Haluatteko kysyä?

Hei! Mun sähköpostiin tulvii nykyään todella paljon postia teiltä lukijoilta. Maileissa kysytään usein henkilökohtaista opastusta treeniin/ravintoon jne. Valitettavasti minulla ei yksinkertaisesti ole resursseja vastata jokaiselle henkilökohtaisesti. Teen samaa hommaa työkseni, lisäksi kirjoitan blogia ja vastaan täällä kaikkiin kommentteihin. Jos alkaisin tekemään vielä ilmaista neuvontaa, saisin painaa yölläkin hommia. :) 

Blogini on saanut taas viime aikoina uusia lukijoita, jonka vuoksi ajattelin tehdä kysymyspostauksen. Kysykää siis ihan mitä haluatte ja teen vastauksista erillisen/erillisiä postauksia, riippuen paljonko kysymyksiä tippuu. Antaa palaa!

IMG_5174


No Responses to “Haluatteko kysyä?”

 1. Avatar Luana sanoo:

  Miten sun syömishäiriö ilmeni?
  Ootko ollut hoidossa syömishäiriön johdosta?
  Jos sun pitäisi nyt lennosta vaihtaa ammattia, minkä ei-liikunnallisen ammatin valitsisit?

 2. Avatar soofia sanoo:

  Oletko nähnyt itsesi aina liikunta-alalla vai onko sulla ollut muita suunnitelmia?

 3. Avatar Anna sanoo:

  Hei Aino! Muistan joku aika sitten kun luin täältä kommenteista kysymyksen, että miten ja miten paljon raskaanaollessa voisi jumppailla ja nostella punttia? Silloin vastasit että voisit tehdä asiasta oman postauksen, mutta en oo huomannut sellaista postausta. Jos mulla on mennyt ohi niin perun kysymykseni, mutta jos et oo vielä vastaillut niin voisitko nyt antaa jotain vinkkejä :))

 4. Avatar Petra sanoo:

  Olen pitkään miettinyt yhtä juttua, sinä varmaan osaat siihin vastata:
  Kovasti aina tolkutetaan sitä, että jos haluaa laihtua on syötävä säännöllisesti ja riittävästi, ei kuitenkaan liikaa ja mitään mättöjä, miksi kuitenkin anorektikot on alipainoisia, vaikka hehän eivät syö juurikaan mitään?

 5. Avatar Nimetön sanoo:

  Olen miettinyt jo pitkään millä pähkinät voisi korvata? Olen pähkinöille allerginen ja olisi kiva tietää eri vaihtoehtoja pähkinöille! :)

 6. Olen pähkinäallerginen ja olen miettinyt että millä pähkinän voisi korvata ruokavaliossa?

 7. Avatar Saara sanoo:

  Moi Aino!
  Ihan ensiksi haluan kiittää tosi mahtavasta blogista! En itse hirveemmin käytä tietokonetta muuhun kuin kouluhommiin, mutta oon addiktoitunut sun blogiisi ja käyn kattoon, joka päivä ootko kirjotellu jotain uutta :)
  Mä haluaisin kysyä palautusjuomasta. Oon ite 18 ja treenaan 4-5 kertaa viikossa salilla kovia treenejä, äiti ei kuitenkaan anna käyttää mitään ”proteiinimömmöjä”, joten en multa jää palkkari pois aina treenin jälkeen. Haittaako tää hirveesti kehitystä, kun kuitenkin tavoittelen tosi trimmattuu vartaloo? Onko mitään vinkkiä, millä voisin palautusjuomaa korvata?

  • Avatar Nimetön sanoo:

   18 vuotias on täysikäinen ja saa itse päättää ruokavaliostaan.

   Maitotuotteet ovat hyviä.

