NÄIN KULUTAT 2000 LISÄKALORIA VIIKOSSA ILMAN TREENIÄ

Ajattele, jos pienillä huomaamattomilla teoilla voisi vaikuttaa suurestikin omaan aktiivisuuteen? Useinhan sitä ajatellaan, että treeni on ainoa asia joka lisää kulutusta, vaikka tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Pienillä valinnoilla voi saada aikaan isojakin juttuja. Jos 2000 kaloria kuulostaa vähäiseltä, niin muistetaan, että se on suunnilleen normaalin ihmisen yhden päivän kokonaiskulutus. Pienillä jutuilla kokonaisen päivän lisäkulutus! No hemmetti vie, kuulostaapa hyvältä. Miten tämä onnistuu?

Jos jokaiselle päivällä lisää pienen teon, tunnetaan myös nimellä arkiliikunta tai hyötyliikunta, voi edesauttaa omaa hyvinvointia ihan huomaamattaan! Tässä seitsemän esimerkkiä, joista voi valita vaikka jokaiselle päivälle yhden! Yleissääntönä kaikki liikkuminen ja liike on hyvästä. Ihminen on luotu liikkumaan, ei istumaan paikoillaan. 🙂

Kävely 45-60 minuuttia – Ei tarvitse tehdä kerralla, vaan pilkkomalla esim kahteen osaan tämä on jokaisen melko helppoa saavuttaa. 

Siivoaminen 60 minuuttia – Mikäs sen kätevämpää kuin saada koti puhtaaksi ja samalla liikuntaa itselle?

Pyöräily 40 minuuttia – Monesti pyörällä pääsee liikkumaan jopa nopeammin kuin autolla, joten esimerkiksi työpaikalle pyöräily ja takaisin kotiin täyttää jo monella tuon 40 minuuttia.

Pulkkamäki/pulkan veto 60 minuuttia – Ulkoilu ylipäätään on hyvää hyötyliikuntaa, kun siihen lisää vielä lisäpainon vetämisen tai muutaman spurtin mäen huipulle, saa keho kivasti liikettä ja raitista ilmaa!

Shoppailu 60-120 minuuttia – Kävelemistä sen on kaupoissakin kävely ja ihan oikeasti kaupungilla hengailu voi olla terveyden kannalta hyödyttävää. Tähän kun lisää vielä vaatteet pois, vaatteet päälle – rumban niin saa melkein hien pintaan! 

Lumityöt / lumen luonti / ulkotyöt 40 minuuttia – Piha siistiksi, raitista ilmaa keuhkoihin ja pientä hikeä pintaan? Lumenluonti on sitä paitsi hyvää core-treeniä, muistaa vain vaihtaa aina välilla lapion myös toiseen käteen! 😉

Tanssiminen 45 minuuttia- Kotona tai baarissa! Ei muuta kuin hyvä musa pauhaamaan ja jorailemaan. 

Infrapunasauna 40 minuuttia – Saunominen nostaa sykettä ja erilaisten laskurien mukaan 40 minuutin infrapunasaunassa rentoutuminen nostaa kulutusta jopa 300 kalorilla. En ehkä lähtisi luottamaan tähän pelkkänä kulutuksen nostajana, mutta silloin tällöin harrastettuna tekee hyvää sekä keholle että mielelle. Loistava yhdistelmä voisi olla 30 minuutin reipas kävelylenkki, pieni venyttelytuokio ja infrapunasauna. 

Se miten paljon kukin kuluttaa, vaihtelee toki yksilön mukaan  ja miten ripeästi kävelee tai pyöräilee. Nyrkkisääntönä voi silti ajatella, että yksi hyvä aktiivinen teko päivässä nostaa kuitenkin kulutusta pidemmällä aikavälillä ja tekee muutenkin hyvää terveyden kannalta katsottuna! Jokaiseen elämäntilanteeseen ei aina mahdu kuntosalikäyntejä tai kovia treenejä, mutta se ei tarkoita, että silti pitäisi maata sohvalla tekemättä mitään! Kun tekee parhaansa tilanteen mukaan, se riittää. 🙂

Kivaa keskiviikkoa!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


9 Responses to “NÄIN KULUTAT 2000 LISÄKALORIA VIIKOSSA ILMAN TREENIÄ”

 1. Minä vain sanoo:

  HEippa taas! Apujasi kaivataan, olen lisännyt omenan syömistä kalattomiin päiviin 2 tbl per päivä.
  Mutta lähinnä kysyisin mielipidettäsi, olisiko toinen hyvä ottaa vähemmän hiilihydraattia sisältävällä
  Lounaalla vai enemmän hiilaria sisältävällä päivälliselle? Sen toisen otan aamupalan kanssa.

