JUUSTOINEN PASTAVUOKA – TERVEELLISTÄ JA HERKULLISTA ARKIRUOKAA!

Kaupallinen yhteistyö Hetki ja Indieplace.

Arvostan ruuanlaitossa helppoutta, hyvää makua ja terveellisyyttä. Onkin ollut tosi kiva huomata, että mun tuikitavalliset arkiruokareseptit ovat niitä kaikista suosituimpia ja eniten valmistettuja myös teidän keskuudessa. Onhan sitä joskus kiva kokata pitkän kaavan kautta, mutta uskon että suurimmalla osalla meistä ei ole etenkään arkisin hirveästi aikaa saati voimia alkaa seistä montaa tuntia lieden äärellä.

Mun mielestä on ihan huippua, että markkinoilla on nykyään paljon arkea helpottavia ruoka-aineita ja tuotteita. Voin ihan rehellisesti myöntää, että käytän paljon pakasteita ja esimerkiksi valmiita salaattisekoituksia ja tuoreita wok-mixejä. Sen sijaan, että ostat monta eri vihannesta, peset ja pilkot kaikki versus siihen että avaat pussin ja kaadat sen sisällön pannulle tai lautaselle on vaan niin paljon helpompaa ja helpottaa kasviksien, vihannesten ja salaattien käyttöä kaikessa ruuanlaitossa!

Hetki-wokit ovat ihan superhyviä ja helppoja wokkisekoItuksia! Valmiiksi pilkotuista ja pestyistä kasviksista saa wokattua nopeasti ruoan 1-2 hengelle tai suuremmallekkin jengille. Hetki-wokmixejä löytyy kolmessa eri maussa: Hetki Tulinen wokmix, Hetki Lempeä wokmix ja Hetki Rouskuva wokmix. Kaikessa yksinkertaisuudessaan pussi auki ja pannulle lihan, kanan ja tofun kuin nuudelien tai vaikka riisin kanssa sekaisin. Toimii myös pata- ja vuokaruuissa ja jaankin teille ihana herkullisen reseptin kokeiltavaksi vaikka heti ensi viikolla!

Juustoinen pastavuoka:

Keitä pasta ohjeen mukaan. Paista naudan suikaleet kypsäksi ja lisää sekaan wokmixit, mausta ja paista hetki sekoitellen. Lisää joukkoon kirsikkatomaattipurkki sekä ruokakerma. Kaada kastike vuokaan ja sekoita joukkoon keitetty pennepasta, sekoita. Paista 200 asteisessa uunissa 15 min. Lisää sekaan osa juustoraasteesta ja sekoittele vuokaan. Ripottele loput juustot päälle ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Anna olla vielä 10-15 minuuttia uunissa niin että juusto sulaa päälle. Tarjoa vihersalaatin kanssa. 

100 grammassa valmista vuokaa 100 kcal (proteiini 10 g, hiilihydraatti 9 g, rasva 2 g)

Mun ruuanlaittoon kuuluu tunnetusti runsas vihannesten käyttö! Valmiiden vihannessekoitusten avulla saa ruuasta terveellisempää, monipuolisempaa ja kevyempää. Kasvisten ja vihannesten käyttö ruuissa myös laskee ruuan kokonaisenergiamäärää, minkä vuoksi niitä kannattaakin lisätä ihan kaikkeen ruuanlaittoon. Paistetut wokkivihannekset nimittäin sopivat tosi hyvin myös ihan tavallisten arkiruokien sekaan (esim. makaronilaatikko)  ja tekevät niistä astetta monipuolisempaa ravintoa.

Valmiit pakkauskoot myös vähentävät ruokahävikkiä ja 200 g pussi on kätevä myös silloin kun haluaa valmistaa pienemmän määrään safkaa! Itsellä tulee enimmäkseen tehtyä suuria ruokamääriä kerralla, mutta joskus kun tarpeena on vain yksi annos, on pussin sisältö sopiva annokseen, kun siihen lisää salaatin kaveriksi!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “JUUSTOINEN PASTAVUOKA – TERVEELLISTÄ JA HERKULLISTA ARKIRUOKAA!”

  1. ida ihana sanoo:

    Oi, kun näyttää hyvältä! Ja kiitos vinkistä, nuo Hetki-tuotteet on multa menneet ihan ohi. Yks meidän arkilemppareita on härkis-nuudeliwokki, täytyypä ensi kerralla kokeilla noita siihen pakaste wokkivihannesten sijaan!:)
    Ihanaa naistenpäivää,
    Ida Kotona kaupungissa -blogista
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Kommentoi