 8. Avatar Allu sanoo:

  Olenkin odottanut kysymyspostausta! Minua kiinnostaisi tietää, mikä on salinne reaktio ns. sairaalloisesti treenaaviin jäseniin? Otatteko asiaa huomioon ja jos otatte niin miten? Olen omalla salillani huomannut selvästi alipainoisen treenaajan käyvän spinningissä ja sen jälkeen vielä juoksevan crosstrainerilla n. tunnin, eikä ainakaan tietääkseni asialle ole tehty mitään, mikä on mielestäni huolestuttavaa. Siksi haluaisinkin tietää, onko saleilla ylipäänsä mitään vaikutusvaltaa tällaisissa asioissa vai onko vastuu täysin treenaajalla.

  Kiitos Aino, jatka samaan malliin! Sun blogi on ihan ykkönen :-)

  • Avatar Liina sanoo:

   Itse olen huomannut saman henkilön ja ulkopuolisen silmin meno näyttää kyllä tosi huolestuttavalta..

 9. Avatar Jes sanoo:

  Jos saisit tietää että sulla on kaksi kuukautta elinaikaa söisitkö kaikkia mahdollisia herkkuja ja mättöjä vai jatkaisitko terveellisellä linjalla loppuun asti?

 10. Avatar M sanoo:

  Kiitos mainiosta blogistasi! Kuulun siihen vähemmistöön, jolla paino ei tipu imettäessä. Mistä tämä voi johtua, hormoneistako? Pian 4kk toisesta synnytyksestäni ja grammaakaam ei ole laitokselta kotiinpääsyn jälkeen tippunut. Ennen raskautta olin normaalipainoinen, jota nytkin vajaa 10 kiloa yipainoisena tavoittelen. Treenaan kuntosalilla 2-3x/vk, käyn pumpissa sekä juoksemassa myös pari kolme kertaa viikossa. Syon terveellisesti ja toki herkuttelen silloin tällöin. Kerro minulle miksi painoni ei laske huolimatta terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta, imetyksestä sekä runsaasta liikunnasta huolimatta?!

 11. Avatar adalmiina sanoo:

  heippa aino! tätä sun blogia on kiva lukee ja postailet usein mikä on plussaa!
  voisitko kertoa minkä pituinen ja painoinen olet kun itse seurailen blogiasi täältä pohjosesta enkä sinua livenä ole nähnyt :)
  oot ihan huippukunnossa!

  miten voi olla että kun syön terveellisesti ja 3h välein niin painoni on suurempi kuin silloin jos syön vähän mitä sattuu
  ja harvoin? ja treenasin kumpanakin aikana ihan yhtä paljon

 12. Avatar Nimetön sanoo:

  Vaikuttaako e-pillereiden syönti siihen ettei kroppa kiinteydy? Voiko olla jotain muita seikkoja ettei paino putoa, vaikka urheilee 5-6 kertaa viikossa ja syö terveellisesti, herkkupäiviäkin harvoin?

 13. Avatar Spinning sanoo:

  Hei Aino! Käyn usein sun spinnningeissä (45min) ja mietin että kuinka alas sykkeen saisi päästää kun on se ”palauttava”-osio siinä keskellä? Ittelläni laskee syke aina tosi nopeeta ja tulenkin aina mukaan nostoihin siinä välissä. Mutta mikä olis ”ihannesyke” siinä väliosuudessa? Syke tietenkin yksilöllinen mutta jos voit jotenkuten antaa ohjeita ois kiva! :)

 14. Avatar Kerttu sanoo:

  Toivoisin postausta putkirullailusta sekä venyttelystä ! :)

 15. Avatar Anonyymi sanoo:

  No, nyt kun kerran pyydät…
  – Kuinka paljon 13-vuotias voi treenata ”kohtuuden rajoissa” (kysyn ihan mielenkiinnosta, itse treenaan kaksi kertaa viikossa voimistelussa)
  – Onko sinulla hyviä motivointivinkkejä
  – Miten voisin treenata selkälihaksia? Mielellään muita liikkeitä kuin ihan perusselät (jalat ”ristissä”, yläkroppaa ylös) ja se jalat ja kädet yhtäaikaa ilmaan -liike, itselläni on huonot selkälihakset, ylitaipuva selkä ja harrastuksena viulun soitto, ei ole hyvä yhdistelmä!
  – Tiedätkö netissä sellaisia blogilatesin ja toneitupin tyyppisiä, jotka tekevät kotona tehtäviä treenejä, joko videoina tai ihan perinteisinä ohjeina? :)

 16. Avatar An sanoo:

  -Salillanne on varmasti jumppareita jotka käyvät säännöllisesti jumpissasi, seuraatko heidän kehitystä mitenkään?
  -Kuuluuko (ed. kysymykseen viitaten) tapoihisi kehua esim. tunnin jälkeen jumppareita, jos huomaat että jollain meni jumpassasi erityisen hyvin, hän on kehittynyt tms., jos huomaat niin? Entisellä salillani yksi ohjaaja teki näin ja se oli kannustavaa! Ajattelin, että onko muilla tapanakaan tehdä näin? :D
  -Minkälainen on ”unelma”-asiakas?
  -Minkälainen persoona olet?
  -Minkälainen ystävä olet? Onko sinulla paljon kavereita/ystäviä vai vaan muutama, hyvä ystävä?
  -Olitko koulussa ns. suosittu?
  -Onko sinulla vielä ystävinä lapsuus/nuoruusajan ystäviä?
  -Montako kertaa olet seurustellut?
  -Minkälaiset olisi unelmatreffit poikaystäväsi kanssa?
  -Huomaatko vielä ajattelevasi jossain tapauksissa samoilla tavoin kuin silloin kun sairastit syömishäiriötä? Esim. ”En syö tuota koska siitä tulee liikaa kaloreita.” Harva kun syömishäiriöstä koskaan täydellisesti toipuu.
  -Aiotko työskennellä jumppien parissa vielä 60 -vuotiaana?
  -Haluatko lähitulevaisuudessa lapsia tai naimisiin?
  -Mikä saa sinut herkistymään/liikuttumaan?
  -Mitä haluaisit muuttaa itsessäsi?
  -Mitä ihailet muissa ihmisissä?
  -Tekeekö joku asia sinut kateelliseksi?
  -Mitä inhoat?
  -Mikä ärsyttää sinua?
  -Kuuluuko baareissa käyminen ja juhliminen mitenkään elämääsi enää?
  -Mikä on rohkeinta mitä olet tehnyt?

  Oot huippu! :D

 17. Avatar Jenni sanoo:

  Mihin hintaan tekisit saliohjelmaa, ruokaohjelmaa tms. ihan vaan netin välityksellä? Mua kiinnostais toi treeniohjelma..
  Millä ryhmäliikuntatunnilla ’fuskataan’ eniten? Tiedät kyllä varmaan mitä tarkoitan :D
  Miten suuri merkitys sun mielestä palkkarilla on treenissä?

 18. Avatar JOhanna sanoo:

  Moi! Blogisi on tosi mukava, kiitos siitä :) Minäkin kuuluun uusiin lukioihin, löysin blogisi vasta vähän aikaa sitten, ja nyt täytyy päivittäin käydä katsomassa uudet kirjoitukset :) Minuakin kiinnostaisi tuo e-pilleri asia, vaikuttaako niiden käyttö laihtumiseen? Olen laihtunut jonkin verren, mutta pillereiden (diane nova) aloittamisen jälkeen kilojen tippuminen on täysin pysähtynyt..

