HIMOTREENAAMISEN HUONOT PUOLET

Urheilu on iso osa mun elämää ja ah, se antaa niin paljon, että voisin luetella hyviä puolia vaikka kuinka paljon. Kaikessa hyvässä on myös kääntöpuolensa ja tänään ajattelin summailla treenaamisen huonoja puolia!

Se vie tuhottomasti aikaa – Aikaa ei mene ainoastaan itse treeniin, vaan kaikkeen sen ympärillä. Treeniin (mun kohdalla jumppaan) valmistautuminen alkaa jo hyvissä ajoin ennen tuntia. Lisäksi kaikki siirtymiset salille vievät melko paljon aikaa, etenkin kun sinne tulee siirryttyä useimmiten kahdesti päivässä. Ilman liikuntaa päivässä olisi aika monta lisätuntia käytettävänä, mutta toisaalta, hyvään käyttöönhän nuo menee! Siltikin ainainen kiire ja aikataulutus on välillä hieman stressaavaa.

Se vaatii tarkkoja rutiineja ja suunnitelmallisuutta – Jotta monta kertaa päivässä treenaaminen ylipäätään onnistuu, on muut palikat oltava kunnossa. Ruokailut pitää suunnitella ja ajoittaa oikein, mikä on toki hyväkin juttu, mutta usein on vaikea tehdä mitään yllättäviä päätöksiä (esim. mennä ulos syömään) sillä ne vaikuttavat aina treeniin.

Ainainen verkkareissa/urheiluvaatteissa hilluminen – Sporttikuteissa on toki mukavaa viileettää päivästä toiseen, mutta joskus sitä kaipaisi vähän huolitellumpaa lookkia kuin hiukset ponnarilla ja kollarit päällä. Meikkaaminen ei hyödytä, koska pitää kuitenkin hikoilla + suihkuun taas hetken kuluttua. :D Tuntuu turhalta laittautua ylipäätään mitenkään, kun on kuitenkin menossa treenaamaan ja hikoilemaan hulluna taas aivan pian.

Pyykkirumba – Meidän pyykkikone on kovassa käytössä ja noita hikisiä vaatteita roikkuu kuivumassa muutenkin sekä sauna että kylppäri täynnä! Tuntuu siltä, että jatkuvasti pitäisi vaan pestä sitä pyykkiä ja siitä huolimatta pyykkikori täyttyy samalla mitalla.

”Ei oo mitään päällepantavaa” – Vaikka omaan laajan treenivaatekokoelman, siltikin tuntuu ettei koskaan ole mitään päälle laitettavaa. Treenaan pääosin kahdesti päivässä, joten kuteiden kulutus on aika kovaa ja aina on jotain pesussa. Etenkin nyt kun tuo kumpu on alkanut kasvaa enemmän niin se rajoittaa useiden vaatteiden käyttöä. Mun treenivaatekokoelmassa kun on aika iso läjä cropptoppeja, jotka tällä hetkellä justiin ja justiin peittäisivät rinnat jos niitäkään! :D

Ruokarumba – Jos meidän pyykkikone laulaa harva se päivä niin keittiössä tapahtuu sitäkin enemmän. Sitä ruuan määrää! En ymmärä miten tällainen kahden ja puolen hengen talous voi kuluttaa niin älyttömästi safkaa. Tuntuu, että vaikka teen miten suuren saavillisen ruokaa niin se on heti loppu. Pakko myöntää, että omakin ruokakulutus on tällä hetkellä aika suurta ja safkaa kuluu enemmän kuin ennen raskautta. Se ruoka pitää ostaa, kantaa sieltä kaupasta kotiin ja jaksaa valmistaakkin vielä, huh! Ja sitten teet lisää töitä, eli jumppaat, että voit ostaa lisää safkaa, hah! :D

Suuret treenimäärät vie voimia – Liikunta antaa energiaa, mutta välillä se kyllä syökin sitä. Etenkin tässä omassa ammatissa on välillä sellaisia tilanteita, että tulee painettua treeniä oman kapasiteetin äärirajoilla ja siitä saakin sitten maksaa sillä, ettei jaksa saati huvita tehdä mitään muuta, kun kaikki efortti menee vain treeniin! Usein todella kovat treeniviikot häiritsevät myös unta, josta seuraa ikävä oravanpyörä kun keho palautuu entistä huonommin. Onneksi suhteellisen harvinaisia tällaiset supertiukat treeniviikot!

Suihkurumba – Miten se suihkussa käynti voikin olla joskus työn ja tuskan takana. Pahinta on jos treeniltä kotiin tullessa päättää mennä ”hetkeksi” istumaan koneelle tai vaikka syömään ensin ja lopulta huomaat neljän tunnin kuluttua, että et ole vieläkään käynyt suihkussa ja seuraava treeni alkaa taas kohta! Ihokin on aika kovilla näin talviaikaan, etenkin kun mulla on aika kuiva iho. Sitten kun mietit että pitäisi varmaan laittaa jotain rasvaa, mutta toisaalta kuitenkin hikoilet ja menet suihkuun taas hetken kuluttua, niin enpä taida jaksaa!

tää jättivuoka on ollut aika kovassa käytössä!

Kaikista huonoista puolista huolimatta en silti luopuisi tästä elämäntyylistä! Just eilen olin aika nuutunut ja epämotivoitunut tekemään yhtään mitään, mutta jumpalle oli silti lähdettävä! Miten voikaan mieliala ja olotila muuttua parissa tunnissa aivan toiseen ääripäähän. Oon niin monesti todennut sen, että vaikka kroppa saattaisi tuntua väsyneeltä ennen treeniä, voi treenistä tulla yhtäkkiä vuosisadan paras veto. Eilenkin kulki niin hyvin, että unohdin taas pariksi tunniksi olevani seitsemännellä kuulla raskaana! :D

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi