RANTEESTA MITTAAVA KELLO VS. SYKEVYÖ

Huippua tiistaita tyypit! Lupasin raportoida miten paljon eroa on ranteesta mittaavan sykekellon ja perinteisen sykevyön, eli sykesensorin ero. Sain synttärilahjaks Polarin H10 sykesensorin, jonka pitäisi olla markkinoiden tarkin sensori. Oon käyttänyt vyötä nyt viikon päivät ja vertaillut lukemia pelkkään ranteesta mittaavaan Polar Vantage M – kelloon.

Yllätykseni erot ovat olleet aika pieniä, mikä tarkoittaa että ranteesta mittaava kello on todellakin hyvin tarkka. Ero tulee lähinnä maksimisykkeen kohdalla, minkä vyö rekisteröi tarkemmin. Vyö huomaa siis selkeämmin nopeat sykkeen nousut ja laskut, mutta esimerkiksi kulutuksen kannalta erot ovat hyvinkin pieniä. Ajattelin myös että salitreenissä vyön kanssa tulisi suurempi ero, mutta lopputulos oli lähestulkoon sama kuin pelkän kellon kanssa.

Mulla vaikuttaa sykkeeseen myös ”päivän kunto” eli huomaan melko suuriakin eroja sen mukaan millainen päivä on. Loppuviikosta, kun kroppa alkaa olla jo palautumisen tarpeessa, en saa kovassakaan treenissä sykettä kunnolla ylös. Lepopäivän jälkeen energiaa ja voimia on aina ihan eri tavalla ja silloin pystyykin haastamaan itseään kovempaa. Tässä kuitenkin vertailu mielessä muutama jumppa.

Ensimmäisenä BODYATTACK. Ylempi kuva on ranteesta mittaavan kellon avulla ja alempi sykesensorin avulla mitattu. Tässä oli ehkä suurin ero, sillä eilinen Bodyattack oli todella tehokas. Jaksoin hyvin, sain sykkeet ylös, mutta voi poijjaat että oli takki tyhjä illalla, kun vedin vielä spinningin tuon attackin päälle ja alla oli myös aamupäivän RPV + Core.

Seuraavana TBC-tunnin sykkeet, joissa ei ole juurikaan suuria eroja. Ylempi on taas kellolla mitattu, alempi sykesensorilla. Aika hauska, että noinkin saman näköinen käyrä, mitä nyt sensori ottanut tarkemmin korkeimmat nousut ja laskut.

Viimeisenä Booty Workout, jossa kellolla mitattu maksimi oli korkeampi. Veikkaan että tässä on kyseessä tuo ”päivän kunto” sillä ylemmän kuvan treeniä ennen olin ollut päivän levossa, enkä ollut treenannut jumpan alle mitään. Toisessa alla oli maanantain 4 jumppaa ja saman päivän salitreeni, mikä vei luultavasti tehoja kovimmasta piikistä.

Lopputuloksena voidaan siis sanoa, että Polarin Vantage M on erittäin tarkka mittaamaan sykkeen myös intervalltreeneissä. Jos haluaa todella tarkkaa dataa juuri treenien korkeimmista nousuista, on silloin sensorilla oma paikkansa, mutta tavallisen kuntoilijan käyttöön kello riittää hyvin. Itse ajattelin jatkaa testailua vielä, sillä haluan saada hieman pidemmältä ajalta tietoa.

Heräsikö aiheesta jotain kysymyksiä? Vastaan mielellään kommenttiboksissa! :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


5 Responses to “RANTEESTA MITTAAVA KELLO VS. SYKEVYÖ”

 1. Avatar Matilda Mi sanoo:

  Onpas hyvä tietää, ettei noilla mittauksilla ole ihan järisyttävästi eroa! Itselläni on ranteesta mittaava Polar M430 ja olen miettinyt vähän, että kuinkakohan luotettava se on. Välillä olen pysähtynyt lenkillä mittaamaan sykettä manuaalisesti, ja tulos on kyllä ollut aina sama kuin mittarilla.

 2. Avatar Tiina sanoo:

  Oletko seurannut sykkeitä liikuntasuorituksen aikana, vai vasta myöhemmin? Ajattelin, että miten tarkasti ja nopeasti se ranteesta mittaava kello reagoi sykevaihteluun juuri intervallityyppisessä treenissä, jos esim.pitäisi juosta tietyillä sykkeillä tietty aika. Joistakin malleista olen kuullut etteivät ne reagoi niin nopesti tai tarkasti kuin sellainen sykesensori, jota itse käytän. Niissä sensoreissa on vaan se ikävä puoli, että ne hinkkaavat ihon rikki pitkissä harjoituksissa. Siksi haluaisin uuden ranteesta mittaavan sykekellon.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Pääosin vasta myöhemmin, sillä ohjatessa en pysty seurata niin tarkkaan, mutta oon kyllä vilkuillut sykettä myös treenin aikana ja ihan hyvin se nousee ja laskee esim spinningin aikana. Oon ymmärtänyt että nämä vantage-sarjan kellot ovat tarkoitettu juuri tuon tyyppiseen treeniin kuten juoksuun, pyöräilyyn jne :)

 3. Avatar jenni sanoo:

  Hei,

  hankin oman vantage M:n eilen ja nyt olen yrittänyt tutustua kaikkiin ominaisuuksiin. Yksi mitä en ole saanut toimimaan, on puhelimen ilmoitukset kellon näytölle. Kello kyllä tärähtää, kun esim. viesti tulee, mutta mitään ei näytöllä näy. Ei kait se tällainen ole tarkoitus olla? Aiemmassa A360 kellossa kyllä näytölle tuli koko viesti, eikä vaan tärähdys.

Kommentoi