 19. Avatar jenni sanoo:

  Moi! Kysyisin rasvojen kertymisestä lantiolle ja reisiin, olen laihtunut n. 20 kg, mutta kaikki on lähtenyt navasta ylöspäin ;) Olisiko sinulla vinkkejä miten kohdistaa rasvojen polttoa? Entä olisiko joistain lisäravinteista tms. apua rasvanpolttoon? Kannatatko ns. aamuaerobisia rasvanpoltossa? Kiitos huipusta blogista :)

 20. Avatar JS sanoo:

  Hei!
  Mahtavaa, nyt saan kysyä yhden mieltä painaneeni kysymyksen. ☺️ Jos tavoitteena on kiinteytyä ja pudottaa max 5 kg, niin onnistuuko silloin ns. kovaa treenaaminen? Eli noin maksimipainoilla 3×8-10 sarjat (sekä 3 krt/vko aerobinen treeni). Ruoka-ohjelman olen saanut saliltamme PT:ltä, ja sen suhteen ok! 3. vko meneillään dieettiä ja nyt tuntuu, että nesteet vaan kertyy kroppaan…joka tietysti kuuluukin asiaan kovan treenin jälkeen. Siis koska nämä nesteet lähtevät? Vai pitääkö salilla ruveta tekemään pitkiä sarjoja lyhyeiden sijaan, jotta saisi muutaman kilon karistettua? Olen käynyt jo monta vuotta salilla, joten sen vuoksi nämä lihaksiin kerääntyneet nesteet ihmetyttää.

 21. Avatar ainofani sanoo:

  Moikka Aino! Täällä kirjoittelee jumppaohjaajakaima pohjoisemmasta. Olen ohjannut säännöllisesti nyt puoli vuotta. Kiinnostaisikin kysyä, että loppuuko tämä ohjausjännitys koskaan? Aina ennen tuntia iskee hepuli ja koko päivän jännittää vaikka ohjaukseni ovat menneet aina hyvin. Helpottaako se koskaan? :D mietin myös kannustamista joka itselle tuntuu hieman luonnottomalta. Onko sulla tähän jotain vinkkejä? Usein tunnin lopussa kehun jumppareita, mutta olisi hyvä myös tunnin aikana. Kiitokset jos vastailet! :D innokkaana jatkan blogisi seuraamista! :)

 22. Avatar viivi sanoo:

  onko sulla kuukautiset kun liikut noin paljon?

 23. Avatar suski sanoo:

  Moikka!
  – jos olisi pakko osallistua johonkin tosi-tv ohjelmaan, mihin osallistuisit?
  – mikä on lempi epäterveellinen ruokasi?
  – missä ja miten tapasit poikaystäväsi? Huomasiko hän sinut ulkonäön vai luonteen perusteella
  – kuinka monta lasta haluat (ainakin 8+ kissa ja koira?)?
  – kuinka suurilla painoilla bodypumpissa pitäisi tehdä, jotta lihakset kasvaisi edes vähän (tiedän jo että lihakset kasvaa vain salilla, mutta jos ajattelisi tästä näkökulmasta)
  Ps. Teet kyllä hurjan työn, jos ajattelit vastata edes osaan kysymyksistä, jos laitat postauksen loppuun mainoksia, niin lupaan klikkailla niitä, niin saisit jotain korvausta, vai miten toi mainos-raha juttu oikeen menee?

 24. Avatar Nimetön sanoo:

  Mitä mieltä olet pillereistä ja kapseleista, joiden sanotaan tehostavan rasvanpolttoa( esim. CLA valmisteet, virheä tee kapselit..)? Kannattaako niiden käyttö oikeasti?

 25. Avatar Sari sanoo:

  Millaista personal traineria suosittelet? PT:tä joka on puhtaasti punttisalitreenaaja vai PT:tä joka on esim fysioterapeutti, joka ohjaa jumppia ja treenaa salilla? Olen ”varhaiskeski-ikäinen” nainen, joka on pudottanut painoa 20kg ja tavoitteena olisi kiinteytyminen ei niinkään enää painonpudotus. Kiitos blogistasi ja tiheistä päivityksistä-niitä on mukava lukea!

