Helppo kurkku-avocadolevite

Monestihan puhutaan, kuinka leipä on pahasta ja leipä lihottaa. Leipiäkin on erilaisia, mutta jos puhutaan ihan täysjyväruisleivästä (esim. jälkiuuniruisleipä), tai kauraleivästä joka sisältää ainoastaan kauraa (vaasan kaurasydän) on se mielestäni hyvä lisä urheilijan ruokavaliossa. Leipää tärkeämpääkin on se, mitä siihen päälle iskee. Jos leivän päälle kasaa läjän margariinia sekä rasvaista juustoa ja nauttii näitä paloja useamman kappaleen päivässä, voi hyvinkin olla että lihottaa. (Toki lihomisessa ja laihtumisessa pääasiassa on aina kokonaiskalorimäärä)

Jaan teille helpon ja todella herkullisen levitteen leivän päälle. Tästä saat hyviä rasvoja ja vitamiineja kroppaan samalla kun nautit herkkuleipääsi :)

Kurkku-avocadolevite

 • 1 avocado
 • 1 sitruunan mehu
 • n.5 cm pala kurkkua
 • 1-2 rkl maitorahkaa
 • yrttisuolaa, sitruunapippuria

Muusaa avocado kulhoon ja lisää sitruunan mehu. Pilko kurkku todella pieniin paloihin ja sekoita palat sekaan. Lisää maitorahka ja mausteet ja sekoittele reippaasti. Käytä leivänpäällisenä tai dippinä :) Peitä kulho muovikelmulla ja säilytä jääkaapissa. Levite säilyy muutaman vuorokauden, sen vuoksi ei kannata valmistaa kovin suuria määriä kerralla.

IMG_4440Syön useasti iltapalalla juurikin 2 palaa ruikkaria, jossa on päällä tätä seosta tai ihan pelkkää avocadoa. Päälle paistan lätyn yhdestä kanamunasta ja kahdesta valkuaisesta. Siihen kylkeen vielä kupillinen uniteetä, joka saa kehon rentoutumaan ja uni tulee silmään nopeammin.

IMG_4442

 

 


No Responses to “Helppo kurkku-avocadolevite”

 1. Avatar kiinnostunut sanoo:

  tulen varmasti kokeilemaan uutta hiit-tuntiasi, kiinostaisi miten tehokas ja minkälainen kulutus puolentunnin kovalla treenillä on? riittääkö ihan päivän treeniksi yksikseen jos haluaa tehokkaan treenin?

  arvostan muuten sitä että teet koreografiat aina täydellisen tarkkaan, esim. lesmills tunnit. ihan todella tärkeää hyvällä tunnilla! :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Heips! Tervetuloa kokeilemaan. Ideana onkin että tunti vedetään niin kovaa ettei sen jälkeen jaksa tehdä enää muuta, eli riittää kyllä ihan päivän treeniksi! Lyhyen ja intensiivisen treenin ideana on että keho kuluttaa kaloreita vielä jälkikäteen. 30 minuutin kovaa sykkiminen voi vastata kalorillisesti tunnin ”perus jumppaa”. Jos käyttää esim sykemittaria voi lisätä lukuun vielä n. 200 kcal lisää jälkipolton ansiosta :) (riippuu tietysti kuinka kovaa tekee)

   Kiitos paljon, mielestäni on tärkeää että koreografiat tehdään aina tarkkaan. Oon aika perfektionisti mitä näihin jumpajuttuihin tulee :D

 2. Avatar Mari sanoo:

  Nam, vaikuttaa hyvältä!
  Ootko maistanut Vaasan uusia Täyshyvät jyväiset viipaleet -paahtoleipiä? Paketti lupaa leipien olevan runsaskuituisia, lisäaineettomia ja ties mitä, mutta maku on yllättävän ”pullaleipämäinen” :D Leipien pinnalla on auringokukan, unikon ja pellavan siemeniä, jotka tuovat kyllä herkullista lisämakua, mutta olen itse silti miettinyt leipien terveellisyyttä.. Sitä helposti ”sokeutuu” kaikille pakettien lupauksille, varsinkin kun olen itse aika huono ymmärtämään noista ravintosisältötaulukoista! Semmoisista voisi olla kiva saada vaikka jotain postausta joskus? :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Moi! En ole maistanut kyseistä leipää, täytyypä tutkia ravintosisältöä kun seuraavan kerran menen kauppaan. Olisi varmasti ihan hyvä idea tehdä jokin leipä-postaus kun nykyään valinnanvaraa on vaikka millä mitalla ja mainokset jonkin tuotteen terveellisyydestä voivat joskus johtaa harhaan :)

 3. Avatar cessi sanoo:

  Mitä on unitee?:D ja vaikuttaako se oikeasti unen saantiin?

  • Avatar ainor sanoo:

   Käytän tällä hetkellä Clipperin ”sleep easy” teetä joka sisältää kehoa rauhoittavia ainesosia. Esimerkiksi valeriaanaa joka auttaa nukahtamaan ja rentoutumaan :)

 4. Avatar Iitu sanoo:

  Hei! Kiitos levitevinkistä :) Kuulin myös hyvän toisenlaisen itse valmistettavan levitevinkin: 1/3 oliiviöljyä, 1/3 vettä ja 1/3 voita. Mitä olet tällaisesta vaihtoehdosta? … henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kaupan normaalit levitehyllyt näyttävät aikamoiselta viidakolta. Siellä näkyy pelkkiä keinotekoisia kasvirasva-vaihtoehtoja… Entä mitä mieltä olet tuorejuustolevitteistä? Ainakin kaloreita niissä on vähemmän…

  • Avatar ainor sanoo:

   Todella hyvän rasvahappokoostumuksen saa juuri tuolla oliiviöljy-kirnuvoi-yhdistelmällä, eli mainitsemasi vinkki on kyllä käyttökelpoinen. Tosiaan keinotekoiset kasvisrasvasmargariinit ,joita vielä mainostetaan terveelliseksi ovat aikalailla täyttä humpuukia! Tuorejuustolevitteitä en ole kovin usein käyttänyt, philadelphiaa joskus, mutta en muista nyt mistä kaikesta sen ravintosisältö koostuu :)

 5. Avatar Jenna sanoo:

  Hei! Sinä käytät melkein aina enemmän kananvalkuaista kun teet jotain munasta, miksi? Heitätkö loput pois kun käytät vain valkuainen? :)

  • Avatar ainor sanoo:

   Heips! Tämä on kyllä sellainen kysymys mitä monet kysyvät :D hassua! Käytän siksi enemmän valkuaisosaa koska se on protiinia, keltuainen taas rasvaa. Vaikka keltuaisen rasva on ihan hyvää rasvaa, niin siitä tulee aika paljon kaloreita jos vetää 3-4 kokonaista kanamunaa = 300-400 kcal. Eli käyttämällä yhden keltuaisen ja enemmän valkuaisia saan sopivasti rasvaa ja paljon proteiinia :)

 6. […] kuuluu keiton kanssa samaan pakettiin ja tekee ateriasta täyttävämmän. Leivän päälle laitoin Ainon kurkku-avokadolevitettä (+valkosipuli), joka oli myös todella hyvää. Luulen vaan, että kaikki ihmiset haluavat pitää […]

 7. […] ja avocadon kanssa iltapalalla. Paahdan ruisleivät, levitän niille puolikkaan avocadon (tai tätä levitettä), hieman yrttisuolaa, siivun kirjolohta sekä valkosipulisuolakurkkuja. Ai miten niin suolaisen […]

Kommentoi