen nukkumaan menoa kannattaa siis kulauttaa alas drinkki, joka sisältää seuraavia:

 • Vettä (nesteyttää)
 • C-vitamiinipore (vie pois pahan maun ja lisäksi saat vitamiineja kehoon)
 • Chlorellaa (puhdistaa kehoa)
 • Ohranorasta (tasapainottaa elimistön tilaa, voi auttaa päänsärkyyn, erittäin ravintorikas jauhe)
 • Opti- MSM (MSM on ihmiselle tärkeä ravintoaine, jolla on monia tehtäviä kehossamme)
 • Spirulinaa ( kalsiumia, rautaa, magnesiumia, mangaania, fosforia, rikkiä, kromia, seleeniä ja muita vitamiineja)
 • D-vitamiinia (parantaa vastustuskykyä ja kohottaa mielialaa)

DSC02151

Dagen efter päivän ihanteellinen ruoka voisi olla pinaattikeitto kanamunalla, sillä myös pinaatti sisältää paljon kaliumia. Myös banaanissa on runsaasti kaliumia, sitä voi popsiä jälkkäriksi karkkien sijasta. ;)

Täytyy vielä loppukevennyksenä sanoa, etten voi luvata tämän poistavan darraa, mutta lumevaikutus voi olla joskus erittäin tehokas vaikutus! ;)

Hauskaa Vappua ystävät!


No Responses to “Näillä vinkeillä helpotusta vappukrapulaan”

 1. Avatar Jenni sanoo:

  Oon käyttänyt Chlorellaa koko kevään. Nyt viime perjantaina otin sitä ennen juhlimista ja yöllä kotiin tullessani. Mulla on oikeestaan aina jonkun sortin darra ja vaikka nyt lähtikin hieman lapasesta niin seuraavan päivän olo väsymystä lukuunottamatta oli todella hyvä! Eli suosittelen!

 2. Avatar Salla sanoo:

  Mulla auttaa pelkästään runsas veden juonti baari-iltoina; vettä menee yön aikana tuoppikaupalla, ja vaikka olisi kuinka paha känni, niin eläessäni en ole darraa kokenut :O

 3. Avatar Mirka sanoo:

  Olen pidemmän aikaa miettinyt, että täytyisi hankkia tuota MSM-jauhetta tuonne superfood-hyllyn täytteeksi. Tai no ei pelkäksi täytteeksi vaan käyttääkin. :) Jauheen hankkiminen on jäänyt, koska sen käytön yhteydessä voi ilmeisesti tulla vatsaoireita, jos ei käyttöäa aloita pienin annoksin. Oletko kuullut/tiedätkö, voiko oireita tulla, jos käytön aloittaa ohjeiden mukaisesti? Tokihan minkä hyvänsä uuden ravintoaineen käyttö voi aiheutta mahdollisesti oireita yksilöllisesti, mutta tiedätkö onko MSM:n käytön yhteydessä niitä tullut herkemmin?

  • Avatar ainor sanoo:

   Heips! Mulla ei ainakaan tullut mitään oireita tästä vaikka aloitin heti melko suurilla määrillä.. Varmasti yksilöllistä ja jos on tapumusta vatsan oireiluun, kannattaa ehkä aloittaa pienellä päivä-annoksella. :)

 4. Avatar Hanna-Kaisa sanoo:

  Voi että! Tätä on kyllä pakko kokeilla :) kävin tänään ostamassa chlorellaa ja ohranorasta. Muut löytyivätkin kaupasta. Mutta kysyisin vaan paljonko mitäkin ainetta pitäis laittaa? :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Laitan yleensä lusikallisen jokaista, mulla on nuo siis jauheena! :)

Kommentoi