 26. Avatar rae sanoo:

  Heippa!
  Milainen on hyvä liikunta viikko?
  Esim. en tykkää kuntosalista ja käyn vain ryhmäliikunnoissa. Liikun näin: 3-5h /vk tankotanssia sekä 1h pilatesta/bodybalancea/joogaa sekä 1h kahvakuulaa/tanssitunti + muutama 30min juoksu/kävely vaihdellen.
  Onko hyvä vai puuttuuko jotain tai pitäisikö jotain vähentää?
  Kiitos

 27. Avatar susan sanoo:

  Onko proteiinijauheiden käytössä joku raja vai saako niitä vedellä mielin määrin? Tällä tarkoitan sitä, kun proteiinia pitäisi saada ja kaikki jauheet sun muut on niin helppoja niin kuinka paljon on terveellistä niitä käyttää päivässä? Palautusjuoma tietysti on ok mut jos syö vaikka aamupalalla myös proteiinijauhejuoman ja välipalana ja vaikka vielä iltapalallakin (esim Hera80) niin onkohan se terveellistä? Vai miten suosittelisit paljon urheilevalle, että tulee proteiininsaanti täyteen päivässä?
  Toinen kysymys: mitä mieltä olet Les Mills Grit -tunneista? Esim. Grit Strenght?

 28. Avatar petra sanoo:

  Miten saada aamuväsymys loppumaan? Liikun tosi paljon, mutta usein klo 8-9 herätykset tuottaa tuskaa ja kestää sen pari tuntia ennen kuin on pirteänä.

 29. Avatar Susanne sanoo:

  Pitääkö treenin jälkeisenä päivänä lihasten olla aina kipeät, jotta kehitystä tapahtuu? Ja onko normaalia, että salilta lähtiessä treenantut lihakset ”tärisevät” , vaikka ne eivät tunnu erityisen väsyneiltä?

 30. Avatar Pauliina sanoo:

  Ajattelin kysyä, mitä laitteita kannattaisi kuntosalilla suosia, jotta saisi ”jenkkakahvat” pois? Itse käyn n. 4 kertaa viikossa salilla ja tuntuu, että kaikkialla muualla tapahtuu muutosta paitsi tuolla kyseisellä alueella. Lisäksi olen nykyään tosi väsynyt kun menen salille. Auttaako lepopäivät ja erilaiset proteiinijuomat asiaan, vai onko sinulla joitakin hyviä muita keinoja? (:

 31. Avatar anna sanoo:

  Moikka! Sellasta oon tässä miettinyt että miten pystyisin ehkäseen penikoiden syntymistä? Oon nyt käyny hierojalla jotta pääsisin niistä eroon ja nyt kun pikkuhiljaa pitäisi taas alkaa juosta niin mihinköhän pitäisi kiinittää huomiota jotta ne ei tulisi takaisin?

 32. Avatar nanna sanoo:

  Olen kerran käynyt lauantain 45min spinning-tunnillasi (kiitos menevästä tunnista!) ja pari asiaa jäi mietityttämään:
  -Mille sykerajoille olet tunnin suunnitellut?
  -Mikälainen tuntirakenne sinulla yleensä on?
  -Mikä ”jumpsien” idea on?
  Olisi kiva kuulla mitä ”peruskaavaa” käytät spinu-tuntien suunnittelussa ja sun lemppari spinu-biisit kautta aikojen! :)

 33. Avatar pohjoisen tyttö sanoo:

  Heippa! Minulla on noin 7 kilon painon pudotus menossa ja ruokavalio on kunnossa. Salillakin tulee käytyä 4 kertaa viikossa. Kysyisin sellaista, että laitan monesti hieman hunajaa (max ruokalusikallinen) maitorahkan sekaan jossa on lisäksi hedelmiä ja pähkinöitä. Tällaisen välipalan syön 2-3 kertaa päivässä, sillä en osaa syödä kahta lämmintä ateriaa ja tämä on ollut helppo vaihtoehto. Mutta voiko tuo hunajan määrä vaikuttaa kielteisesti laihtumiseen? Hunajassahan on aika paljon hiilareita. Päivän aikana hunajaa tulee siis syötyä noin 2-3rkl. Ja onko tuo maailman loppu jos ei syö sitä toista lämmintä ateriaa tai edes mitään salaattia vaan korvaa sen maitorahkalla? Kiitoksia jo etukäteen vastauksesta ja kiitos kivasta blogista!

 34. Avatar jumppapirkko sanoo:

  Hei! Minua kiinnostaa semmonen, että kun pt tekee ruokaohjelman jossa kaloreita tulee enemmän kuin asiakas on ennen syönyt, jos vaikka on kituuttanut pitkään miinuskaloreilla tai syönyt väärin, niin nouseeko ns. oikeaa ruokaohjelmaa noudattamalla paino ja miten käy laihdutuksen?

 35. Avatar Riikka sanoo:

  Heippa,
  Olinkin tästä ajatellut laittaa meiliä, mutta nyt sainkin hyvän tilaisuuden kysyä täällä tätä.

  Teetkö pt-valmennuksessa ”vain” kuntosaliohjelman vai otatko huomioon muut asiakkaan liikkumiset ja tavoitteet? Oma tavoitteeni on kehittää sekä juoksukuntoa että lisätä lihasvoimaa. Tottakai pari kiloa rasvaakin olisi kesäksi tarkoitus tiputella. ;) En ole tähän mennessä löytänyt Vaasasta omiin tarkoituksiini sopivaa pt-ohjaajaa.

 36. Avatar mmarzza sanoo:

  Moikka! Mahtava blogi sulla :)
  Haluaisin kysyä sellaista mikä mua on pitkään vaivannu, nimittäin onko mahdollista muokata vartaloa täsmällisemmin kuin vain ylipäänsä laihduttaa/kerätä lihasmassaa? Kärsin nimittäin hieman erikoisesta ongelmasta, tai ei se mitenkään erikoista ole, varmaan monilla on sama vaiva, nimittäin vartaloni on aika epäsopusuhtainen. En tarkoita että esim. yläkroppa on paljon pienempi kuin alakroppa, vaan minulla on joissain kohti vartaloani todella törröttävät luut (esim kylkiluut), mutta kyljissä ja vatsan päällä on vielä hieman ylimääräistä rasvaa. Harrastan aika paljon liikuntaa, käyn salilla n. 4-5 krt/vko ja teen monipuolisesti myös aeroobista liikuntaa. Mitoiltani olen 164cm/50kg ja haluaisin ennemmin timmin tasaisen vartalon kuin tämmöisen ”muhkuraisen” :D olisiko sulla siis vinkkejä miten sellaisen voisi saavuttaa? Olisin todella kiitollinen jos saisin vähän apua :>

 37. Avatar Jenny sanoo:

  Oletko luonteeltasi todella rohkea, sosiaalinen ja ulospäinsuuntautunut? Koitko ohjaajaksi ryhtymisen vaikeana ja pelottavana?

  Kuinka usein käytät palautusjuomaa?

 38. Avatar Johanna sanoo:

  Ravitsemusterapeuttini teki minulle kehonkoostumus mittauksen, jossa kävi ilmi että proteiinin arvo on liian alhainen. Rasvaa tulisi saada pois 5 kg ja lihasmassaa lisää 6,3 kg. Etenkin keskivartalolla ja reisistä rasvaa. Miten onnistun saamaan tämän ylimääräisen/nopeasti tulleen rasvan pois ja tilalle lihasta?

  Kuinka paljon tarvitsen proteiinia päivässä? Ja miten lisään sitä? Miten osaan laatia oikean suhteen , jotta en vaan saa liikaa proteniinia? ?

  Painan 56 kg ja olen 161 cm pitkä. Pyrin käymään salilla 3 kertaa viikossa ja kerran viikossa spinning tai vastaava treeni. Minulla on astma ja hapenottokykyäni tulisi myös parantaa.

  Kiitos Aino ihanista spinning tunneista! Olet loistava ohjaaja! Mietin, joka tunnilla että en jaksa…enkä tuu enää koskaan :D Minulle ne on melkein liian raskaita, mutta sitäkin antoisampia…En luovuta ! :)

 39. Avatar Jossu sanoo:

  Moikka Aino :) Kiitos mukavasta blogistasi! Tuossa on jo muutamassa kysymyksessä sivuttu aihetta, mutta minuakin kiinnostaisi asia hormoonit-rasvankertyminen-laihduttaminen -yhdistelmä :)

 40. Avatar Nimetön sanoo:

  Kuinka usein laihduttaja voi herkutella ja kuinka paljon kerralla, että tuloksia kumminkin tulisi? :)

 41. Avatar Krisu sanoo:

  Hei laittelinkii jo uusimpaa postauksee kommenttia, mut sit näinki tän..

  Eli mitä mieltä kevennytyistä viikoista urheilun suhteen? kannatatko? kuinka usein? ja millasia nää kuuluis sitte olla?

  ja miten herkuttelun suhteen.. onko 1herkkupäivä/kk ok, jos haluaa kiinteyttää kroppaa? miten sä ite herkuttelut? ja kuinka usein? ja millä? : D

  ja mitä mieltä oot cheatmeal/-day jutuista? kuinka usein näitä?

  Kiitos mahtavasta blogista ! Ja monipuolisista postauksista, monesti ”urheilublogeissa” on postauksen ykstoikkosia..

 42. Avatar Sartsa sanoo:

  Terve Aino! Kiitos aivan supeblogista! Oon nyt jo vähä myöhään liikkeellä kysymysten kanssa mut laitanpa silti tulemaan :D
  1. Nykyään tolkutetaan että pitää ottaa vaikka mitä vitamiineja ym. Pitäiskö ostaa siis kaupasta kymmentä eri purkkia vai riittäkö ruuasta saadut ?
  2. Entäs mitä mieltä oot hamppu- ja riisiproteiinin käytöstä?

 43. Avatar Lauramaria sanoo:

  Moi! Toivottavasti kysymys ehtis vielä mukaan, vaikka nyt vasta tän kysymyspostauksen huomasinkin. Mutta. Mitä sun poikaystävä tykkää sun vartalosta? Tiedän, että hänkin on urheilija. Kommentoiko hän koskaan lihaksia, rasvaa (tai sen puutetta :) ) tai mitään muutakaan? Tai muutoksia kehossasi?

 44. Avatar lumikki sanoo:

  Täällä on kysymysten miettimiseen mennyt näin kauan, toivottavasti ehtivät mukaan.

  Mitä suosittelet esim. Kaupasta ostettavan, kun olen kaupoilla ja huomaan välipala-ajan/lounas/päivällisajan ja nälän kolkuttelevan kesken kaiken? Monestihan siinä hetkessä helppoina matkan varrella syötävinä vaihtoehtoina ovat tarjolla hyvin hiilaripitoiset eväät patongit ja suklaapatukat ja taas kertyy vararavintoa, vaikkei nälkä kunnolla lähtisikään.

  Terveelliset vaihtoehdot ravintolassa?

  Millä korvata maitotuotteet? Yleensähän kiinteytyjät suosivat rahkaa ja raejuustoa, minua ne turvottavat.

  Kiinnostaisi postaus kuitujen lähteistä. Mielestäni liian alhainen kuitujen saanti ravinnosta ja yleensäkin ottaen vatsa-/suolisto-ongelmat ovat turhan yleisiä jo lapsillakin.

  Aivan mahtava blogi. Sain itseäni niskasta kiinni ja liityin kuntoklubiin, jossa on lapsiparkki, nyt lähtee mammakilot!

Kommentoi