POLAR VANTAGE M VS. POLAR IGNITE

Yksi kysytyimpiä kysymyksiä, joita saan instagramissa koskee kelloani. Usein halutaan tietää mikä kello mulla on tai sitten kysytään Vantagen M:n ja Igniten eroja. Mullahan on ollut molemmat kellot käytössä ja ajattelin kertoa mielipiteeni niiden eroavaisuuksista. Molemmat kellot on saatu aikaisemmin osana yhteistöitä, mutta tämä postaus ei ole itsessään kaupallinen yhteistyö.

Mulla on polarin kellon lisäksi H10 sykesensori, jonka avulla saan tarkemmat tiedot sykkeiden vaihtelusta treeneissä. Mielestäni molempien kellojen ranteesa mittaava toiminto on jo itsessään tarkka, mutta tietyissä treeneissä kello ei aina ehdi mukaan nopeimpiin sykkeennousuihin ja laskuihin. Olen kirjoittanut aiheesta ihan oman tekstin:

RANTEESTA MITTAAVA KELLO VS. SYKEVYÖ

Multa on kysytty usein, että kumpi kelloista on parempi ja mielestäni tätä tärkeämpi kysymys on että mitä kellolta haluaa. On kai sanomattakin selvää, että olen itse ollut tyytyväinen molempiin! Aluksi mulla oli Vantage M ja tein vaihdon oikeastaan vain koska mulla oli mahdollisuus päästä kokeilemaan Igniteä yhteistyön tiimoilta. Molemmissa kelloissa on Polarin uusin ohjelmisto, joten niissä on kaikki samat toiminnot ja ohjelmat. Muutamia eroja niissä kuitenkin on

 • Vantage M akku kestää pidempään kuin Ignitessä. Vantagen latasin kerran viikkoon, igniten lataan noin joka toinen päivä. Latausaika on molemmissa lyhyt, noin 30 minuuttia.
 • Ignitessä on kosketusnäyttö ja Vantage toimii napeilla. Tämä lienee ihan makukysymys, sillä itse kallistun ehkä enemmän noihin nappeihin. Joskus kiireessä näytön kosketus ei toimi niin pikaisesti kuin toivoisi.
 • Igniten näyttö on kirkkaampi kuin Vantagen, mutta vantagessa näyttö on jatkuvasti näkyvillä, kun taas igniten näyttö pimenee noin viiden sekunnin kuluttua ja kun haluaa katsoa kelloa, täytyy kello nostaa vaakatasoon tai painaa napista päälle.
 • Igniten kellotaulu on pienempi ja kello on muutenkin sirompi ja minun makuun naisellisempi ja kauniimpi. Vantage on ehkä enemmän sporttikellon näköinen.

Muita eroavaisuuksia en ole kelloista keksinyt. Itse olen tykännyt kovasti Polarin ohjelmistosta ja mun mielestä parhaita juttuja on se, että mitä kauemmin kelloa käyttää säännöllisesti, se ikään kuin oppii tuntemaan sut paremmin ja saat tarkempaa dataa aktiivisuudesta, kulutuksesta sekä unen määrästä ja laadusta. Oon tainnut sanoa tämän ennenkin, mutta mitä tulee noihin kaikkiin mainittuihin ominaisuuksiin, kannattaa aina tarkastella pidemmällä aikavälillä kuin yksittäisiä päiviä. Esimerkiksi kulutusta kannattaa katsoa viikko- tai jopa kuukausitasolla keskiarvona mielummin kuin tuijottaa yksittäisiä hyviä tai huonoja päiviä.

Mulla on kellossa ilmoitukset päällä niin, että kaikki puhelimeen tulevat viestit, sähköpostit ja puhelut näkyvät myös kellon taululla. Väitän myös että oma aktiivisuuteni, etenkin arkiaktiivisuus on lisääntynyt kellon käytön myötä. Liian vakavasti ei kuitenkaan näitä numeroita kannata ottaa, saati stressata tiettyjen prosenttien täyttymisestä. Kellon on mielestäni hyvä apuväline, mutta kuitenkin vain laite, joka ei osaa ottaa huomioon kaikkea.