  Lähinnä että tuleeko siitä paljon rasvaa sillä tavalla kun yritän suuret määrät hiilaria pitää vähän rasvattomampana mutta onko tällä kapselilla niin suurta merkitystä?

  • ainorouhiainen sanoo:

   Mun mielestä omegan yhteydessä ei ole niin väliä onko vähemmän hiilaria tai ei. Jos taas ajatus on pitää toinen ateria korkeahiilarisena ja vähärasvaisena niin silloinhan voi molemmat omegat ottaa muulloin? vai ymmärsinkö oikein? 😀

   • Minä vain sanoo:

    OK. Mutta olen ajatellut että omega myös tasoittaa verensokerin piikkiä hieman? Eli eikö hyvä olisi ottaa hiilarin kanssa myös?

    • ainorouhiainen sanoo:

     Rasva hidastaa hiilarin imeytymistä eli tasaa verensokerin piikkiä. Jos kyseessä on palautusateria, on nopeasta imeytymisestä vain hyöytyä –> tästä syystä palautusateriat suositellaan pitämään melko vähärasvaisina, mutta jos kyseessä on ateria muuna ajankohtana niin silloin voi toki nauttia hh kanssa. Kyseessä loppupeleissä hyvin pieni määrä rasvaa, että en näkisi niin oleellisena sitä milloin omegat ottaa 🙂

 2. Hanna sanoo:

  Hei!
  Tykkään kovasti sun blogista ja semmosesta rennosta asenteesta siihen :).
  KUITENKIN viimeaikoina olet puhunut mielestäni vähän liikaa pelkästään kaloreista, kaloreista, kaloreista, ja niiden kuluttamisesta, mahd. vähästä syömisestä jnejne… Ymmärrän, että se on suht mediaseksikästä, mutta ei varmastikaan palvele koko yleisöä ja mielestäni hyvinvointia on moni muu asia ennen kaloreita.
  Ei siinä, hyvin kirjoitettuja postauksia ovat ;)! Mutta täällä kaivataan myös perus ravintojuttuja ja joskus ehkä myös siltä kantilta, ettei tarvitsisi aina laihduttaa. Varsinkin kuin sullakin semmonen kroppa, että tosta ei kyllä rasvaa tiristellä :D.

  Olisikin mielenkiintoista kuulla postauksen muodossa esimerkiksi sun ”lihaksenkasvatus halusta” / Onko sellaisia ja ehkä menneisyydestä taas pitkästä aikaa, miten olet tähän päätynyt, kehonkuva-ajatuksista jne.

  Olipas sekavaa.. POintti oli, että… Hyvä blogi, mutta viimeaikoina vähän junnannneet postaukset ”negatiivisella” aihealueella 😀 .

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Ymmärän täysin mitä tarkoitat! Mä oon seurannut ite paljon just kulutusta viime aikoina tuon uuden kellon vuoksi, jonka takia aiheet ovat pyörineet paljon sillä alueella. Yritän aina ottaa erilaisia aihealueita käyttöön ja just viime viikolla kirjoitin lihaskasvusta tavoitteena. 🙂

   Mulla on itellä ollut aika vähän mitään kroppa-tavoitteita viime aikoina, siks ei ole niistä saanut oikeen mitään kirjoitettavaa, haha 😀 mutta laitetaan tuo korvan taakse ja kiitos palautteesta, näitä tarvitaan!

 3. Maija sanoo:

  Moikka!

  Sori kun niin harvoin nykyään kommentoin, luen kyllä postauksia vieläkin. 😀 Sulla on ollut hyviä aiheita viime aikoina mm. rahankäyttö ja poikaystävä vastaa -postaus.

  Tämä postaus kumminkin oli vähän ristiriitainen. Tekstin ja otsikon suhde siis. Otsikossa sanotaan ”ilman treeniä”, mutta eikö sitten tanssimista tai pyöräilyä lasketa treeniksi? Vähän harhaanjohtavaa. Tai etkö itse miellä pyöräilyä treeniksi? Muuten kiinnostava aihe! 🙂

  • ainorouhiainen sanoo:

   Moikka Maija! Kiva kuulla susta 😀 Kiitos palautteesta!

   Tässä postauksessa tarkoitin näitä aktiviteettejä lähinnä hyötyliikunnan aspektista, eli sellaista pyöräilyä kun siirryt paikasta a paikkaan b. Pyöräilyhän on kyllä tehokastakin treeniä, ehkä ajatuksena juuri se että sellainen yleinen aktiivisuus on todella hyödyllistä, eikä aina välttis tarvitse raahautua ”treenaamaan”. 🙂

   • Maija sanoo:

    Aa, totta. Nyt ymmärsin pointtisi. 🙂 Ehkä mä vaan toivoin jotain, jolla pääsis vielä helpommalla arjessa. :’D

Kommentoi