10 vinkkiä turvotuksen poistoon

Juhlapyhien jälkeen olo saattaa olla raskas ja kroppa pinkeä sekä pöhöttynyt. Onneksi muutaman päivän herkuttelu tai hörppäily ei ehdi tehdä suurta tuhoa kehon koostumukseen. Harvemmin kukaan lihoo useita rasvakiloja muutamien päivien mässäämisellä (jos ei nyt ihan överiksi vedä). Housujen kinnaaminen johtuukin yleensä turvotuksesta. 

Kehon nestetasapaino palaa yleensä ihan itsestään takaisin normaaliin kuosiin, mutta jos haluat nopeuttaa prosessia niin alta löytyy muutamia vinkkejä jolla turvotuksen saa laskemaan. Muistetaan taas, ettei mitään alla olevista neuvoista kannata vetää ns. överiksi, liikaa kaikkea sekoittaa vaan kropan entistä pahempaan jamaan :)

 1. Vesi vanhin voitehista jälleen kerran. Reipas juominen laittaa nesteet liikkeelle parhaiten. Sopivia annoksia pitkin päivää.
 2. Liikunta ja kunnon hikoilu auttaa aina. Treenin jälkeen olo on yleensä myös psyykkisesti paljon kevyempi ;) Juokseminen on kuulemma parasta pöhötyksen poisto treeniä. :)
 3. Kahvi on diureetti, eli se poistaa nestettä kropasta. Jos meinaat aloittaa kahvittelut, muista kuitenkin hörppiä myös vettä. Vanhan legendan mukaanhan pitäisi juoda aina sama määrä vettä kuin kahvia, mutta tämäkin tarina taitaa olla jo kumottu ja kuopattu. Kohtuus jälleen.
 4. Vihreä tee buustaa aineenvaihduntaa ja nesteaineenvaihduntaa. 
 5. Hiilihydraatit sitoo nestettä, joten niiden vähentäminen luonnolisesti poistaa nestettä kehosta. Vaaleat pastat, leivät ja karamellit sivuun ja tilalle kasviksia sekä vihanneksia.
 6. Suolan määrää kannattaa rajoittaa hieman. Itse suosin mineraalirikasta himalajan kristallisuolaa, joka ei aiheuta turvotusta samaan malliin kuin tavanomaiset suolat.
 7. Ananaksen kerrotaan olevan yksi parhaista turvotuksen poistajista. Reilusti tuoretta ananasta nassuun! Myös mansikat ja vesimeloni laskevat turvotusta.
 8. Infrapunasauna toimii tehokkaasti ja poistaa nesteen lisäksi kertyneitä kuona-aineita ja myrkkyjä. 
 9. Riittävä uni auttaa kehoa palautumaan ja elintoimintoja tasaantumaan. Kaikki tietävät miltä kasvot näyttävät kun on tullut nukuttua liian vähän.
 10. Jos mikään ylläolevista ei tepsi, niin viimeisenä keinona voi kokeilla nestemin nesteenpoistajia, joita saa luontaistuotekaupoista ja apteekista. Nestemin tuotteeseen on lisätty magnesiumia ja kaliumia, jotta solujen elektrolyyttitasapaino säilyy käytön aikana.IMG_0480

No Responses to “10 vinkkiä turvotuksen poistoon”

 1. Kiitos näistä vinkeistä, ihana postaus! :)

 2. lotsku sanoo:

  Hei! Julkaisit instagramissa jostain protsku mustikkapiirakasta ja sokerittomasta kookosjäätelöstä kuvan, NIIN olis superia jos kirjoittaisit niiden ohjeet tänne :) KIITOS!

Kommentoi