Oon tehnyt molemmista kelloista myös oman postauksen ja ne pääsee lukemaan alla olevista linkeistä.Teksteissä myös enemmän infoa kellojen ominaisuuksista ja Polarin ohjelmistosta:

POLAR VANTAGE M

POLAR IGNITE

instagram: ainorouhiainen 

Facebook

 


7 Responses to “POLAR VANTAGE M VS. POLAR IGNITE”

 1. Avatar Hanne sanoo:

  Mun vantage m oli korjauksessa 2 vkoa. Kun otin kellon takaisin käyttöön, se vissiin luuli mun olleen kuolleena koko sen ajan. Se tulkitsi kaikki treenini ylikuormitukseksi ja sanoi sietokykyni olevan alhainen, jopa alle 20. Nyt kun olen käyttänyt kelloa taas 3 viikkoa niin edelleenkään se ei ole päässyt selvyyteen missä mennään. Pistää vähän mietteliääksi mitä infoa kellosta saan ja kuinka luotettavaa se on.

 2. Avatar Henna sanoo:

  Itse olen myös hieman skeptinen tuon kellosta (Ignite) tulevan datan suhteen. Olen 171 cm pitkä ja painan 53 kg, enkä todellakaan ole missään huippukunnossa tällä hetkellä. Kesällä toimistotyötä tehdessäni kello väitti kuitenkin kulutuksekseni n. 2700 kcal päivässä :D Toki kävelin työmatkat, mutta läheskään joka päivä en jaksanut muuten liikkua. Lisäksi kellon kuntotesti arvioi kuntoni erinomaiseksi (nyt laskenut hyvään, vaikka kesän myötä tapahtui kuitenkin selvästi nähtävissä olevaa kehitystä esim. porrstreeneissä), vaikka luulen etten todellakaan ole siinä kohtaa ollut paremmassa kunnossa kuin nyt. Nyt kunto on nimittäin joka mittauskerralla laskenut ja vo2 muuttunut muutamassa kuukaudessa 49:stä 44:ään. Toki tähän voi vaikuttaa myös se, että taisin muuttaa kerran kesällä painoani hieman matalammaksi, kun pistin siihen alkukesästä pari kiloa liikaa. Lisäksi stressi on lisääntynyt todella paljon, mikä varmaan nostaa sykettä. Olisikin mielenkiintoista tietää, mitkä tekijät tuohon mittaustulokseen vaikuttavat, mutta ellen väärin muista niin en tainnut löytää sitä tietoa Polarin sivuilta.

  Lisäksi olen huomannut, että en saanut esimerkiksi laskettelurinnettä henkihievereissä juostessani sykkeitä lähellekään maksimia, mutta joskus kävellessäni ne ovat olleet punaisella alueella :D Eli voi olla että tuo sykemittauskin vähän heittää. Olen myös ihmetellyt, millä perusteella nuo kardiokuormat oikein lasketaan, kun sillä että on käynyt juoksemassa portaita tai laskettelurinnettä, on monesti paljon pienempi kardiokuorma kuin kävelylenkillä 🤷🏼‍♀️ Pitäisi varmaan olla se sykevyö jos haluaisi luotettavampia tuloksia, mutta näin opiskelijana se 70e kirpaisee vielä vähän liikaa ja taidan tyytyä tähän rannemittaukseen.

  Mutta kokonaisuutena olen ollut ihan tyytyväinen tähän kelloon. Ajaa asiansa ja onhan tämä vaaleanpunainen tosi nätti. Voi hyvin pitää töissä jakun kanssa, toisin kuin montaa muuta urheilukelloa.

 3. Avatar Linda sanoo:

  Ei liity aiheeseen..mut mua kiinnostaa tietää, että viihtyyks Olivia päivällä itekseen esim leikkimatolla lattialla? Mun vauva nimittäin ei ja sain paljon kommenttia siitä, että kun olin raskausaikana niin aktiivinen, ni vauva tottu kohdussa siihen ja viihtyy sen vuoksi päivisin vain kantorepussa ja tissillä☺️

  • Kyllä hän viihtyy, mutta ei mitään hurjan pitkiä aikoja tokikaan. Riippuu paljon myös vireystilasta..väsyneenä ei kelpaa kuin syli! :D

 4. Avatar petra sanoo:

  Mua harmittaa eniten vantagessa se että ei mittaa oikein uimahallissa uituja matkoja, avovedessä en ole kokeillutkaan. Mutta hallissa uidessa matka menee jossain välissä päin jotakin. Polar asiakaspalvelu ei ole osannut auttaa ongelmassa

 5. Avatar johan sanoo:

  Mahtava blogi! Olet mielettömän hyvä kirjoittamaan. Jatkathan samaan malliin!!!!!

  https://suninidea.blogspot.com/

Kommentoi