Itse tehty pinaattikeitto sekä vinkkejä krapulan hoitoon

Tiesittekö, että kaupan valmis pinaattikeitoissa on pinaattia ruhtinaaliset 5-13% tuotteesta riippuen? Mielestäni nämä pakkaukset ovat aika kaukana pinaattikeitosta, joita monet kuitenkin pitävät terveellisinä. Kopioin yhden valmistajan valmiskeiton tuoteselostuksen, joka näyttää tältä: 

”Ainekset: vesi, pinaatti (11 %), maitojauhe, vehnäjauho, voiöljy,sokeri, suola, rypsiöljy, stabilointiaineet (E 412, E 410).Suolapitoisuus 0,5 %.”
 

Itse en syö valmisruokia juuri lainakaan ja tänään päätinkin valmistaa itse oman pinaattisoppani. Tässä tulee sen resepti.

Pinaattikeitto a’la Aino:

  • n. 500 g kukkakaalia (käytin pakaste)
  • n. 450 g pinaattia (pakaste)
  • purkki maitorahkaa (käytin valion täyteläistä 2,3% rasvaa)
  • n. 3-4 dl mantelimaitoa (myös normaali käy)
  • pieni pala koskenlaskija sulatejuustoa (ei pakollinen)
  • mausteet: suola, mustapippuri, basilika & muskottipähkinä

Keitä kukkakaali ja pinaatti kattilassa kypsäksi ja soseuta tehosekoittimella tai blenderillä. Lisää loput aineet ja mausta oman makusi mukaan. Tarjoile keitto kanamunan kera.

image

Seuraavaksi selviää syy, miksi liitin nämä kaksi aihetta samaan postaukseen. En kannusta ketään alkoholin käyttöön. Näin kesällä kun on kaiken maailman kissan ristiäisiä ja muutenkin janottaa enemmän, tulee ehkä nautittua alkomahoolia hieman useammin kuin normaalisti. Tämän kunniaksi voisin jakaa muutaman hyvän tipsin krapulan hoitoa koskien. 😀

  • Maksa tarvitsee glutationia(poistaa myrkyllisiä yhdisteitä), jotta pahoinvointi helpottaisi. Glutationi koostuu pääasiassa aminohappo l-kysteiinistä, jota löytyy paljon esim. kanamunasta.
  • Alkoholi on diureetti joka kuivattaa kroppaa ja useasti virtsatessa elektrolyyttitasapaino häiriintyy. Tälloin tarvitaan kaliumia ja magnesiumia. Pinaatti sisältää paljon kaliumia, joten juuri tämän perusteella pinaattikeitto kanamunalla voisi olla oiva apu krapulan hoitoon. Myös banaanissa on runsaasti kaliumia.
  • Magnesiumtabletti on myös hyvä apu, kunhan sen muistaa ottaa sekä juhlapäivänä, että seuraavana aamuna suuren vesimäärän kera 😉 Limsat ja mehut kannattaa muutenkin jättää väliin ja nauttia vettä tai kivennäisvettä! 

2 Responses to “Itse tehty pinaattikeitto sekä vinkkejä krapulan hoitoon”

  1. Eva sanoo:

    Pitää kokeilla! Syötkä sen kylmänä?

    • ainor sanoo:

      Pinaattikeiton? Ei vaan ihan lämpimänä syön sen! Kun kaikki aineet on sekoitettu voi keittoa lämmitellä vielä liedellä jos tarvetta!

Kommentoi